munka közben a váznak vizszintesen kell lennie, mind keresztbe, mind hosszába
ha a harmadik fej lejjebb van akkor az orsót összetekered
ha az első van lejjebb, akkor meg szét
Mit értesz azalatt, hogy minden fordítás meglátszik? Ha mindhárom fej ugyanakkorát fog, munkahelyzetben oldalról nézve a gerenda vízszintes, hátulról nézve az ekeszár függőleges, akkor már nemigen lehet mást állítani.
Az, hogy az eke után hogy néz ki a talaj, az a talajminőségen és -állapoton, valamint kisebb mértékben az ekefej kialakításától függ.
Úgy látom, hogy nem Kecskeméten a homokban akarod veretni a szántást. Nekem a 3fejes VN-Farmer eke úgy ment bele az anyaszíkbe, hogy sarokra állítottam. Ha normálisan vízben állt, akkor a 3. vasat csak a tetején húzta.
Sziasztok!
Van egy MTZ 82-sem van hozzá egy IH hármas eke. Nem boldogulok vele. Tudna valaki valami jó ötletett adni hogyan lehetne egyszerűen beállítani. Vagy az eleje megy bele nagyon vagy a hátuja ha meg kb jó akkor meg minden fordítás meglátszik. Köszönöm
1259 hozzászólás
Válasz #7. hozzászólásra
Máslás és fordítás.Szellemiekben igen.
Válasz #1. hozzászólásra
munka közben a váznak vizszintesen kell lennie, mind keresztbe, mind hosszába
ha a harmadik fej lejjebb van akkor az orsót összetekered
ha az első van lejjebb, akkor meg szét
Válasz #1. hozzászólásra
Hogy érted azt, h. minden fordítás látszik??? Megvan a mélység?
Válasz #5. hozzászólásra
Bazzeg! Ezt a Valtra topicba akartam írni.
Nem baj, beteszem oda is. :-)
Kíváncsi vagyok, hogy egy mtz 80-as újkorában melyik mérési rendszerben áll legközelebb a 80 Le-höz?
:-)
Válasz #1. hozzászólásra
Mit értesz azalatt, hogy minden fordítás meglátszik? Ha mindhárom fej ugyanakkorát fog, munkahelyzetben oldalról nézve a gerenda vízszintes, hátulról nézve az ekeszár függőleges, akkor már nemigen lehet mást állítani.
Az, hogy az eke után hogy néz ki a talaj, az a talajminőségen és -állapoton, valamint kisebb mértékben az ekefej kialakításától függ.
Válasz #1. hozzászólásra
Úgy látom, hogy nem Kecskeméten a homokban akarod veretni a szántást. Nekem a 3fejes VN-Farmer eke úgy ment bele az anyaszíkbe, hogy sarokra állítottam. Ha normálisan vízben állt, akkor a 3. vasat csak a tetején húzta.
A FELSÖ FELFÜGGESZTÉSEN ENGEDJ ANNYIT HOGY JÓ LEGYEN!!TEGNAP MI IS EZZEL KILODTUNK! HA TÚL NAGY A SZÁR AKKOR TÉPESD LE!
Sziasztok!
Van egy MTZ 82-sem van hozzá egy IH hármas eke. Nem boldogulok vele. Tudna valaki valami jó ötletett adni hogyan lehetne egyszerűen beállítani. Vagy az eleje megy bele nagyon vagy a hátuja ha meg kb jó akkor meg minden fordítás meglátszik. Köszönöm