Ne haragudj meg, de az ilyen szövegtől borsózik a hátam!
Miért nem lehet korrektül leírni, hogy veszek búzát (és nyereséggel eladom) ! Ahelyett úgy állítod be mintha szívességet tennél a termelőnek!
Szép napot
48 000 - 50 000 Ft/t árat fizetnek max.
Egy két szlovák malom még fizet 170 - 180 Euro-t tonnájáért de eléggé nagy a túlkínálat így a malmok most kivárnak.
Esetleg tudok egy szlovák vevőt ha jók a paraméterei a búzának.
A cégünk egy Kereskedelmi képviselet, szlovák, cseh, lengyel és német kapcsolatokkal.
Oroszország az ázsiai búzapiac felé igyekszik terjeszkedni
Oroszország hamarosan a világ harmadik legnagyobb búzatermelőjévé válhat, az ország célja az ázsiai régióba irányuló export növelése.
Az ázsiai búzapiac rohamosan fejlődik az elmúlt időszakokban, Oroszország számára pedig minden lehetőség adott, hogy megvesse a lábát ezen a piacon. Amennyiben ez sikerül, jelentős versenyhelyzetet generálna a piacon, ezáltal pedig visszaeshetnek a két legnagyobb termelő, Amerika és Ausztrália szállítmányai.
Egyes felmérések szerint az Egyesült Államok Oroszország miatt már így is csökkentette az Észak-Afrikába irányuló szállítmányainak mértékét.
A májusi szállítású búza árfolyama kis mértékű csökkenést követően 6,355 dollár vékánként.
1050000 hektár van elvetve őszi gabona tehát kb. 200.000 hektár a minusz egyből.plusz a száraz időjárás miatt kiszáradt táblák újra minuszt jelentenek!
32 sikér, 14 fehérje, 320 esésszám(és ha jól emlékszem) 280 W érték: 54-56ezer. A 2 ezer forint az akkor van ha ezen érték bármelyike jobb. Itt mindenki eladta akinek még volt. Jahh: ezt az árat kb 2 hete árazták be, mikor szinte csúcson volt az €, akkor lefixálták.
Több mint 20 százalékkal csökkenhet az idén az ukrán gabonatermés
2012. január 16. hétfő
A tavalyihoz képest mintegy 22 százalékkal csökkenhet az idén a betakarított gabona mennyisége Ukrajnában, elsősorban a tavaly őszi vetési időszakban jelentkezett rendkívüli szárazság miatt. Ukrajnában 2011-ben rekordnagyságú, 56,4 millió tonna volt a gabonatermés, ehhez képest az idén csupán 44-46 millió tonnát várnak. Ennek elsődleges oka a várhatóan szerény búzatermés, amelyet az elemzők 12-14,5 millió tonna között valószínűsítenek.
Az idén betakarítható búza csak 5,45 millió hektáron terem majd a 2011-es 6,69 millió hektár helyett. Kormányzati adatok szerint, míg tavaly a gabona vetésterületének csupán 79,7 százalékán eredt meg a búza nagy szárazság miatt, ez egy évvel korábban 93 százalék volt. A mezőgazdasági minisztérium a legnagyobb visszaesést így az őszi búzánál várja, más gabonák esetében a termés meg is haladhatja a tavalyit.
1. hozzászólás, takarmány küldte be 2012-01-08 00:14:50-kor Azonnali szállitással, mérlegeléskor készpénzfizetéssel, keresek Győr-moson-sopron, Fejér, Veszprém, Zala, Somogy,Tolna m. területéről kukoricát, tak.buzát!
Az ország más pontjain is érdekeltek vagyunk, termelők,gazdák ajánlatait várjuk. 06 20 526 6304 Farkas Katalin
Hivjanak bizalommal
Válasz #2289. hozzászólásra
érdekes én a héten fejeztem be a szántást mezőkovácsházán mtz-vel,igaz ez a főld nem is volt agyontaposva 80-100Q traktorokkal
Közép-Szlovákia déli részén száz napja nem esett
Aszály 2011. 11. 16
A tavalyi évhez képest idén nagyon kevés csapadék esik. Csak a nyár első felében volt komolyabb esőzés és néhány rövidebb csapadékos időszak. Közép-Szlovákia déli részén száz napja nem esett.
A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet jelentése szerint, melyet Pavol Faško és Pavel Matejovič szakértők dolgoztak ki, Szlovákia egyes régiói már négy hónapja szenvednek az aszálytól. A helyzet különlegességét és rendkívüliségét szerintük még kiemelkedőbbé teszi a minimális csapadékmennyiség Közép-Szlovákia déli részén.
„Ha beigazolódnak a várakozások, és novemberben már nem változnak meg a csapadékviszonyok, az idei ősz 1881 óta az egyik legszárazabb lesz Szlovákia történetében” – figyelmeztet a jelentés. Hasonló aszályra csupán 1959-ben és 1908-ban volt példa. Az elemzők rámutattak arra is, hogy ha a nyár közepén nem lett volna a hidegebb, csapadékosabb három hetes időszak, még rosszabb lenne a mérleg. A jelentős aszályhoz hozzájárult a nagyon forró augusztus végi időjárás, és a meleg szeptember is.
Novemberben egyébként a csapadékmentes időjárás mellett melegrekordok is megdőltek. November 6-án Erdőtkán (Oravská Lesná) 17,3 Celsius fokra emelkedett a nappali hőmérséklet, így megdőlt az 1963-mas, 48 éves rekord. November 9-én Mezőlaborcon egy 1967-es csúcs dőlt meg, mivel 16,1 fokos legmagasabb nappali hőmérsékletet mértek.
Azt még hozzátenném én ezt ma a rádióban hallottam és még az hangzott el hogy a jövő évi búza termés veszélyezteti a jelenlegi időjárási helyzet.
Én is jártam Pestől Hajdúszobig a múlt héten,katasztrofális búzavetések vannak tényleg.Ebből lesz-e áremelkedés,az a nagy kérdés?Nekem még megvan az idei búza,egyenlőre bukta van rajta.
12886 hozzászólás
Válasz #2335. hozzászólásra
57 maszek
Helló mindenki!!!
Búza jelenlegi eladási ára érdekelne!!
Üdv: mate
Válasz #2333. hozzászólásra
Ne haragudj meg, de az ilyen szövegtől borsózik a hátam!
Miért nem lehet korrektül leírni, hogy veszek búzát (és nyereséggel eladom) ! Ahelyett úgy állítod be mintha szívességet tennél a termelőnek!
Szép napot
48 000 - 50 000 Ft/t árat fizetnek max.
Egy két szlovák malom még fizet 170 - 180 Euro-t tonnájáért de eléggé nagy a túlkínálat így a malmok most kivárnak.
Esetleg tudok egy szlovák vevőt ha jók a paraméterei a búzának.
A cégünk egy Kereskedelmi képviselet, szlovák, cseh, lengyel és német kapcsolatokkal.
Tel: 00 421 944 944 017
Büki Zoltán
Oroszország az ázsiai búzapiac felé igyekszik terjeszkedni
Oroszország hamarosan a világ harmadik legnagyobb búzatermelőjévé válhat, az ország célja az ázsiai régióba irányuló export növelése.
Az ázsiai búzapiac rohamosan fejlődik az elmúlt időszakokban, Oroszország számára pedig minden lehetőség adott, hogy megvesse a lábát ezen a piacon. Amennyiben ez sikerül, jelentős versenyhelyzetet generálna a piacon, ezáltal pedig visszaeshetnek a két legnagyobb termelő, Amerika és Ausztrália szállítmányai.
Egyes felmérések szerint az Egyesült Államok Oroszország miatt már így is csökkentette az Észak-Afrikába irányuló szállítmányainak mértékét.
A májusi szállítású búza árfolyama kis mértékű csökkenést követően 6,355 dollár vékánként.
üdvözletem ! malmi búzám lenne eladó észak-keleti régióban. mit kínálnak érte !? -vagy várjak még vele!?

Válasz #2315. hozzászólásra
nem most akarok gázosítani, nem vagyok hüle majd ha melegszik mondjuk márciusban áprilisban adható a cucc!
Ne nézz madárnak!
Válasz #2321. hozzászólásra
Nálam sajnos nem jelentkeznek!B1-es búzám volna 350to vevő kellene rá,tud valaki biztos árat? esetleg vevőt.
szerintem nem tudják csak sac-per-karalábé
Válasz #2325. hozzászólásra
tudják csak nem sejtik
Válasz #2325. hozzászólásra

Jó a kérdés..Egyébként töllem sem..És azt ki tudja pl hogy ki kelt e már búzám egyáltalán??
Válasz #2323. hozzászólásra

ezt honnan tudják?
tőlem senki se kérdezte,hogy mennyit vetettem.
Ma kérdeztem az árat 52000 kináltak érte..
1050000 hektár van elvetve őszi gabona tehát kb. 200.000 hektár a minusz egyből.plusz a száraz időjárás miatt kiszáradt táblák újra minuszt jelentenek!
Idén nem kell félni a sok búzától....
a buza ara EMELKLEDIK!
jelentkeznek a folvasarlok !
32 sikér, 14 fehérje, 320 esésszám(és ha jól emlékszem) 280 W érték: 54-56ezer. A 2 ezer forint az akkor van ha ezen érték bármelyike jobb. Itt mindenki eladta akinek még volt. Jahh: ezt az árat kb 2 hete árazták be, mikor szinte csúcson volt az €, akkor lefixálták.
Válasz #2312. hozzászólásra
http://www.barchart.com/headlines/story.php?id=3026193
Válasz #2317. hozzászólásra

Elősször...
Válasz #2316. hozzászólásra
először volt gázosítva vagy volt már 1x az ősszel?
Válasz #2315. hozzászólásra

Nekünk kellett még Dec-ben ...
Hiába a hideg , voltak benne jócskán , már porolt kissé mikor szedegettünk ki belőle...
Válasz #2314. hozzászólásra

ilyenkor minek gázosítassz?
Válasz #2312. hozzászólásra

akkor fagyok után gázosítok és várom a telefont!!!
Válasz #2311. hozzászólásra
én áremelkedést várok egyértelműen,a tőzsdéken megindult valami
Válasz #2311. hozzászólásra

valami készül,mert 3-an kerestek a napokban buza ügyben
Nem tud valaki árakat, mit sejtetek mi várható lehet túl kéne rajta adni!
Több mint 20 százalékkal csökkenhet az idén az ukrán gabonatermés
2012. január 16. hétfő
A tavalyihoz képest mintegy 22 százalékkal csökkenhet az idén a betakarított gabona mennyisége Ukrajnában, elsősorban a tavaly őszi vetési időszakban jelentkezett rendkívüli szárazság miatt. Ukrajnában 2011-ben rekordnagyságú, 56,4 millió tonna volt a gabonatermés, ehhez képest az idén csupán 44-46 millió tonnát várnak. Ennek elsődleges oka a várhatóan szerény búzatermés, amelyet az elemzők 12-14,5 millió tonna között valószínűsítenek.
Az idén betakarítható búza csak 5,45 millió hektáron terem majd a 2011-es 6,69 millió hektár helyett. Kormányzati adatok szerint, míg tavaly a gabona vetésterületének csupán 79,7 százalékán eredt meg a búza nagy szárazság miatt, ez egy évvel korábban 93 százalék volt. A mezőgazdasági minisztérium a legnagyobb visszaesést így az őszi búzánál várja, más gabonák esetében a termés meg is haladhatja a tavalyit.
búzát nem keresi senki?
nem nagyon akar mocorogni a búza kereslet
Válasz #2307. hozzászólásra
Viszik is mint a cukrot 5500-ért, és még nem is alkudnak!
Válasz #2306. hozzászólásra

Szerintem háztól 4500-5000 Között reális de ha nagyon kérik akkor 5500Ft se lehet túl magas.
Sziasztok!
Tritikálét mennyiért lehet eladni háztól?Van pár q eladó és az érdeklődők is nőnek!
1. hozzászólás, takarmány küldte be 2012-01-08 00:14:50-kor Azonnali szállitással, mérlegeléskor készpénzfizetéssel, keresek Győr-moson-sopron, Fejér, Veszprém, Zala, Somogy,Tolna m. területéről kukoricát, tak.buzát!

Az ország más pontjain is érdekeltek vagyunk, termelők,gazdák ajánlatait várjuk. 06 20 526 6304 Farkas Katalin
Hivjanak bizalommal
Válasz #2297. hozzászólásra
Ez az ár telephelyi ár vagy el kell szállítanod valahová?
Hol tart a felvásárlási ár most?
Hajdu-Biharban milyen ajánlatot kaptatok, mert a búzámért csak 48 ezret igértek és B 1-es minőség. Ki tud jobb árat, és hol?
Válasz #2300. hozzászólásra
?
Üdv! Hol és ki kínál ilyen árat a búzáért? Szabolcsban milyen árat ígérgetnek most?
Az 52 nem jóbb ár mint amit más adna,MERT mindenhol 52-ért keresnek "EGYSÉGESEN"
Válasz #2297. hozzászólásra
Az 52 + Áfa sztem jó ár!
az 52ezer +ÁFA
Válasz #2293. hozzászólásra
Üdv! Érdeklődnék, hogy ez az ár nettó, kompenzációs, vagy áfás?
Én várok vele,ahogy kinéznek a vetések tavasszal koranyáron jelentős emelkedésre esély van.
...pont 52-ért(itek?)
Mindeki búzát keres,ami fucsa ebben az az hogy mindeki ennyiért
vinnék a búzámat 5200 ért az jó ár?
Válasz #2291. hozzászólásra

de ott is lehet szántani
a másik faluban is szántottam már, ott sokkal rosszabb a munka
Válasz #2290. hozzászólásra
Hmvhely határában is "küzdöttek" az Mtz-k ma láttam.
Válasz #2289. hozzászólásra

,igaz ez a főld nem is volt agyontaposva 80-100Q traktorokkal
érdekes én a héten fejeztem be a szántást mezőkovácsházán mtz-vel
Válasz #2288. hozzászólásra
Nem kell ilyenért olyan messze menni.
Negyed éve nem esett, beletörik a földbe az eke
Közép-Szlovákia déli részén száz napja nem esett
Aszály 2011. 11. 16
A tavalyi évhez képest idén nagyon kevés csapadék esik. Csak a nyár első felében volt komolyabb esőzés és néhány rövidebb csapadékos időszak. Közép-Szlovákia déli részén száz napja nem esett.
A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet jelentése szerint, melyet Pavol Faško és Pavel Matejovič szakértők dolgoztak ki, Szlovákia egyes régiói már négy hónapja szenvednek az aszálytól. A helyzet különlegességét és rendkívüliségét szerintük még kiemelkedőbbé teszi a minimális csapadékmennyiség Közép-Szlovákia déli részén.
„Ha beigazolódnak a várakozások, és novemberben már nem változnak meg a csapadékviszonyok, az idei ősz 1881 óta az egyik legszárazabb lesz Szlovákia történetében” – figyelmeztet a jelentés. Hasonló aszályra csupán 1959-ben és 1908-ban volt példa. Az elemzők rámutattak arra is, hogy ha a nyár közepén nem lett volna a hidegebb, csapadékosabb három hetes időszak, még rosszabb lenne a mérleg. A jelentős aszályhoz hozzájárult a nagyon forró augusztus végi időjárás, és a meleg szeptember is.
Novemberben egyébként a csapadékmentes időjárás mellett melegrekordok is megdőltek. November 6-án Erdőtkán (Oravská Lesná) 17,3 Celsius fokra emelkedett a nappali hőmérséklet, így megdőlt az 1963-mas, 48 éves rekord. November 9-én Mezőlaborcon egy 1967-es csúcs dőlt meg, mivel 16,1 fokos legmagasabb nappali hőmérsékletet mértek.
Azt még hozzátenném én ezt ma a rádióban hallottam és még az hangzott el hogy a jövő évi búza termés veszélyezteti a jelenlegi időjárási helyzet.
Válasz #2286. hozzászólásra
Én is jártam Pestől Hajdúszobig a múlt héten,katasztrofális búzavetések vannak tényleg.Ebből lesz-e áremelkedés,az a nagy kérdés?Nekem még megvan az idei búza,egyenlőre bukta van rajta.