Aha...Számolj már kicsit..amikor 10 liter és fölötti olaj felhasználásrol beszélünk a ih tárcsa RÁBA traktor gép kapcsolat- az ugye 30 lityi azt meg az épp aktuálisal megszorzod az már szép kerek szám..Felétek ezt ki fizeti valaki is?? És akkor még az 50 literes szántásokrol még nem is beszéltem..Ez a teória felejtös!! Még ha ezt úgy számolod hogy nettósitod az üzemanyagot is!!
Ha mi elkezdenénk itt mindent 3-mal megszorozni akkor a gépek igencsak álva maradnának..Felénk még a 2-t is elég nehéz el fogadtatni..Igaz itt nagy az enegia fel használás..
Jó gondolom nem 2ha-os táblákat csinál, mert itt inkább ilyen van. De mind egy hál istennek nem sűrűn kell permeteztetni szántóföldön. A szőlőbe meg van gépünk.
Azt nem mondtam hogy mivel!!!Nekem Mtz 80 as van !!Az szántáskor mennyit fogyast óránként??Mert még nem szántottam vele,és csak hallomásból olyanokat beszélnek hogy megeszik óránként 16-18 liotert is ...akkor az óránkénti 6000-meg is eszi...sőt nem is elég
Hagy kérdezzem már meg hogy milyen áron megy most a szántás ilyen gázolajárnál ??!!Mondjuk nem túl kötött talajon ,inkább közepes.....négyzetméter és hektárankénti tarifa érdekelne...
#1. hozzászólás, Meggyesgazda küldte be 2012-02-12 22:00:55-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Meggyesgazda
smile helpsmilieVálallkozó szellemű embert keresek tavaszi mélyszántásra Miskolcon megfizetem 2-3 porta hegyoldal és gyökeres leirtottam róla a cserjéket de egy erős szántás kellene! Szarkahegyen vannak a porták! Mihamarabb kellene ahogy kienged a föld tavasszal burgonya és paprika megy-menne bele meg minden más csak így semmit nem lehet vele kezdeni!smile cowboysmile helpsmilie
Válasz #2639. hozzászólásra
2 hét óta trakit se láttam
lenne még 2 nap de a dec elejére igért fájörsztón most jött meg , talán kedden ... amúgy szerintem most kéne kezdeni a szántást , nagyon karaj a talaj
7042 hozzászólás
Válasz #2691. hozzászólásra

Még ha ezt úgy számolod hogy nettósitod az üzemanyagot is!!
Aha...Számolj már kicsit..amikor 10 liter és fölötti olaj felhasználásrol beszélünk a ih tárcsa RÁBA traktor gép kapcsolat- az ugye 30 lityi azt meg az épp aktuálisal megszorzod az már szép kerek szám..Felétek ezt ki fizeti valaki is?? És akkor még az 50 literes szántásokrol még nem is beszéltem..Ez a teória felejtös!!
Válasz #2689. hozzászólásra
én van amikor néggyel szorzom.
de a három tényleg minimum.
Válasz #2689. hozzászólásra

Ha mi elkezdenénk itt mindent 3-mal megszorozni akkor a gépek igencsak álva maradnának..Felénk még a 2-t is elég nehéz el fogadtatni..Igaz itt nagy az enegia fel használás..
Válasz #2687. hozzászólásra
számold ki mennyit eszik a traktorod tárcsával simitóval meg kombival szororzd meg 3 al és megkapod! ennyire egyszerű!
aki azt mondja sok az meg majd elgerebjézi magának!
menyiért csinálnátok ti félkötőt talajon tárcsázást, simítózást, kombinátorozást, vetést?
Válasz #2685. hozzászólásra
Jó gondolom nem 2ha-os táblákat csinál, mert itt inkább ilyen van. De mind egy hál istennek nem sűrűn kell permeteztetni szántóföldön. A szőlőbe meg van gépünk.
Válasz #2683. hozzászólásra
Nálunk hidas gép volt tavaly 3500 ért a vizet mondjuk mi vittük neki...
Válasz #2678. hozzászólásra

A másik meg az hogy sokkal kevesebbért fújnak mi felénk..Persze örülök is neki..

Hidd el felénk sem az mérgezi magát aki a pénzt fel veszi..
Válasz #2670. hozzászólásra

Tavaly nyáron 6000ft/ha -ért permeteztek nekünk
Válasz #2679. hozzászólásra

na ja, itt a műtrágya ott a főd
Válasz #2678. hozzászólásra

na én sem
Válasz #2659. hozzászólásra

Mennyi?50-55 Magyar királyi huf/ha!Baxi annyiért megyek én is az ország bármely részére!
Válasz #2677. hozzászólásra

És oldjátok meg magatoknak??
Ezek szerint integrált be művelésről van szó??
GPS kordinátát szoktatok csak kapni??
Válasz #2675. hozzászólásra
4500-ért nem mérgezném magam
Válasz #2676. hozzászólásra

persze a rakódás is benne,fel -le, a kamion ,manitu,nem sok
Válasz #2675. hozzászólásra
tehát ha 2q-t kell szórni/ha akkor 4000, ha meg 4et akkor meg 5000? jó hogy ennyiért van melótok...
3000ft +500ft mázsája,a műkaki a permetezés 4500 persze minden kiszolgálással
Válasz #2673. hozzászólásra
Csak big bag nincs 50 kg-s. Akinek mi csináljuk rá vannak már beszélve...
Válasz #2671. hozzászólásra

Pláne a 50 kill zsákrol van szó!!Hogy b meg az olyat

Jó a kérdés..És hamarosan igencsak idö szerü is lesz..
tavaly 3500 volt kiszolgálással együtt, de idén biztos emelés lesz, gondolom 500al.
Ki mennyiért csinálja/csináltatja???
műtrágyaszórás:
vegyszerezés:
oké, köszi
Válasz #2667. hozzászólásra
nem tulsokat birtam segíteni az a léneg a sebeséget ideálisan válaszd ki ne füstöljön nagyon és a fogyasztásis javul
Mindenesetre köszönöm a segítséget!!
ez azért megnyugtatott hogy nem kell vennem egy benzinkutat::))
Válasz #2661. hozzászólásra
en meg ezt skallom ora /18l én 50-mtz szoktam az időt nem néztem de ha /30 -40l között talajtól fügően
Vagy ti jobban tudjátok!!!Mennyit kajál az mtz 80 óránként szántásnál??
Válasz #2652. hozzászólásra
Ásó és csákány öcsém !!!
Válasz #2660. hozzászólásra
én csongrád megyében
Ja...várjál!!!!!
Azt nem mondtam hogy mivel!!!Nekem Mtz 80 as van !!Az szántáskor mennyit fogyast óránként??Mert még nem szántottam vele,és csak hallomásból olyanokat beszélnek hogy megeszik óránként 16-18 liotert is ...akkor az óránkénti 6000-meg is eszi...sőt nem is elég
Én pest megyében lakom erre is ennyi a tarifa???
Mert én azt a hektárankénti 50.000-et kicsit sokkalom!!!
A kis területen a 6000 óradíj az reális!!!
Válasz #2658. hozzászólásra
felénk a kicsi terület az óra /6000ft a ha az 50000-55000ft
Üdv mindenkinek!!
Hagy kérdezzem már meg hogy milyen áron megy most a szántás ilyen gázolajárnál ??!!Mondjuk nem túl kötött talajon ,inkább közepes.....négyzetméter és hektárankénti tarifa érdekelne...
Előre is köszönöm!!
ide rigollal kéne menni.
Cserje előveteményt miféle kategóriába sorolja a szakirodalom??

Ez a fullfull tutti per tutti?????

Épp idejében fogtál hozzá..Biztos jól fog sikerülni.
Válasz #2653. hozzászólásra
ja meg kiváncsi vagyok ki vállalja el,én az ilyenekkel nem foglalkozom mert ha szétszakad valami akkor az szerintem nem fizetik ki.

Minden bizonnyal dijjazni fogja a paprika-burgonya duó a cserjés-gyökeres tavaszi szántást
#1. hozzászólás, Meggyesgazda küldte be 2012-02-12 22:00:55-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Meggyesgazda
smile helpsmilieVálallkozó szellemű embert keresek tavaszi mélyszántásra Miskolcon megfizetem 2-3 porta hegyoldal és gyökeres leirtottam róla a cserjéket de egy erős szántás kellene! Szarkahegyen vannak a porták! Mihamarabb kellene ahogy kienged a föld tavasszal burgonya és paprika megy-menne bele meg minden más csak így semmit nem lehet vele kezdeni!smile cowboysmile helpsmilie
Válasz #2633. hozzászólásra
szerintem meg 30.az egész eke alacsony.
mtz 820.2 vel ti mennyéért válaltok bérmunkát( szántás 3-as eke, gruberezés, kombinátor 4 m-es, szártépőzés)?
Válasz #2620. hozzászólásra
Ferbácsi, errefele 2,3 - as szorzóval szokás számolni. És nem csak a szántást.
Válasz #2628. hozzászólásra

ez, ha nem kapar a traktor, sík terepen nagyon 35nél nem lenne nagyon szabad többnek lennie 28on mondjuk
ha több akkor a traktor zabálós fajta
amikor meg több a nedvesség akkor beáll a talaj
csúcstól farokig akkor meg nem szántunk az Qélet
Válasz #2624. hozzászólásra

szolgáltass bizonyitékot
Válasz #2642. hozzászólásra
pedig itt idén is megvót a kilómálé/m2

Etette a bocókat.
2 hét óta trakit se láttam
lenne még 2 nap de a dec elejére igért fájörsztón most jött meg , talán kedden ... amúgy szerintem most kéne kezdeni a szántást , nagyon karaj a talaj