1. Hol lehet Apróhirdetést feladni?

Az Agroinform.hu főoldalán, a jobb felső sarokban látható Hirdetésfeladás gombra kattintva egy űrlap fog megjelenni. Ezen az űrlapon szerkesztheti hirdetését. A hirdetés feladásával megtörténik a regisztráció is.

2. A hirdetés szerkesztése

2.1. A hirdetés alapadatai

• Kínál/keres
Itt jelölheti meg, hogy eladásra kínál egy adott terméket, vagy éppen vásárlási szándékkal keres valamit. A választott opciót a kifejezések előtti jelölő pontra kattintva aktiválhatja. Értelemszerűen egyszerre csak az egyik lehetőség választható.

• Hirdetés címe
Az űrlap második tagjában meg kell adni a Hirdetett termék/szolgáltatás megnevezését. Ide a kínált vagy keresett termék/szolgáltatás rövid, tömör, néhány szóból álló megfogalmazását kell írni. Legfeljebb 90 karakter használható. Javasolt a kínált termék címébe belefogalmazni az „eladó" szót, illetve a keresett termék esetén a „keresek" szó alkalmazása vezet pontos eredményre. Kérjük, ügyeljen a helyesírás szabályainak betartására. Kerülje a trágár, sértő, nem oda illő megfogalmazást, és kizárólag valós információkkal töltse ki az űrlapot! A hirdetés címének kitöltése alapján rendszerünk automatikusan felajánl Önnek néhány kategóriát, melyek egy addig nem látható, új szakaszként jelennek meg.

• Hirdetés szövege
Mutassa be részletesen a kínált vagy keresett terméket vagy szolgáltatást. Érdemes minél részletesebb és pontosabb leírást adni, aminek tartalmaznia kell a termék valósághű paramétereit. Csak a címben megjelölt termék jellemzőiről írjon. A jellemzés kizárólag egy termékre vonatkozzon. Ez a mező maximum 5000 karaktert tartalmazhat. Minden eladni/keresni kívánt termék részére hozzon létre egy-egy újabb apróhirdetést. A hirdetés színvonalát a helyesen írt és megfogalmazott szöveg emeli, ezért kérjük, hogy törekedjen a magyar helyesírás szabályait betartani. Kerülje a trágár, sértő, nem odaillő kifejezéseket és személyes üzeneteket.

Az Agroinform.hu kizárólag olyan hirdetéseket fogad el, amelyek a portál szellemiségének (főként mezőgazdasági témák) és stílusának megfelelnek. A beérkező hirdetések moderáláson, azaz vizsgálaton esnek át, így azokat nem megfelelő tartalmuk, formájuk vagy bármilyen más kritérium alapján kitörölhetik a moderátorok a rendszerből.
A hirdetés feladására vonatkozó további kikötéseket és feltételeket megtalálja az Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) X. Hirdetések közös szabályai dokumentumban.

• Ár:
Az ár megadása nem kötelező, de hasznos információ, mert így több érdeklődő figyelhet fel a hirdetésre. Ha nem ad meg árat, bizonyos keresési beállítások nem fogják kilistázni a hirdetését. Ebben a kitöltendő mezőben az ár nettó értékét kell megadni. Ha áfa-val kínálja a terméket, pipálja ki az '+ÁFA' melletti jelölőnégyzetet.

2.2. Válasszon kategóriát!

Amennyiben a felajánlott, zöld háttérrel megjelenő kategóriák közül valamelyik megfelel, kattintson a kiválasztott jelölőpontra. A kiválasztott kategória szerint meg fog változni a Főkategória megadása és az alatta lévő mező neve és tartalma. A hirdetés címe és szövege alapján ajánlott kategóriák közül nem kötelező választani. Lehetősége van a kategória kézi beállítására is a Vagy egyedi kategória választása pontban.

• Főkategória megadása
Egyes főkategóriák megadásával további alkategóriák is kiválaszthatók. A hirdetést a lehető legpontosabb kategóriába kell besorolni. Ez segíti Önt abban, hogy a keresett terméket minél egyszerűbben megtalálja.

A megfelelő fő- és alkategóriák kiválasztásával további információk adhatók meg az eladni/vásárolni kívánt termékről. Az adott tárgytól függően egyes esetekben megjelennek kötelezően és nem kötelezően kitöltendő mezők is. Ekkor lejjebb görgetve további adatokat kell megadni a Termék jellemzői pontban.

2.3.Termék jellemzői

Kategória beállításoktól függően a termék mennyiségét kell megadnunk, a  csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.

2.4.További részleteket adna meg?

Ha hirdetéséhez még több információt szeretne fűzni, további részleteket lehet megadni, mint pl. alkategória, márka, állapot, gyártási év, stb. Kattintson a További részleteket adna meg? pont mellett lévő lefelé mutató nyílra.

2.5. Töltsön fel képeket!

• A hirdetés szerkesztése során a Töltsön fel képeket! pontban fotókat, képeket csatolhat a hirdetni kívánt termékről. Lehetőleg jó minőségű, színes, jól beállított (nem ferde, fejjel lefelé fordított stb.) képeket csatoljon. A képeken mindig a hirdetésre vonatkozó, lényegesnek ítélt tartalom szerepeljen. A képek csatolását a négyzetek közepén a szürke pluszjelre kattintva kezdheti meg. Egy négyzetbe csak egy képet lehet feltölteni.

• Egy új ablak nyílik meg, ahol kiválaszthatja azt a képet, amit fel szeretne tölteni. (A képek mérete ne haladja meg a 1 MB-ot.) Kattintson rá egyszer, majd kattintson a Megnyitás gombra.

Sikeres feltöltés esetén megjelenik a kiválasztott kép az egyik négyzetben. A négyzet jobb felső sarkában lévő X-szel lehet törölni a feltöltött képet.

• Előfordulhat, hogy a képfeltöltés nem sikerül. Ez esetben hívja kollégánkat, aki szívesen segít önnek a 06204775467 telefonszámon.

2.6. Elérhetőségek

Az Elérhetőségekben olyan adatokat adhat meg, amellyel segíti a kapcsolatfelvételt a leendő érdeklődők, vásárlók és a hirdető között, ezért célszerű törekedni a minél több és pontosabb adatszolgáltatásra. A csillaggal (*) jelölt elemek kitöltése kötelező.

• Az E-mail címhez lehetőleg azt az e-mail címét írja be, amellyel regisztrált, vagy amelyiket leggyakrabban látogatja.

• A Hirdető neve mezőbe írja be a saját nevét (valódi név vagy becenév). A név megadására azért van szükség, hogy érdeklődői azonosítani tudják, továbbá a kapcsolatfelvétel során így konkrét személyt kereshetnek. A Nyilvános adat előtti jelölőnégyzetre kattintva határozhat arról, hogy megjelenjen-e vagy sem az információ mások számára.

• A Hirdető telefonszáma mezőben adja meg saját, valós mobil vagy vezetékes telefonszámát. Kérjük, a javasolt formátum szerint, + 36 előtaggal kezdve (külföldi szolgáltató esetében ez eltér) töltse ki a mezőt. Más személyhez tartozó vagy valótlan telefonszám megadása esetén a moderátorok kétségbe vonhatják a hirdetés hitelességét, egyes esetekben törölhetik azt.

• A Nyilvános adat előtti jelölőnégyzetre kattintva határozhat arról, hogy mások számára megjelenjen-e az információ.

• A Honlap mező csak cégként regisztrált vagy csomagot vásárolt felhasználóknak jelenik meg, kitöltése nem kötelező. Amennyiben Ön, mint hirdető rendelkezik saját honlappal, megadhatja annak címét. A javasolt formátum: www.agroinform.hu, de saját hirdetésébe kérjük, ne ezt a címet adja meg, mert megtévesztő lehet.

• A Település mezőbe azt a településnevet írja be, ahol életvitelszerűen tartózkodik. Amennyiben cégként, vállalkozásként hirdet, annak telephelyét célszerű feltüntetni. Ha a település nem Magyarországon található, kérjük, kattintson a Magyarországon kívüli település kifejezés előtti jelölőnégyzetbe.

2.7. Nyilatkozatok

• A Nyilatkozatok pontban lehetősége van a hirdetést piszkozatként elmenteni. Ezt a funkciót akkor célszerű használni, ha még nem teljesen töltötte ki a hirdetési űrlapot, és a feladás előtt még módosítani szeretne rajta. Ehhez a művelethez kattintson a Piszkozat mentése opcióra. Egy új oldalon jelenik meg a kész piszkozat a többi piszkozattal együtt listázva.

• A piszkozat szerkesztéséhez kattintson a Hirdetés feladás befejezése gombra. Megjelenik a feladási űrlap, ahol folytathatja a hirdetés szerkesztését.

• Amennyiben véglegesítette hirdetését, kattintson az űrlap alján található Hirdetés feladása gombra. A piszkozat változtatásainak mentéséhez kattintson a Piszkozat mentése gombra, vagy ha mégsem kíván rajta módosítani, kattintson a Mégse gombra.

• Mielőtt feladja hirdetését, kérjük, olvassa el az Agroinform.hu jogi nyilatkozatát és adatkezelési nyilatkozatát. Csak akkor véglegesítse hirdetését, amennyiben elfogadja a nyilatkozatokban leírtakat.

2.8. Sikeres hirdetésfeladás

• Sikeres hirdetés feladás esetén megjelenik egy új lap, ahol összefoglalva látható, hogy hol módosíthatja, emelheti ki vagy törölheti a hirdetést. Továbbá a linkek segítségével megtekintheti a statisztikáját, illetve a hirdetés státuszát.