Fórum
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Rövidtárcsák új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Zetor traktorok új
- Cambridge hengerek új
- Direktvetés, no-till. új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Milyen traktort érdemes venni? új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
Cikkajánló
Hirdetés

4,1 tonnás hozam és stabil teljesítmény: újra bizalmat kapott az LG AMBASSADOR repcehibrid Kányán
Több, mint 4 tonnás termésátlagot hozott hektáronként.
2078 hozzászólás
Válasz #376. hozzászólásra

A musztang Forte többre képes az aszattal szemben, mint a sima elődje???
Válasz #359. hozzászólásra
Pointer Star (+ 0,5 liter MCPA - de így kombinálva korán ki kell tenni)
Válasz #356. hozzászólásra
Aminek semmi korlátozása nincs , és qrva sokáig ki mehet az még a Granstar Superstar ...
Olcsó ,gyors és erős (szokták még tuningolni nagy Acat esetén fél adag hormonnal , de ezt csak korán még , utána csak magában )
Egyébként nekem a Mustang Forte volna a legszimpibb , mindössze annyi baja van , hogy 2 nóduszig mehet csak.
Válasz #373. hozzászólásra

Tehát nem bántja a repcét...
Mert az keresztes virágú (nem pillangós)
Válasz #367. hozzászólásra

A Linturt használom, meg vagyok vele elégedve.
Válasz #372. hozzászólásra
"Csak" ennyit ír, igaz a repce nincs benne.
GYÁRTÓI FIGYELMEZTETÉS
Utóvetemény korlátozás: Az alkalmazást követő évben ne kerüljön a területre pillangós virágú kultúra (lencse, borsó, szója, bab stb.). Kötött talajon, száraz időjárási körülmények között a burgonya károsodhat.
Nem javasoljuk a kezelt szalma felhasználását
* mulcs készítésére (pl. szamócatermesztés),
* gombatermesztéshez komposztként,
* biogáz előállításához.
A kezelt szalmából készült istállótrágyát minimum 7 hónappal a kétszikű kultúrák vetése/ültetése előtt a talajba kell dolgozni, illetve üvegházakban melegágyként való alkalmazását és házikertekben való felhasználását nem javasoljuk.
A készítménnyel kezelt gabona szalmájának a termelő gazdaságban kell maradnia!
A készítmény hatóanyagai a talajban maradék nélkül lebomlanak, ezért a megtermelt szalma leszecskázását és bedolgozását javasoljuk.
a Taltos után mehet a repce gond nélkül?
Válasz #369. hozzászólásra

KÖszi! Sikerült szereznem!
első éven nekem is Sekator után volt a repce,nem is volt vele semmi gond, de azért ha van más alternatíva is, akkor nem kísértem az ördögöt..
Válasz #366. hozzászólásra
Szia Feri.18-an az apróban Tavaszi búza vetőmagot hirdetnek Győrbe.
Válasz #366. hozzászólásra
Szia Feri. A 18-an az apróban Tavaszi Búza vetőmagot hirdetnek Győrbe.
Én nem voltam elájulva a Táltostól. Ráadásul csak 2 nóduszig használható. Én tavalyelőtt kicsit késtem vele, és a kalászok a szár oldalán törtek ki. Ehhez az aszály is hozzájárulhatott, persze. De máshol nem tapasztaltuk.
Válasz #364. hozzászólásra
Simán mehet 2l/ha dózisban!
Ha sok a galaj akkor PS, azért az a 0,3 liter starane dolgozik rendesen.
A cycocell-t ki milyen dózissal alkalmazza, gyomírtóval együtt kijuttatható-e pl:Taltos, illetve használta-e valaki tritikáléban?
Válasz #362. hozzászólásra
Abban az esetben tapasztaltam utóhatást,ahol a talaj humusztartalma alacsony volt! Homokos,vékony termőréteg esetén!
Válasz #360. hozzászólásra
benne van, de kisebb dózisban, mint az Ally Starban. A PS-nál nem kötik ki utána a szántást repce alá. Egyébként én ally star után is vetettem repcét, NK 5,5 kultivátorral előkészített talajba és semmi gond nem volt. Egyébként abban az évben lett a legjobb a termésem.:-)))
Sekátort leginkább bérmunkába szórunk, de a repce utána is faca, sőt!!!
Szekátor után évek óta vetem a repcét! Tartamhatás eelenére meren ajánlani!
Válasz #356. hozzászólásra

Vigyázz! A pointernek van tartam hatása,ugyanis benne van az ally!
Válasz #355. hozzászólásra
Szerinted melyik jobb, a Sekator, vagy a pointer star? Galaj van dogivel, acat is... Meg egyebek...ami most nem jut az eszembe...csattano maszlag pl...(ez utobbit lehet inkabb kapalom...par hektart erint csak)
Válasz #357. hozzászólásra
Nem vagyok szakember, mint mar rajohettel. Ha nem lesz csapadek 10 napig, akkor hogyan mosodik be? Vagy az enyhe olvadas beleviszi a talajba?
Válasz #354. hozzászólásra
miért nem?
Válasz #355. hozzászólásra
csakis tartamhatásúval, aminek nincs repce utóvetemény korlátja. Talán Pointerrel. Mit ajánlasz még?
Válasz #353. hozzászólásra
Mivel gyom irtasz idén ?
-Mustang Forte (+ Milstar vagy Don Q ) ?
-Economy csomag (Pointer Star+ gombaölő) ?
-Jubileum csomag(Sekator+Falcon) ?
Válasz #352. hozzászólásra
Fagyon nem igazan akarok... Majd ha szikkad...
Válasz #352. hozzászólásra
ki tudja h mennyi csapadék jön még a tavaszodás előtt, én félek h kimosódik. Így én most 2,5Pétit teszek ki, majd ha rá tudok menni, akkor 1-1,5 között kiteszek.
Válasz #351. hozzászólásra

De lehet hogy úgy kéne , hogy innentől mindennap egy kicsit...
Mi faxna ralizna annyit
Ha most kirak egy nagy adagot fagyon , akkor már eleve nem kell neki amikor hamarosan felszárad.
Legfeljebb majd kalászolás előtt kicsivel a maradékot oszt csá...
Válasz #348. hozzászólásra
Én 3 részletben szórnám ki, 2,5-1,5-1. Az elsőt majd most fagyon, a másodikat amikor felszikkad, a 3.at pedig kalászoláskor.
Válasz #349. hozzászólásra
Igazabol annyi gondom van, hogy nagyon sovany a foldem:-( Majd kitotozom. Egy regi ocska mukakiszorom van, ugyis csak saccra lehet beallitani:-) Megprobalom 3-4q koze beloni:-))) Csak a megfelelo idoben essen az eso. Tavaly a 2-2,5q-ra a 9. napon jott eso...pedig logott a laba, mikor szortuk... Lettek vagy 4 centis kalaszok:-(
Válasz #348. hozzászólásra
Hát akkor 3+2...
Válasz #344. hozzászólásra
A 4q kivul maradna meg a viragzasra 1q ugyanebbol...Mar megvettem, ugyhogy ez van:-) A 4q-t akkor is 2 reszletben?
a Sekator jó szer, nálam is bevált, csak mióta intenzívebben repcézek, kevesebb helyen tudom használni.
tavaly Taltos volt a gabona gyomirtó. jó működött, a hozzá adott Hyspray t volt nehezebb bekeverni
Sekator od t szoktam használni.Nálam bevált.
Válasz #330. hozzászólásra
Hali, acattal teli táblára fújtam igaz nem magamnak de a tulajnak kifejezetten ezt ajánlották de a várt hatás elmaradt.Ami egy kicsit fejlettebb volt azt meghagyta.Közel ilyen gyomflórájú táblát magamnak cambioval fújtam és tökéletesen tiszta lett.
Válasz #343. hozzászólásra
Okosabb lenne kezdeni 2,5-3 q -val és később a maradékot ...
De ha a második adag AN 34%-os volna az még jobb lenne mert könnyebben oldódik minta meszes 27-es.
Sziasztok! Mi a meglatasotok, buzara 4q nitrogent(27%) egy menetben szorjak ki, mostanaban, vagy osszam 2 fele?
Válasz #341. hozzászólásra
Hektárnyi sűrü foltok,az adapter eltöri a szárát összedöl az adapterben az dugulás,meg a kukoricát elnyomla ,nincs is a foltokban termés
Válasz #338. hozzászólásra

Nem láttam még ilyet .
Miért arathatatlan , vastag , sűrű vagy mi ?
Válasz #339. hozzászólásra
Épp ez volt a téma , hogy mely gyökérirtó hatású szerek jöhetnek szóba , de ez nem egy a talajon keresztüli tartamhatással.
Válasz #336. hozzászólásra
Bocs amugy kössz a segitséget ,én a vegyszerhez nem értek,ki kell nyomoznom mit használtam tavaly az nagyjábol jó volt csak a kukoricát is megviselte
Válasz #336. hozzászólásra

van hogy a 11 hektárbol4-5 hektár arathatatlan,tavaly elértem hogy letudtam aratni mind,de a 9494 pio nem volt 1,5méter
Na épp ez a gondom
Válasz #331. hozzászólásra
szépen eltűntek az acatok, idén napraforgó lesz benne, remélem, hogy jó lett. Ha nem, akkor majd az Express elrendezi megint egy soron...
Válasz #335. hozzászólásra

Na és melyik tartamhatású szer az ami írtja ?
Kétlem , hogy van ilyen...
Válasz #334. hozzászólásra

A csicsóka tartamhatás nélkül kiröhögi,a vegyszereket
Válasz #333. hozzászólásra
A KITE-nek lesz idén egy kurva jó csomagja kukoricára , úgy nettó 12 körül , az jó lenne.
-2liter Monsoon
-1,2 liter Colombus
-1 liter Pallos
Asszem ez mindent vinni fog(de tartam hatás nélküli)
Válasz #328. hozzászólásra

én évek óta kinlódok egy csicsókás táblával,mi a javaslatotok,többmenetes dologra gondolok,amit a kukorica elbir
Válasz #331. hozzászólásra
-és az ellen jó lett ?
Tényleg látható a maradandó gyökér pusztító hatás is ?
én kukoricában kifejezetten az ACAT ellen vetettem be, talán libatop fajok, amiket nem visz
Válasz #327. hozzászólásra
Mind kettő ...
Mik a gyengéik szerinted ?
Válasz #323. hozzászólásra
Csak a Lontrel magában nem jó búzában és felesleges is ,drága is...
A Colombusban 1,5literrel annyi a hatóanyag mint 0,4 Lontrelben , és még ott a két ingyen hatóanyag mellette olcsóbban.