Persze ez igy is van az indulás után.. Felénk meg a lajtások által vetet buza szokta igy csinálni !!Hogy sokal hamarabb kikel és már zöldül is..A Mienk meg melete Véderel vetve jó méjre jó sokára kel és agor még gondolkodik egy kicsit..De onantol bizony fordul a kocka És a Hideget majd a tavasz nyár eleji szárazságot sokal jobban viseli és a végeredmény akár 10-15 mázsa gabona külömbség!!Ami a mai világban retentö sok..Az tekinthetö jövedelemnnek vagy nulásnak a gyengébb meg a tiszta veszteségnek..
Ehhez azt tudom hozzáfűzni hogy még kisgyerek koromba a háztáji földünk szomszédjába a bácsi lóval szántotta az övét, kézzel vetette a tavasziárpát, majd megboronálta és csá indult hazafelé. Mi apámmal meg haverjával ott vártuk hogy jöjjön a tszcs-s gép vetni. Apám haverja szólt neki hogy jó lesz ez így? Az összes mag a föld tetején van! Erre ő azt mondta hogy: Gyerek! Ha élni akar az a mag akkor majd behúzza magát a földbe. Elvetettünk mi is lajtával... jött egy eső két hét múlva eldöcögünk arra trabival hogy lássuk mi a helyzet. Az öregé sokkal szebben zöldelt mint a miénk. :)
ja igen!
persze mennek a bárányok a digókhoz olaszba.
Nekünk egész évben rajta van a kos a "mezőnyön", a bacsok ügyesen alakítják az életüket,hogy beltenyészet meg ilyenek ne legyenek:-D
Egész éveben adunk le birkát, több mint 400-at egy esztendőben.
Ezel én is igy jártam!! És pont volt egy fényes szemü segitségem a fényképezö vásárlásnál.. aki bájosan mosojgott és hagyta hogy kis formátumut vegyek..
Köszönöm a segitséged!!Most ugy sincs mit föltenem.. hisz mi már megáltunk.. de remélem mire itt a tavasz akora már képbe leszek mindenel.. hisz tényleg szivesen tenék fel én is videókat.. Mivel holnap ujbol kombájn takaritás ezért én elköszönök töletek!!Minden jót nektek..
Csajé-t is lehet olyat "szerezni" aki tud english-ül.
No meg hát értük gályázok,ennyit igazán megtehetnek értem!
Aranyosak vtak,versenyeztek,ki az ügyesebb,ki tud többet segíteni apának.
Jó ötlet!!Akor majd én is beszerzek egyet hogy nekem is legyen egy fényes szemü hátha majd ö tudni fogja.. Nekem az is élmény lesz ha megoszthatom veletek amit én dolgozok és amiröl beszélgetünk.. már volt aki hiányolta söt volt aki azt hitte hogy kamuzok.. Az a kérdésem hogy csak a you tube-rol lehet ide felteni??Privát bol csak a sz gépemröl nem??
Válasz #83. hozzászólásra
A wts-se jobb,abba is fér még,mikor jelez,de az a tetején "fújta" és az az oldalán lefolyt!
A másikat tenap mostam le,ha minden jól megy,ez is végez hétfőn,de sztem utána szántás lesz,kombájnfényesítés csak ha felszántunk.
Hát igen az nem elhanyagolható!A 2266os elég bután jelzi a full telitetséget mert ugye a sipoló jelzés után még fér... és ha fér akor szegyük még bele.. én is jártam igy nem egyszer!!Én ma már takaritotam a gépet és nem volt meglepö hogy mindenhonan mag jött elö mikor már egy párszor csurig szedtem..
Válasz #79. hozzászólásra
Tömörítés nélkül szebbek,de nem volt türelmem kivárni,38 perc alatt töltötte volna fel.
Tömöríteni kell,aztán fel a youtube-ra,azt én is vmelyik este kezdte,iderendeltem a két, "szemem fényét" mert ugyebár ők tunak english-ül
Válasz #77. hozzászólásra
a magtartály tetejét,látom benne mikor kezd emelkedni,és így nem zuttyan ki a fülkére,meg a motor alá,ha nem ér időben a jármű a "biga" alá.
Gratulálok lajos a videóhoz! Egész jó terepen dolgoztatok alig szedte a kerék! De ezt a kukoricát kár volt edig kinthagyni.. Ami még tetszet az a két kiegészitö kis tükör!!Egész jó ötlet..
31316 hozzászólás
Válasz #114. hozzászólásra
Ha mélyre veted a buzát, akkor a bokrosodási csomót föld fedi ezzel a növény télállósága sokkal jobb lesz!
Válasz #113. hozzászólásra
Értelek én, meg persze hogy így van. Csak azt akartam mondani hogy a föld tetején csirázó magból is lehet valami ha szerencséje van.
Válasz #113. hozzászólásra

jól beszélsz komi !!!!!
Válasz #110. hozzászólásra
Persze ez igy is van az indulás után.. Felénk meg a lajtások által vetet buza szokta igy csinálni !!Hogy sokal hamarabb kikel és már zöldül is..A Mienk meg melete Véderel vetve jó méjre jó sokára kel és agor még gondolkodik egy kicsit..De onantol bizony fordul a kocka És a Hideget majd a tavasz nyár eleji szárazságot sokal jobban viseli és a végeredmény akár 10-15 mázsa gabona külömbség!!Ami a mai világban retentö sok..Az tekinthetö jövedelemnnek vagy nulásnak a gyengébb meg a tiszta veszteségnek..
Válasz #111. hozzászólásra

látom szabi nálatok se porzik már
Válasz #107. hozzászólásra
Ehhez azt tudom hozzáfűzni hogy még kisgyerek koromba a háztáji földünk szomszédjába a bácsi lóval szántotta az övét, kézzel vetette a tavasziárpát, majd megboronálta és csá indult hazafelé. Mi apámmal meg haverjával ott vártuk hogy jöjjön a tszcs-s gép vetni. Apám haverja szólt neki hogy jó lesz ez így? Az összes mag a föld tetején van! Erre ő azt mondta hogy: Gyerek! Ha élni akar az a mag akkor majd behúzza magát a földbe. Elvetettünk mi is lajtával... jött egy eső két hét múlva eldöcögünk arra trabival hogy lássuk mi a helyzet. Az öregé sokkal szebben zöldelt mint a miénk. :)
Válasz #107. hozzászólásra

érdekes fotó!!!
Válasz #106. hozzászólásra
Jó értem. A bárányok mekkorák (kor, suly) és menyiért vásároljákfel?
A természet ereje:

Válasz #105. hozzászólásra
ja igen!
persze mennek a bárányok a digókhoz olaszba.
Nekünk egész évben rajta van a kos a "mezőnyön", a bacsok ügyesen alakítják az életüket,hogy beltenyészet meg ilyenek ne legyenek:-D
Egész éveben adunk le birkát, több mint 400-at egy esztendőben.
Válasz #104. hozzászólásra
Üdv!
Talán a hasznosítsái irányt nem írtad. De hát gondolom hogy húshasznúak... ha tejesek lennének akkor másképp "működnétek" szerintem.
Válasz #60. hozzászólásra
jancsi! válaszoltam a birkás kérdésre szerintem!
igaz SzJ!?
ha tévedek pontosíts!
Válasz #101. hozzászólásra

Én lassan már kinövöm az 1 gigát, mivel ha minden nap csinálok egy gépről 3-4perces anyagot 1hét alatt megtelik..
Ezért nyáron nem is szoktam videózni
Válasz #101. hozzászólásra

persze !!
csak mondom hogy izé ezé ozé
Válasz #99. hozzászólásra
Ok Tanár Úr,de az 1 gigás kártyához még bőven elég!
Válasz #99. hozzászólásra
Hát persze tudtok ti valamit!! De mostmár tényleg lépek JÓÓ Éjt nektek!!!
Válasz #96. hozzászólásra
mert lemerül a sok viditöl
meg sziargyujtos akku töltöt is
Válasz #96. hozzászólásra
Ezel én is igy jártam!! És pont volt egy fényes szemü segitségem a fényképezö vásárlásnál.. aki bájosan mosojgott és hagyta hogy kis formátumut vegyek..
Válasz #95. hozzászólásra

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!
Csak ügyesnek kell lenni Nála!
Válasz #92. hozzászólásra

Kiürítettem a gépet,holnap úja videozunk!
Most,hogy így rászoktam a vidizésre,venni kell beléje nagyobb memóriakártyát.
Válasz #90. hozzászólásra
belelátsz te lajos!! Ojat mindig lehet szerezni.. Hát persze!!Ojat mindig..De aki ezt nekem megcsinálja tutira az nehéz lesz!!
Válasz #91. hozzászólásra
szia jó éjt neked!!
Válasz #91. hozzászólásra
Azt is lehet videoztatni....... Csá!!!!
Válasz #90. hozzászólásra

jól van az !bizony hogy szép hogy segitenek
Válasz #89. hozzászólásra
Köszönöm a segitséged!!Most ugy sincs mit föltenem.. hisz mi már megáltunk.. de remélem mire itt a tavasz akora már képbe leszek mindenel.. hisz tényleg szivesen tenék fel én is videókat.. Mivel holnap ujbol kombájn takaritás ezért én elköszönök töletek!!Minden jót nektek..
Válasz #87. hozzászólásra

Csajé-t is lehet olyat "szerezni" aki tud english-ül.
No meg hát értük gályázok,ennyit igazán megtehetnek értem!
Aranyosak vtak,versenyeztek,ki az ügyesebb,ki tud többet segíteni apának.
Válasz #88. hozzászólásra
Csak vmilyen Video megosztó helyről lehet ide tudtommal.
Jó ötlet!!Akor majd én is beszerzek egyet hogy nekem is legyen egy fényes szemü hátha majd ö tudni fogja.. Nekem az is élmény lesz ha megoszthatom veletek amit én dolgozok és amiröl beszélgetünk.. már volt aki hiányolta söt volt aki azt hitte hogy kamuzok.. Az a kérdésem hogy csak a you tube-rol lehet ide felteni??Privát bol csak a sz gépemröl nem??
Válasz #86. hozzászólásra
hát a vidi feltöltés!!:)
Válasz #84. hozzászólásra
Mé????????
A wts-se jobb,abba is fér még,mikor jelez,de az a tetején "fújta" és az az oldalán lefolyt!
A másikat tenap mostam le,ha minden jól megy,ez is végez hétfőn,de sztem utána szántás lesz,kombájnfényesítés csak ha felszántunk.
Válasz #82. hozzászólásra

Hm HM ..de könnyü valakinek
Válasz #80. hozzászólásra
Hát igen az nem elhanyagolható!A 2266os elég bután jelzi a full telitetséget mert ugye a sipoló jelzés után még fér... és ha fér akor szegyük még bele.. én is jártam igy nem egyszer!!Én ma már takaritotam a gépet és nem volt meglepö hogy mindenhonan mag jött elö mikor már egy párszor csurig szedtem..
Válasz #79. hozzászólásra

Tömörítés nélkül szebbek,de nem volt türelmem kivárni,38 perc alatt töltötte volna fel.
Tömöríteni kell,aztán fel a youtube-ra,azt én is vmelyik este kezdte,iderendeltem a két, "szemem fényét" mert ugyebár ők tunak english-ül
Válasz #78. hozzászólásra

sejtetem
Válasz #77. hozzászólásra
a magtartály tetejét,látom benne mikor kezd emelkedni,és így nem zuttyan ki a fülkére,meg a motor alá,ha nem ér időben a jármű a "biga" alá.
Válasz #78. hozzászólásra
Én nagyon birom az ijen videókat!!Mostmár én is tudok ijeneket csinálni mert vetem egy gépet de még azt nem tudom hogy is kelene majd felraknom..
Válasz #76. hozzászólásra
Köcce! a fülkéseket én csináltam,a kintieket meg a kolega!
Válasz #75. hozzászólásra
És a bal oldalival te mit látsz??
Válasz #74. hozzászólásra

igen az ilyen kukik sokat strapálodnak az idötöl már !!!
a vidik tényleg facák lettek LAJOSOM !!
Válasz #74. hozzászólásra
A baloldali a lényeges,a jobbos nem egészen jött be,domborúbb tükör kéne.
Válasz #73. hozzászólásra
Gratulálok lajos a videóhoz! Egész jó terepen dolgoztatok alig szedte a kerék! De ezt a kukoricát kár volt edig kinthagyni.. Ami még tetszet az a két kiegészitö kis tükör!!Egész jó ötlet..
Válasz #69. hozzászólásra
A videok-ban megtekinthető....
Válasz #70. hozzászólásra

majd elkapom a frakját ha hazakeverednek a jövö héten mert most messzebb vannak dolgozni
oszt lesz fotó
Válasz #70. hozzászólásra

de keményen ám !!!!ö az éjszakás
Válasz #67. hozzászólásra
2 műszakban nyomják?
Válasz #68. hozzászólásra
Szia és felétek hogy ment??
Jóestét! Látom,ment a munka ezerrel!
Válasz #65. hozzászólásra

HEHE
amugy szépen takar és nem májas a föd nálatok a sok esö ellenére sem
mondjuk nálunk se