Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak619 FtEUR410.17 FtUSD389.56 FtCHF441.31 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz ZZ #7498. hozzászólásáraIgen. De lehetőleg a 30-55mm-eseket hagyd meg vetőnek. 25mm alatti gumókat nem. (Csakhogy az apróbb méretet részletezzük.)
Üdv. Most szedem fel a burgonyát. Balatoni rózsa. Szeretném a helyét újra bevetni burgonyával. A kérdésem, hogy amit most felszedek, abból vethetek e vissza az apróbb méretűekből. Házi kiskertről van szó
Byscaya+Buldog lett kitéve délben. Estére már mind a földön hevert. Találtam lepetézett helyeket, jó lenne ha a Byscája elintézné azokat is. De amint nézegetem kezd megjelenni a betegség.
Válasz .Szabi. #7487. hozzászólásáraTalán még van Calypso megmaradva tavalytól. Jelenleg öntözöm a burgonyát, mert nálunk nagyon nagy a szárazság, a levelek már nagyon lankadtak. 30 C nem nagyon tetszik nálunk semminek se eső nélkül.
Válasz Sk Laci #7486. hozzászólásáraSzia!
Rotáld a szereket, az a lényeg, egymás után nem szabad ugyanazt a hatóanyagot fújni. Állítólag rezisztensek lesznek a kis dögök.
Sziasztok,
szeretném megkérdezni, krumplibogár ellen melyik a leghatásosab vegyszer? Múlt héten lepermeteztem Pyrinex suprénéval, gyönyörüen letakarította. Tegnap észrevettem az új kelést, le is permeteztem újból Pyrinex supréméval, de mintha csak tiszta víz lett volna. Nyugodtan rágják a burgonya leveleit, a vegyszer nem hatott. Ki mit tenne a helyemben?
Segítséget szeretnék kérni azzal kapcsolatba hogy szerintetek milyen betegsége lehet a burgonyának? alsó levelei elkezdtek sárgulni és találtam pár tövet ami már teljesen elhalt, ahogy a képen is látszik.
a fajtája Bellarosa és fémzárolt vetőgumó!
kérdésem az is lenne hogy mivel érdemes ellene védekezni?
Olyan kérdésem lenne hozzátok , hogy a képen látható Desire fajta pár napja alsó levelek elkezdetek elszáradni ahogy a képen is látszik. Ez vmi betegség v csak a melegtől?
Válasz istvanpalfy1986 #7475. hozzászólásáraKlóros kálium műtrágya kijuttatás közvetlenül a vetés előtt volt? Állítólag a klóros műtrágya(kálium-klorid, kálisó) csírázásgátló hatást fejt ki ha közvetlenül vetés előtt juttatják ki. De ennyire?
Valaki tudna segíteni a következőben?
Agria és Desiré burgonyát vetettem(a vetőgumó hivatalos helyről származik cimkés), eléggé megkésve május 5.-én és május 8.-án. A burgonya elkezdett kikelni viszont egy tetemes része nem. Megnéztem egy néhányat és el sem kezdett csìrázni. Mi lehet a probléma?
Válasz Kezdő"paraszt" #7473. hozzászólásáraMár tavaly is keveri kellett kettő szert,hogy a bogarak megdögöljenek.Természetesen két külön hatóanyag tipusú szert kell összekeverni teljes dózisban ez van sajnos a krumpli bogár nagyon gyorsan megszok egy szert.
Válasz eniko1216 #7469. hozzászólásáraHa a lárvák meg jelentek akkor azonnal kell indulni a permetezőnek, minél nagyobbak annál ellenállóbak és annál nagyobb kárt okoznak. Figyelni kell a lerakott petéket és amikor elkezdenek ki kelni belőlük a mákszem méretű lárvák akkor kell azonnal fújni.
Calypso ajánlom de utána egy napra ha nem hullanak le akkor valami Deltametrin alapú szert kell használni ilyen a DECIS.
A bogár irtás viszonylag olcsó a többi művelethez képest nem érdemes kockáztatni.
ÜDV!MEGJELENTEK A KRUMPLI BOGARAK!!!! JELENLEG 2 GENERÁCIÓS JELENLÉT VAN ,MILYEN ÜTŐS SZERT HASZNÁLJAK TERMÉSZETESEN KIVÁROM A 3.GENERÁIÓT....MEGHALLGATOK MIDEN SEGÍTŐKÉSZ HOZZÁSZÓLÁST.3 HEKTÁROS PROBLÉMA:)
Válasz saca19800204 #7466. hozzászólására
Szárazságot kizárnám, rákerestem Ca hiánynak nézem . Ha most műtrágyával pótolom akkor elég egyszeri pótlás vagy többször kell?
Nem valószínű, hogy fogsz kapni, mert már állítólag nem gyártják, ki lesz vonva a forgalomből. Legalábbis nekem ezt mondták a növényvédősök.
De a hatóanyagot tekintve 2 félét tartalmaz metribuzint és a másikat, aminek nem jut eszembe a neve. Van egy másik gyomirtó szer, amiben csak a másik hatóanyag van. A zöld könyvet tanulmányozva ezekre mind választ kapsz!
Lehet, hogy az is megoldás, hogy Te kevered össze megfelelő arányban a 2 különböző szert és el tudod érni ugyanazt a hatást. De erről kérdezz meg egy hozzáértő szakembert!
Üdv!
Tavalyi étkezési burgonyát szeretnék vetni, és az lenne a kérdésem, hogy lehetne e hozzá használni Monceren G csávázószert? Nem károsítaná a burgonyát attól hogy nem minigumó? Előre is köszönöm a válaszokat!
9498 hozzászólás
Válasz ZZ #7498. hozzászólásáraIgen. De lehetőleg a 30-55mm-eseket hagyd meg vetőnek. 25mm alatti gumókat nem. (Csakhogy az apróbb méretet részletezzük.)
Üdv. Most szedem fel a burgonyát. Balatoni rózsa. Szeretném a helyét újra bevetni burgonyával. A kérdésem, hogy amit most felszedek, abból vethetek e vissza az apróbb méretűekből. Házi kiskertről van szó
Válasz Attikaa #7496. hozzászólásáraBiztos,"jó" ,mert nekem szabadföldön duplája mutatkozik a tavalyinak...Hét végén szedem.
Hogy áll az újburgi ára?
Késeit milyen hatóanyag kavalkáddal meg hányszor nyomjátok sokszori öntőzés mellett h. a szár max időt bírjon?
nalunk az apacs-ra eskudtek ............. kiprobaltam,mar banom (
Byscaya+Buldog lett kitéve délben. Estére már mind a földön hevert. Találtam lepetézett helyeket, jó lenne ha a Byscája elintézné azokat is. De amint nézegetem kezd megjelenni a betegség.
Válasz kproff #7488. hozzászólására20 literhez 4 g mospilan + 5 ml actara. Ez viszi mint a piros ász :)
Válasz Sk Laci #7490. hozzászólásáraItt 2x megvan már
Válasz .Szabi. #7487. hozzászólásáraTalán még van Calypso megmaradva tavalytól. Jelenleg öntözöm a burgonyát, mert nálunk nagyon nagy a szárazság, a levelek már nagyon lankadtak. 30 C nem nagyon tetszik nálunk semminek se eső nélkül.
Válasz kproff #7488. hozzászólásáraVirágzás előt felszívódó szert akartam kitenni, és csak az az egy volt. Kontakt hatásúak vannak, majd próbálkozok.
Válasz Sk Laci #7486. hozzászólásáraSzia!
Rotáld a szereket, az a lényeg, egymás után nem szabad ugyanazt a hatóanyagot fújni. Állítólag rezisztensek lesznek a kis dögök.
Válasz Sk Laci #7486. hozzászólásáraCoragen vagy calypso mindkettő 100%-os.
Sziasztok,
szeretném megkérdezni, krumplibogár ellen melyik a leghatásosab vegyszer? Múlt héten lepermeteztem Pyrinex suprénéval, gyönyörüen letakarította. Tegnap észrevettem az új kelést, le is permeteztem újból Pyrinex supréméval, de mintha csak tiszta víz lett volna. Nyugodtan rágják a burgonya leveleit, a vegyszer nem hatott. Ki mit tenne a helyemben?
Válasz .Szabi. #7484. hozzászólásáraköszönöm a választ, sajna akkor holnap telefonálgatás lesz...
Válasz Miki.86 #7483. hozzászólásáraErwinia ,nincs ellene orvosság.Hívd a vetőmagos céget.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni azzal kapcsolatba hogy szerintetek milyen betegsége lehet a burgonyának? alsó levelei elkezdtek sárgulni és találtam pár tövet ami már teljesen elhalt, ahogy a képen is látszik.
a fajtája Bellarosa és fémzárolt vetőgumó!
kérdésem az is lenne hogy mivel érdemes ellene védekezni?
Hello.
Olyan kérdésem lenne hozzátok , hogy a képen látható Desire fajta pár napja alsó levelek elkezdetek elszáradni ahogy a képen is látszik. Ez vmi betegség v csak a melegtől?
Válasz máris szomszéd #7478. hozzászólásáraInkább egészségesnek tűnő gumók voltak.
Bár találtam rohadtat is.
Válasz jocek26 #7477. hozzászólásáraEgy kis kevert műtrágya(Npk15-15-15) és egy kevés Petisó kiszórás volt, de az sem közvetlenül a gumókhoz.
Válasz máris szomszéd #7474. hozzászólásáraÉn még mindig az Apacsot mondom. Fél óra és hullanak...
Válasz istvanpalfy1986 #7475. hozzászólásáraAmi nem kel ki az milyen? Egészségesnek tűnő keményebb az átlagnál? Vagy rohad penészedik?
Válasz istvanpalfy1986 #7475. hozzászólásáraKlóros kálium műtrágya kijuttatás közvetlenül a vetés előtt volt? Állítólag a klóros műtrágya(kálium-klorid, kálisó) csírázásgátló hatást fejt ki ha közvetlenül vetés előtt juttatják ki. De ennyire?
Válasz istvanpalfy1986 #7475. hozzászólásáraműtrágya túladagolás szerintem. Biztos szórtál alá??????
Valaki tudna segíteni a következőben?
Agria és Desiré burgonyát vetettem(a vetőgumó hivatalos helyről származik cimkés), eléggé megkésve május 5.-én és május 8.-án. A burgonya elkezdett kikelni viszont egy tetemes része nem. Megnéztem egy néhányat és el sem kezdett csìrázni. Mi lehet a probléma?
Válasz Kezdő"paraszt" #7473. hozzászólásáraMár tavaly is keveri kellett kettő szert,hogy a bogarak megdögöljenek.Természetesen két külön hatóanyag tipusú szert kell összekeverni teljes dózisban ez van sajnos a krumpli bogár nagyon gyorsan megszok egy szert.
Az actarától ha másfél nap alatt nem hullotak le a bogarak akkor már nem is fognak???
Ismételjem meg màs fajta szerrel?
Segítséget előre is köszönöm!
Válasz eniko1216 #7469. hozzászólásáraHa a lárvák meg jelentek akkor azonnal kell indulni a permetezőnek, minél nagyobbak annál ellenállóbak és annál nagyobb kárt okoznak. Figyelni kell a lerakott petéket és amikor elkezdenek ki kelni belőlük a mákszem méretű lárvák akkor kell azonnal fújni.
Calypso ajánlom de utána egy napra ha nem hullanak le akkor valami Deltametrin alapú szert kell használni ilyen a DECIS.
A bogár irtás viszonylag olcsó a többi művelethez képest nem érdemes kockáztatni.
Válasz eniko1216 #7469. hozzászólására
Coragen vagy Calypso
Válasz eniko1216 #7469. hozzászólásáraÉn az Apacs-ot használom, szerintem elég jó.
ÜDV!MEGJELENTEK A KRUMPLI BOGARAK!!!! JELENLEG 2 GENERÁCIÓS JELENLÉT VAN ,MILYEN ÜTŐS SZERT HASZNÁLJAK TERMÉSZETESEN KIVÁROM A 3.GENERÁIÓT....MEGHALLGATOK MIDEN SEGÍTŐKÉSZ HOZZÁSZÓLÁST.3 HEKTÁROS PROBLÉMA:)
Válasz saca19800204 #7466. hozzászólására
Szárazságot kizárnám, rákerestem Ca hiánynak nézem . Ha most műtrágyával pótolom akkor elég egyszeri pótlás vagy többször kell?
Válasz viktor2131 #7465. hozzászólásáraHideg?!
Válasz viktor2131 #7465. hozzászólásáraCa-hiány,vagy sókártétel is lehet<szárazság>
Mi lehet a gond, mitől pödörödik a teteje?
Köszönöm a segítségeteket! sajnos én is erre lyukadtam ki, kivonták.
Válasz Attikaa #7462. hozzászólásáraSzlovákoknál pedig van. Nálunk meg valamiért nem hoztàk be.
2019-ig van engedélybe.
Válasz Sanyee #7461. hozzászólásáraAz szép...gondolom rákkeltőnek találták a proszulfokarb-ot.
Válasz Attikaa #7460. hozzászólásáraAmit idén szintúgy nem hoznak forgalomba az arcadeval eggyütt ugyanúgy.
Válasz tandreaaa #7459. hozzászólásáraa Google a barátunk :) a másik hatóanyag a prosulfokarb. Ez a hatóanyag van a Boxer gyomírtóban.
Válasz ufo #7456. hozzászólásáraSzia!
Nem valószínű, hogy fogsz kapni, mert már állítólag nem gyártják, ki lesz vonva a forgalomből. Legalábbis nekem ezt mondták a növényvédősök.
De a hatóanyagot tekintve 2 félét tartalmaz metribuzint és a másikat, aminek nem jut eszembe a neve. Van egy másik gyomirtó szer, amiben csak a másik hatóanyag van. A zöld könyvet tanulmányozva ezekre mind választ kapsz!
Lehet, hogy az is megoldás, hogy Te kevered össze megfelelő arányban a 2 különböző szert és el tudod érni ugyanazt a hatást. De erről kérdezz meg egy hozzáértő szakembert!
Válasz Attikaa #7457. hozzászólásáraKöszönöm! Sajnos nekik sincs ilyen gyomirtó.
Válasz ufo #7456. hozzászólásáraAgroker Nyíregyháza?
Üdvözlet!
A fent emlitett gyomirtót hol lehet beszerezni szabolcs megyében (Arcade 880).
Válaszotokat előre is köszönöm.
ÜDV!VAN-E VALAMI MEGOLDÁS A VETÉSBŐL KIMARADT BURGONYA TÁROLÁSÁRA(BELLA ROSA).KÖVETKEZŐ ÉVBEN EL LEHET RAKNI VAGY MÁSODVETÉSBEN LEHET-E GONDOLKODNI?
Válasz szandi03ka #7453. hozzászólásáraNem károsítaná.
De ha felírja a növényorvos akkor majd öt is kérdezd meg.
Üdv!
Tavalyi étkezési burgonyát szeretnék vetni, és az lenne a kérdésem, hogy lehetne e hozzá használni Monceren G csávázószert? Nem károsítaná a burgonyát attól hogy nem minigumó? Előre is köszönöm a válaszokat!
Pyrus mini burgonya ásóról van valakinek tapasztalat, vélemény?
Korai fajták hogy bírják, van aki kapott havat?
Remélem nem fáznak meg a burgonyák a földben.