Az első szám 100-szorosa a minimális szakítószilárdságot adja meg MPa-ban, a második szám pedig a névleges folyáshatár és szakítószilárdság hányadosának 10-szerese.
Válasz #2950. hozzászólásra
én elhiszem hogy nem de mégis,a kis kockabálázómon 8.8as van előirva és annál is ha beetetem szalmából a kuplungja csuszik meg mióta oda is 10.9es van rakva azóta meg duran egyett és alig halottam még azóta a kuplungját csuszni,én se értem de ez van
Válasz #2947. hozzászólásra
Egy szóval se irtam hogy felesleges,azt irtam hogy 8.8ast nem szabad tenni ekébe mert OTT valamijen oknál fogva a 10.9est könyebben elszakitja
Válasz #2947. hozzászólásra vogel-noot farmer ekék gyárilag 10,9-es nyíró csavarral jönnek ki. Nekem is volt benne 8,8-as mert a csavar boltban csak azt lehetett kapni.2011-bem mikor száraz volt az ősz a 8,8-ast már a száraz kemény földben el nyírta. A 10,9-est csak akkor nyírja el ha valamit meg fog a földben.
A te írásod szerint a 10,9-es csavar felesleges mert a 8,8-as erősebb Meg az 5,6-ost a 10,9-eshez hasonlítani is érdekes
A folyamat az így van csak az a nem mind egy hogy mekkora az erőhatás amit elvisel. Mert mikor a 8,8-as már nyúlik addig a 10,9-es vígan elvan, a 10,9-esnek nincs akkora megnyúlása szakadás előtt mivel ridegebb de sokkal nagyobb terhelést képes elviselni akárki akármit mond.
De ne csak a levegőbe beszéljünk, beszéljenek inkább a számok
A hosszuuuuuuuuuuuuuuuuu évek tapasztalataiiiii érted meg paraszti megedződéseiiiiii hozzák ezt hogy a megfelelő betüket megfelelő sorrendbe tudjuk szedni érted......
Mondjuk látni a 8.8asokon mikor elszakad hogy egy része nem friss hanem már rozsdás , tehát valósz h. ott az már nyúlás de kibirta azt ott éppen és ne szakadt........
Válasz #2937. hozzászólásra
pedig ott a lényeg csak nem tudom szépen leirni,még a 8.8vagy 5.6 nyulik egy icipicit addig a 10.9et már rég keté vagy 3ba vágta
Itt mindenki a szakadást emlegeti... de amiket én láttam ekéket azokon a csavar nyíró igénybevételnek volt kitéve ott pedig a szakadási nyúlásnak túl sok jelentősége nincsen szerintem
Válasz #2932. hozzászólásra
Drága lecke volt ez nékem,valamikor a vogelból kidobáltam a 10.9eseket hogy biztos ami biztos inkább a csavar szakadjon,szakadt az meg az öszes lukat kiette tojásalakura
Igazad van ! Elég baj ha egy vagy 2 csavar elszakad,nekem is van de nem tudom milyen fajta van rajta,de szerintem nem nyirócsapszeges,de még nem tört el,pedig mér huzott ki már egy két gyökeret és lemegy 20-25cm esetleg 30ra!
Válasz #2903. hozzászólásra
Most leirnám hogy a 10.9es könyeben elszakad a 8.8astól pont anyival hamaram amenyivel ridegebb tőle,de nem irom le mert mindenki hűlyének nézne
Egy rozsdás hatos vagy nyolcas csavart fogj be a satuba,a menetet tedd tönkre, próbáld letekerni az anyát s a csavar elszakad, akkor nézd a hőmérsékletet, igaz még 300 de forró.
8296 hozzászólás
Válasz #2954. hozzászólásra

Szerintem nem Mpa, a szabvány N-ban adja meg az értékeket!
Válasz #2954. hozzászólásra
A 2. szám,az első szám -nak a %-a,amikor a csavar nyúlni kezd.
Válasz #2953. hozzászólásra

Az első szám 100-szorosa a minimális szakítószilárdságot adja meg MPa-ban, a második szám pedig a névleges folyáshatár és szakítószilárdság hányadosának 10-szerese.
Válasz #2951. hozzászólásra
Mindenki ír mindent,de valójába azt nem,mit is jelent a 2 szám a csavaron.

én elhiszem hogy nem de mégis,a kis kockabálázómon 8.8as van előirva és annál is ha beetetem szalmából a kuplungja csuszik meg mióta oda is 10.9es van rakva azóta meg duran egyett és alig halottam még azóta a kuplungját csuszni,én se értem de ez van
Válasz #2949. hozzászólásra

De nem szakadhat hamarabb... Több mint 200 MPa-al magasabb a szakítószilárdsága
Válasz #2947. hozzászólásra
valamijen oknál fogva a 10.9est könyebben elszakitja
Egy szóval se irtam hogy felesleges,azt irtam hogy 8.8ast nem szabad tenni ekébe mert OTT
Válasz #2947. hozzászólásra vogel-noot farmer ekék gyárilag 10,9-es nyíró csavarral jönnek ki. Nekem is volt benne 8,8-as mert a csavar boltban csak azt lehetett kapni.2011-bem mikor száraz volt az ősz a 8,8-ast már a száraz kemény földben el nyírta. A 10,9-est csak akkor nyírja el ha valamit meg fog a földben.
Válasz #2938. hozzászólásra
Meg az 5,6-ost a 10,9-eshez hasonlítani is érdekes 

A te írásod szerint a 10,9-es csavar felesleges mert a 8,8-as erősebb
A folyamat az így van csak az a nem mind egy hogy mekkora az erőhatás amit elvisel. Mert mikor a 8,8-as már nyúlik addig a 10,9-es vígan elvan, a 10,9-esnek nincs akkora megnyúlása szakadás előtt mivel ridegebb de sokkal nagyobb terhelést képes elviselni akárki akármit mond.
De ne csak a levegőbe beszéljünk, beszéljenek inkább a számok
Olvasnivaló 1
Olvasnivaló 2
2 kilóval szakad később.
Válasz #2931. hozzászólásra
Szerintem nincs igazad.Egyáltalán tudod,mit jelent a 10.9,vagy 8.8?
Sziasztok!
Közép kötött vagy homok földnél érdemes még réselt kormánylemezű ekét használni?
Válasz #2942. hozzászólásra

A hosszuuuuuuuuuuuuuuuuu évek tapasztalataiiiii érted meg paraszti megedződéseiiiiii hozzák ezt hogy a megfelelő betüket megfelelő sorrendbe tudjuk szedni érted......
Válasz #2941. hozzászólásra
Aki tud az tud,én is pont igy akartam leirni csak nem tudtam

Mondjuk látni a 8.8asokon mikor elszakad hogy egy része nem friss hanem már rozsdás , tehát valósz h. ott az már nyúlás de kibirta azt ott éppen és ne szakadt........
Válasz #2913. hozzászólásra
300Celsius már felér egy enyhébb megeresztésnél.Az ötvözött anyag olyan 25-30%-ot veszít a keménységéből.(Ha jól emléxem)
Jól tudod.
Válasz #2937. hozzászólásra
pedig ott a lényeg csak nem tudom szépen leirni,még a 8.8vagy 5.6 nyulik egy icipicit addig a 10.9et már rég keté vagy 3ba vágta
Válasz #2936. hozzászólásra
de amiket én láttam ekéket azokon a csavar nyíró igénybevételnek volt kitéve
ott pedig a szakadási nyúlásnak túl sok jelentősége nincsen szerintem
Itt mindenki a szakadást emlegeti...
Igen mivel kisebb a szakadási nyúlása. Mondjuk ez arányos a terheléssel.
Válasz #2932. hozzászólásra
Drága lecke volt ez nékem,valamikor a vogelból kidobáltam a 10.9eseket hogy biztos ami biztos inkább a csavar szakadjon,szakadt az meg az öszes lukat kiette tojásalakura

Attól függ milyen terhelést kap
Igazad van ! Elég baj ha egy vagy 2 csavar elszakad,nekem is van de nem tudom milyen fajta van rajta,de szerintem nem nyirócsapszeges,de még nem tört el,pedig mér huzott ki már egy két gyökeret és lemegy 20-25cm esetleg 30ra!
Igazad van!
Most leirnám hogy a 10.9es könyeben elszakad a 8.8astól pont anyival hamaram amenyivel ridegebb tőle,de nem irom le mert mindenki hűlyének nézne
Válasz #2912. hozzászólásra
Kiskombájn vagy bugaverö![video1]
Kiskombájn vagy bugaverö!
Válasz #2916. hozzászólásra

Egy rozsdás hatos vagy nyolcas csavart fogj be a satuba,a menetet tedd tönkre, próbáld letekerni az anyát s a csavar elszakad, akkor nézd a hőmérsékletet, igaz még 300 de forró.
Válasz #2916. hozzászólásra
A 8.8 és a 10,9 közti szakadási különbség M16 csavar esetében.
Válasz #2915. hozzászólásra

8.8as ?
Vagy ezt nem irják?
körberakom jéggel azt a részt
Válasz #2914. hozzászólásra

N/mm a négyzeten=1Mpa. A 300 celsius. Ha szántás közben melengetnéd a csavart (akkor hamarabb szakadna)
Válasz #2907. hozzászólásra
De ez most mi???????

300 fok kit izgat?
Válasz #2910. hozzászólásra
ragd má be a kisbuga kombájotokat még1x,mert a multkorit nem tudom megnézni!
Válasz #2909. hozzászólásra

Nem fogom !
Válasz #2902. hozzászólásra
Ezt olvasd el ,igy tudod állitani!
http://www.hanki-ker.hu/kezelesi_utmutatok/vn/eke_farmer-l.pdf
ecseteld még 1x ugyanis
a ismétlés
a tudásnak
a mutterja
egy kis információ!http://www.vogel-noot.hu/Termekek/Ekek/Fueggesztett-agyekek/Farmer-3S-L-M-MS/(product_tab)/technical
20 c fokon (300 N/mm2) 300 c fokon (200 N/mm2) 16mm csavarnál.