Valaki a szeged környéki homokon(lehet akár 30 km-es körzet, már nem emlékszem) emlékeim szerint 1170 mázsát termelt egy évben hektáronként, dfe már nem tudom, milyen fajtából.
Most volt a híradóban, hogy meg akarják baxtatni a tecskófajzatokat, mert 20-50-ért veszik meg a paprikát és 200-on alul meg nem adják.
valamelyik ujságban olvastam tavasszal egy fickóról, asszondta, hogy idén 300 ft alatt nála nem lesz paprika, és a gazda társakat is arra kérte, ők se adják oda ez alatt, hát én se adom, igaz hogy 3-4 kg/ 300
nagyon messze van a kielégítőtőtől, bár mindent el lehet adni, és az almát még viszonylag jól, úgyhogy jövőre jönnek a boldog-boédogtalanok az almapaprikával.
most éppen azt mondják, hogy a szerbek, meg a bolgárok 80-ért hoznak akármennyit bármilyen paprikából.......
körülbelül igy gondolom én is
egyébként meg ez ilyen magyar kórság, ha egyik évben bejön valami, akkor köv. évben boldog-boldogtalan csinálja, és ha jön ehhez egy megfelelő időjárás, akkor jön a cumi.........
Esetleg ha van lánya akkor inkább annak nyalnák be..Ugye családba marad így is..
Nekem egy video elég hogy hogy potyog a krumpli a burgiszedő után abból én már megmondom menni termett..
Keressél inkább egy csajt és ott !!! Tud a csávó termelni elhiheted, ami kell neki azt ők dupplán megadják a krumplinak, lé nem számít csak termés legyen!!!Sokszor én is csak bámulok mit küld ki alá és a levelére!!
mi még 70ért adjuk..Úgyhogy nem sírok..Viszont nagybanira is kellett volna még vinni belőle mert amennyi lesz nem megy el a
kispiacon.
az az ár már siralmas amit ott kapok érte
Válasz #4953. hozzászólásra
Kár volt dolgozni az idén neked is én azt látom !! Van ismerősőm kinek 800q termett hektáronként krumpliból!!! Ott már volt mit ládázni mire a piacra került!!!
Sajnos mindennek rossz ára van, még amiből nem is csináltak többet ott is sírás van, ami azt illeti.
Tavaly kevesebb termés volt de azt legalább megfizették és pik-pak el lehetett adni egy teherautó cuccot. Tavaly előtt nagy meleg volt és a krumpli növekedésekor nem kapott égi csapadékot és még is 40-50-re állt be akkor, de legalább el lehetett adni.
Idén nem volt kifejezetten szélsőséges időjárás az egész országban, így az a 2-3 eső kisegítette a krumplikat, annyira, hogy van akinek a termésátlagai idén is megdőltek, ugyanakkor ez a piacra nézve nem egy jó hír. Másik meg az, hogy a vásárló polgárok beparáztak a 100 forintos krumplitól és sok krumpli lett elvetve a kiskertekbe is (ez jelentéktelen, de a sok kicsiből összejön), amiből 2-3 hónapig eléldegélnek, akármilyen termés is van alatta és még viszonylag jó időjárást is kaptak rá.
Akárhogy nézem ez a krumpliár nem csak a termelőktől függött.
Akkor én jártam a legszarabbúl..Nálam a termés is szar,meg az ár is..Ugyanis nálunk annyira csapadékszegény volt az év,hogy ilyenre még nem emléxem..Milliókat elöntöztem stb.De nem is az a baj hogy a krumplinak nincs ára..Hanem az a baj hogy semminek nincs..Van nekem többféle portékám,de idén mind csőőd..
Nálunk is meg van hibbanva 1-2 gazda nem elég a 4-5 heki most meg 8-10, továbbá jó a termés is meleg volt vizet tápanyagot oda neki gyíííííí!!! Most meg sírás van hogy 25-30 a krumplika!!!
Hát itt nálunk is óriási termések vannak, az ár meg a béka segge alatt 900 ft/zsák!!! Hát ez igazán női meló csinálja k...a ...... !!! Ez érthetettlen tavaly mindenki meg volt örülve és vette a magot mint állat, most meg brékó van!!!
9498 hozzászólás
de ezek ha újjak 150heki felett tudsz vele szedni mikorra szétesik..Amúgy a barátodtól kérdeztem ...
Válasz #4994. hozzászólásra
No a fene ott egye meg, ahol van...a Kuxmanban nincsenek ilyen ínyenc zsebnyitogatók.
Válasz #4995. hozzászólásra
Olvasni már én is olvastam ilyenekről..
Válasz #4995. hozzászólásra
Te is voltá segíteni szedni???
Valaki a szeged környéki homokon(lehet akár 30 km-es körzet, már nem emlékszem) emlékeim szerint 1170 mázsát termelt egy évben hektáronként, dfe már nem tudom, milyen fajtából.
Most volt a híradóban, hogy meg akarják baxtatni a tecskófajzatokat, mert 20-50-ért veszik meg a paprikát és 200-on alul meg nem adják.
Ado találtál már árakat???Egy láncszem 400forint egy pár kés 30ezer???Jól vagyok informálva???
Válasz #4991. hozzászólásra
Először látni akarom a krumplit mikor szedi,aztán mosok fogat ha szükséges.
Válasz #4976. hozzászólásra
Jóban vagyok a Jóistennel, szeretném, ha így is maradna.
Válasz #4984. hozzászólásra

Beszéltem az "ösmerőssel" mehetsz amikor akarsz. Azért nincs harag???
Válasz #4989. hozzászólásra
Dehogy...Lentebb nem olvastál bele???

Most gúnyolódsz?
Válasz #4987. hozzászólásra

Idén nem talált be sajnos egy növényem se...
Válasz #4986. hozzászólásra
sajnos? termelsz olyat amiért nem kár dolgozni?
Válasz #4985. hozzászólásra
Sajnos igen..
Jancsika krumplizol is?
Agrokid!

Néked vót má 800mázsa egy hekin???
A válaszod szerintem nem de nem is lesz..
Válasz #4982. hozzászólásra

És mennyi pénz a szaporítóanyag???
Jövőre a fokhagyma lesz nagy cumi.Boldog-boldogtalan vérszemet kapott,min. 3x-os lesz a vetésterület,vannak akik az idén kezdik 40ha-ral!
Válasz #4979. hozzászólásra
bánná már a fax, ha csumázni kell, csak fizessék meg, 15 éve sem volt má jó ár a 60 ft
Válasz #4978. hozzászólásra
valamelyik ujságban olvastam tavasszal egy fickóról, asszondta, hogy idén 300 ft alatt nála nem lesz paprika, és a gazda társakat is arra kérte, ők se adják oda ez alatt, hát én se adom, igaz hogy 3-4 kg/ 300
Válasz #4978. hozzászólásra
régebben mi is mikor paprikáztunk savanyítósnak csumáztunk és szeleteltünk..jó meló volt..
Válasz #4977. hozzászólásra
kb 20%, + a szedéshez képest egy másfélszeres munkadij
Válasz #4976. hozzászólásra
Az szép..a súlynak kb hány %a a csutka???
Válasz #4975. hozzászólásra

hallotam 60 forintos bruttó árú fúrt tv-paprikát, az kb rosszab mint a 25 forintos burgi
Válasz #4973. hozzászólásra
nagyon messze van a kielégítőtőtől, bár mindent el lehet adni, és az almát még viszonylag jól, úgyhogy jövőre jönnek a boldog-boédogtalanok az almapaprikával.
most éppen azt mondják, hogy a szerbek, meg a bolgárok 80-ért hoznak akármennyit bármilyen paprikából.......
Válasz #4972. hozzászólásra
Amúgy a 800mázsához körülbelül kell 2kiló tövenkénti termés..Az 20db 10dekás krumpli..Az elég kemény egy bokorra kitekintve..
Válasz #4971. hozzászólásra
De a parika ár sem kielégítő!Nem???Még az almapaprika valahogy..
Válasz #4971. hozzászólásra

Nem is akár mekkora cumi!!
Válasz #4969. hozzászólásra
körülbelül igy gondolom én is
egyébként meg ez ilyen magyar kórság, ha egyik évben bejön valami, akkor köv. évben boldog-boldogtalan csinálja, és ha jön ehhez egy megfelelő időjárás, akkor jön a cumi.........
Válasz #4967. hozzászólásra

!!

Nálam fiatalabb a csávó és két kisfia van, úgyhogy csak nála
Válasz #4966. hozzászólásra
mondani sok mindent lehet..
Válasz #4966. hozzászólásra
persze..
Válasz #4965. hozzászólásra
Esetleg ha van lánya akkor inkább annak nyalnák be..Ugye családba marad így is..
Nekem egy video elég hogy hogy potyog a krumpli a burgiszedő után abból én már megmondom menni termett..
Válasz #4956. hozzászólásra
paprikára is többen mondták már az 1000q/hektárt, akkor krumpliba a 800 az simma
Válasz #4964. hozzászólásra

Akkor összehozlak vele!! De csak azért mert annyira akarod!!
Válasz #4963. hozzászólásra
én akkor is benyalnák neki..annyi krumpli nem fér bele a bakhátba..
Válasz #4957. hozzászólásra

!!! Tud a csávó termelni elhiheted, ami kell neki azt ők dupplán megadják a krumplinak, lé nem számít csak termés legyen!!!Sokszor én is csak bámulok mit küld ki alá és a levelére!!

Keressél inkább egy csajt és ott
Válasz #4961. hozzászólásra
...de hogy ennyire minden az legyen majd,arra nem gondoltam.
Moderálta: (575) 2011-09-04 09:21:09
Válasz #4960. hozzászólásra
aha az egész legyen szerencséd
Moderálta: (575) 2011-09-04 09:21:26
Válasz #4959. hozzászólásra
mi még 70ért adjuk..Úgyhogy nem sírok..Viszont nagybanira is kellett volna még vinni belőle mert amennyi lesz nem megy el a
kispiacon.
az az ár már siralmas amit ott kapok érte
Válasz #4958. hozzászólásra

pl itt a fórumon háhá
mennyii nem megy most nálad?
Válasz #4955. hozzászólásra
Amit tavaly elraktam,azt idén ebactam..Szóval 2évet ingyé dolgoztam..z helyett hogy csajoztam vóna valahol..
Ha be tudja bizonyítani én benyalok neki..
800mázsát nem hiszem el....
Válasz #4953. hozzászólásra

Kár volt dolgozni az idén neked is én azt látom !! Van ismerősőm kinek 800q termett hektáronként krumpliból!!! Ott már volt mit ládázni mire a piacra került!!!
Sajnos mindennek rossz ára van, még amiből nem is csináltak többet ott is sírás van, ami azt illeti.
Tavaly kevesebb termés volt de azt legalább megfizették és pik-pak el lehetett adni egy teherautó cuccot. Tavaly előtt nagy meleg volt és a krumpli növekedésekor nem kapott égi csapadékot és még is 40-50-re állt be akkor, de legalább el lehetett adni.
Idén nem volt kifejezetten szélsőséges időjárás az egész országban, így az a 2-3 eső kisegítette a krumplikat, annyira, hogy van akinek a termésátlagai idén is megdőltek, ugyanakkor ez a piacra nézve nem egy jó hír. Másik meg az, hogy a vásárló polgárok beparáztak a 100 forintos krumplitól és sok krumpli lett elvetve a kiskertekbe is (ez jelentéktelen, de a sok kicsiből összejön), amiből 2-3 hónapig eléldegélnek, akármilyen termés is van alatta és még viszonylag jó időjárást is kaptak rá.
Akárhogy nézem ez a krumpliár nem csak a termelőktől függött.
Válasz #4952. hozzászólásra
Akkor én jártam a legszarabbúl..Nálam a termés is szar,meg az ár is..Ugyanis nálunk annyira csapadékszegény volt az év,hogy ilyenre még nem emléxem..Milliókat elöntöztem stb.De nem is az a baj hogy a krumplinak nincs ára..Hanem az a baj hogy semminek nincs..Van nekem többféle portékám,de idén mind csőőd..
Válasz #4951. hozzászólásra

Nálunk is meg van hibbanva 1-2 gazda nem elég a 4-5 heki most meg 8-10, továbbá jó a termés is meleg volt vizet tápanyagot oda neki gyíííííí!!! Most meg sírás van hogy 25-30 a krumplika!!!
Válasz #4950. hozzászólásra

ez van midig mint a barmok mennek az emberek valamilyen irányban aztán nagy a koppanás!!francba!
Válasz #4937. hozzászólásra

Hát itt nálunk is óriási termések vannak, az ár meg a béka segge alatt 900 ft/zsák!!! Hát ez igazán női meló csinálja k...a ...... !!! Ez érthetettlen tavaly mindenki meg volt örülve és vette a magot mint állat, most meg brékó van!!!