Válasz #157. hozzászólásra
Szia ÖSzabi!
Az utolsó Agrárhaszon magazinban van szó a bodzáról, hogy mennyire éri meg. Én ennyire nem látom rózsásnak a helyzetet, de azért reménykedek.
Ma reggel készült ez a kép, örültem nagyon amikor megláttam a csapást.
Sziasztok!
Lenne hozátok 1-2 kérdésem! Gondolkozom hogy őszel telepítenék valamenyi bodzát! Azt szeretném tudni hogy menyire éri meg ezzel foglalkozni, hányszor szoktátok permetezni? Le lehet-e adni tolna megyében vagy a környező megyékben valahol és Kb menyiért lehet venni 1 veszőt? Előre is köszi a válaszokat!!
Szia Gox!
Nagyon szép az ültetvényed.Nálunk is leginkább eső kellene mert ami utoljára esett az nagyon kevés volt.
A fák alját én is talajmarózni szoktam,az a leg hatásosabb a gaz ellen.Ezzel a Rovrallal az a bajom,
hogy nem lehet venni mert a boltos azt mondja
kivonták a forgalomból.Én most láttam a neten egy uj
gomba ölő szert Switch62,5WG az elnevezése . Nem tudom
milyen lehet 8-10g/10liter viz,ezt irja szürke penész és
levél foltosodás ellen.Rovar kártevőket nem láttam
mikor utoljára kinn voltam.
Szia Zsibis!
Bejártam a bodzást ma is. A mulcsolás kész, tegnap kezdték kaszálni a sor alját.
A permetszer is ma érkezett. Rovral Aquaflow és Karate Zeon. Végül is mi előre védekezünk, nem látok rajta semmi bajt, csak eső kellene neki.
Volt már olyan évünk, hogy a termőágakon szineződtel el a levelek, és idővel le is hullottak, majd a termés is folyt le szüret kezdetén. Akkor a mérnök urak moniliára gyanakodtak, meg esetleg foszfor hiányra. De ez érdekes, mert az újulat szép volt akkor is. Az utóbbi években bevált, hogy zöldbogyósan, így aratás előtt fújjuk.
A vadbodzában erős A.szövőlepke fertőzést látok, azért teszem bele a Karatet.
Már nagyon várom, hogy megérkezzen a talajmaró, és az eső is, hogy lehessen jól dolgozni vele. Az mindenképpen jó, ha tud szellőzni a fák alja.
Hali Gox!
Elég türhető nagyjából meg vagyok elégedve vele.
Mondjuk eső eshetett volna több is ,talán akkor jobban
nőlne a termés.Szerencsére a jégesőt megusztuk.Egy bajom van vele valami gomba megtámadta mert a levele elkezdett
megbarnulni.Most a héten megpermetezem valami gomba ölő
permetszerrel.Csak még azt nem tudom hogy mivel.
Válasz #146. hozzászólásra
Rossz dátum beállítás. Kösz.
Mindkét bodzánk kapott valami iszonyú nagy esőt egy hete. Haragos zöld a levele, az újulat is jót mutat. A gaz is kiválóan érzi magát, végzünk a kukorica ekézéssel, és megyünk mulcsozni.
Közben lesem a vadbodzát, szerencsére ott sok helyen ritkán szemesedtek a tányérok. Persze van szép bokor is.
Adott valaki el bodzát az ARRABONA tészen keresztül?
Válasz #144. hozzászólásra
Hali Gox.
Tegnap futottam meg kultivátorral a sorközöket,és nekem is feltűnt,hogy már most pirul a kocsány.
Sokat látok rajta,szépen híznak a bogyók is....már csak valami elfogadható ára legyen.
Válasz #143. hozzászólásra
Szia!
Mi is fújtuk már glifozátossal a sort, nem is volt rossz. Csak a technológián kellett volna fejlesztenünk. Meg nálunk jobban rá kellene szervezni a fattyazásra, hogy hamar végezzünk vele, és gyorsan fújhassuk, nehogy megint előjöjjenek.
Előbb néztem a bodzát, és meglepődtem, hogy be vannak lilulva a kocsányok többnyire. Innen szoktam rászámolni 2 hónapot szüretig.
Válasz #142. hozzászólásra
Hali Gox.
Félelmetes idő volt,az imént néztem a mérőben,25 mili esett le zitty zutty.
Most már hízhatnak a szemek!
Talán az idén nincs meg a konkurencia,és a termesztett bodza közt az a két hét difi...vagy rosszul látom?
Szinte 1xerre virágzott mindkettő.
Oszd meg velünk majd a tapasztalataid soraljművelő témakörben.
Tavaly kaszáltuk a soralját 2x,de idén virágzást megelőzően kifújtam totálissal.
Majd kiderül mire lesz elég.
Válasz #141. hozzászólásra
Hali Koppány Vezér!
Pont nézem a térképet, félelmetes időjárás van felétek!
Megrendeltük Calderonit, sajnos van egy kis átfutása,(30 nap) mert csak 92-es rotátoros volt nekik, de én ragaszkodtam a 104-eshez. 6 m a sortáv. Így még lesz 1 damilos kaszálás a talajmarózás előtt.
Én is szeretnék Medárdos időjárást, jég nélkül, akkor lennének szép nagy bogyók. Remélem, hogy az ár is tisztességes lesz. Egyelőre a konkurencia bodzája is szép.
Még szerencsére nem nyitott mikor permeteztem .Egyébként én is gondoltam rá hogy ha nyitna nem permeteztem volna vele.Már csak azért sem mert nekem is van vagy 30 család méhem. Most a méhek el vannak foglalva az akác virággal.
Válasz #136. hozzászólásra
Érdekes ez a levéltetű, feketét nem találtunk, viszont a hajtásvégek zsugorodnak. Ma mulcsozunk, holnap permetezünk, Karate Zeonnal tetű ellen, kap még réztartalmú levéltrágyát is egy menetben , nehogy éréskor potyogjon.
AKG-sek vagyunk, a Karate Zeon engedélyezett a fekete bodzában.
A fagy nálam sem okozott károkat de a levéltetü nagyon megtámadta a fiatal hajtásokat.Már egyszer megpermeteztem actarával de valami miatt nem pusztultak el ezek a tetvek.Most az eső után bi58-cal akarok permetezni remélem attól megdöglenek ezek a kártevők.
Nálam a fagy nem okozott kárt.
Megkötöttem a biztosítást. Ebben is van kockázat, ugyanis minden biztosításra vonatkozik a 15 napos elállás, mindkét fél részére.
Ma láttam már néhány fehér virágot.
Kinek milyen károkat okozott a fagy? Nekem hajtás csúcsok végeit megkapta és azok a termő gallyak amik a földtől 50-60 cm /lefelé ívelő/ van azon is látni fagyást. Levelek megbarnulva ,és kalapok szélein is látni barnulást. Néhol már meg is feketedett.
Szia!
Úgy értem, hogy 450E Ft az árbevétel hektáronként. Azt, hogy ezt milyen tonna/ár szorzattal hozzák ki, az mellékes. Független ettől nem szeretnék csak ennyi árbevételt elérni, de az időjárás igen csak megbolondult, és az ültetvény fenntartása megfelelő színvonalon nem olcsó dolog. A 30E Ft/ha biztosítási díj talán még elviselhető. Nekem már 2-szer volt jegem.
Május 31-ig lehet biztosítást kötni jégre. A tűz az elenyésző lenne, talán az egészre 1000 forint, de mi ég le??? Viharra nem kötök, de ezt nem kérdeztem meg még.
Most esik az eső, holnap nézek majd körül a bodzásban.
Tényleg a K&H a nyerő.
Válasz #131. hozzászólásra
Hali Gox.
Elbeszéltünk 1más mellett Dutra kollégával.
Erre a 450 ropira lett biztosítva az ültetvény nem de?
Mennyit kell fizetni eme biztosítási összeg után?
Konkrétan mire vonatkozik?...aszály,jég,belvíz,miegymás.
Tegnapelőtt letördeltük a tősarjakat,illetve kipucoltuk azokat a "bokrokat"melyeket még nem sikerült fának nevelni.
A fagy megcsípte reggelre ezeket a friss hajtásokat.....kicsit kókadtak,remélem kiheverik.
Amit nem sajnálok,hogy a disznóparé levele is fonákját mutogatta.
Válasz #130. hozzászólásra
Kértem ajánlatot, szintén erre az összegre, így kicsit lealkudva, de nem végleges még, 31000 Ft/ha lenne a biztosítás jégre.
A fagyot hogyan viselik el a bimbók?
Már 10 éve kötök biztosítást, a bodzára 6éve.
Idén kértem minden biztosítótól árajánlatot, de maradtam a K&H mellett. 5-10% között van a biztosítási díj.
Káreseménytől helytől függően. Volt olyan biztosító is aki 20%-t kért.
Én mindig az önköltségre kötök biztosítást. Ha valami baj van akkor legalább a befektetett pénzem ne vesszen el
Nedves talajban dolgozott, a nagy gazt is föltekerte időnként. Elmondásuk szerint területteljesítménye 3-4 ha/nap. Türelmes gépkezelő kell, mert ahogy láttam, féloldalra tekeredve nézeget hátra, és a jobb kezével a kart fogja. Van ettől jobb is, vagy nem jól használják?
Leszámítva azt, hogy kisebb gaznál, jobb talajállapotnál szaporább lenne valamennyivel a munka. Persze idén mindenkinek a körmére égett minden.
Szeretnék venni majd, azért keresgetek.
Szia, ha bővebben írnál az ültetvény biztosításról, megköszönném, mert kedden jön a bíztosítósunk, szeretnék tájékozódni. Eddig nem kötöttünk, mert horror árat mondott.
Más. Tegnap megnéztem egy kollégánál az oldalazó talajmaróját munka közben.
Válasz #122. hozzászólásra
Még sok mindentől függ, de korai szüretre számítok. Nagyon jön a bimbó kifelé, és napról napra világosabb.
Biztosítást kötött már valaki bodzára, vagy egyéb gyümölcsösre?
Üdv Mindenkinek!
Nem tudom de itt nagy szárazság van.Jöhetne már egy kis
eső,mert egyszerüen képtelenség a fák alját talajmarózni.
Egyébként szépen mutatkozik termés a fákon.Ugy gondolom
használt a mütrágyázás,meg szép egészséges szine van a fáknak.
kedves bodzatermelo honfitarsaim!ha valaki veletlen metszene az ultetvenyet osszel, a levagott agakat,ha utban van neki nagyon szivesen elvinnem.koszonettel egy kulfoldi baratotok!
Üdv Led!
Én a fa ültetésekor a gyökerét nyomtam beáztatott talajfertőtlenitőbe.
Külön a földet nem fertőtlenitettem.
Rézzel szoktam permetezni ilyenkor tavasszal 2szer
később meg levéltetü ellen amikor megjelenik rajta.
Képes a virágát is le enni.
Zöld bogyós korába meg gomba ellen kell lefujni.
A vizet nem nagyon szereti ugy hogy jó ha a területnek
jó a viz elvezető rendszere.Nekem telepités után majdnem kipusztult a fele a sok esőtől.
De szerencséd van ha esetleg homokos talajba ülteted.
Hadd kérdezzem meg, hogy a bodza mennyire fogékony a betegségekre (gomba, vírus) és hogy kell e talajfertőlenítés, vagy a bodzatő elbírja azt a néhány kártevőt?
Üdv Led!
A bodza telepités az idén lesz 7éves,ebből 2évben volt
elég jó termés és az ára is elfogadható volt atöbbi évhez viszonyitva.Én azért bizom benne hogy egyre inkább
keresett gyümölcs lesz és a felvásárlási ára is egyre jobb lesz.
Üdv! Mindenkinek!
Tavaly 120ft/kg volt az ára legalábbis erre mi felénk.
Egy bajom volt hogy fele termés volt a korábbi évekhez képest. Remélem az idén kedvezőbb időjárás lesz.
Amikor szépen termett csak 35ft-ért tudtam eladni.
Én idén telepítek 2 ha-t, szóval még nem mostanában tudok szüretelni de remélem hogy idén is és 4-5 év múlva is kifizetődő lesz a bodzatermesztés, tavaly milyen árak voltak?
6358 hozzászólás
Válasz #157. hozzászólásra

Szia ÖSzabi!
Az utolsó Agrárhaszon magazinban van szó a bodzáról, hogy mennyire éri meg. Én ennyire nem látom rózsásnak a helyzetet, de azért reménykedek.
Ma reggel készült ez a kép, örültem nagyon amikor megláttam a csapást.
Sziasztok!
Előre is köszi a válaszokat!!
Lenne hozátok 1-2 kérdésem! Gondolkozom hogy őszel telepítenék valamenyi bodzát! Azt szeretném tudni hogy menyire éri meg ezzel foglalkozni, hányszor szoktátok permetezni? Le lehet-e adni tolna megyében vagy a környező megyékben valahol és Kb menyiért lehet venni 1 veszőt?
Válasz #155. hozzászólásra
Szia Zsibis!
Forgalomban van, de I.-es kategóriás. Nézd meg a www.botesz.hu -n is, a szerlistát, hogy miket ajánlanak?
Szia Gox!
Nagyon szép az ültetvényed.Nálunk is leginkább eső kellene mert ami utoljára esett az nagyon kevés volt.
A fák alját én is talajmarózni szoktam,az a leg hatásosabb a gaz ellen.Ezzel a Rovrallal az a bajom,
hogy nem lehet venni mert a boltos azt mondja
kivonták a forgalomból.Én most láttam a neten egy uj
gomba ölő szert Switch62,5WG az elnevezése . Nem tudom
milyen lehet 8-10g/10liter viz,ezt irja szürke penész és
levél foltosodás ellen.Rovar kártevőket nem láttam
mikor utoljára kinn voltam.
Sztojkáék megkapták ma első fokon a maguk kis 20-30 évét.

Ültetvényeik , és a hozzá tartozó vevőkör eladó ...
Utalni a fegyházba , valamint a Veszprém megyei bíróságra lehet (csináltak vagy 70 milla perköltséget a buzik)
Válasz #152. hozzászólásra
_001.JPG)
_004.JPG)
Szia Zsibis!
Bejártam a bodzást ma is. A mulcsolás kész, tegnap kezdték kaszálni a sor alját.
A permetszer is ma érkezett. Rovral Aquaflow és Karate Zeon. Végül is mi előre védekezünk, nem látok rajta semmi bajt, csak eső kellene neki.
Volt már olyan évünk, hogy a termőágakon szineződtel el a levelek, és idővel le is hullottak, majd a termés is folyt le szüret kezdetén. Akkor a mérnök urak moniliára gyanakodtak, meg esetleg foszfor hiányra. De ez érdekes, mert az újulat szép volt akkor is. Az utóbbi években bevált, hogy zöldbogyósan, így aratás előtt fújjuk.
A vadbodzában erős A.szövőlepke fertőzést látok, azért teszem bele a Karatet.
Már nagyon várom, hogy megérkezzen a talajmaró, és az eső is, hogy lehessen jól dolgozni vele. Az mindenképpen jó, ha tud szellőzni a fák alja.
Hali Gox!
Elég türhető nagyjából meg vagyok elégedve vele.
Mondjuk eső eshetett volna több is ,talán akkor jobban
nőlne a termés.Szerencsére a jégesőt megusztuk.Egy bajom van vele valami gomba megtámadta mert a levele elkezdett
megbarnulni.Most a héten megpermetezem valami gomba ölő
permetszerrel.Csak még azt nem tudom hogy mivel.
Válasz #150. hozzászólásra
Azt még nem is hallhatsz! Majd először a vadbodza árával jönnek ki. Állítólag a készletek kifogytak.
Milyen a bodzád?
Üdv Minenkinek!
Nem hallott véletlenül valaki bodza felvásárlási ár felől? Mert erre fele még nem tud senki semmit se,hiába érdeklődök.
Sztojka előzetesben, leállt a termelés, megy felfele a bodza ára

Üdv Mindenkinek!
Sajnos nálunk egy szem eső sem esett.
Nem tudom a bogyók hogy fognak megnőni mert
öntözésre nincs lehetőségem.
Válasz #146. hozzászólásra
Rossz dátum beállítás. Kösz.
Mindkét bodzánk kapott valami iszonyú nagy esőt egy hete. Haragos zöld a levele, az újulat is jót mutat. A gaz is kiválóan érzi magát, végzünk a kukorica ekézéssel, és megyünk mulcsozni.
Közben lesem a vadbodzát, szerencsére ott sok helyen ritkán szemesedtek a tányérok. Persze van szép bokor is.
Adott valaki el bodzát az ARRABONA tészen keresztül?
Válasz #140. hozzászólásra

Képek a jövőből???
Vagy csak rossz dátumbeállitás
Válasz #144. hozzászólásra
Hali Gox.
Tegnap futottam meg kultivátorral a sorközöket,és nekem is feltűnt,hogy már most pirul a kocsány.
Sokat látok rajta,szépen híznak a bogyók is....már csak valami elfogadható ára legyen.
Válasz #143. hozzászólásra
Szia!
Mi is fújtuk már glifozátossal a sort, nem is volt rossz. Csak a technológián kellett volna fejlesztenünk. Meg nálunk jobban rá kellene szervezni a fattyazásra, hogy hamar végezzünk vele, és gyorsan fújhassuk, nehogy megint előjöjjenek.
Előbb néztem a bodzát, és meglepődtem, hogy be vannak lilulva a kocsányok többnyire. Innen szoktam rászámolni 2 hónapot szüretig.
Válasz #142. hozzászólásra

Hali Gox.
Félelmetes idő volt,az imént néztem a mérőben,25 mili esett le zitty zutty.
Most már hízhatnak a szemek!
Talán az idén nincs meg a konkurencia,és a termesztett bodza közt az a két hét difi...vagy rosszul látom?
Szinte 1xerre virágzott mindkettő.
Oszd meg velünk majd a tapasztalataid soraljművelő témakörben.
Tavaly kaszáltuk a soralját 2x,de idén virágzást megelőzően kifújtam totálissal.
Majd kiderül mire lesz elég.
Válasz #141. hozzászólásra
Hali Koppány Vezér!
Pont nézem a térképet, félelmetes időjárás van felétek!
Megrendeltük Calderonit, sajnos van egy kis átfutása,(30 nap) mert csak 92-es rotátoros volt nekik, de én ragaszkodtam a 104-eshez. 6 m a sortáv. Így még lesz 1 damilos kaszálás a talajmarózás előtt.
Én is szeretnék Medárdos időjárást, jég nélkül, akkor lennének szép nagy bogyók. Remélem, hogy az ár is tisztességes lesz. Egyelőre a konkurencia bodzája is szép.
Válasz #140. hozzászólásra
Hali Gox.
Hasonló felénk is a portéka.....eső kellene rá,hogy hízzanak a bogyók.
Hogy vagytok bodzások? Milyen a bodza? Lassan elvirágzik, úgy néz ki, hogy jól kötött.

Még szerencsére nem nyitott mikor permeteztem .Egyébként én is gondoltam rá hogy ha nyitna nem permeteztem volna vele.Már csak azért sem mert nekem is van vagy 30 család méhem. Most a méhek el vannak foglalva az akác virággal.
Azzal a BI-58-al csak óvatosan virágzáskor, a méhek nem igazán szeretik (meg a méhészek sem).
Érdekes ez a levéltetű, feketét nem találtunk, viszont a hajtásvégek zsugorodnak. Ma mulcsozunk, holnap permetezünk, Karate Zeonnal tetű ellen, kap még réztartalmú levéltrágyát is egy menetben , nehogy éréskor potyogjon.
AKG-sek vagyunk, a Karate Zeon engedélyezett a fekete bodzában.
A fagy nálam sem okozott károkat de a levéltetü nagyon megtámadta a fiatal hajtásokat.Már egyszer megpermeteztem actarával de valami miatt nem pusztultak el ezek a tetvek.Most az eső után bi58-cal akarok permetezni remélem attól megdöglenek ezek a kártevők.
Nálam a fagy nem okozott kárt.
Megkötöttem a biztosítást. Ebben is van kockázat, ugyanis minden biztosításra vonatkozik a 15 napos elállás, mindkét fél részére.
Ma láttam már néhány fehér virágot.
Kinek milyen károkat okozott a fagy? Nekem hajtás csúcsok végeit megkapta és azok a termő gallyak amik a földtől 50-60 cm /lefelé ívelő/ van azon is látni fagyást. Levelek megbarnulva ,és kalapok szélein is látni barnulást. Néhol már meg is feketedett.
Válasz #132. hozzászólásra
Szia!
Úgy értem, hogy 450E Ft az árbevétel hektáronként. Azt, hogy ezt milyen tonna/ár szorzattal hozzák ki, az mellékes. Független ettől nem szeretnék csak ennyi árbevételt elérni, de az időjárás igen csak megbolondult, és az ültetvény fenntartása megfelelő színvonalon nem olcsó dolog. A 30E Ft/ha biztosítási díj talán még elviselhető. Nekem már 2-szer volt jegem.
Május 31-ig lehet biztosítást kötni jégre. A tűz az elenyésző lenne, talán az egészre 1000 forint, de mi ég le??? Viharra nem kötök, de ezt nem kérdeztem meg még.
Most esik az eső, holnap nézek majd körül a bodzásban.
Tényleg a K&H a nyerő.
Válasz #131. hozzászólásra
Hali Gox.
Elbeszéltünk 1más mellett Dutra kollégával.
Erre a 450 ropira lett biztosítva az ültetvény nem de?
Mennyit kell fizetni eme biztosítási összeg után?
Konkrétan mire vonatkozik?...aszály,jég,belvíz,miegymás.
Tegnapelőtt letördeltük a tősarjakat,illetve kipucoltuk azokat a "bokrokat"melyeket még nem sikerült fának nevelni.
A fagy megcsípte reggelre ezeket a friss hajtásokat.....kicsit kókadtak,remélem kiheverik.
Amit nem sajnálok,hogy a disznóparé levele is fonákját mutogatta.
Válasz #130. hozzászólásra
Kértem ajánlatot, szintén erre az összegre, így kicsit lealkudva, de nem végleges még, 31000 Ft/ha lenne a biztosítás jégre.
A fagyot hogyan viselik el a bimbók?
Válasz #129. hozzászólásra

AztaQva....nem semmi.
Válasz #128. hozzászólásra
450e
Válasz #127. hozzászólásra
Üdv.
Forintosítva mennyit kóstál a biztosítás így neked/ha?
Válasz #125. hozzászólásra
Szia!
Már 10 éve kötök biztosítást, a bodzára 6éve.
Idén kértem minden biztosítótól árajánlatot, de maradtam a K&H mellett. 5-10% között van a biztosítási díj.
Káreseménytől helytől függően. Volt olyan biztosító is aki 20%-t kért.
Én mindig az önköltségre kötök biztosítást. Ha valami baj van akkor legalább a befektetett pénzem ne vesszen el
Nedves talajban dolgozott, a nagy gazt is föltekerte időnként. Elmondásuk szerint területteljesítménye 3-4 ha/nap. Türelmes gépkezelő kell, mert ahogy láttam, féloldalra tekeredve nézeget hátra, és a jobb kezével a kart fogja. Van ettől jobb is, vagy nem jól használják?
Leszámítva azt, hogy kisebb gaznál, jobb talajállapotnál szaporább lenne valamennyivel a munka. Persze idén mindenkinek a körmére égett minden.
Szeretnék venni majd, azért keresgetek.
Válasz #124. hozzászólásra

Szia, ha bővebben írnál az ültetvény biztosításról, megköszönném, mert kedden jön a bíztosítósunk, szeretnék tájékozódni. Eddig nem kötöttünk, mert horror árat mondott.
Más. Tegnap megnéztem egy kollégánál az oldalazó talajmaróját munka közben.
Válasz #123. hozzászólásra
Szoktam minden évben.
Válasz #122. hozzászólásra
Még sok mindentől függ, de korai szüretre számítok. Nagyon jön a bimbó kifelé, és napról napra világosabb.
Biztosítást kötött már valaki bodzára, vagy egyéb gyümölcsösre?
Válasz #121. hozzászólásra
Jó szemed van,hamár a termést is látod.........kell még vagy 2 hét,hogy virágot bontsanak a fák.
Üdv Mindenkinek!
Nem tudom de itt nagy szárazság van.Jöhetne már egy kis
eső,mert egyszerüen képtelenség a fák alját talajmarózni.
Egyébként szépen mutatkozik termés a fákon.Ugy gondolom
használt a mütrágyázás,meg szép egészséges szine van a fáknak.
Válasz #119. hozzászólásra
Hali.
Én adok szívesen.
kedves bodzatermelo honfitarsaim!ha valaki veletlen metszene az ultetvenyet osszel, a levagott agakat,ha utban van neki nagyon szivesen elvinnem.koszonettel egy kulfoldi baratotok!
Válasz #117. hozzászólásra
Köszönöm a tanácsot.
Üdv Led!
Én a fa ültetésekor a gyökerét nyomtam beáztatott talajfertőtlenitőbe.
Külön a földet nem fertőtlenitettem.
Rézzel szoktam permetezni ilyenkor tavasszal 2szer
később meg levéltetü ellen amikor megjelenik rajta.
Képes a virágát is le enni.
Zöld bogyós korába meg gomba ellen kell lefujni.
A vizet nem nagyon szereti ugy hogy jó ha a területnek
jó a viz elvezető rendszere.Nekem telepités után majdnem kipusztult a fele a sok esőtől.
De szerencséd van ha esetleg homokos talajba ülteted.
Válasz #115. hozzászólásra
Üdv Zsibis!
Hadd kérdezzem meg, hogy a bodza mennyire fogékony a betegségekre (gomba, vírus) és hogy kell e talajfertőlenítés, vagy a bodzatő elbírja azt a néhány kártevőt?
Üdv
Led
Üdv Led!
A bodza telepités az idén lesz 7éves,ebből 2évben volt
elég jó termés és az ára is elfogadható volt atöbbi évhez viszonyitva.Én azért bizom benne hogy egyre inkább
keresett gyümölcs lesz és a felvásárlási ára is egyre jobb lesz.
Válasz #110. hozzászólásra
Kedves Zsibis,
Volt már olyan éve amikor jó volt a termés és jó áron is vették át, vagy ez eleve kizárja egymást?
Üdv
led
Válasz #112. hozzászólásra
Üdv,zsibis
Csak viccnek szántam, de sajnos ez nem vicc.
Üdv!
Remélem hogy nem más fog szüretelni.Még eddig nem volt vele problémám.Azért szüret környékén elég sokat ott tartózkodom.
Válasz #110. hozzászólásra
Csak őrizd, nehogy a Kalampár Dzseniferék szüreteljenek!
Üdv! Mindenkinek!
Tavaly 120ft/kg volt az ára legalábbis erre mi felénk.
Egy bajom volt hogy fele termés volt a korábbi évekhez képest. Remélem az idén kedvezőbb időjárás lesz.
Amikor szépen termett csak 35ft-ért tudtam eladni.
Válasz #108. hozzászólásra
de remélem hogy idén is és 4-5 év múlva is kifizetődő lesz a bodzatermesztés, tavaly milyen árak voltak?
üdv a Bodza fórumnak
Én idén telepítek 2 ha-t, szóval még nem mostanában tudok szüretelni