Fórum

Gázolaj jövedéki visszaigénylés 

Létrehozta: Danlev, 2009-12-01 20:24:44

Új hozzászólás Frissítés
 • Válasz » #2417 szittyaf2 | 2018-10-30 20:22:38

  Nagy itt a csend. Szeptember óta semmi gond? Kisujjból kirázva?

  Mivel nekem is gondom adódott, visszaolvastam.Nem vagyok profi a dologban, mert évek óta nem foglalkoztam a témával, majd decemberben elkezdtem és még nem fejeztem be a 17-eset.
  Ennek ellenére egy kis segítséget szeretnék adni, mert ez egyáltalán nem könnyű feladat. Annyira komplex munka, hogy akinek kevés és egy fajta tevékenysége van és le sem ellenőrzik, nem is sejti.hogy ez milyen bonyolult is lehet ez a buktagyár.

  Azt szoktam mondani, a profi mindent a végéről kezd el.
  Itt ez azt jelenti, hogy van egy hatalmas excel táblám és azt kell úgy feltöltenem adatokkal, hogy bármkor bármelyik hatóság (NAV adósok, NAV jövedékisek, MVH, NÉBIH, stb...) minden adat időbelileg, munkamúveletben, gázolaj mennyiségben a helyén legyen.

  Ehhez a kirakóst előre meg kell tervezni:
  Gazdaság egésze: össz gázolaj fedezet
  - ebből nem igényelhető vissza az alábbiakra:
  =céges szgk-val, terepjáróval futott teljesítmények után bizonyos tevékenységekre, ezeknek a gázolaj igényét kiszámolom.
  = állattenyésztés-szintén kiszámolom,
  = bérmunkavégzés gázolaj igénye (a kimenő számlákban szerepel a felhasznált gázolaj),
  =egyéb, itt nem említett tevékenységek, gépek, amik olyan tevékenységekhez teljesítenek, amik után nincs jöv. adó v.térítés.
  Ezeknek kiszámolom az összes éves gázolaj felhasználását(nem fél napos munka).

  Utána kiszámolom, mennyi fedezet marad a visszaigényléses tevékenységekre saját vásárlásból és az igénybe vett bérmunkából.

  Ezt követi az egyes tevékenységek kapacitásának számba vétele és az elvégzett munkaműveletek időbelileg is hozzásorolva. Kiszámolom, hogy mennyi a 97 l/ha-os kvótával mennyi az igény és összevetem a rendelkezésre álló fedezettel.
  Nincs minden ha-ra 97 l, mert a nekünk a gyep nem eszik meg 97 l-t, különösen a legeltetés miatt.
  A szántók esetében remélhető, hogy sikerül beleférni a 97 l-be. A gyep esetében kijön egy reális felhasználás a munkaműveletekhez.

  Kezdődhet a sok számla összerakása, melyik hová lett felhasználva.

  A nyújtott szolgáltatáshoz már a kiadott számlához összegyűjtöttem, hogy melyiket használtam fel.
  A terepjáró futásteljsítményét is lekövetem időbelileg, pl. szervízkönyv, km-óra állása alapján.
  A traktor kiszolgálta az állattenyésztést is, minimális üzemóra a napi bálák mozgatása 30 m-re. Erre is kell fedezet, időbeliségre figyelni kell!

  Aztán jön a sakkjátszma!
  Excelben írtam programot, hogy melyik, mikori beszerzésű gázolaj számla melyik kultúrához, mikor megy.

  Mindezeket figyelembe véve építettem fel az önköltségszámítást is.
  Mivel én könyvelem a cégünket, ezt meg tudtam tenni. Nem kis munka.

  Bérkönyvelőnek már úgy kellene átadni a számlákat, hogy ráírjuk, hogy mire lett felhasználva az üzemanyag: traktorüzem, teherautó, kombájnüzem, stb... És a költséghelyekről kellene vinni a költségeket (benne a gázolaj is) a költségviselő ágazatokra.De ő egyedül ezt nem tudja megtenni, ha nem ért a mezőgazdasághoz. Ehhez kell a mezőgazdász.

  A gazdálkodási napló és az önköltségszámítás fontosságát azért emelem ki, mert hallottam bukásokat abból adódólag, hogy ezekkel nem volt meg a szinkron.
  Pici vállalkozásokban ez egyszerű, de minél több kultúra van, annál bonyolultabb, különösen ha nem minden tevékenységre lehet visszaigényelni a jövedéki adót.

  Olyanon se kéne megbukni, hogy egy munkaművelet korábbi, minta gázolaj beszerzése. Készlet, nem létező tartály helyett miben tudunk tárolni? az 1000 l-es műanyag tartályban is lehet, de mennyit? Megvan a tartály? Nincs,a múlt héten ment a hulladékba.

  A fene se akar többet igényelni, csak az a cél, hogy szabályos legyen a bevallás és jó legyen a háttér dokumentációja is. Ha már dolgozunk, inkább nem kellene a papíron komoly pénzeket veszíteni.
  Számomra ez az egész jövedéki adó visszatérítés bonyolultabb, mint az ÁFA-bevalláshoz lekönyvelni, a bevallást elkészíteni, pedig az se egyszerű.

  Területi adatok témaköre:
  A földhasználati lap alapján, az abban lévő terület után maximum, ha mind művelve van. Gyakran kevesebb szerepel az MVH-s kérelemben óvatosságból, mint a földhasználati lapon.Ez az óvatosság adódhat nem művelt darabocskák miatt is, de abból is, hogy a mindig akad valaki, aki a blokkban rám rajzol és az egyeztetés miatt csúszik a folyósítás. Ha meg nincs azonnal egyezség, akkor még tovább csúszik. Ezért, akinek nagyon sürgős a támogatás, van, hogy bevállalja, hogy ő a hunyó, ha a gyorsabban érkező pénz fontosabb, mint amit veszít az önkéntes hunyósággal. Nem helyes gyakorlat, erre rákapnak.

  Az MVH-s kérelem sem lehet kiindulási alap az óvatosságnál.Láttam már olyat, hogy az igényelt terület nagyobb, mint a berajzolt terület (és fordítva).

  Szerintem érdemes minden évre kérni földhasználati lapot, ha bonyolult a területi adottság, mert egy jó kontrol.

  A bevallás főlapjának E mező 4. pontára felhívom a figyelmet GT-k esetében. Nehéz helyzetben lévő társaságok nem igényelhetik vissza a jöv. adót. Nagyon bonyolultan van leírva a felhalmozott veszteség szerepe, de a könyvelő el fog rajta igazodni. Ezzel kell kezdeni, mer ha ez a probléma fenn áll, gyorsan meg kell szüntetni vagy nem igényelni.

  Javaslom a munka indítása előtt az alábbi pdf fájl áttanulmányozását (Google-ból elérhető): 83_Adó_visszaigénylés_szabályai_20180110(3.)

  Az ÁNYK-ból le kell tölteni a vonatkozó nyomtatványt és a kitöltési utasítását. A fólap kitöltésével lehet lépkedni további aktív lapokra és lehet nézni a kitöltési utasítást is hozzá. Én próba adatokkal szoktam nézni a program működését (de későbbre ne maradjanak benne), mert úgy könnyebb megérteni a jogszabályt és a kitöltési utasítást is. És próbálom logikailag is ellenőrizni.

  A kitöltési utasítás hivatkozik sok vonatkozó jogszabályra.
  ........................
  És miután sokat írtam,olvastam, gondolkodtam, mégis van kérdésem:
  Tavasszal egy egyéni vállalkozóval kötöttem szerződést bérmunka végzésére. Kis területről van szó, ősszel az utolsó művelet elvégzésekor számlázok, így szól a szerződés.
  Minden kész, számláznék. Most tudtam meg, hogy az én e.v-m időközben átvedlett őstermelővé.
  Közben volt, amikor se e.v., se őstermelő. A 4 kis helyrajzi számból is van, amelyik tavaly már a használatában volt, de van, amit őstermelővé válása után jegyeztek be.

  Adózás tekintetében ez két dolog, volt egy e.v., itt is voltak munkaműveletek, majd csak magánszemély, itt is voltak műveletek, majd őstermelőként is és ekként értékesített.

  Adózásban, ha az e-v-nak is számlázok, azt át kellett volna számláznia az őstermelőnek. Eredménye: nulla.

  Az MVH-nál ez állítólag ugyanaz a 10 jegyű azonosító. Ha ez a döntő, akkor van mód a teljes időtartam alatti adóvisszatéríttetésre, a hogyanját hogyan találjam meg a bevallásban?

  Kinek van ismerete ehhez vagy ötlete? Várom, köszönöm.


  -


 • Válasz » #2416 Luffy | 2018-09-28 19:18:58

  Válasz ugyintezes1 #2414. hozzászólására

  Utolsó kérdésedhez tudok hozzá szólni:
  a földhivatalban érvényes területre lehet igényelni tudtommal. Nálam is volt hasonló eset, igaz ott hrsz is változott, de akkor úgy ment, hogy a változást követő hónaptól új hrsz és új területméret.
  Egyébként nálunk a NAV-os ügyintézők rendesek voltak, telefonon is tudtak segíteni.( neked mondjuk hosszúak a kérdéseid, ezért a levél célszerűbb vagy a személyes egyeztetés.)

 • Válasz » #2415 szelenyigazdasag | 2018-09-28 12:01:31

  Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy azt tudom negyed évente is be lehet adni az igénylést, a kérdés az, hogy az idei 2018as évre beadhatom a három negyedévre is külön-külön vagy meg kell várnom a jövő évet és akkor egész évest beadni? Köszönöm

 • Válasz » #2414 ugyintezes1 | 2018-09-10 10:15:50

  Sziasztok!

  Kicsit hosszabb lesz a hozzászólásom. smile rolleyes

  Gázolaj jövedéki adó visszatérítéssel (mezőgazdasági használatba vett termőföldek után)kapcsolatban szeretnék információt kérni. Nagyjából tisztában vagyok a dolgokkal, de szeretnék azért pontosítani.

  Az alábbiakkal kapcsolatban lennének kérdéseim:

  A termőföldet bérlő személy 2015-2024 közötti időszakra köt bérleti szerződést a földterület tulajdonosával (akár 1/1 tulajdonos, vagy osztatlan közös). A tulajdonos rendelkezik érvényes adóazonosítóval, vagyis az általa bérbe adott hektár után a bérlő visszaigényelheti a gázolaj jövedéki adót.

  - Amennyiben a földtulajdonos meghal és a földet az egyenesági leszármazottai öröklik (akiknek a földhivatal tájékoztatása szerint 60 napjuk van arra, hogy felmondják a bérleti szerződést), de nem mondják fel, akkor a földbérleti szerződés 2024-ig továbbra is érvényes (az egyik földhivatal tájékoztatása szerint). Ebben az esetben a gázolaj jövedéki adó továbbra is visszaigényelhető a már elhunyt tulajdonos adóazonosítója után?

  - A tulajdonos eladja a földterületét a haszonbérlőnek, a tulajdonjog átvezetésére az adott év közepén kerül sor, vagyis az év első felében még a bérbeadó a föld tulajdonosa, a második felében már a haszonbérlő. Ebben az esetben a gázolaj jövedéki adót a teljes évre a bérbe adó tulajdonos adóazonosítója után lehet visszaigényelni? Mivel az ÁNYK formanyomtatványon arra nincsen lehetőség, hogy egy helyrajzi számnál az adott hektárra két tulajdonost is felvezessünk. Vagyis a 2024-ig fennálló bérleti szerződés továbbra is érvényben van ilyenkor?

  - Az adott helyrajzi szám területe megváltozik (pl: egy adott település önkormányzata kivesz belőle egy utat), így kevesebb/több lesz a hektár, mint ami a bérleti szerződésen szerepel. Ilyenkor továbbra is a 2024-ig megkötött bérleti szerződés van továbbra is érvényben, vagyis nem szükséges a megváltozott hektárra újra kötni a bérleti szerződést, így a gázolaj jövedéki adót a bérleti szerződésben rögzített hektárra lehet visszaigényelni?

  A NAV-tól próbáltam információt kérni egyelőre email-en keresztül (Veszprém megye), de választ még nem kaptam.

  Ha valaki esetleg tudna nekem ebben segíteni, előre is köszönöm. smile rolleyes

 • Válasz » #2413 Istvánxxx | 2018-08-31 16:32:54

  Válasz Hogel #2412. hozzászólására

  Nem kell ráíratni. Név, lakcím elég.

 • Válasz » #2412 Hogel | 2018-08-31 10:37:47

  A gázolaj számlára szerintetek muszáj ráíratni a traktor rendszámát?Van erre valami jogszabály?

 • Válasz » #2411 nagyzoli5 | 2018-08-30 21:48:14

  Mol-nál tankoltam és a multipont kártyámmal a kedvezményt akartam érvényesíteni erre azt mondta a kezelő hogy akkor nem tud névre szóló számlát adni!
  Más járt már így?
  Állítja hogy a számlát a multipont.hu-ról kell igényelni!
  Létezik?smile confused

 • Válasz » #2410 Istvánxxx | 2018-08-22 15:56:06

  Válasz Mózes #2409. hozzászólására

  Mind a kettőét. Külön sorban megbontani, hogy melyiktől mennyit bérel.

 • Válasz » #2409 Mózes | 2018-08-22 15:02:26

  Sziasztok!

  Ha egy cég bérelt területének két tulajdonosa van, kinek az adószámát kell beírni?

  2015.03.31 alakult és most igénylem vissza az összeset.

  Köszönöm.

 • Válasz » #2408 szucsgumi | 2018-08-15 08:23:31

  Sziasztok! smile helpsmilie 2017 évről (2017.10.,11.,12 hónapban)van olyan számla, ami nem lett feltüntetve a visszaigénylésben. 2018-as bevallásba ezek beleírhatók? smile ban Vagy csak a 2018-as számlákat vehetem alapul? El kell készítenem 06 hóval bezárólag a bevallást.
  Köszönöm a választ előre is.smile loveye

 • Válasz » #2407 gulyasevamezohegyes | 2018-07-19 15:52:32

  AZ lenne a kérdésem, ha a szolgáltatási számlában közvetített szolgáltatás is szerepel bizonyos műveletek elvégzésére, de a felhasznált gázolaj mennyisége fel van tüntetve, akkor is visszaigényelhető-e a jövedéki adó?

 • Válasz » #2406 Anna21 | 2018-07-14 11:40:37

  Köszönöm! Az éven belül van valami határidő?

 • Válasz » #2405 vén cigány | 2018-06-28 11:55:49

 • Válasz » #2404 vén cigány | 2018-06-28 11:52:22

 • Válasz » #2403 Anna21 | 2018-06-28 10:34:19

  Sziasztok!
  Azt mondták a Földhivatalban kell kérni az elszámoláshoz valamilyen papírt,hogy melyik évben melyik földtet használtam. Már kértem egy kimutatást,de arra azt mondták az nem jó. Ennek pontosan mi a neve? Előre is köszönöm!

 • Válasz » #2402 Anita21 | 2018-06-27 17:53:25

  Sziasztok!
  Meddig lehet beadni az üzemanyag elszámolást?
  Köszönöm!

 • Válasz » #2401 Mayer Erika | 2018-06-04 09:12:53

  Sziasztok. Hol találom a mezőgazdasági munkához felhasznált/felhasználható gázolaj normákat? Pl amit a számlára kell írnom bérmunka esetében.
  Köszönöm a választ előre is.

 • Válasz » #2400 csoppika | 2018-05-30 22:40:04

 • Válasz » #2399 Farmerlány | 2018-05-30 20:01:16

  Válasz csoppika #2397. hozzászólására
  A teljesítés időpontja számít, a fizetési határidőt nem nézik.

  Ha december 31-ig elhoztad és fel is használtad, akkor az 2016-hoz tartozik.

  Nálunk a gazdálkodási naplót is megnézték, hogy abban az időszakban történt-e olyan munkálat, amire el lehetett használni. Mert ugye csak a földmunkákra adják a jövedékit, pl. állatok etetésére nem. És a december elég kérdőjeles, de végül is szántani lehet.

  Ha egyéni vállalkozó vagy, akkor a könyvelőnek elvileg arra az évre kellett könyvelni, amikor a pénzügyi teljesítés megtörtént (amikor kifizetted a számlát) - de ez már egy másik fórum témája.


 • Válasz » #2398 Farmerlány | 2018-05-30 19:55:51

  Válasz csoppika #2396. hozzászólására

  Nem tudom, hogy érdemes-e kockáztatni, mert tulajdonképpen most a NAV a jövedéki adós is. Fogalmam sincs, hogy ez összefut-e náluk valahol.

  Én simán betenném a jövedékibe, aztán lesz ami lesz. De erről inkább nem kérek NAV állásfoglalást.
  smile blushing

 • Válasz » #2397 csoppika | 2018-05-27 22:06:57

  Válasz csoppika #2396. hozzászólására

  Meg van egy ilyen is:
  Itt a teljesítés időpontja 2016, a fizetési határidő 2017, ezt hova lehet írni? 2016-ra? (a könyvelő sztem oda tette...)

 • Válasz » #2396 csoppika | 2018-05-27 21:59:01

  Válasz Farmerlány #2390. hozzászólására

  Helló.
  Lenne egy kis probléma? Találtam még 4 számlát, ami nem lett az adóbevallásba beírva(nem tudom hova tűntek, ezekből csak egyet felejtettem el letölteni a kutasok honlapjáról...de lehet nem nyomtattam ki, mert van mikor döglődik a nyomtató) Azokat is be lehet ide írni? Az adóhoz nem hiányzik, mert így is csak nullás lettem, pedig a repce vetőmagszámla már be sem lett írva...

 • Válasz » #2395 csoppika | 2018-05-25 08:15:12

  Válasz Akta@ #2394. hozzászólására

  Kollégának a könyvelője 2 évet mondott... Persze a földhasználat bejelentései, meg egyebek nem tudom hogy voltak előtte... Kicsit huzatos a feje a manyusnak...smile sweatdropsmile w00t

 • Válasz » #2394 Akta@ | 2018-05-23 13:54:20

  Válasz csoppika #2393. hozzászólására

  Szia!
  Öt évre visszamenőleg lehet kérni, ami idén a 2013-2014-2015-2016-2017 éveket jelenti. smile smile

 • Válasz » #2393 csoppika | 2018-05-21 20:38:59

  Válasz csoppika #2392. hozzászólására

  Srácok. Hány évet lehet visszamenőleg viasszaigényelni? Kicsit gatya a gépelés telón... smile oops

 • Válasz » #2392 csoppika | 2018-05-21 16:49:29

  Hány évet lehet visszamenőleg?

 • Válasz » #2391 zola_79 | 2018-05-17 13:16:21

  Válasz Farmerlány #2387. hozzászólására

  Köszi Farmerlány! :)
  úgy csináltam ahogy írtad, mondjuk egyelőre még nem jött meg, de majdcsak...
  üdv • Válasz » #2390 Farmerlány | 2018-05-15 20:00:19

 • Válasz » #2389 Blnt123 | 2018-05-06 16:53:09

  A gázolaj támogatás igénylésénél a következő hibakódot dobta ki a rendszer: 3L8287/R104.
  A P5-os lapon van hiba, mégpedig ez: A használatban lévő föld/erdő terület nagysága nem megfelelő.
  Nem tudom értelmezni, nem találom a hibát.
  Ha valaki tud segítsen.

 • Válasz » #2388 Farmerlány | 2018-04-11 18:23:17

  Válasz Wilde #2377. hozzászólására

  Szerencsés vagy, mert a mi megyénkbe nem utalnak, ha nem stimmelnek a nyilatkozatok. Kapásból elutasítanak.

  smile thumbupcoolsmile thumbupcoolsmile thumbupcool

 • Válasz » #2387 Farmerlány | 2018-04-11 18:21:58

  Válasz zola_79 #2379. hozzászólására

  2016???
  Akkor a 2016. évi jövedékit önellenőrzöd úgy, hogy a számlalista végére felírod az új számlát, a C2 és D lapon beírod az új mennyiséget (figyelve a jövedéki adó mértékére) és a főlapon beírod a "helyesbített bevallás számát".

  Nem kell különbözetet kihoznod, hanem újra beküldöd a teljes bevallást és a NAV tudni fogja, hogy még utalnia kell.

 • Válasz » #2386 Farmerlány | 2018-04-11 18:15:54

  Válasz hajni.uszoda #2381. hozzászólására

  Szerintem a 2370-es hozzászólásban leírtakat alkalmazd. Hibernáltasd az első bevallást és azután feldolgozzák a jót, amit másodszorra beadtál.

 • Válasz » #2385 Farmerlány | 2018-04-11 18:13:07

  Válasz fauna0909 #2380. hozzászólására

  A 2352 hozzászólásban részleteztem, mire kell figyelni. Ott pontosan leírtam, hogy melyik időszakra mekkora az adómérték és milyen fajtakódot kell használni. (szerintem az 1. és a 3. hibát ez alapján ki lehet javítani).

  A számlaadatokban hiba van - pontosan be kell írni az adószámot és a számlaszámot (a sok 0-át is be kell gépelni: Pl. 00068/012).

  Ha így sem jó, akkor NAV ügyfélszolgálaton segítenek.

 • Válasz » #2384 Farmerlány | 2018-04-11 18:09:46

  Válasz reszler16 #2382. hozzászólására

  A 2017. évi gázolaj számlákra ez van érvényben.

 • Válasz » #2383 Istvánxxx | 2018-04-10 21:59:44

  Válasz reszler16 #2382. hozzászólására

  Jók az adatok, nem változtak.

 • Válasz » #2382 reszler16 | 2018-04-10 18:43:26

  Válasz Farmerlány #2352. hozzászólására

  Üdvözletem!

  Ezek az adatok élnek most is vagy változtak az eltelt idő alatt?
  Ha változott akkor kérhetnék linket hol tudok utánanézni?

 • Válasz » #2381 hajni.uszoda | 2018-04-05 12:54:16

  Sziasztok (:
  Elsőre csináltam Gázolaj jövedéki visszaigénylést a főnökömnek. Még a 016-os kódra is nagyon odafigyeltem, mikortól kell alkalmazni, az adómérték változásra, stb, flottul ki is jött minden, de azon az átkozott főlapot (miért is ne...) sikeresen elrontottam. A "Nem, Igen" helyett a "Nem, Nem" rublikákat jelöltem be. Kicsivel később jött is a végzés az elutasításról. Felhívtam az ügyintézőt, aki azt mondta, semmi gond, új bevallásként megint beküldhető. Kijavítottam, beküldtem új bevallásként, erre ma reggel jön a visszautasítás ismételten, ezzel a szöveggel:

  "Ön erre a bevallási időszakra csak hiánypótlást küldhet be! Kérem, javított bevallásként küldje be visszaigénylését és hivatkozzon a hiánypótlásra felszólító levélben megadott XML azonosítóra!
  "
  A gond ugye az, hogy a végzésben eleve nem volt hiánypótlásra való felszólítás. Elég tanácstalan vagyok. :/

 • Válasz » #2380 fauna0909 | 2018-04-05 10:59:38

  Üdv!

  A jövedéki adó visszaigénylését hibásan adtam be, jött a felszólítás a javításra. De sajnos nem minden hibakódot tudok értelmezni. Tud valaki segíteni, hogy ezeknél mit kell kijavítanom?

  G rovat 44 SZLA41 Nem egyezik a fajtakód és teljesítés dátum szerinti adómértékkel

  ELF MFEJA3 A számla adatokban hiba van

  ELF MFEJC2 A gázolaj számla és a visszaigényelt adó adatokban eltérés mutatkozik a
  fajtakód és adómérték szerinti felbontásban

  A fajtakódokat már kijavítottam - ott is 016-ot írtam, ahol még 523-at kellett volna.

  Köszönöm szépen előre is a segítséget!

 • Válasz » #2379 zola_79 | 2018-03-23 09:34:55

  üdv mindenkinek!

  Ha később érkezett be még 2016-ban bérmunka számla jelentős gázolaj tartalommal, akkor önellenőrzés keretében újra beadom és a nagy számla lista végére beteszem az "újonnan felmerült" bérmunkát, a visszaigénylendő összegbe pedig a korábban megkapott és a mostanival számított különbözetét hozom ki, akkor ez működhet?
  Van még valami amire figyelni kell? /előző beadott kérelem azonosítószámát behivatkozni az elején azt tudom, stb... /
  kösz

 • Válasz » #2378 Földönfuto | 2018-03-09 16:51:07

  Válasz csoppika #2375. hozzászólására
  Hello.Jó néhány éve kötelezö már.Mifelénk a benzinkutas meg is szokta kérdezni a vásárlótól aki számlát kér ilyen célra,hogy benne van-e a rendszerben náluk és ha nincs akkor kérik az adószámot.

 • Válasz » #2377 Wilde | 2018-03-08 06:49:19

  Válasz somasoma1 #2369. hozzászólására

  nem adtam be újra.megvártam míg megjön a pénz (tegnap).smile thumbupcool

 • Válasz » #2376 csferri | 2018-03-07 19:11:30

  Válasz csoppika #2375. hozzászólására
  Nem tudom, én sem szoktam ráíratni, még a könyvelőm nem szól nem is íratom. Viszont nagyobb cégeknél ha vásároltunk kérték pl. Kite, kérdeztem is az eladót ha valaki az utcáról bejön pár apróságért adószám nélkül nem szolgálják kismile confused, smile lol

 • Válasz » #2375 csoppika | 2018-03-07 19:01:15

  Válasz csferri #2374. hozzászólására

  De mióta kötelező? Még soha nem adtam be visszaigénylést... Ugye volt egy év mikor előltették ezt az adószámosdit, aztán a következő évben már nem volt annyira fontos...

 • Válasz » #2374 csferri | 2018-03-07 18:51:51

  Válasz csoppika #2373. hozzászólására
  Lassan már a cerka méretet is meg kell adni ha venni akarsz valamitsmile tonguesmile tongue

 • Válasz » #2373 csoppika | 2018-03-07 18:46:33

  Válasz somasoma1 #2368. hozzászólására

  Az adószám mióta kötelező az üzemanyag számlán őstermelőnek?smile confused

 • Válasz » #2372 pamko | 2018-03-07 03:22:21

 • Válasz » #2371 cs.janek | 2018-03-06 22:07:48

  Üdv! Hány napra utal a nav?

 • Válasz » #2370 Farmerlány | 2018-03-02 11:42:04

  Válasz somasoma1 #2369. hozzászólására
  Válasz somasoma1 #2369. hozzászólására

  Ha beadtad, akkor azt a NAV már regisztrálja. Beadáskor kapsz az ügyfélkapura egy Elfogadó nyugtát, utána pedig küldenek a vámosok egy levelet "értesítés okmány befogadásáról".

  Írj egy levelet a megyei NAV-nak (vagy menj be személyesen az ügyfélszolgálatra), hogy az ilyen-ilyen iktatószámon (vámos levélen van), 2018. .... án beadott jövedéki igényedet töröljék, mert nem jó.

  Akkor küld a NAV egy levelet, hogy hibernálta a bevallásodat (tehát ott van, de nem dolgozza fel).

  Ezután én újra beküldeném, a jó nyilatkozatokkal. Nehogy úgy járj, hogy várod-várod a pénzt és közben mégsem érkezik.

  Bár a mezőgazdaságban ez eléggé általános támogatás-fronton is. A gazdálkodó csak vár és vár, aztán június 30-ig csak megérkezik a pénz.

  De a jövedéki adónál nincs ilyen fix dátum. Ha a beadástól számított 30. napig nem érkezik a pénz, akkor bukott a dolog.

 • Válasz » #2369 somasoma1 | 2018-02-28 23:01:02

  Válasz Wilde #2363. hozzászólására

  Simán add be újra!


  amíg nincs válasz, addig az utolsó beadott számít!!smile thumbupcool

 • Válasz » #2368 somasoma1 | 2018-02-28 22:59:37

  Még arra figyeljetek, hogy az őstermelői adószám egyéb adat, és nem az adószámhoz kell írni, hanem az egyéb okmányhoz! Ez a Deminimisnél is fontos!
  És minden számlán legyen rajt az adószámotok!!!

  üdv Soma
  Jövedéki ügyintéző smile rolleyes

[bezárás x]