Mellesleg majdnem talált a manax ! Nem tudtak volna sos, csak egy 190-es arest, vagy egy 820-as axion-t adni. A nagy fendt foglalt volt. Így jött a képbe a haver....
Jympa sj57r, nyakig.
Addig amíg éppen nem túrja össze a váza a földet.
A fogyasztás, nem kevés....de.....a lényeg: a bogrács itt 56 literrel kb a fele mélységgel döglődött 3 késel, ez meg 5 késsel 34 literrel dupla mélyen. Ezek a földek az életben nem láttak lazítót, ezt itt megmondták a régiek.
Mi elmentünk a gyártóhoz, és onnan vettük. A kereskedők Békéscsabán padig azt mondták, hogy ők ugyanannyiért adják, amennyiért én majd a gyártótól megkapnám. Akkor 800 volt úgy ahogy leírtam, a kereskedőknél meg majd 1 milla.
Nemrég lecseréltem a sárkaparókat ih-ra, mert ezekkel mindig bajom volt.
Igen !!!!!!! Félelmetes amit művelt ! Ha lesz időm csinálok róla fotót, vagy videót. Csak az a gond, hogy nem egy táblában dolgozunk, mert nyomatjuk ezerrel minden fele.
Hát a 610-es lap biztos sokat jelent súlyban is, meg én inkább nem vettem rögtörőt 150.000 Ft-ért. Régebben sokat húztam ugyanilyen tárcsát, amin volt rögtörő, de nem láttam annyi hasznát, amennyibe került volna.
110 loval valtrával, de 7 literrel csak akkor jövök ki, ha a mélységhatárolóval dolgozok. Igaz 610 lapok vannak rajta, 40-es a tengely, 120-as U-vas a váz, van mögötte rögtörő, és elég nagy szögbe vannak állítva a tagok.
Válasz #420. hozzászólásra
Az is,meg azért azok a nagy szögben lévő,sűrű tárcsalapok brutálisan dolgoznak.Bár én még nem sokat dolgoztam vele.....Most van nálunk egy bemo-lazító,GASPARDO ATTILA-nak hívják,az is igazán jó vas.7 késes,2 tüskés hengerrel utána. A 220-ló 60 centiig viszi.A fazekas-ban vt a 60-centis próba ;) a kitések mérték.
Válasz #414. hozzászólásra
Szép munkát csinál.Ja,nemcsak kités gépünk van! De hál istennek a javából szokott választani a főnök.Az ekénk is rabe,ezért döntött e mellett.
560-as lapok vannak rajta, így ahogy látod a képen most 4. egésszel bírta húzni 1650-1700-as fordulaton járatom, a sebesség az óra szerint olyan 7 km/h.
A képeid közül a közepesre hasonlított, max. 1 kicsivel rögösebb. De a mélység az nem volt több 15 cm-nél. Előtte meg vagy 8-cm-re ment bele a tárcsa, szóval kb. 7-8 centi bolygatatlan réteget mozdított csak meg. Nem lenne rossz neki még vagy 20 lóerő, meg vagy 10q súly. Akkor mehetne mélyebbre. :-)
Próbáltam egy 30Ak-s laza földben is, az ilyen lett kb 18 cm mélyen:
A grubberrel csak párat kerültem, arra nem tudok fogyasztást mondani, a tárcsával meg 7 literre jött ki a tarlóhántás.
Ezt ma az eső előtt csináltam a 30Ak-s földben:
4997 hozzászólás
Válasz #445. hozzászólásra
Hallod tesvírem ajállod a jympát Te is??????
Válasz #439. hozzászólásra
Mellesleg majdnem talált a manax ! Nem tudtak volna sos, csak egy 190-es arest, vagy egy 820-as axion-t adni. A nagy fendt foglalt volt. Így jött a képbe a haver....
Válasz #430. hozzászólásra
Jympa sj57r, nyakig.
Addig amíg éppen nem túrja össze a váza a földet.
A fogyasztás, nem kevés....de.....a lényeg: a bogrács itt 56 literrel kb a fele mélységgel döglődött 3 késel, ez meg 5 késsel 34 literrel dupla mélyen. Ezek a földek az életben nem láttak lazítót, ezt itt megmondták a régiek.
Válasz #440. hozzászólásra
Ugye-ugye, hogy te itt vagy "mellettem" a közelben !!!! :-)))
Válasz #439. hozzászólásra
Nem, egy barátomtól. Chippes. Távirányítós. Érezhető ha nyomod a gombot. Mint ha két traki húzná olyankor !
Válasz #441. hozzászólásra
Jó válasz!
Meg a TD is beszokott nekem.....
Válasz #438. hozzászólásra
A menő munkagépek nyikorogva mennek.
(Carrier)
Válasz #428. hozzászólásra
No mi?
936-os?
Válasz #427. hozzászólásra
A manaxtol van???
Válasz #436. hozzászólásra
Akkor Te szikrázva tárcsázol??????
SRRRRRRR....... augusztus 20. már júliusban!!!! SRRRRR............
Válasz #434. hozzászólásra
Elhajlás gond nálunk is volt. Nálam még nem, mert tavaly nyáron vettem, és azóta még sárban nem kellett menni vele.
Válasz #435. hozzászólásra
Hát az, hogy nincs közte hely.
:-)
Válasz #433. hozzászólásra
Mi az h. hozzáér a laphoz?????????????
Válasz #433. hozzászólásra
Amikor lágy volt, inkább nevezném szuroknak, na akkor hajlott, kilazult, nem takarított, berakodott...
Válasz #429. hozzászólásra
A sárkaparók eléggé kopnak ahol hozzáérnek a laphoz, de amúgy ellátják a feladatukat. Nálad mi volt a gond?
Válasz #424. hozzászólásra
Most akkor az se jó ha rajta van, meg az se ha nincs??????
Most akkor mi a jó???????????
Válasz #428. hozzászólásra
A szomszéd faluban vt egy JD 9530-as,el akartam menni kipróbálni,de lecsúsztam róla :-(((((
Válasz #427. hozzászólásra
Mivel, milyen mélyen, mekkora fogyasztással?
Válasz #424. hozzászólásra
Mi elmentünk a gyártóhoz, és onnan vettük. A kereskedők Békéscsabán padig azt mondták, hogy ők ugyanannyiért adják, amennyiért én majd a gyártótól megkapnám. Akkor 800 volt úgy ahogy leírtam, a kereskedőknél meg majd 1 milla.
Nemrég lecseréltem a sárkaparókat ih-ra, mert ezekkel mindig bajom volt.
Válasz #425. hozzászólásra
Az is lehet, de ennek 9-el kezdődik !!!
Válasz #426. hozzászólásra
Igen !!!!!!! Félelmetes amit művelt ! Ha lesz időm csinálok róla fotót, vagy videót. Csak az a gond, hogy nem egy táblában dolgozunk, mert nyomatjuk ezerrel minden fele.
Válasz #423. hozzászólásra
Lazítózás volt?
Válasz #423. hozzászólásra
és 8-as számmal :-)))
Válasz #422. hozzászólásra
Hát a 610-es lap biztos sokat jelent súlyban is, meg én inkább nem vettem rögtörőt 150.000 Ft-ért. Régebben sokat húztam ugyanilyen tárcsát, amin volt rögtörő, de nem láttam annyi hasznát, amennyibe került volna.
A héten megint bizonyított az az elmélet, hogy a traktor 14 tonnánál és 300 le-nél kezdődik.......
Válasz #416. hozzászólásra
110 loval valtrával, de 7 literrel csak akkor jövök ki, ha a mélységhatárolóval dolgozok. Igaz 610 lapok vannak rajta, 40-es a tengely, 120-as U-vas a váz, van mögötte rögtörő, és elég nagy szögbe vannak állítva a tagok.
Válasz #420. hozzászólásra
Az is,meg azért azok a nagy szögben lévő,sűrű tárcsalapok brutálisan dolgoznak.Bár én még nem sokat dolgoztam vele.....Most van nálunk egy bemo-lazító,GASPARDO ATTILA-nak hívják,az is igazán jó vas.7 késes,2 tüskés hengerrel utána. A 220-ló 60 centiig viszi.A fazekas-ban vt a 60-centis próba ;) a kitések mérték.
Válasz #419. hozzászólásra
Ezekben a rövidtárcsákban szerintem a visszatömörítés ér a legtöbbet. Hiába megyek én másnap hengerezni, az már soha nem lesz olyan.
Szép munkát csinál.Ja,nemcsak kités gépünk van! De hál istennek a javából szokott választani a főnök.Az ekénk is rabe,ezért döntött e mellett.
Válasz #416. hozzászólásra
Te mivel húzod a 3,6-ost?
Válasz #407. hozzászólásra
Ok! Föltétlen tedd meg!
Válasz #415. hozzászólásra
560-as lapok vannak rajta, így ahogy látod a képen most 4. egésszel bírta húzni 1650-1700-as fordulaton járatom, a sebesség az óra szerint olyan 7 km/h.
Mekkora lapok vannak a tárcsán? Felemelt kerékkel 7 liter a fogyasztás?
Válasz #413. hozzászólásra
Ááá! A portára ha valami nem zöld, akkor csak akkor mehet be, ha a kite forgalmazza!
:-))))
Válasz #412. hozzászólásra
Tudom. Azt hittem, hogy nyuszi jött oda.
Válasz #410. hozzászólásra
Jaj tényleg, bocs!
A kék csodát Lajostól kérdeztem. Egy Rabe Field Bird rövidtárcsáról van szó.
Válasz #409. hozzászólásra
Kék és csoda???
Válasz #408. hozzászólásra
Már írtam, Szarvas, Szentandrás.
Válasz #406. hozzászólásra
Mesélj, milyen az új kék csoda?
Válasz #407. hozzászólásra
Akkor legalább egy településnevet írj!
Válasz #406. hozzászólásra
Szinte szomszéd!
Szerintem személyesen is ismerjük egymást máshonnan, majd ha látlak "felfedem magam". :)
Válasz #405. hozzászólásra
Szevasz Misi! Ezek szt Te környékbeli vagy!
Válasz #402. hozzászólásra
Amikor mentem a botihoz tavasszal, itt még a vetés közepén voltunk, ott meg sorolt már.
Válasz #400. hozzászólásra
Nem is tudom, hogy jó e vagy rossz néha ilyen talajon is dolgozni, mert elkeserítő tud lenni, mikor vissza kell menni a kötöttbe. :-)
Válasz #397. hozzászólásra

A képeid közül a közepesre hasonlított, max. 1 kicsivel rögösebb. De a mélység az nem volt több 15 cm-nél. Előtte meg vagy 8-cm-re ment bele a tárcsa, szóval kb. 7-8 centi bolygatatlan réteget mozdított csak meg. Nem lenne rossz neki még vagy 20 lóerő, meg vagy 10q súly. Akkor mehetne mélyebbre. :-)
Próbáltam egy 30Ak-s laza földben is, az ilyen lett kb 18 cm mélyen:
A grubberrel csak párat kerültem, arra nem tudok fogyasztást mondani, a tárcsával meg 7 literre jött ki a tarlóhántás.
Ezt ma az eső előtt csináltam a 30Ak-s földben:
Válasz #401. hozzászólásra
A kukik nagyon szépek arra.
Válasz #400. hozzászólásra
Ezek álomtalajok. Hunya körül jó földek vannak.
Szántás Hunya határában.

Talajlazítás Békéssámson határában.
Válasz #396. hozzászólásra
Mekkora fogyasztással jössz ki?
Válasz #396. hozzászólásra
Én a munkahangeren levőt használom, de egyszerűbb lenne a hagyományos, sok furatos.