1 hónapja még ki akartam dobni, és kukoricával újravetni a területet. Talán fogok valamit aratni ebből az árpából.
Nem a legsürübb, vannak ritka foltok is, aratáskor hagyom magamat meglepni.
Remélem nem lessz csalódás.
Válasz gyorfy10 #2437. hozzászólásáraIlyen fejletségi állapotban a mütrágyás permetezés okozhat termés többletet vagy csak minöségi változást? Mik a tapasztalatok??
Válasz Bzsr #2428. hozzászólásáraRepce virágzása előtt volt fújva Tebuconazol+karate zeon+5L amalgerol+2 L bór 150-es hatóanyaggal. De maradt meg a tartályban, és ezt kifújtam az árpára a forgóra, mert kellett a permetező más növény permetezésére. Telán 2 hete volt /meg kellene néznem a naplót a pontos dátum végett/.
Válasz agrogal #2416. hozzászólásáraNem akarom megvárni hogy teljesen kikalászoljon mert a leveleket akarom lepermetezni. Ha kint a kalász akkor a permetlé jó részét az kapja.
Válasz Sk Laci #2412. hozzászólásáraAzt inkább stresszhelyzetben, vagy ha hirtelen kell megpörgetni a növényt, akkor használjuk. Fontos, hogy ott legyen a kaja és a víz a növénynél, csak úgy tudja kifejteni hatását (tehát ez nem klasszik lombtrágya). Én már nem használnám, korábban kellett volna (a március végi-április eleji esők előtt közvetlenül mondjuk).
Válasz kukaccsosz #2380. hozzászólásáraSzia!
Mostan kezdi nyomni a tokokot az árpa.
Ha az idő engedi megyek lefújom Priaxorral, meg isekticídet is teszek, mert már talán kikelhettek a fehéritők.
Te tennél hozzá Atonikot , lenne plussz haszon amiért megéri hozzátenni, vagy csak kidobott pénz lenne?
1q npk veteskor. 2.5q peti ket részletben.
2x kapott leveltragyat. De ez semmit nem ér ha nincs eső.
Vakolo homokba gazdálkodom. A szerencse több mint amennyit bele rakok. Most igy all a helyzet. Lehet most szerencsém lesz
Válasz Bobo77 #2401. hozzászólásáraneked meg arról nincs fogalmad mit jelent fele annyi csapadékkal termelni.
az ugyanis kárpótol a gyengébb talajokért bőséggel.
Válasz gyorfy10 #2400. hozzászólásáraHagyd a fenébe… Békési “fenegyereknek” fogalma sincs hogy milyen lehet rosszabb földeken termelni.Legeltetnünk kellene szerinte nálunk.
Válasz tarkamacska #2397. hozzászólásáraNálad terem minimális tápanyaggal 70q-t. Itt a 300 kg péti 5 tonnára elég maximum, ha kap mellé bőséges csapadékot. Nincs nitrogén a talajba, anélkül pedig nem nagyon akar teremni semmise.
Válasz gyorfy10 #2396. hozzászólásáraakkor meg foleg nem fektetnék be ennyit. elvetném valami minimális tápanyag és jónapot, terem 70q-t de nagyobb profittal.
3495 hozzászólás
Válasz mocsencsi1 #2444. hozzászólásáraMilyen gondokra gondolsz?
Enyém is kb 1 méter ,a fene gondolta ,hogy igy megindul.
Ha a keddi 100%-os eső megjön akkor nem, de ha elmarad, lehetnek aprócska /nem elhanyagolható/ gondocska.
majdnem 1 méter magas, remélem nem lesz vele gond.

Mi is kiakartuk tárcsázni,jó hogy nem tettük
1 hónapja még ki akartam dobni, és kukoricával újravetni a területet. Talán fogok valamit aratni ebből az árpából.

Nem a legsürübb, vannak ritka foltok is, aratáskor hagyom magamat meglepni.
Remélem nem lessz csalódás.
Válasz Apáé #2439. hozzászólásáraÉn már csak gomba+rovarral fújom. De biztosan lehet még rajta valamennyit tornászni a súlyán lombtrágyával.
Válasz gyorfy10 #2437. hozzászólásáraIlyen fejletségi állapotban a mütrágyás permetezés okozhat termés többletet vagy csak minöségi változást? Mik a tapasztalatok??
Válasz Apáé #2436. hozzászólásáraÉn 15kg + 5kg keserűsóval fújom
Jelenleg így állunk. Jövő héten megy a kalász védelem és végeztünk vele erre az évre.

1 hektárra mennyi a maximális dózis karbamidból permetezve árpára?
Hány kg-nál kezd el láthatóan pörkölni?
Atonikot használ még ilyenkor valaki árpára?
Válasz medikus #2433. hozzászólásáraSzep környék
Válasz JDati #2432. hozzászólásáraDuna-Tiszaköze,homokhátság! Bugac?
Válasz medikus #2410. hozzászólásáraNem tudom merre gazdalkodsz de ettől barmi jobb.
Válasz Isssti #2409. hozzászólásáraMultie.
Válasz Bzsr #2428. hozzászólásáraRepce virágzása előtt volt fújva Tebuconazol+karate zeon+5L amalgerol+2 L bór 150-es hatóanyaggal. De maradt meg a tartályban, és ezt kifújtam az árpára a forgóra, mert kellett a permetező más növény permetezésére. Telán 2 hete volt /meg kellene néznem a naplót a pontos dátum végett/.
Válasz Apáé #2427. hozzászólásáraInkább úgy mondanám, hogy foltokban sárga az alsó pár levél.
Válasz Sk Laci #2424. hozzászólásáraTechnológiában csak abban más a szélső 18méter? Milyen dózisban raktad?
Válasz Sk Laci #2425. hozzászólásáraNeked nem száradt meg az árpa alja vagy nem sárga lent??
Válasz mtz1221 #2423. hozzászólására?
Válasz Sk Laci #2424. hozzászólásáraAz első képen levő permetezősáv kapott amalgerolt, az a 18 m ki van kalászolva /előrébb van a fejlődésben/.
Mai árpapermetezés:

Válasz Apáé #2422. hozzászólásáraVálasz Apáé #2359. hozzászólására
Válasz mtz1221 #2421. hozzászólásáraSajnos nem tudok!
Te mit adtál az árpának egyébként,mi volt a technológia?
Válasz Apáé #2419. hozzászólásáraKét soros Imt ekézőt vennék, nincs valakinek a környékeden ???
Válasz Apáé #2419. hozzászólásáraÉrik bacca meg, sok az eső rá.

Nektek nem kezd sárgulni alulról az árpa?
Válasz agrogal #2416. hozzászólásáraNem akarom megvárni hogy teljesen kikalászoljon mert a leveleket akarom lepermetezni. Ha kint a kalász akkor a permetlé jó részét az kapja.
Válasz agrogal #2415. hozzászólásáraNem kap többet, mehet a Revycare is.
Válasz kukaccsosz #2413. hozzászólásáraRevycare is rá tennéd most,vagy a jövő hét elején?
Válasz kukaccsosz #2413. hozzászólásáraLesz még gombászva később is?
Válasz Sk Laci #2412. hozzászólásáraAzt inkább stresszhelyzetben, vagy ha hirtelen kell megpörgetni a növényt, akkor használjuk. Fontos, hogy ott legyen a kaja és a víz a növénynél, csak úgy tudja kifejteni hatását (tehát ez nem klasszik lombtrágya). Én már nem használnám, korábban kellett volna (a március végi-április eleji esők előtt közvetlenül mondjuk).
Válasz Sk Laci #2412. hozzászólásáraÉn szkeptikus vagyok ezekkel a “csodaszerekkel”.
Már kapott egy lombtrágyát, holnap megy a Priaxor és rovarölő.
Válasz kukaccsosz #2380. hozzászólásáraSzia!
Mostan kezdi nyomni a tokokot az árpa.
Ha az idő engedi megyek lefújom Priaxorral, meg isekticídet is teszek, mert már talán kikelhettek a fehéritők.
Te tennél hozzá Atonikot , lenne plussz haszon amiért megéri hozzátenni, vagy csak kidobott pénz lenne?
Válasz Sz_Pisti #2408. hozzászólásáraIgen, arra várunk kell még!
Válasz Isssti #2409. hozzászólásáraNem ismeri a vakoló homokot!Abba max a bogáncs terem meg! Nem a gabona!
Válasz JDati #2406. hozzászólásáraMelyik fajta bírja így a homokot? Eddig jót mutat szerintem.
Válasz Bzsr #2407. hozzászólására Az esőt tudnám javasolni, csak nehezen lehet beszerezni
Kalászok megjelenésekor ki milyen lombtrágyát vagy biostimulátort használ/ajánl?
1q npk veteskor. 2.5q peti ket részletben.

2x kapott leveltragyat. De ez semmit nem ér ha nincs eső.
Vakolo homokba gazdálkodom. A szerencse több mint amennyit bele rakok. Most igy all a helyzet. Lehet most szerencsém lesz
Válasz Apáé #2404. hozzászólásáraaz osztott tápanyag híve vagyok, szerinted hogy kellene????
ne adjak lombtrágyát?? vagy adjak ki minden ősszel, aztán várjak a csodára?
írd már meg a te technológiád, hátha tanulok belőle valamit.
Válasz tarkamacska #2399. hozzászólására+2x lombtrágya is mütrágya
Válasz Bobo77 #2401. hozzászólásáraneked meg arról nincs fogalmad mit jelent fele annyi csapadékkal termelni.
az ugyanis kárpótol a gyengébb talajokért bőséggel.
Válasz Bobo77 #2401. hozzászólásáralinkeltem neked egy videót, megnézted????
tanulságos lenne neked, sokat tanulnál belőle....
Válasz gyorfy10 #2400. hozzászólásáraHagyd a fenébe… Békési “fenegyereknek” fogalma sincs hogy milyen lehet rosszabb földeken termelni.Legeltetnünk kellene szerinte nálunk.
Válasz tarkamacska #2397. hozzászólásáraNálad terem minimális tápanyaggal 70q-t. Itt a 300 kg péti 5 tonnára elég maximum, ha kap mellé bőséges csapadékot. Nincs nitrogén a talajba, anélkül pedig nem nagyon akar teremni semmise.
Válasz Apáé #2398. hozzászólására5x??? ez érdekes én erről nem tudok...
az utolsó 2t ki szórja a földjeimre?
npk, karbamid, pétisó az 5??
Válasz tarkamacska #2397. hozzászólásáraMondja ezt az aki "5x" mütrágyázik
Válasz gyorfy10 #2396. hozzászólásáraakkor meg foleg nem fektetnék be ennyit. elvetném valami minimális tápanyag és jónapot, terem 70q-t de nagyobb profittal.
Válasz tarkamacska #2394. hozzászólására6-8 Ak kötött agyag. Itt ezek a legjobb földek.