Az én fórumomon írtam, hogy 1000/zsák rasaccolok szezonra, de mi lesz akkor, ha most ennyi?Lehet, hogy megint 97 lesz, amikor sokan nem szedték fel ősszel...
Válasz #4928. hozzászólásra
Hát a kérdést passzolom, de az engedélyezett könyvben 0,4-2,5 literig írják/hektár.
A lémennyiség az 250-300 liter/ha és innen már lehet töménységet számolni kis permetezőhöz is. Elvileg a több a jobb, ha hosszú ideje szárazság van és erősebb a növény bőrszövete...
Pantheraból minyimum (ahogy a KGST piacon a románok mondták vagy huszonéve) a dupladózis. Én a legszívesebben a Fusilade Fortet használom egyzíkűre. Az idén a Panthera dupla d ózissal sem vitte a magyar rozsnokon, amit a Fusilade kitakarít.
Lehet, hogy ez lesz a jó,mert ez burgonyába is engedélyezve van és csak helyenként kell megszórni.
Az a lényeg, hogy a gyökerét is vigye, mert azzal nem érek semmit, ha később megint újrahajt.
Hát ha a szedést már nem is tudnánk mekönnyíteni, akkor is jó lenne egy szer ami elpusztítaná a gyökeret, hogy ne hajtson újra, mert így a levágás után is visszanő.
Sajna nem lett a terület sosem glifozáttal kezelve vagy hasonló szerrel.
Arra kell ügyelnem, ha találnék valami szert, hogy most még van zöld szár, de csak szármaradék. Szedés csak később lenne, szóval talán 60 nam EÜV is belefér.
Virágzás-mármint a gyom virágzása- előtt kellett volna vlmi graminiciddel kiirtani, ez a legolcsóbb megoldás.
Most gondolom az a gondod, h a kakaslábfü gyökerei hatalmas tányérokként összetartják a talajt.
Szerintem mostmár nemigen van megoldás
Látom itt a fórumon is elégedetlenkednek a piaci helyzet miatt, ami jogos is, mivel lassan 10 kg krumpli áráért kapunk 1 liter üzemanyagot.
Am. Látom itt oldalt nagyon szépen mutat a Reglone reklám, de idén ezt a húszon-ezres költséget nem terhelnénk még rá. Lenne is egy gyomirtós kérdésem.
Az alap gyomirtás aránylag egész jól megfogta a gazakat, de a kakaslábfű az kijött. Héten le is lett szárzózva, de ettől még a gaz gyökere benne maradt, ami idén és később is hajtásokat hozhat. Ezt a kakaslábfüvet mivel tudnám lepucolni akkor, ha van még zöld szárrész helyenként, vagy ha már teljesen leszáradt a még földben lévő burgonya szárdarabka.
Most miért nem cikkeznek sorban az újságok és internetes oldalak hogy 70%-kal csökkent a burgonya ára? Tavaly minden ezzel volt tele hogy duplájára emelkedtek az árak és milyen jó a termelőknek, most meg lassan kiírom a kapura hogy burgonya ingyen elvihető
A béka segge alatt van a burgi ára 2centivel
Tőlem 10 centért viszik még kamionos tételben,a termés nagy és muszáj értékesiteni ahogy lehet.Remélem az egyebek potolják a burgi árát(hagyma,petrezsejem,sárgarépa és alma)ha ezek is cserben hagynak lehuzhatjuk a rolót
Válasz #4908 hozzászólás
Ez igy van ahogy mondod.Heti 1 alkalommal megyünk szállítani egy zöldségesnek Szegedre.Nagyon sok krumpli lesz az idén.AZ utak mentén csak krumplit láttam mást zöldséget nem láttam.
Idén nekem jó a termésem, mocskosul jó, hangosan meg sem merem mondani, de az idei árak...............fúúúú, azok kiverik a főbiztositékot pár termelőnél
Hát eléggé hányatott útja volt a fajtának napjainkig.
Viszont most belépett egy integrátor! Nem tudom kinek mi a tapasztalata a hirtelen felbukkant integrátorokkal, én nem szeretem őket. Általában az adott szakmához, szakterülethez nem, az pénzcsináláshoz viszont nagyon értő csapatokról van szó.
Ettől kezdve várható lesz egy nagy felfutása a fajtának, de a dolog 3, max 5 éven belül úgy elüzletiesedik, hogy elkerülni nagyobb öröm lesz, mint betársulni.
De ne legyen igazam és ez az integrátor cég legyen kivétel. Bár az alapkoncepciója nem ezt sejteti...
Válasz #4899. hozzászólásra
Az nem igazán tetszik, hogy tőlem 100 körül venné vissza és azonnal eladja 240-ért. Többet kerene sokkal, mint az ,aki termeli. Legalábbis ezzel a verzióval.
9498 hozzászólás
Szia Ado!!!
Tudod már hogy mennyibe van egy láncszem és egy pár kés???Meg azt is jó lenne tudni kb hány láncszem van összesen a két rázószalagon...
Válasz #4947. hozzászólásra
addigra már szeretném ha nem lenne a földben a krumpli..
vagy hagyjam a földbe???
Válasz #4946. hozzászólásra
Októbertől ingyen lehet majd ilyesmit venni, de ugye nem mondjuk meg, hogy milyesmit!!!
Válasz #4945. hozzászólásra
ezek már régóta fenn vannak...
Válasz #4942. hozzászólásra

609 es ásó
Válasz #4943. hozzászólásra
Küldtem mailt.
Válasz #4942. hozzászólásra

Itt nő az oldalamon a luk, amit a kíváncsiság furkál.
Engem is beavathatnátok...
Válasz #4941. hozzászólásra
sok lett a hasonló hirdetés mára???ezt miért is írtad???
Jancsika, néztem a dolgot, szerintem első látásra OK, de vlhogy sok lett a hasonló hirdetés mára
Válasz #4939. hozzászólásra
nem .....hanem mindenki tölti vele a hajítógépeket és löveti el a .......ba a portáról a más telkire csak má ne is lássa háháhá
Húúú de csend van itt már napok óta, biztos mindenki a burgi földeken nyomúl és kapkodja felfelé az árut

Válasz #4933. hozzászólásra
Hát még ennyire nem ment vissza a mosott ládás, az inkább 40-45, de lassan közelít. (Nagy tételes áraknál már talán ennyi se lenne.)
Válasz #4936. hozzászólásra
Érdekes..Nálam tavaly jobb termésem volt mint idén lesz..
Válasz #4935. hozzászólásra
Ne parázz, krumpli van elég.............
Az én fórumomon írtam, hogy 1000/zsák rasaccolok szezonra, de mi lesz akkor, ha most ennyi?Lehet, hogy megint 97 lesz, amikor sokan nem szedték fel ősszel...
Válasz #4933. hozzászólásra

akkor az még jó ár, én már hallottam 24+fát is!!! Na az már dúrva!!
Válasz #4932. hozzászólásra
Most ezt komolyan gondolod?
Te nem adsz el semmiiit?
Amúgy 30-32 Ft
Árat tudtok mondani?
Panterából egy 2 liter elég lenne/ha, mert elég nagy gyökere lehet már a kakaslábfűnek.
Válasz #4929. hozzászólásra

A kakaslábra elég a minimális adag, garantáltan kinyírja
Válasz #4928. hozzászólásra
Hát a kérdést passzolom, de az engedélyezett könyvben 0,4-2,5 literig írják/hektár.
A lémennyiség az 250-300 liter/ha és innen már lehet töménységet számolni kis permetezőhöz is. Elvileg a több a jobb, ha hosszú ideje szárazság van és erősebb a növény bőrszövete...
Válasz #4927. hozzászólásra
Az hány l/ha lenne úgy?
Válasz #4925. hozzászólásra

) a dupladózis. Én a legszívesebben a Fusilade Fortet használom egyzíkűre. Az idén a Panthera dupla d ózissal sem vitte a magyar rozsnokon, amit a Fusilade kitakarít.
Pantheraból minyimum (ahogy a KGST piacon a románok mondták vagy huszonéve
Válasz #4925. hozzászólásra
Lehet, hogy ez lesz a jó,mert ez burgonyába is engedélyezve van és csak helyenként kell megszórni.
Az a lényeg, hogy a gyökerét is vigye, mert azzal nem érek semmit, ha később megint újrahajt.
Válasz #4924. hozzászólásra

Pantera, Agil, Targa super, Garland Forte.
Ha a zöld levélen felszivódik a padlótól kezdi a gyomirtást
Válasz #4923. hozzászólásra

Egy szer nevet légyszi írjatok hozzá, mert így hatóanyag becenévről nem tudom beazonosítani.
Válasz #4922. hozzászólásra
Gramit nem ismerem. Az gyökéren is pusztítana?
Válasz #4921. hozzászólásra

Zúzás után a glifó a megoldás, ha meg még van némi burgiszár, akkor a grami, de szerintem olcsóbb a totális, elintéz mindent
Válasz #4920. hozzászólásra
Hát ha a szedést már nem is tudnánk mekönnyíteni, akkor is jó lenne egy szer ami elpusztítaná a gyökeret, hogy ne hajtson újra, mert így a levágás után is visszanő.
Sajna nem lett a terület sosem glifozáttal kezelve vagy hasonló szerrel.
Arra kell ügyelnem, ha találnék valami szert, hogy most még van zöld szár, de csak szármaradék. Szedés csak később lenne, szóval talán 60 nam EÜV is belefér.
Válasz #4919. hozzászólásra

Virágzás-mármint a gyom virágzása- előtt kellett volna vlmi graminiciddel kiirtani, ez a legolcsóbb megoldás.
Most gondolom az a gondod, h a kakaslábfü gyökerei hatalmas tányérokként összetartják a talajt.
Szerintem mostmár nemigen van megoldás
Látom itt a fórumon is elégedetlenkednek a piaci helyzet miatt, ami jogos is, mivel lassan 10 kg krumpli áráért kapunk 1 liter üzemanyagot.
Am. Látom itt oldalt nagyon szépen mutat a Reglone reklám, de idén ezt a húszon-ezres költséget nem terhelnénk még rá. Lenne is egy gyomirtós kérdésem.
Az alap gyomirtás aránylag egész jól megfogta a gazakat, de a kakaslábfű az kijött. Héten le is lett szárzózva, de ettől még a gaz gyökere benne maradt, ami idén és később is hajtásokat hozhat. Ezt a kakaslábfüvet mivel tudnám lepucolni akkor, ha van még zöld szárrész helyenként, vagy ha már teljesen leszáradt a még földben lévő burgonya szárdarabka.
Most miért nem cikkeznek sorban az újságok és internetes oldalak hogy 70%-kal csökkent a burgonya ára? Tavaly minden ezzel volt tele hogy duplájára emelkedtek az árak és milyen jó a termelőknek, most meg lassan kiírom a kapura hogy burgonya ingyen elvihető
A béka segge alatt van a burgi ára 2centivel

Tőlem 10 centért viszik még kamionos tételben,a termés nagy és muszáj értékesiteni ahogy lehet.Remélem az egyebek potolják a burgi árát(hagyma,petrezsejem,sárgarépa és alma)ha ezek is cserben hagynak lehuzhatjuk a rolót
Válasz #4915. hozzászólásra
De legtöbb női nevű krumpli szép...
Válasz #4914. hozzászólásra

A női nevü krumlikat nem csipem.
De a krumpli nevü nőket sem.............
Válasz #4913. hozzászólásra
Van nekem is csak a termés nem az igazi..tavaly lehet jobb volt..A koraiak bejöttek de e későbbi vetés nem az igazi..Főleg a laurával lett gáz..
Válasz #4912. hozzászólásra

Akkor gyere krumpliért............
Itt van elég
Válasz #4908. hozzászólásra
Hát itt nincs olyan faca termés..Az alternária nagyon dogzott felénk..Nem volt eső amikó köllött volna..
Válasz #4910. hozzászólásra
Idén a béka valaga alatt van a ár.Tavaly meg alig volt.
Válasz #4909. hozzászólásra

holnap viszünk 75 q burgit 120 km -re 15 centért
....................igen, jól számolsz, az épphogy majdnem 40 Ft
Válasz #4908 hozzászólás
Ez igy van ahogy mondod.Heti 1 alkalommal megyünk szállítani egy zöldségesnek Szegedre.Nagyon sok krumpli lesz az idén.AZ utak mentén csak krumplit láttam mást zöldséget nem láttam.
Válasz #4907. hozzászólásra

Idén nekem jó a termésem, mocskosul jó, hangosan meg sem merem mondani, de az idei árak...............fúúúú, azok kiverik a főbiztositékot pár termelőnél
Válasz #4906. hozzászólásra
Nem lehet eladni?Konyhások szerintem örülnének neki.
Válasz #4902. hozzászólásra

Szerintem ki se ásd............
Ezen a dolgon már én is elkezdtem gondolkozni
Válasz #4904. hozzászólásra

Ez olyan mint a mesében az óriások országában.
Üdv!

Kondor de kib...ot elnőttek
Válasz #4902. hozzászólásra
Üdv
Milyen fajta?
Mit csináljak ezekkel?

Válasz #4900. hozzászólásra
Hát eléggé hányatott útja volt a fajtának napjainkig.
Viszont most belépett egy integrátor! Nem tudom kinek mi a tapasztalata a hirtelen felbukkant integrátorokkal, én nem szeretem őket. Általában az adott szakmához, szakterülethez nem, az pénzcsináláshoz viszont nagyon értő csapatokról van szó.
Ettől kezdve várható lesz egy nagy felfutása a fajtának, de a dolog 3, max 5 éven belül úgy elüzletiesedik, hogy elkerülni nagyobb öröm lesz, mint betársulni.
De ne legyen igazam és ez az integrátor cég legyen kivétel. Bár az alapkoncepciója nem ezt sejteti...
Válasz #4899. hozzászólásra
Az nem igazán tetszik, hogy tőlem 100 körül venné vissza és azonnal eladja 240-ért. Többet kerene sokkal, mint az ,aki termeli. Legalábbis ezzel a verzióval.