Nem rossz föld, csak a kombájnozás miatt maradt el a szántás. A vízállás meg olyan ami látszik a Google műhold képen a földeken, csak most meg is jelent.
Nyelte.... de sztem ott vár téged ahogy megjelensz... és benyel.....
Ha jókis magasan fekvő a földek fekvése akkor lehet szélhámoskodni ezerrel.
Hameg homokügyileg el vagy eresztve akkor meg direkte szélhámoskodásra való a szitu.....
Valamikor György napkor kezdték a kukorica vetést, most meg már van aki március végén kezdi.Én ápr 10körül szoktam ,tavaly sajnos nem sikerült csak 27.én
Márciusit hallottam, de sokszor tényleg márciusban van vetve, de csak az szokott jó lenni ami az elején van. Még februárban nem is vettetem, de a ősök igen.
Sárgaborsóleves így megeszik,füstölt szalonnával,/turmix/ füstölt kolbásszal,leves gyöngy betéttel lesz tálalva.Tegnap a sajtos makaróni volt,a kimaradt makarónihoz melegítettem sertés pörköltöt. A gyerekek tejfölösen meg eszik, meg lesz barack befőtt.
Én meg a vízálásosakat már hagyom a pi..ba 6 ha maradt. Lehetetlen kiszenvedni meg lehet értelme sem lenne ha így folytatódik akkor úgyis víz alatt lesz és akkor még plusza szántás költsége is rajta lesz. Ha meg olyan lesz a tavasz kap egy sor tárcsát meg valami grubert azt mehet bele a kuki. Szerintem most a várakozás a legjobb amit tehet az ember persze nálunk vagy 20 cm víz áll azokon amiket még nem csikartunk ki
Két sorjával meg van tárcsázva, van búza, meg kukorica is, lehet hogy a következő fagyon hozzá fogok, Meg persze van vízállásos is.Gondolom a tárcsázott azért nyelte a csapadékot.
Amúgy újabban mindenki annyira rátervez a fagyokra...
mekkora csattanás lenne, ha nem lenne több!?
Eddig sem volt semmi, most felmelegedés jön. három hét múlva kimegyünk a januárból, és én emlékszem olyan évre, amikor január 28-án már simítóztunk, február 18-án meg el volt vetve az árpa, és a borsó...
(persze olyanra, is, amikor április 8-án még hó volt)
Ahhoz, hogy egy xar munka szétfagyjon nem -2-5 fok kell, hanem -30, és jó sokáig (megfagy, kiolvad, megfagy, kiolvad), mert különben nem megy szét a java....
azt hiszem holnap lesz aa utolsó nap,jön felmelegedés
maradni fog még , de remélem lesz még fagy
ha szántani nem lehet a tárcsázottat akkor mit lehet csinálni vele?
Héjjjj Teee pssztttttttttt
Itt a fiatalasszony fogjad meg
Akar dolgozni
És nem is unszimpatikus
Közel is van nem 620kmre......
B+ én olyat hetek alatt se találnák aki AKAR DOLGOZNI!!!
1 jó dolgos fiatalasszony---- 1 jó zsiros fizetés és mindenki hepi míg világ a világ.....
Világbéke.
Fülöpszállási vagyok,csak bejárásos munkát tudnék vállalni,tömegközlekedéssel elérhető helyen.
Nem baj,ha nem lovaknál,sőt!
Igazából nagy álmom szarvasmarhatelep,de sertés,baromfi is szóba jöhet.
Köszönöm a segítségedet!
Nem gondolom, hogy környékbéli, mert itt lovarda ahol 20-40évet lehet-ett dolgozni nincsen.
Ha mégis segítek munkát szerezni!
nálunk megvannak a juhokra az emberek, de tudnék biztos lehetőségeket, vagy ha mégsem akkor nem állatenyésztésbe, hanem más munkakörbe.
Látjátok,én meg boldog lennék,ha találnék bármilyen melót és a rezsimre valót meg tudnám keresni.
Állattenyésztő szakmunkás vagyok,van érettségim,20 éves állatgondozói gyakorlatom,mégsem kellek.
Nem iszom,nem dohányzom,normális 40-es nő vagyok egy beteg férjjel.
Ő is ledolgozott lovaknál 42 évet becsülettel,mindenhol első volt a munkában,mégsincs semmije,amit félre tudott volna tenni.
Más meg jól él meló nélkül is,bár tudnám,hogy csinálja...
Először is boldog Újévet Mindenkinek a pár óra múlva kezdődő 2011-es esztendőhöz, számomra most lett vége az évnek egy fél órája fejeztem be a gumizást, ma délelőtt kimentünk páran vadászni meghajtottuk Szanbergék lábon maradt kukorica foltjait lőttünk pár fácánt s nyulat elbúcsúztattuk az esztendőt!
Minden gazdatársamnak sikerekben egészségben gazdag Boldog újévet mindenkinek!
31266 hozzászólás
Válasz #7265. hozzászólásra

ezt tudod szántani, mert van alja!!!!
bár látom nem túl mélyen, dehát mindegy az csak leyen megforgatva!!!!!
Válasz #7263. hozzászólásra
Drisa!
nincs eladó kukoricád?
Franciék szórakáznak velem
Válasz #7262. hozzászólásra
Mivel dolgozzák be? Csak legyen kombájnos aki aratáskor megmarad a gépen...
Itt a szomszéd faluban most vetik a búzát szántásba műkaki szóróval ,Tavaj is karácsonykór vetetek és bejöt neki. ő tud valamit.
Válasz #7260. hozzászólásra

meg ilyen
Válasz #7259. hozzászólásra

ileyn helyzet volt 3-4
Válasz #7258. hozzászólásra

legyé kemény
ültesd el
legalább lesz egy kis pezsgés
egy kis zsongás....
Válasz #7253. hozzászólásra

ittt nemcsak kapar, itt má süllyed is
naon résen kő lenni
volt már 1-2 langyibb szitu
Válasz #7255. hozzászólásra
Nem rossz föld, csak a kombájnozás miatt maradt el a szántás. A vízállás meg olyan ami látszik a Google műhold képen a földeken, csak most meg is jelent.
Válasz #7252. hozzászólásra
nemis de konyhai munkára még jó ideig 

nagyon jól hangzik!
Ha másra
Válasz #7237. hozzászólásra

Nyelte.... de sztem ott vár téged ahogy megjelensz... és benyel.....
Ha jókis magasan fekvő a földek fekvése akkor lehet szélhámoskodni ezerrel.
Hameg homokügyileg el vagy eresztve akkor meg direkte szélhámoskodásra való a szitu.....
Válasz #7251. hozzászólásra

November óta már nem lepődök meg, december óta meg próbálok nem idegeskedni.Még jó hogy saját magot vettetem vissza ,kevesebbet bukok.
Válasz #7250. hozzászólásra
mostis szántó?
kapar?
Mit szólsz a menühöz, csak meg tartják a szakácsot ...egyenlőre!

háténmeg nemtom milyen lesz
de hogy meglepetés megintlesz az beton
annyiradeannyira imádjuk a meglepetéseket.....
Válasz #7247. hozzászólásra
szerintem nem az lesz
egy átlagos csapadékelosztásu év lesz
majd jövőre jön az aszály
Válasz #7248. hozzászólásra
Elég a baja itt mindenkinek.
Válasz #7247. hozzászólásra
Láttad a hírekben az ausztrálokat ott is van víz.
Válasz #7243. hozzászólásra
bevágódik a világos nyár 30 fokkal aztán csak lesünk
merthát ez száraz meleg év lesz ugyebár haha
Válasz #7242. hozzászólásra
Valamikor György napkor kezdték a kukorica vetést, most meg már van aki március végén kezdi.Én ápr 10körül szoktam ,tavaly sajnos nem sikerült csak 27.én
Válasz #7242. hozzászólásra
Márciusit hallottam, de sokszor tényleg márciusban van vetve, de csak az szokott jó lenni ami az elején van. Még februárban nem is vettetem, de a ősök igen.
Válasz #7241. hozzászólásra

Sárgaborsóleves így megeszik,füstölt szalonnával,/turmix/ füstölt kolbásszal,leves gyöngy betéttel lesz tálalva.Tegnap a sajtos makaróni volt,a kimaradt makarónihoz melegítettem sertés pörköltöt. A gyerekek tejfölösen meg eszik, meg lesz barack befőtt.
Válasz #7236. hozzászólásra
idén Jan.ban nem fogsz simizni az tuti
de vetni se Febr.ban
Válasz #7239. hozzászólásra
áprilisi nem?
mit f őztél Sándor?
lassan én is megreggelizek
Nem tudom Ti mit csináltok közben,de én főzök,lassan érkezik a család eleje haza..!
Válasz #7236. hozzászólásra
A régi mondás is úgy szólt "márciusi árpa maradjon a zsákba"....
Válasz #7237. hozzászólásra
Én meg a vízálásosakat már hagyom a pi..ba 6 ha maradt. Lehetetlen kiszenvedni meg lehet értelme sem lenne ha így folytatódik akkor úgyis víz alatt lesz és akkor még plusza szántás költsége is rajta lesz. Ha meg olyan lesz a tavasz kap egy sor tárcsát meg valami grubert azt mehet bele a kuki. Szerintem most a várakozás a legjobb amit tehet az ember persze nálunk vagy 20 cm víz áll azokon amiket még nem csikartunk ki
Válasz #7235. hozzászólásra

Két sorjával meg van tárcsázva, van búza, meg kukorica is, lehet hogy a következő fagyon hozzá fogok, Meg persze van vízállásos is.Gondolom a tárcsázott azért nyelte a csapadékot.
Válasz #7235. hozzászólásra

Amúgy újabban mindenki annyira rátervez a fagyokra...
mekkora csattanás lenne, ha nem lenne több!?
Eddig sem volt semmi, most felmelegedés jön. három hét múlva kimegyünk a januárból, és én emlékszem olyan évre, amikor január 28-án már simítóztunk, február 18-án meg el volt vetve az árpa, és a borsó...
(persze olyanra, is, amikor április 8-án még hó volt)
Ahhoz, hogy egy xar munka szétfagyjon nem -2-5 fok kell, hanem -30, és jó sokáig (megfagy, kiolvad, megfagy, kiolvad), mert különben nem megy szét a java....
Akkor pedig egyből sz..t vág a talicska kereke...
Válasz #7234. hozzászólásra
de ha kiszárad akkor ott kelés nem lessz
inkább kapard meg most 15 centire
A fagy sok mindent megold
Válasz #7233. hozzászólásra

Tavasszal valami forgatásos módszer, gruber......
Válasz #7232. hozzászólásra
azt hiszem holnap lesz aa utolsó nap,jön felmelegedés
maradni fog még , de remélem lesz még fagy
ha szántani nem lehet a tárcsázottat akkor mit lehet csinálni vele?
Válasz #7231. hozzászólásra

Látom dolgozol, a héten vége? Kivárok a tárcsázottra gondolkozok milyen munkát csináljak,csináltassak, szántani nem akarok.
karaj a talaj
Annyi,csak épp tömegközlekedés nincs közvetlen.Be kell menni Kiskőrösre vagy Soltra,ott átszállni.
Ez így kerülővel kb.40-50 kilométer.
Válasz #7226. hozzászólásra

Héjjjj Teee pssztttttttttt
Itt a fiatalasszony fogjad meg
Akar dolgozni
És nem is unszimpatikus
Közel is van nem 620kmre......
B+ én olyat hetek alatt se találnák aki AKAR DOLGOZNI!!!
1 jó dolgos fiatalasszony---- 1 jó zsiros fizetés és mindenki hepi míg világ a világ.....
Világbéke.
Válasz #7224. hozzászólásra
Akaszó-fülöpszállás 15km!
Válasz #7226. hozzászólásra

)
(Aszittem azt akarja írni hozzád nem marha kell hanem......
Válasz #7224. hozzászólásra

Hozzád már nem marhára hanem qurvára messze van !
Válasz #7223. hozzászólásra

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ !!!!!
Ezért nem is írtam.
Válasz #7223. hozzászólásra
Én Észak-borsodi gyerek vagyok, Szendrő nevezetesen a telepűlés, nemtudom holvan Fülöpszállás, de szerintem marha messze.
Hol vagytok?
Be lehetne járni tömegközlekedéssel tőlünk?
Válasz #7221. hozzászólásra

Nem lennénk messze jöhetnél marházni. Itt nincs senki sem.
Szia!
Fülöpszállási vagyok,csak bejárásos munkát tudnék vállalni,tömegközlekedéssel elérhető helyen.
Nem baj,ha nem lovaknál,sőt!
Igazából nagy álmom szarvasmarhatelep,de sertés,baromfi is szóba jöhet.
Köszönöm a segítségedet!
A nagy hideg után kibújt a hóvirág!

Válasz #7218. hozzászólásra
Hol laktok Ancsa?
Nem gondolom, hogy környékbéli, mert itt lovarda ahol 20-40évet lehet-ett dolgozni nincsen.
Ha mégis segítek munkát szerezni!
nálunk megvannak a juhokra az emberek, de tudnék biztos lehetőségeket, vagy ha mégsem akkor nem állatenyésztésbe, hanem más munkakörbe.
Látjátok,én meg boldog lennék,ha találnék bármilyen melót és a rezsimre valót meg tudnám keresni.
Állattenyésztő szakmunkás vagyok,van érettségim,20 éves állatgondozói gyakorlatom,mégsem kellek.
Nem iszom,nem dohányzom,normális 40-es nő vagyok egy beteg férjjel.
Ő is ledolgozott lovaknál 42 évet becsülettel,mindenhol első volt a munkában,mégsincs semmije,amit félre tudott volna tenni.
Más meg jól él meló nélkül is,bár tudnám,hogy csinálja...
Szervusztok!
Először is boldog Újévet Mindenkinek a pár óra múlva kezdődő 2011-es esztendőhöz, számomra most lett vége az évnek egy fél órája fejeztem be a gumizást, ma délelőtt kimentünk páran vadászni meghajtottuk Szanbergék lábon maradt kukorica foltjait lőttünk pár fácánt s nyulat elbúcsúztattuk az esztendőt!
Minden gazdatársamnak sikerekben egészségben gazdag Boldog újévet mindenkinek!
Csak a MASSEY FERGUSON a gép????