Válasz #1163. hozzászólásra
Csak vigyázz magasról nagyot lehet esni . Inkább öregebb gép 3 milláig és azt kijavítani . Pl: Dominator 106 3,5 milla és van hozzá zúzós 6 soros adapter klíma és szecskázó + 1 milla a javítás és tökéletes állapotú a gép
vegyél egy 1188-ast
a kiténél 3,6-ért van egy, veszel még hozzá egy kuki adaptert 1.4-ért és ráköltesz 1 millát
akkor 6-ba van egy normális géped
ha nem jön be a dolog még árában kiszállsz belőle
Tavaly is meg tavaly előtt is ugyanez volt a helyzet sajnos! Igaz az, hogy az eső miatt mindenkinek egyszerre kellene levágni most! De tavaly is egyedül volt a kombájn kb 1hétig majd utánna folyamatosan jöttek a távolabbi kombájnok! A múltkor kérdeztem a falugazdászt, hogy kukiból meg kalászosból kb 1500-1600Hektár van Vaján összesen és senkinek sincs egy kombájna! Én úgy gondolom, hogy most kell lépni kombájn űgyben mert lehet, hogy valaki is így gondolkozik mint én!
Majd egyszer kifogok menni az Axiálhoz mert ők vannak legközelebb tőlünk és leülök velük komolyabban tárgyalni egy kombájnra és utánna már lehet számolgatni, hogy mennyi hektár után fordul a kocka! :)
Meg kéne kérdezni az itteni kombájngurukat, hogy hogy is van ez.
Kombájntörlesztők ,heló ,ébresztő!!!
Mennyi ha évi vágása után csap át a ráfizetésből a nagy bizniszbe az aratás?????????????????
A nagy lóf...t!!!!!!!!!!
Ilyenekre ne is gondolj!!!! Még véletlenül se!!!!!
Csak a jóra de arra se naponta, hanem minden percben!
Tartsatok össze, egységben az erő, egyfele kell húzni a szekeret mindenkinek!
Egészség legyen a többi meg le van ...... ,azok majd jönnek maguktól.
Nem felejtem el mert a télig gondolkodom rajta, hogy belevágok-e a mezőgazdaság irányába vállalkozni (gondolok itt kombájn vásárlást) vagy inkább más területen vállalkozok!
Ma néztem át a kombájnosnak a fűzetjét amibe a jelentkezők vannak felírva ha jól számoltam fejbe akkor kb 280-300Ha gabona van felírva és még folyamatosan jelentkeznek, ja és már felvannak iratkozva kb 100Ha kukira ami 400-500Ha lesz a végén! És még egy hétig ő lesz egyedül mert a környéken mindenki a sajátját vágja! Majd esetleg a jövőhét közepén jön még két kombájn!
Én csak 150Ha gabonával és 250Ha kukival számoltam! Szerintem itt már érdemes egy jobb állapotú fiatalabb kombájn törleszteni! És ez a terület csak szerintem nőne!
Mondtam én!!!
A bőre alatt is stex van neki!
És gondolj bele ez az amit csak be mer vallani!
Na peeeeeeersze, 7-8 éveset ahaaaaaaa!!!!
Ott van neki a legnagyobb Lexion a pajtában 2 hete.
Csak éjjel meri kihozni mint az egyszeri ember az új autót, nehogy meglássák a falusiak!!! :-))))))
Á az 512-es nem jó nekem! :) Ha veszek is akkor John deere vagy Claas kombájn max 7-8 éveset!
Amúgy ma dolgoztam egy John deere 2256-ossal nem is olyan nehéz igaz kb 2ha-t vágtam vele ebből 2 forduló felügyelettel utánna egyedül! Nagyon szereti a hasát a JD!
Mit fosol Géza? Áttérsz a nomád üzemmódról szárazkenyér fogyasztó ü.módra és már fog is apadni az a sok adósság!!!! :-)))
Nem vagy Te olyan elveszett ember, megoldod az!
Tegnap este beszéltem a kombájnossal, hogy ma az én földemmel kezdi az aratást délelőtt 10-kor, reggel fél kilenc körül volt egy 20 perces majdnem felhőszakadás! Úgyhogy ma nem aratuk a földem :( A földemtől 5km-re meg egy szem eső sem esett, úgyhogy elment a kombájn a falu másik végére aratni. Ott egész nap tudott aratni! Hát ez a szívás! Majd talán szombaton vágjuk mert holnap dolgozok!
8343 hozzászólás
Válasz #1151. hozzászólásra
Kite nádudvar Ágostonár érdeklödj !! 99-évjárat 5200üz aratásra fellkészitetük zsir szecskázót vetűnk rá rendszeresen karbantertott.
Válasz #1163. hozzászólásra
Csak vigyázz magasról nagyot lehet esni . Inkább öregebb gép 3 milláig és azt kijavítani . Pl: Dominator 106 3,5 milla és van hozzá zúzós 6 soros adapter klíma és szecskázó + 1 milla a javítás és tökéletes állapotú a gép
Válasz #1161. hozzászólásra
Néztem azt is már! De nekem fiatalabb kell! Nézegettem eddig John deere 2056, 2256 Claas mega 204-est!
Válasz #1159. hozzászólásra
Szerintem is rosz csak sokba lenne legalább 3pótkocsit venni meg hozzá trakit is meg kombájnt is, minden nem mehet egyszerre!
Válasz #1144. hozzászólásra
vegyél egy 1188-ast
a kiténél 3,6-ért van egy, veszel még hozzá egy kuki adaptert 1.4-ért és ráköltesz 1 millát
akkor 6-ba van egy normális géped
ha nem jön be a dolog még árában kiszállsz belőle
Válasz #1157. hozzászólásra
Tavaly is meg tavaly előtt is ugyanez volt a helyzet sajnos! Igaz az, hogy az eső miatt mindenkinek egyszerre kellene levágni most! De tavaly is egyedül volt a kombájn kb 1hétig majd utánna folyamatosan jöttek a távolabbi kombájnok! A múltkor kérdeztem a falugazdászt, hogy kukiból meg kalászosból kb 1500-1600Hektár van Vaján összesen és senkinek sincs egy kombájna! Én úgy gondolom, hogy most kell lépni kombájn űgyben mert lehet, hogy valaki is így gondolkozik mint én!
Válasz #1149. hozzászólásra
Maszek, bevált típus volt? Csípted?
Mennyit vágott nálad évente?
Válasz #1155. hozzászólásra
Az már rég rossz...
Csak ne ezt az évet vedd alapul!
Normál évben ,ha nem kell 2hétig állni eső miatt,akkor a betervezett felét aratod.
Válasz #1150. hozzászólásra
Majd egyszer kifogok menni az Axiálhoz mert ők vannak legközelebb tőlünk és leülök velük komolyabban tárgyalni egy kombájnra és utánna már lehet számolgatni, hogy mennyi hektár után fordul a kocka! :)
Válasz #1153. hozzászólásra
Gondoltam rá én is arra, hogy vágással meg szállítással vágnám! De mifelénk az a trendi, hogy megy a kombájn a szállítást meg mindenki maga oldja meg!
Válasz #1148. hozzászólásra
Azt csak én csinálhatom! :) Az alaklmazott még lenyulna valamennyit! :))
Válasz #1150. hozzászólásra
Sok, meg oszt kell oda egy-pár pótkocsi, vagy ilyesmi is!
Válasz #1147. hozzászólásra
Én is tudok Paldoo lenni! :)
Válasz #1149. hozzászólásra
Hova adtad le mennyiért és milyen paraméterei vannak ennek a kombájnak? Milyet vettél helyette?
Meg kéne kérdezni az itteni kombájngurukat, hogy hogy is van ez.
Kombájntörlesztők ,heló ,ébresztő!!!
Mennyi ha évi vágása után csap át a ráfizetésből a nagy bizniszbe az aratás?????????????????
Én most adtam le egy kurva jó 2264 ezt merem ajálani !!!
Válasz #1145. hozzászólásra
Mert sajnálod a pénzt alkalmazottra, aki forgatná! Nálunk meg csak az egerek szaladgáltak, már azok is elköltöztek, már ,amelyik nem halt éhen....
Válasz #1145. hozzászólásra
Látom ellested tőlem a technológiát!!!!
Működik mi??? :-DDDD
Válasz #1141. hozzászólásra
A nagy lóf...t!!!!!!!!!!
Ilyenekre ne is gondolj!!!! Még véletlenül se!!!!!
Csak a jóra de arra se naponta, hanem minden percben!
Tartsatok össze, egységben az erő, egyfele kell húzni a szekeret mindenkinek!
Egészség legyen a többi meg le van ...... ,azok majd jönnek maguktól.
Válasz #1143. hozzászólásra
Nincs elásva, mert a múltkor a padláson megázott és ma is forgatni kellett nehogy bepenészedjen! Nagyon elfáradtam...! :)))
Válasz #1140. hozzászólásra
Nem felejtem el mert a télig gondolkodom rajta, hogy belevágok-e a mezőgazdaság irányába vállalkozni (gondolok itt kombájn vásárlást) vagy inkább más területen vállalkozok!
Ma néztem át a kombájnosnak a fűzetjét amibe a jelentkezők vannak felírva ha jól számoltam fejbe akkor kb 280-300Ha gabona van felírva és még folyamatosan jelentkeznek, ja és már felvannak iratkozva kb 100Ha kukira ami 400-500Ha lesz a végén! És még egy hétig ő lesz egyedül mert a környéken mindenki a sajátját vágja! Majd esetleg a jövőhét közepén jön még két kombájn!
Én csak 150Ha gabonával és 250Ha kukival számoltam! Szerintem itt már érdemes egy jobb állapotú fiatalabb kombájn törleszteni! És ez a terület csak szerintem nőne!
Válasz #1138. hozzászólásra
SZtem nem is a meggyet örzi, hanem az elásott pénzt a kertbe:))
Válasz #1138. hozzászólásra
7-8 éveset csak azért akarok, hogy megtanuljak vele kombájnolni vagyis szétverni kell!!! :))))))))))
Utánna meg vezsek egy lexion 560-ast! :)
Válasz #1129. hozzászólásra
addig nincs gond, míg tudom koordinálni a dolgokat, de ha velem történne valami, a család lehet, hogy a híd alá menne
Válasz #1135. hozzászólásra
Akkor felejtsd el gyorsan! Bár Én nem is értek hozzá...
Válasz #1137. hozzászólásra
Forrásátcsoportositás.
Válasz #1134. hozzászólásra
Mondtam én!!!
A bőre alatt is stex van neki!
És gondolj bele ez az amit csak be mer vallani!
Na peeeeeeersze, 7-8 éveset ahaaaaaaa!!!!
Ott van neki a legnagyobb Lexion a pajtában 2 hete.
Csak éjjel meri kihozni mint az egyszeri ember az új autót, nehogy meglássák a falusiak!!! :-))))))
Válasz #1132. hozzászólásra
gyüjtik a pénzt a fiatal gazdáknak.
Válasz #1133. hozzászólásra
A múltkor nem fejeztük be akkor hogy is hívnak mifelénk? :)
Válasz #1134. hozzászólásra
Mint pap g..ivel! :)
Hitel lenne! Max kb 20%-a van meg! :)
Válasz #1131. hozzászólásra
Ma nem. Nem volt kedvem. .-)
Válasz #1130. hozzászólásra
Nagyon tele vagy pénzel:))!
ma jött a gazdatársam,elkeseredve,mert megkapta a határozatot,hogy a környezetgazdálkodási programra kap 43000ft-ot,az eddigi 1300000ft helyett.
Válasz #1129. hozzászólásra
Szevasz haverom! :) Ma nem jártál Vaján? :)
Válasz #1128. hozzászólásra
Á az 512-es nem jó nekem! :) Ha veszek is akkor John deere vagy Claas kombájn max 7-8 éveset!
Amúgy ma dolgoztam egy John deere 2256-ossal nem is olyan nehéz igaz kb 2ha-t vágtam vele ebből 2 forduló felügyelettel utánna egyedül! Nagyon szereti a hasát a JD!
Válasz #1125. hozzászólásra
Mit fosol Géza? Áttérsz a nomád üzemmódról szárazkenyér fogyasztó ü.módra és már fog is apadni az a sok adósság!!!! :-)))
Nem vagy Te olyan elveszett ember, megoldod az!
Válasz #1124. hozzászólásra
Mondom, Én ,hogy vegyél egy 512-est, és aratáskor, majd minden paraszt Drága Szabikámnak fog hívni:))
Ja! Hát adóssággal "könnyű".
Ok majd egy pár év múlva visszatérünk rá!
Válasz #1119. hozzászólásra
majd, beszéljük meg pár év mulva, ha már visszafizettem az adósságaimat
Ma megszívtam az aratással! :(
Tegnap este beszéltem a kombájnossal, hogy ma az én földemmel kezdi az aratást délelőtt 10-kor, reggel fél kilenc körül volt egy 20 perces majdnem felhőszakadás! Úgyhogy ma nem aratuk a földem :( A földemtől 5km-re meg egy szem eső sem esett, úgyhogy elment a kombájn a falu másik végére aratni. Ott egész nap tudott aratni! Hát ez a szívás! Majd talán szombaton vágjuk mert holnap dolgozok!
Válasz #1122. hozzászólásra
Paldoo a 1118-ra még nem válaszoltál!!!
Válasz #1121. hozzászólásra
Micsoda pazar látvány lenne! 20 kombájn 1 helyen.
Mint a régi szép időkben! :-)))
Válasz #1120. hozzászólásra
Látod, látod ezeket mind kerülni kell!!!
Beszerzel 20db. 12-est szaré-hugyé, oszt lenyomod velük a fél megyét játszva!!! :-)))))
Válasz #1100. hozzászólásra
új lexion: elektromos hidraulika hibái, Mega: kuplungtárcsa sérülések, New Holland: szamlarázó sérülés és több sérülések, csapágyok eltört.
Válasz #1116. hozzászólásra
Akkor neked besikerült az élet! :) Most nem írigységből irom!
Válasz #1115. hozzászólásra
Akkor mi is a nevem arrafelé???
Válasz #1114. hozzászólásra
Két olyan dolog is van, hogy 120-nál is meg lehet jegyezni!
De ha szombaton 120-al repsztettél ott akkor már valószínű, hogy nem fórumoznál!!!
Válasz #998. hozzászólásra
95-ben tiz malackával kezdtem, mert csak arra volt pénzem