HÁT a COLOBUS 2 hatóanyaga a háromból mehet repcében is (persze csak bizonyos fejlettségig) , és a harmadik nem a legdurvább hatóanyag . Csak kiviszi a repcét is...
Mi Trimmer Trio-val dolgoztunk , ami a szárazság miatt magában kicsit lassú lett volna , de a mellé adott 0,3-0,5 MCPA megturbozza a hatását ilyenkor is...
Igen, valóban lehet később is alkalmazni a Sekator-t, csak valamiért anno 2 nóduszig kérték az engedély okiratot, most meg már drága lenne újat csináltatni
Az Athos is jo anyag a széltippan és az egysziküek ellen buzában. 13-26g/ha dozisban, az alacsony dozis elegendö a széltippan ellen a magassabb meg az évelök ellen.
Segítségre lenne szükségem. Össze kell állítanom egy tanulmányt a búza termesztés költségeiről ha-ra vonatkoztatva (munkaköltség, vegyszerezés, tápanyagutánpótlás, vetőmag stb= miből mennyit, ennyi ft/ ha). Tudna nekem valaki segíteni?
De alighanem EZ KATT lenne a legolcsóbb , csak nem tudom , hogy tavaszon is jó e széltippan ellen , ezt meg kellene kérdezni . Ja és ennek van repce utó vetemény korlátozása !
Válasz #546. hozzászólásra
akkor nyugodt lehecc, ott voltak azok, és ha megkapták a csomagot, akkor már hárta dőlhecc... ha csak nem települ be megint.
Eeezz!!!! mindent elért, tekeri, kókasztja mint a rosseb, adtam hozzá 3 kg/ha kristallon spec extra microt is. Hogy a lombtrágyázás mennyire hatékony, mit tud belőle felvenni, mi hasznosul arról az elmúlt napokban itt elég sok vita folyt pro és kontra. Nem akarom a vitát újra éleszteni, de az általam eddig fújt kultúrák közül még mindig a gabonán volt leg- szembetűnőbb hatása.
Válasz #535. hozzászólásra
én már nem adnék neki mérget, max gomba+rovar ellen valamit.
erre hemzsegnek a búzák a bogaraktó, nagy vetésfehéritő invázió várható!
ha a búza már a combomig ér és az aljába elvétve kissebb gyomok vannak de tényleg csak elvétve ki mit tenne?? le kéne ezt gyomírtani vagy már késő mert olyan mint ha a zászlós levél már jönne bár még talán beleférne
2078 hozzászólás
Válasz #573. hozzászólásra
ugyan ezt tapasztaltam Huszárral is, kellett neki 3-4 hét mire meg láccot valami, de utána tiszta volt a gabona.
Válasz #576. hozzászólásra
a COLOBUS 2 hatóanyaga a háromból mehet repcében is (persze csak bizonyos fejlettségig) , és a harmadik nem a legdurvább hatóanyag . Csak kiviszi a repcét is...
HÁT
Egyik táblánkon kellett gyomirtózni rendesen, repce árvakelés van benne arra ment Colombus kíváncsi vagyok tud e kezdeni vele valamit.
Régebben a Basf ilyen vegyszere tuti jól működött, csak most ez volt hirtelen gyorsan meg nem az összes hektárra kellett
Válasz #574. hozzászólásra
megturbozza a hatását ilyenkor is...
Tuti gyorsabb , meg drágább is ...
Mi Trimmer Trio-val dolgoztunk , ami a szárazság miatt magában kicsit lassú lett volna , de a mellé adott 0,3-0,5 MCPA
Válasz #573. hozzászólásra
Colombus esetleg akkor, az gyorsabb, nem?
Válasz #572. hozzászólásra

Csak olyan lassan dolgozik a sekátor, hogy olyan későn kitéve még aratáskor is virulnak a gazok.......
Válasz #571. hozzászólásra
Igen, valóban lehet később is alkalmazni a Sekator-t, csak valamiért anno 2 nóduszig kérték az engedély okiratot, most meg már drága lenne újat csináltatni
Válasz #570. hozzászólásra
Én is ezt olvastam róla,de van e tapasztalat ezzel?
Válasz #569. hozzászólásra
2 szárcsomóig. De azt mondják , hogy a nagyobb búzát se károsítja...
A bayer sekatort meddig lehet illetve kell kijuttatni???
Válasz #566. hozzászólásra
Tapadóval van esély, hogy használ. Tavaly eső közben is fújtunk egy darabot, olyan jó lett mint amit szárazban fújtuk. 3 milli eső volt akkor kb.
Válasz #566. hozzászólásra

Majd kiderül...
Ha tapadószert is tettettek és nem volt nagy eső akkor nem biztos hogy kárba ment , de meg van rá az esély.
Mondjuk ha láttátok hogy esni akar , várhattok volna.
Tegnap délután lepermeteztük búzát, tavaszi árpát és zabot Trimmer Trio-val, de szinte azonnal jött rá egy heves zápor.

Fog az használni valamit?
Sziasztok
Colombussal van valakinek tapasztalata?
Válasz #557. hozzászólásra
Nyugi , itt felénk is most minden lassabban dolgozik . Ugye szárazság van ...
Mi tettünk a Trimmer Trio mellé is 0,5 MCPA-t , ez egy már 3 nap után leküldi a nagyját... (de fogunk tenni a Superstar mellé is )
Normál időben is kell a Du Pont-osaknak 1-1,5 hét hormon nélkül ... Ilyenkor meg pláne.
Ha kapna esőt és megindulna a tápanyag felvétel , nedvkeringés a gyomoknál , akkor más lenne a helyzet.
Válasz #553. hozzászólásra
ha a repce árvakelés lilul, akkor az jó, döglődik.
libatoppot nem hiszem, hogy viszi.
Válasz #549. hozzászólásra
Huszár is 8K körül van/ha:(
Válasz #560. hozzászólásra

sekator OD mehet rá,3000ft/ha,kombinálhatod gombaölővel és rovarölővel,lombtrágyával.
csak 75 df volt 19g/ha dózisban,minden sárgul csak ez a 2 gyom nem,fujnom kell ellenük ujra csak nemtudom mivel...
Mondjuk nincs is valami meleg, nemcsak a Granstar akar lassan hatni...
Válasz #556. hozzászólásra
ment..
Válasz #555. hozzászólásra

A granstar super 50 sx kibaxottúl lassan dolgozik...........
Válasz #555. hozzászólásra
trend 0,1%-ban ment hozzá????
Válasz #554. hozzászólásra
megkapta már de sajnos vagy túl vastag volt a viaszréteg rajt vagy túl nagy volt a gyom, nemtudom de éledeznek...
Válasz #553. hozzászólásra
granstar
sziasztok. szeretném kérdezni hogy sörárpában repce árvakelés+libatop ellen ki mit használna? ugye a hormon kilőve...
térdig érő búza az már túl vana bokrosodáson....
az Athos mehet 2 nóduszig, a többi asszem nem...
én lekéstem, Puma-t terveztem, de már nagy a búza
Válasz #548. hozzászólásra
Az Athos is jo anyag a széltippan és az egysziküek ellen buzában. 13-26g/ha dozisban, az alacsony dozis elegendö a széltippan ellen a magassabb meg az évelök ellen.
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Össze kell állítanom egy tanulmányt a búza termesztés költségeiről ha-ra vonatkoztatva (munkaköltség, vegyszerezés, tápanyagutánpótlás, vetőmag stb= miből mennyit, ennyi ft/ ha). Tudna nekem valaki segíteni?
üdv: Srenta
Válasz #548. hozzászólásra
http://www.cheminova.hu/en/gyomirtok/caliban/http://www.cheminova.hu/en/gyomirtok/herbaflex/
Ezek olyan 7500-8500 ba vannak hektáronként...
De alighanem EZ KATT lenne a legolcsóbb , csak nem tudom , hogy tavaszon is jó e széltippan ellen , ezt meg kellene kérdezni . Ja és ennek van repce utó vetemény korlátozása !
hali, tippanra tudtok vmi olcso, hatasos cuccot labszarkozepig ero buzaba? (huszar kicsit draga)
Válasz #546. hozzászólásra
akkor nyugodt lehecc, ott voltak azok, és ha megkapták a csomagot, akkor már hárta dőlhecc... ha csak nem települ be megint.
Válasz #545. hozzászólásra
Delben voltam fujni... elotte 1v2 nappal a reggel 9-kor a harmatos buzaban uldogeltek...
Válasz #544. hozzászólásra
mikor voltál? napközben jobban mozognak, csekkold le délután, ott lesznek.
Válasz #536. hozzászólásra
Bakker, mire kiertem, eltuntek a bogarak... Igaz volt reggel nemi fagy... Viszont petet lattam par levelen...
Válasz #542. hozzászólásra
a granstar kombirol ugrott be :)
Válasz #541. hozzászólásra

A Kristallon nem Kwizdás cucc, Yara ha jól emlékszem. A Kwizda termékeknek egy komoly oka van nálam a haverom Kwizda területi képviselő.....
Válasz #540. hozzászólásra
látom nagyon elkötelezted magad a Kwizda-nál:)
más cuccot nem is szoktál kirakni? a viszonyitás miatt kérdem.
Válasz #539. hozzászólásra

Eeezz!!!! mindent elért, tekeri, kókasztja mint a rosseb, adtam hozzá 3 kg/ha kristallon spec extra microt is. Hogy a lombtrágyázás mennyire hatékony, mit tud belőle felvenni, mi hasznosul arról az elmúlt napokban itt elég sok vita folyt pro és kontra. Nem akarom a vitát újra éleszteni, de az általam eddig fújt kultúrák közül még mindig a gabonán volt leg- szembetűnőbb hatása.
Válasz #538. hozzászólásra
mert hormon (u46) látványos, 2 nap után csavargattya amit elért.
Vasárnap fújtam granstar kombival, ma néztem szépen dolgozik a szer.

Válasz #536. hozzászólásra
Az egyik tablamon nekem is rengeteg bogar van:-( Akkor most vehetek rovarirtot is...
Válasz #535. hozzászólásra
én már nem adnék neki mérget, max gomba+rovar ellen valamit.
erre hemzsegnek a búzák a bogaraktó, nagy vetésfehéritő invázió várható!
Válasz #534. hozzászólásra
nem véletlen Pici a nevem
de amugy tényleg hatalmas már a búza crossmotorral belementem a közepéig 60cm es kereket épp hogy nem lepte el!!!!
163cm
Válasz #532. hozzászólásra

ha a buza most a combodig ér akkor neked jó rövid lábad van.
Válasz #532. hozzászólásra
Granstar 15-20 gr/ha zászlós levélig mehet
ha a búza már a combomig ér és az aljába elvétve kissebb gyomok vannak de tényleg csak elvétve ki mit tenne?? le kéne ezt gyomírtani vagy már késő mert olyan mint ha a zászlós levél már jönne bár még talán beleférne

Válasz #530. hozzászólásra
Nem , nem tudok róla hogy lenne ...
Várhatsz vele még mert egészen zászlós levélig felhasználható.
De nálunk már azért bőven kikelt a napraforgó ebben a melegbe...
Ha sok Acat fészked van , vágj mellé egy kis MCPA-t , 3 deci is elég .
A GranStar Superstar-nak v tartamhatása v várjak még .hogy ki keljen a napraforgó?(árvakelés)
Válasz #528. hozzászólásra
repce volt előtte.
Hát én nem tudom, hoztam mintát haza és az interneten kerestem képet, ahhoz azonosítottam be. Hasonlít nagyon. De én nem értek hozzá.