1. Hol lehet Apróhirdetést feladni?

Az Agroinform.hu főoldalán, a jobb felső sarokban látható modulban található a Hirdetésfeladás opció. Miután rákattintott, egy űrlap fog megjelenni. Ezen az űrlapon szerkesztheti hirdetését. Hirdetések feladásához nem szükséges regisztrált tagnak lenni, azonban érdemes regisztrálni, mert úgy könnyebben és átláthatóbban, együtt tudja kezelni a hirdetéseit.

 

2. A hirdetés szerkesztése
2.1. A hirdetés alapadatai

• Kínál/keres
Itt jelölheti meg, hogy eladásra kínál egy adott terméket, vagy éppen vásárlási szándékkal keres valamit. A választott opciót a kifejezések előtti jelölőpontra kattintva aktiválhatja. Értelemszerűen egyszerre csak az egyik lehetőség választható.

• Hirdetés címe
Az űrlap második tagjában meg kell adni a Hirdetett termék/szolgáltatás megnevezését. Ide a kínált vagy keresett termék/szolgáltatás rövid, tömör, néhány szóból álló megfogalmazását kell írni. Legfeljebb 90 karakter használható. Javasolt a kínált termék címébe belefogalmazni az „eladó” szót, illetve amennyiben keresünk valamit, „keresek” szó alkalmazása helytálló. Kérjük, ügyeljen a helyesírás szabályainak betartására. Kerülje a trágár, sértő, nem oda illő megfogalmazást, és kizárólag valós információkkal töltse ki az űrlapot! A hirdetés címének kitöltése alapján rendszerünk automatikusan felajánl Önnek néhány kategóriát, melyek egy addig nem látható, új szakaszaként jelennek meg.

• Hirdetés szövege
Mutassa be részletesen a kínált vagy keresett terméket vagy szolgáltatást. Érdemes minél részletesebb és pontosabb leírást adnia, aminek tartalmaznia kell a termék valósághű paramétereit. Csak a címben megjelölt termék jellemzőiről írjon. A jellemzés kizárólag egy termékre vonatkozzon. Minden eladni/keresni kívánt termék részére hozzon létre egy-egy újabb apróhirdetést. Ez a mező maximum 5000 karaktert tartalmazhat. A hirdetés színvonalát a helyesen írt és megfogalmazott szöveg emeli, ezért kérjük, hogy törekedjen a magyar helyesírás szabályait betartani. Kerülje a trágár, sértő, nem odaillő kifejezéseket és személyes üzeneteket.

Az Agroinform.hu kizárólag olyan hirdetéseket fogad el, amelyek a portál szellemiségének (főként mezőgazdasági témák) és stílusának megfelelnek. A beérkező hirdetések moderáláson, azaz vizsgálaton esnek át, így azokat nem megfelelő tartalmuk, formájuk vagy bármilyen más kritérium alapján kitörölhetik a moderátorok a rendszerből.
A hirdetés feladására vonatkozó további kikötéseket és feltételeket megtalálja az Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) X. Hirdetések közös szabályai dokumentumban.

• Ár:
Az ár megadása nem kötelező, de hasznos információ, mert így több érdeklődő figyelhet fel a hirdetésre. Ha nem ad meg árat, bizonyos keresési beállítások nem fogják kilistázni a hirdetését. Ebben a kitöltendő mezőben az ár nettó értékét kell megadni. Ha áfa-val kínálja a terméket, pipálja ki az ’+ÁFA’ melletti jelölőnégyzetet.

 

2.2. Válasszon kategóriát!

Amennyiben a felajánlott, zöld háttérrel megjelenő kategóriák közül valamelyik megfelel, kattintson a kiválasztott jelölőpontra. A kiválasztott kategória szerint meg fog változni a Főkategória megadása és az alatta lévő mező neve és tartalma. A hirdetés címe és szövege alapján ajánlott kategóriák közül nem kötelező választani. Lehetősége van a kategória kézi beállítására is a Vagy egyedi kategória választása pontban.

• Főkategória megadása
Egyes főkategóriák megadásával további alkategóriák is kiválaszthatók. A hirdetést a lehető legpontosabb kategóriába kell besorolni. Ez segíti Önt abban, hogy a keresett terméket minél egyszerűbben megtalálja.
A megfelelő fő- és alkategóriák kiválasztásával további információk adhatók meg az eladni/vásárolni kívánt termékről. Az adott tárgytól függően egyes esetekben megjelennek kötelezően és nem kötelezően kitöltendő mezők is. Ekkor lejjebb görgetve további adatokat kell megadni a Termék jellemzői pontban.

2.3.Termék jellemzői

Kategória beállításoktól függően termékjellemző mennyiséget kell megadnunk, a  csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.


2.4.További részleteket adna meg?

Ha hirdetéséhez még több információt szeretne fűzni, további részleteket adhatunk meg, mint pl. alkategória, márka, állapot, gyártási év, stb. Kattintson a További részleteket adna meg? pont mellett lévő lefelé mutató nyílra.

2.5. Töltsön fel képeket!

• A hirdetés szerkesztése során a Töltsön fel képeket! pontban fotókat, képeket csatolhat a hirdetni kívánt termékről. Lehetőleg jó minőségű, színes, jól beállított (nem ferde, fejjel lefelé fordított, stb.) képeket csatoljon. A képeken mindig a hirdetésre vonatkozó, lényegesnek ítélt tartalom szerepeljen. A képek csatolását a négyzetek közepén elhelyezkedő zöld pluszjelre egyszer kattintva kezdheti meg. Egy pluszjellel csak egy kép csatolható.

• Egy új ablak nyílik meg, ahol kiválaszthatja azt a képet, amit fel szeretne tölteni. (A képek mérete ne haladja meg a 1 MB-ot.) Kattintson rá egyszer, majd kattintson a Megnyitás gombra.

 

• Sikeres feltöltés esetén megjelenik a kiválasztott kép az egyik négyzetben. A négyzet jobb felső sarkában lévő X-szel lehet kitörölni a feltöltött képet.

• Előfordulhat, hogy a képfeltöltés nem sikerül. Ez esetben kattintson a Töltsön fel képeket! modul jobb alsó sarkában látható a Váltás hagyományos képfeltöltésre zöld feliratra. Megjelenik a képfeltöltés hagyományos nézete.

• A feltölteni kívánt kép kiválasztásához kattintson a Fájlok kiválasztása gombra. Egyszerre csak egy kép választható ki és tölthető fel. A maximális képmennyiség 5 db. A képek mérete ne haladja meg a 800 x 600 megapixelt. A képfeltöltés folyamata ettől a ponttól azonos az előbbi, alapméretezett képfeltöltés menetével.

2.6. Elérhetőségek

Az Elérhetőségekben olyan adatokat adhat meg, amellyel segíti a kapcsolatfelvételt a leendő érdeklődők, vásárlók és a hirdető között, ezért célszerű törekedni a minél több és pontosabb adatszolgáltatásra. A csillaggal (*) jelölt elemek kitöltése kötelező.
• Az E-mail címhez lehetőleg azt az e-mail címét írja be, amellyel regisztrált, vagy amelyiket leggyakrabban látogatja.
• A Hirdető neve mezőbe írja be a saját nevét (valódi név vagy becenév). A név megadására azért van szükség, hogy érdeklődői azonosítani tudják, továbbá a kapcsolatfelvétel során így konkrét személyt kereshetnek. A Nyilvános adat előtti jelölőnégyzetre kattintva határozhat arról, hogy megjelenjen-e vagy sem az információ mások számára.
• A Hirdető telefonszáma mezőben adja meg saját, valós mobil vagy vezetékes telefonszámát. Kérjük, a javasolt formátum szerint, + 36 előtaggal kezdve (külföldi szolgáltató esetében ez eltér) töltse ki a mezőt. Más személyhez tartozó vagy valótlan telefonszám megadása esetén a moderátorok kétségbe vonhatják a hirdetés hitelességét, egyes esetekben törölhetik azt.
• A Nyilvános adat előtti jelölőnégyzetre kattintva határozhat arról, hogy mások számára megjelenjen-e az információ.

• A Honlap mező csak cégként regisztrált vagy csomagot vásárolt felhasználóknak jelenik meg, kitöltése nem kötelező. Amennyiben Ön, mint hirdető rendelkezik saját honlappal, megadhatja annak címét. A javasolt formátum: www.agroinform.hu, de saját hirdetésébe kérjük, ne ezt a címet adja meg, mert megtévesztő lehet.
• A Település mezőbe azt a településnevet írja be, ahol életvitelszerűen tartózkodik. Amennyiben cégként, vállalkozásként hirdet, annak telephelyét célszerű feltüntetni. Ha a település nem Magyarországon található, kérjük, kattintson a Magyarországon kívüli település kifejezés előtti jelölőnégyzetbe.

2.7. Nyilatkozatok

• A Nyilatkozatok pontban lehetősége van a hirdetést piszkozatként elmenteni. Ezt a funkciót akkor célszerű használni, ha még nem teljesen töltötte ki a hirdetési űrlapot, és a feladás előtt még módosítani szeretne rajta. Ehhez a művelethez kattintson a Piszkozat mentése opcióra. Egy új oldalon jelenik meg a kész piszkozat a többi piszkozattal együtt listázva.

Apróhirdetés

• A piszkozat szerkesztéséhez kattintson a Hirdetés feladás befejezése gombra. Megjelenik a feladási űrlap, ahol folytathatja a hirdetés szerkesztését.
• Amennyiben véglegesítette hirdetését, kattintson az űrlap alján található Hirdetés feladása gombra. A piszkozat változtatásainak mentéséhez kattintson a Piszkozat mentése gombra, vagy ha mégsem kíván rajta módosítani, kattintson a Mégse gombra.

• Mielőtt feladja hirdetését, kérjük, olvassa el az Agroinform.hu jogi nyilatkozatát és adatkezelési nyilatkozatát. Csak akkor véglegesítse hirdetését, amennyiben elfogadja a nyilatkozatokban leírtakat.

2.8. Sikeres hirdetésfeladás

• A hirdetés feltöltésének folyamatát az alábbi képen látható fogaskerekek jelzik. Kérjük, a mentés alatt ne lépjen ki az ablakból és ne kattintson sehova!

• Sikeres hirdetésfeladás esetén megjelenik egy új lap, ahol összefoglalva látható, hogy hol módosíthatja, emelheti ki vagy törölheti a hirdetést. Továbbá a linkek segítségével megtekintheti a statisztikáját, illetve az akció-státuszát.

Apróhirdetés