Ez ilyen.... Lényeg mára igencsak kinőtték magukat vagy így vagy úgy. A konzerv dobozt mikor feltalálták.....a nyitót hozzá viszont 50 évvel később szabadalmaztatták . Addig is ki nyitották valahogy..
Ja..... fődob-utánvető-borzolgató. Volt hozzá szerencsém... Az APS viszont már elöl melózik...Tehát Nekem jobban be jött. Valamint egyenletesebb az anyagáram. A ládák így kevesebbet melóznak....Még a más típusoknál a gép közepénél kezdik borzolgatni...Na azt már meg lehet baxni. de egyébként ez nem Claas találmány a Muszkák már korábban előálltak vele....Csak a németek jobban vágták a piacgazdasági malőröket-trükköket.
Azért nem olyan rossz a 400-as szériás Lexionok!Teljesítménybe sokkal jobb,mint a Mega,komfortról nem is beszélve!Én sok ezer órát dolgoztam vele,ajánlom nagyon!Megából a 218 a csúcs,csak már régi konstrukció!
Válasz #989. hozzászólásra
kolléga a taurus jó,csak nagyon döcög,michlenek 13éves korba lettek cserések a megán az említett repedések miatt,conti 10évet talán kíbír
Neked mennyire bírja a strapát a Michelin gumi a kombájnon Zoli?? Ugyan is sok a panasz rájuk mert belül kirepednek, még a Taurusz is sokkal jobb, és szebb a kialakítása is szerintem!
Már a 360-as Mega is nagyon sokat tud! Lexion a nagyon nagy földekkel rendelkező gazdák vagy bérvállaákozók vesznek! Hát én már láttam 650-es Lexit aratni 6 soros asztallal 20-30q kukoricában bérmeló volt amit csináltak, hiába nem volt termés nem lehetett neki nyomni mert a föld meg rosszul volt elkészítve, csak gázolaj pocsékolás volt az egész. A 360- azzal a 258le meg a kettő dobbal és a 8000 magtartállyal szerintem nagyon tud, jó választás lesz elhiheted, ja és egyszerűbb sokkal mint a Lexion!! De még a 350 Mega sem lenne rossz választás attól függ mekkora földre kell a gépet venned.
Köszi a válaszokat. Sok rosszat hallani a 400-as sorozat elektronikájáról a mega üzemeltetése (fenntartása) is valószínűleg olcsóbb. alkatrész, és nem beszélve a fogyasztásról. de azért a lexion, csak lexion.
az biztos, hogy a hatládás medionnal stabilan üzemelünk az ,egyik komámnak 450-es lexion volt szinte nap mint nap elektronikai baj.
de ha jó volt néha akkor tényleg jó ment de számítani nem nagyon lehetett rá.
köszönöm tőletek a tanácsokat a jd 8220 főtengelyszimeringhez holnap megoperáljuk
Hát a tiedet amit vettél, pont arra cserélte a volt gazdája!! Szerintem a Mega sokkal egyszerűbb mint a "lexikon" továbbá gyenge pontja ott a motor és a kipufogó körül az a rengeteg olajcső, egy eldurran és már ég is a lexikon mint a fáklya, már láttam ez miatt leégett kombájn esélyed sincs eloltani!
hát igen ez mindig is a nagy kérdés volt..Egy fiatalabb de "egyszerűbb".....Vagy öregebb...de még "döcögős elektronikával"....megáldott bitang morzsoló.
sajnos én is így gondoltam idáig,nagyon jók a megák medionok,de az 5ládás lexi simán megeszi a 6ládás megát,akkor mit tudhat a 6 ládás lexi(nem akarom kipróbálni)
Mi vágtunk az idén 7 tonnás búzát, szalmát zúztuk, de nem volt csak 13 körül fogyasztás... Lehet a catnél a katalizátor ennyit nyom? Jd-nél az új motor majdnem takarékosabb mint a régi...
660 as lexi catermotorral 7-10T-s búzában 15 liter.Szalma rendrehagyva.Döglött 9660i jd ugyan abban 15.6liter.És nem egy kategória a lexion a wts-el....
Azért ez érdekes!
C9 motor dübörög a hevederes trakikban is szerintem egyet sem kellett még megbontani a világon sem nagyon...
Pedig a trakiban többet kap nem is konstans terhelést, igaz a kombájn meg egésznap csutkagázon dolgozik....
Fogyasztás itt nagyon jó. Napraforgóban 10 liter vagy alatta. Éves átlagot szoktunk számolni 10,5-13 között volt eddig. Olajat pedig nem eszi, 250 üzemóra elmegy utántöltés nélkül.
nekünk cebis nem írja így konkrétan a nyomást de mikor a szervízes itt volt és csinálta ezt cserét, akkor mondta minden más paraméter jó. Hidegen füstölt nagyon meg dadogott, melegen már semmi baja nem volt, meg kicsit nehezen indult. Azóta könnyebben indul... csak kicsit drága volt azért ami akkora mint egy mtz adagoló.
Viszont riogattatok itt amikor rotoros gép jött a képben, hogy leeszi a gatyánkat majd. Búzában még csak-csak mert szecskázva 13-18liter között eszegetett igaz hatalmas szalmákat vágtam, de végülis ez sem sok, jójó egy ládás lexion biztosan 15liter alatt maradhat, de a mercimotoros 108-asok meg 20 felett esznek itt errefelé.
Szója napraforgó aratás üzemanyagfogyasztási átlagom sok táblában sok vonulással 10 literben megállt, sőt! Még ígyis, hogy nem 2-3táblát kellett vágni hanem 13-tól is többet mégis alulról kaparja ezt, szecskázva természetesen mindent.
Kukoricában 12liter körül jött ki múltkor amikor a jobb táblákat vágtam hatalmas zöld szárral, igaz csak 7-8tonnákat adott, az 5tonnásban megintcsak levágok óráként 7hektárt nettóban ürítésekkel együtt nagyobb 20-30hektáros táblákon és 60-70liter között fogyaszt vágás közben monitor szerint am iegyébként pontos mert figyelgetem.
Tavaly 9-11tonnás kukoricákban 12,5literre jött ki nagy táblákban a fogysztásom ősszel.
Marha jó! Főleghogy olyan szecskát hagy mag után hogy nincsen 10centitől nagyobb vagy hoszabb mulcs darab seholsem.
Az nemjó!
Aztmondták cateresek nincsen jellemző probléma ezekkel a motorokkal, remélem is.
Nekem C13-as van a gépben.
Tényleg! Motorolaj nyomást mit mutat nektek a monitor???
Nekem aratás közben üzemi hőfokon (87fok) és üzemi fordulaton(21001/min) 2,8-2,9 az olajnyomás ami jó, de azért keveslek mert a trakikban a sisu motorok teljes terhelésnél is 5bar körül mutatnak esetleg 4,x-re megy vissza.
7302 hozzászólás
Válasz #1001. hozzászólásra

Válasz #1000. hozzászólásra

Volt egy jó ismerősünk, isten nyugosztalja, ő azt mondta: "Mit kell itt fényezni? Mind egy g*ci nagy kalmárrosta négy kerékkel..."
Válasz #999. hozzászólásra
Lényeg mára igencsak kinőtték magukat vagy így vagy úgy. A konzerv dobozt mikor feltalálták.....a nyitót hozzá viszont 50 évvel később szabadalmaztatták . Addig is ki nyitották valahogy..
Ez ilyen....
Válasz #998. hozzászólásra
Lehet igy is nézni,meg úgy is csak mit gondolkoztak rajta 25évig.Az CK egy külön csoda volt,ha kellett aratott,ha nem akkor silózott..
Válasz #997. hozzászólásra

Ja..... fődob-utánvető-borzolgató. Volt hozzá szerencsém... Az APS viszont már elöl melózik...Tehát Nekem jobban be jött. Valamint egyenletesebb az anyagáram. A ládák így kevesebbet melóznak....Még a más típusoknál a gép közepénél kezdik borzolgatni...Na azt már meg lehet baxni. de egyébként ez nem Claas találmány a Muszkák már korábban előálltak vele....Csak a németek jobban vágták a piacgazdasági malőröket-trükköket.
Válasz #996. hozzászólásra
Hülyeség az APS, a nyuszi már a hetvenes években három dobossal szaladgált...
Válasz #995. hozzászólásra
Az APS az APS ! A nagyobb dob csak javított még rajta......! Tehát csapásmérő eszköz..
Válasz #994. hozzászólásra
Mitöl jobb,mert húsz évvel késöbb rájöttek 600-as dob kell a cséplöbe...
Válasz #980. hozzászólásra
Azért nem olyan rossz a 400-as szériás Lexionok!Teljesítménybe sokkal jobb,mint a Mega,komfortról nem is beszélve!Én sok ezer órát dolgoztam vele,ajánlom nagyon!Megából a 218 a csúcs,csak már régi konstrukció!
Válasz #991. hozzászólásra
nekünk még nem volt baj a gumival soha nem volt defekt
de az idén nagyon erős volt a napraforgó szára és az megvagdosta elégcsúnyán
Válasz #990. hozzászólásra
Bocsi rosszat írtam a Continentál törik ki belülről, az volt mind két Jaguár kerekén a tehenészek gépén, itt a faluban!!!
Válasz #989. hozzászólásra
kolléga a taurus jó,csak nagyon döcög,michlenek 13éves korba lettek cserések a megán az említett repedések miatt,conti 10évet talán kíbír
Válasz #987. hozzászólásra

Neked mennyire bírja a strapát a Michelin gumi a kombájnon Zoli?? Ugyan is sok a panasz rájuk mert belül kirepednek, még a Taurusz is sokkal jobb, és szebb a kialakítása is szerintem!
Válasz #985. hozzászólásra

Már a 360-as Mega is nagyon sokat tud! Lexion a nagyon nagy földekkel rendelkező gazdák vagy bérvállaákozók vesznek! Hát én már láttam 650-es Lexit aratni 6 soros asztallal 20-30q kukoricában bérmeló volt amit csináltak, hiába nem volt termés nem lehetett neki nyomni mert a föld meg rosszul volt elkészítve, csak gázolaj pocsékolás volt az egész. A 360- azzal a 258le meg a kettő dobbal és a 8000 magtartállyal szerintem nagyon tud, jó választás lesz elhiheted, ja és egyszerűbb sokkal mint a Lexion!! De még a 350 Mega sem lenne rossz választás attól függ mekkora földre kell a gépet venned.
Válasz #986. hozzászólásra
nem azt mondom, hogy rossz, csak más
amikor nincs baj mind nagyon jó
egyébként mindenki ilyen rossz tapasztalatokkal rendelkezik a 400-as lexikkel kapcsolatban? van azért pozitív tapasztalat is??
Válasz #983. hozzászólásra
pedig most gondolkozom vmi ilyesmiben. akkor lehet a mega-360 jobb választás lenne?
ez eléggé elszomorító
Minekünk meg úgy néz ki hogy most vettünk egy lexion 450-t.
Elég jól néz ki kivül belül 2001 merci v6 motor és a régebbi monitoros kijelzős.
Válasz #982. hozzászólásra
igen sajnos nagyon sok......
a 360 megát, mediont bármelyikőnk megjavítja normál analóg kapcsolási rajza van.
Válasz #981. hozzászólásra
annyira sok baj van velük? csak a 400-as szériával van sok elektromos gond?
Válasz #980. hozzászólásra
igen ha jó és nem csak vakargatjuk mellette a fejünket
Köszi a válaszokat. Sok rosszat hallani a 400-as sorozat elektronikájáról
a mega üzemeltetése (fenntartása) is valószínűleg olcsóbb. alkatrész, és nem beszélve a fogyasztásról. de azért a lexion, csak lexion.
Válasz #976. hozzászólásra
ne ez-az,és a claas mitcsinált,hát tucanót lexi elekronikát 450-es dobbal
Válasz #971. hozzászólásra
Én 440-es Lexiont venném!
az biztos, hogy a hatládás medionnal stabilan üzemelünk az ,egyik komámnak 450-es lexion volt szinte nap mint nap elektronikai baj.

de ha jó volt néha akkor tényleg jó ment de számítani nem nagyon lehetett rá.
köszönöm tőletek a tanácsokat a jd 8220 főtengelyszimeringhez holnap megoperáljuk
Válasz #973. hozzászólásra
Az a 45-ös dob csak nyuszi...
Válasz #973. hozzászólásra

Hát a tiedet amit vettél, pont arra cserélte a volt gazdája!! Szerintem a Mega sokkal egyszerűbb mint a "lexikon" továbbá gyenge pontja ott a motor és a kipufogó körül az a rengeteg olajcső, egy eldurran és már ég is a lexikon mint a fáklya, már láttam ez miatt leégett kombájn esélyed sincs eloltani!
hát igen ez mindig is a nagy kérdés volt..Egy fiatalabb de "egyszerűbb".....Vagy öregebb...de még "döcögős elektronikával"....megáldott bitang morzsoló. 
Válasz #972. hozzászólásra
sajnos én is így gondoltam idáig,nagyon jók a megák medionok,de az 5ládás lexi simán megeszi a 6ládás megát,akkor mit tudhat a 6 ládás lexi(nem akarom kipróbálni)

Nekem egyszer egy idős kombájnos azt mondta, tudod fiam vannak a claas-nál a kombájnok nem a lexionok!! Szerinte bölcs gondolat, megfontolandó!!
Sziasztok!
Véleményeket, tapasztalatokat kérnék Lexion 420, ill 440-ről, vagy inkább Mega-360-ast vegyek?
#1. hozzászólás, zozo7305 küldte be 2013-11-03 12:40:14-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Keresek Mercator-ra szalmaszecskázót,reális áron!
hello
Valaki tudna véleményt mondani a Debrecenben gyártott Reptol repceadapterről?
Előre is köszi!
Válasz #967. hozzászólásra
Mi vágtunk az idén 7 tonnás búzát, szalmát zúztuk, de nem volt csak 13 körül fogyasztás... Lehet a catnél a katalizátor ennyit nyom? Jd-nél az új motor majdnem takarékosabb mint a régi...
Válasz #955. hozzászólásra
660 as lexi catermotorral 7-10T-s búzában 15 liter.Szalma rendrehagyva.Döglött 9660i jd ugyan abban 15.6liter.És nem egy kategória a lexion a wts-el....
Válasz #965 hászólásra

Azért a Merci még mindig ott van a szeren....
Válasz #964. hozzászólásra
Mindegy mi van ráirva,ha nincs benne anyag...
Nemtudom mennyire igaz a hír de nyilván utazik a CAT motor..s minden típusba a Merci lesz.
Válasz #961. hozzászólásra
Az nem semmi..
Válasz #959. hozzászólásra
Azért ez érdekes!
C9 motor dübörög a hevederes trakikban is szerintem egyet sem kellett még megbontani a világon sem nagyon...
Pedig a trakiban többet kap nem is konstans terhelést, igaz a kombájn meg egésznap csutkagázon dolgozik....
Válasz #958. hozzászólásra
2500 óra...
Válasz #959. hozzászólásra
Dobre...
Válasz #953. hozzászólásra

Itt meg komplett motort
Válasz #956. hozzászólásra
Menyi óra volt benne mert ezek nagyon felhúzósak...
Válasz #955. hozzászólásra
Fogyasztás itt nagyon jó. Napraforgóban 10 liter vagy alatta. Éves átlagot szoktunk számolni 10,5-13 között volt eddig. Olajat pedig nem eszi, 250 üzemóra elmegy utántöltés nélkül.
Válasz #954. hozzászólásra
nekünk cebis nem írja így konkrétan a nyomást de mikor a szervízes itt volt és csinálta ezt cserét, akkor mondta minden más paraméter jó. Hidegen füstölt nagyon meg dadogott, melegen már semmi baja nem volt, meg kicsit nehezen indult. Azóta könnyebben indul... csak kicsit drága volt azért ami akkora mint egy mtz adagoló.
Viszont riogattatok itt amikor rotoros gép jött a képben, hogy leeszi a gatyánkat majd. Búzában még csak-csak mert szecskázva 13-18liter között eszegetett igaz hatalmas szalmákat vágtam, de végülis ez sem sok, jójó egy ládás lexion biztosan 15liter alatt maradhat, de a mercimotoros 108-asok meg 20 felett esznek itt errefelé.
Szója napraforgó aratás üzemanyagfogyasztási átlagom sok táblában sok vonulással 10 literben megállt, sőt! Még ígyis, hogy nem 2-3táblát kellett vágni hanem 13-tól is többet mégis alulról kaparja ezt, szecskázva természetesen mindent.
Kukoricában 12liter körül jött ki múltkor amikor a jobb táblákat vágtam hatalmas zöld szárral, igaz csak 7-8tonnákat adott, az 5tonnásban megintcsak levágok óráként 7hektárt nettóban ürítésekkel együtt nagyobb 20-30hektáros táblákon és 60-70liter között fogyaszt vágás közben monitor szerint am iegyébként pontos mert figyelgetem.
Tavaly 9-11tonnás kukoricákban 12,5literre jött ki nagy táblákban a fogysztásom ősszel.
Marha jó! Főleghogy olyan szecskát hagy mag után hogy nincsen 10centitől nagyobb vagy hoszabb mulcs darab seholsem.
Válasz #953. hozzászólásra
Az nemjó!
Aztmondták cateresek nincsen jellemző probléma ezekkel a motorokkal, remélem is.
Nekem C13-as van a gépben.
Tényleg! Motorolaj nyomást mit mutat nektek a monitor???
Nekem aratás közben üzemi hőfokon (87fok) és üzemi fordulaton(21001/min) 2,8-2,9 az olajnyomás ami jó, de azért keveslek mert a trakikban a sisu motorok teljes terhelésnél is 5bar körül mutatnak esetleg 4,x-re megy vissza.
Válasz #951. hozzászólásra

Nálunk C9-en most cseréltek aktuátort, ami az olaj nyomást és az üzemanyagot adja a porlasztóknak. 600 eFt