Válasz Viktor 12045 #13213. hozzászólásáraKitakarta a szél egy részen. Tolja nálam is. Vitt le bőven a keddi fagy, de azért így is rengeteg virag lesz... A fóliás mar pirosodik.
Válasz Vpeti #13221. hozzászólásáraScalan nálam még csak bimbó van max 1-2 virág . Erőteljes növény. Holnap kitakarom és ha kiegyenesedett akkor csinalok képet. Az asiahoz képest másfél héttel később lesz minimum.
Válasz ZZ #13218. hozzászólásáraSzia
Az a baja hogy még életben van!!!
Ez már szenvedés szerencsétlen növénynek.
Már bocs...
Ennek egyébként minden baja van, tápanyag hiány, gyomirtó stb.
Válasz kezdő eper 1 #13214. hozzászólásáraCsabán adtam annyiért.De nem bent voltam padon. Kint a virágosok között. Mivel az a fő profilom. Ma teríteték a gyulai piacot külföldivel 2000 ért és magyarnak árulják azt mondta a kereskedő hogy szegedről hozta és nagyon finom magyar eper.
Válasz gigazo #13208. hozzászólására3200 adtam el szerdán is. Meg ma is annyiért szeretném. Nagybanin 2400 ről hallottam, itt békés megyében. 30 kg szedtem
Jövöhéten már szép mennyiség lesz.
A daroyal egy kicsit később kezd érni mint a clary, viszont sokkal lédusabb és finomabb.
Válasz L. M. #13206. hozzászólásáraTavaly kb 6 méteren keresztül be tele volt atkával, az ősszel meg fújtam vele, tavasszal mikor elindult ismétteltem azóta hetente egyszer fújom és se lisztecske se atka
Válasz dmaria #13205. hozzászólásáramókás történet... főleg annak fényében, hogy az atkák ellen önmagában annyit ér, mintha vízzel fújnád. De A Hortiservicenek is meg kell élnie valamiből
Válasz Topsin #13203. hozzászólásáraHunter boundery mocsok drága de azzal lehet bio készítmény és jó, be akkarták vonnatni mert nem fogyott a vertimec, de most ujra lehet kapni. Ha érdekel le irom hogy használd.
Válasz dmaria #13197. hozzászólásáraHát a master 20 20 20 nem biztos hogy jó végig.... A többi meg csak a "ház teteje". Ha az alapok nem jók, lehet akármilyen tetőd.....
A hunter boundery trainer kombináció ki üti a rovarőlö szereket nem kell semmilyen vegyeszert használni. Tavaly küzdötünk a lisztecskével meg az atkával.
Válasz clanki #13194. hozzászólásáraIgen meg adtam neki egy kis szalonát viccet félre téve, hunter boundery trainer kombo, megafol, mc cream, amargerol kombo. Meg master 20 20 20 ezt kapja
Válasz dmaria #13192. hozzászólásáraEzt tápozhatod, lombtrágyázhatod akár mivel is, de az első, két-három szedés után már nem leszel ilyen véleménnyel róla. Rengeteg bogyó fog egyszerre érni, egyszerűen nem győzi a növényed mindet. De lekvárnak tuti lesz
Válasz elekpeti #13190. hozzászólásáraHát kiváncsi leszek, tavaly gyönyörű volt. Most rengeteg kaját kap, bizakodom hátha közepes szemekre kineveli. Lombtrágyázva is rendszeresen van.
Válasz lacka4600 #13189. hozzászólásáraElég nagy kontraszt alakulhat ki kelet-nyugat között a következő héten. Felétek szivárgó hűvösebb levegővel,nagyjából 15-18 fokokkal, viszont az éjszakák neccesek lehetnek, mivel nagyon alacsony a páratartalom, ezért talajmenti fagyok jövőhét keddig lehetnek a Tiszántúlon.
Szia! Én 2 éve foglalkozom vele hobbiszinten házikertben. A 2 évesen nekem is rengeteg a virág, bár vannak hatalmas virágok, de valószínűleg a nagyobb része apróbb lesz. Az egy évesen azért lesznek hatalmas szemek ahogy tavaly is.
Válasz Viktor 12045 #13185. hozzászólásáraSzinte az összes oldal 5-6fokokat mutat. Az idokép meg bedobott 0, 1 fokokat a következő 3-4 éjszakára. Megijjedtem és inkább betakartam.
Kb 6 éve foglalkozom epertermelésel, az lenne a kérdésem hogy szerintek a képen látható tő ezt a rengeteg bekötött epret kineveli? Mert ennyit egy tövön nem tapasztaltam még.Daroyal a fajta fóliában második éves
Válasz L. M. #13183. hozzászólásáraÁllandó takarásról a következő emlékem van:
Talán 3 éve is van, hogy így takartam. Délben ebéd, csörög a telefon. Egy ismerős hív a másik utcából, hogy nagyon gyorsan menjek mert baj van. Mondom mi a baj?
Először azt hitték, hogy ufó szállt le a legelőre, de közelebb érve látták, hogy az én fátylam szállt oda . Azt mondja olyan 20-30 méteren látták először, hogy kavarog valami, aztán meredeken ereszkedett, megijedtek . Kb 200 métert repült, valószínűleg egy porördög volt a tettes. A 100 méter hosszú talán 15 méter széles fátylat, ketté szakította, és vitte magával. Azóta nem próbálkoztam vele .
Válasz lacka4600 #13180. hozzászólásárakét fátyollal jobb eséllyel marad épen az a virág, ami az első réteghez hozzáér. Leginkább ennyi a különbség. Személyes tapasztalatom ugyan nincs a 23g-os fátyollal, de többek egybehangzó véleménye szerint többet véd, mint 2 réteg 19g-os... Állandó takarásra viszont nem igazán alkalmas, mert nem szellőzik eléggé.
Válasz lacka4600 #13180. hozzászólásáraMeg is untam, meg én úgy értékelem, hogy vége a jégkorszaknak. Jövőhéten már közelítünk a nyári időjáráshoz. 2 éve takartam 2 fátyollal, és bevállt, jóval kevesebb fagyott virág volt, mint egy alatt.
Válasz hasutas1 #13177. hozzászólásáraMeguntad vagy már betakartad? Egyébként érdekelne hogy bevált-e a dupla takarás? Valamelyik éven mintha írtad volna, hogy próbáltad.
Válasz urbanszki13 #13171. hozzászólásáraFóliában igen. Az idei állomány brutál jól sikerült . Melegebb napokon 80-100 is nől. Dolgoznak a növények de nagyon. Egyébként ha van kedved gyere el és nézd meg. Nem laksz messze. Ha jössz szólj megmondom hová gyere. Bár szerintem már láttad az egyik birtokot.
19369 hozzászólás
Válasz Viktor 12045 #13213. hozzászólásáraKitakarta a szél egy részen. Tolja nálam is. Vitt le bőven a keddi fagy, de azért így is rengeteg virag lesz... A fóliás mar pirosodik.

Válasz Vpeti #13221. hozzászólásáraScalan nálam még csak bimbó van max 1-2 virág . Erőteljes növény. Holnap kitakarom és ha kiegyenesedett akkor csinalok képet. Az asiahoz képest másfél héttel később lesz minimum.
Sziasztok!
Mi a helyzet az "új" fajtákkal? Fóliában a Quicky vagy Amy, szabadföldön a scala, hogy teljesítenek?
Válasz zelnikpeti #13219. hozzászólásáraTavaly trágyás bakhátba ültettek.. gyomirtót nem látott, semmilyen más vegyszert. Csak vizet kap
Válasz ZZ #13218. hozzászólásáraSzia
Az a baja hogy még életben van!!!
Ez már szenvedés szerencsétlen növénynek.
Már bocs...
Ennek egyébként minden baja van, tápanyag hiány, gyomirtó stb.
Válasz ZZ #13217. hozzászólásáraCsepegtető szalaggal kap vizet, mást soha semmit. 2 èves
Ennek mi baja lehet.?? Sok ilyen van benne..

Válasz kezdő eper 1 #13214. hozzászólásáraCsabán adtam annyiért.De nem bent voltam padon. Kint a virágosok között. Mivel az a fő profilom. Ma teríteték a gyulai piacot külföldivel 2000 ért és magyarnak árulják
azt mondta a kereskedő hogy szegedről hozta és nagyon finom magyar eper.
Válasz dmaria #13212. hozzászólásáraKöszi.
Válasz dmaria #13212. hozzászólásáraNem tudom, hogy melyik békés megyei piacon, mert 2500 Ft volt
Egyre bátrabban virágzik a szabados.

Fóliások húzzatok bele, mire nekem lesz, nektek ne legyen mert az égen csináltok házat, ott is félre
Válasz gigazo #13208. hozzászólására3200 adtam el szerdán is. Meg ma is annyiért szeretném. Nagybanin 2400 ről hallottam, itt békés megyében. 30 kg szedtem
Jövöhéten már szép mennyiség lesz.
A daroyal egy kicsit később kezd érni mint a clary, viszont sokkal lédusabb és finomabb.
Válasz Cs.P. #13209. hozzászólására
Orgevit
Mi hiányzik neki? Milyen lombtrágyával lehet ezt javítani, helyrehozni? Szabados, síkművelésű. Kérlek, segítsetek!...köszönöm!!!

Válasz dmaria #13200. hozzászólásáramelyik csirke kaka granulátumot használod?
Válasz dmaria #13201. hozzászólásáraMi most a kispiaci ár?
Válasz L. M. #13206. hozzászólásáraTavaly kb 6 méteren keresztül be tele volt atkával, az ősszel meg fújtam vele, tavasszal mikor elindult ismétteltem azóta hetente egyszer fújom és se lisztecske se atka
Válasz dmaria #13205. hozzászólásáramókás történet... főleg annak fényében, hogy az atkák ellen önmagában annyit ér, mintha vízzel fújnád. De A Hortiservicenek is meg kell élnie valamiből
Válasz Topsin #13203. hozzászólásáraHunter boundery mocsok drága de azzal lehet bio készítmény és jó, be akkarták vonnatni mert nem fogyott a vertimec, de most ujra lehet kapni. Ha érdekel le irom hogy használd.
Válasz Topsin #13203. hozzászólásáraHát nem!!
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem. Virágzásban lehet nissorun-al permetezni atka ellen?
Válasz hasutas1 #13193. hozzászólásáraA fóliást nem szokták lekvárnak vinni
Hála az égnek nagybaniznom nem kell mert eladom kis piacon.
Válasz hasutas1 #13193. hozzászólásáraA fóliást nem szokták lekvárnak vinni
Hála az égnek nagybaniznom nem kell mert eladom kis piacon.
Válasz lacka4600 #13199. hozzászólásáraEddig be vált. Fe, B, is szokott kapni, mikramiddel, meg természetesen volt alaptrágyázás is csirke kaka granulátum.

Válasz dmaria #13197. hozzászólásáraHát a master 20 20 20 nem biztos hogy jó végig.... A többi meg csak a "ház teteje". Ha az alapok nem jók, lehet akármilyen tetőd.....
A hunter boundery trainer kombináció ki üti a rovarőlö szereket nem kell semmilyen vegyeszert használni. Tavaly küzdötünk a lisztecskével meg az atkával.
Válasz clanki #13194. hozzászólásáraIgen meg adtam neki egy kis szalonát
viccet félre téve, hunter boundery trainer kombo, megafol, mc cream, amargerol kombo. Meg master 20 20 20 ezt kapja
Válasz dmaria #13192. hozzászólásáraSzia! Én is kiváncsi lennék, hogy mik a tápok?
Válasz hasutas1 #13184. hozzászólására

Válasz dmaria #13192. hozzászólásáraMivel eteted? Füstőtkóbássza?
Válasz dmaria #13192. hozzászólásáraEzt tápozhatod, lombtrágyázhatod akár mivel is, de az első, két-három szedés után már nem leszel ilyen véleménnyel róla. Rengeteg bogyó fog egyszerre érni, egyszerűen nem győzi a növényed mindet. De lekvárnak tuti lesz
Válasz elekpeti #13190. hozzászólásáraHát kiváncsi leszek, tavaly gyönyörű volt. Most rengeteg kaját kap, bizakodom hátha közepes szemekre kineveli. Lombtrágyázva is rendszeresen van.
Válasz lacka4600 #13189. hozzászólásáraElég nagy kontraszt alakulhat ki kelet-nyugat között a következő héten. Felétek szivárgó hűvösebb levegővel,nagyjából 15-18 fokokkal, viszont az éjszakák neccesek lehetnek, mivel nagyon alacsony a páratartalom, ezért talajmenti fagyok jövőhét keddig lehetnek a Tiszántúlon.
Szia! Én 2 éve foglalkozom vele hobbiszinten házikertben. A 2 évesen nekem is rengeteg a virág, bár vannak hatalmas virágok, de valószínűleg a nagyobb része apróbb lesz. Az egy évesen azért lesznek hatalmas szemek ahogy tavaly is.

Válasz Viktor 12045 #13185. hozzászólásáraSzinte az összes oldal 5-6fokokat mutat. Az idokép meg bedobott 0, 1 fokokat a következő 3-4 éjszakára. Megijjedtem és inkább betakartam.
Válasz hasutas1 #13187. hozzászólásáraEttől féltem
Válasz dmaria #13186. hozzászólásáraSok lesz, de nagy nem.
Sziasztok!

Kb 6 éve foglalkozom epertermelésel, az lenne a kérdésem hogy szerintek a képen látható tő ezt a rengeteg bekötött epret kineveli? Mert ennyit egy tövön nem tapasztaltam még.Daroyal a fajta fóliában második éves
Válasz lacka4600 #13176. hozzászólásáraNa én biztos nem takargatok.

Válasz L. M. #13183. hozzászólásáraÁllandó takarásról a következő emlékem van:
. Azt mondja olyan 20-30 méteren látták először, hogy kavarog valami, aztán meredeken ereszkedett, megijedtek
. Kb 200 métert repült, valószínűleg egy porördög volt a tettes. A 100 méter hosszú talán 15 méter széles fátylat, ketté szakította, és vitte magával. Azóta nem próbálkoztam vele
.
Talán 3 éve is van, hogy így takartam. Délben ebéd, csörög a telefon. Egy ismerős hív a másik utcából, hogy nagyon gyorsan menjek mert baj van. Mondom mi a baj?
Először azt hitték, hogy ufó szállt le a legelőre, de közelebb érve látták, hogy az én fátylam szállt oda
Válasz lacka4600 #13180. hozzászólásárakét fátyollal jobb eséllyel marad épen az a virág, ami az első réteghez hozzáér. Leginkább ennyi a különbség. Személyes tapasztalatom ugyan nincs a 23g-os fátyollal, de többek egybehangzó véleménye szerint többet véd, mint 2 réteg 19g-os... Állandó takarásra viszont nem igazán alkalmas, mert nem szellőzik eléggé.
Válasz lacka4600 #13180. hozzászólásáraMeg is untam, meg én úgy értékelem, hogy vége a jégkorszaknak
. Jövőhéten már közelítünk a nyári időjáráshoz. 2 éve takartam 2 fátyollal, és bevállt, jóval kevesebb fagyott virág volt, mint egy alatt.
Válasz urbanszki13 #13179. hozzászólásáraKB 18 cm
Válasz hasutas1 #13177. hozzászólásáraMeguntad vagy már betakartad? Egyébként érdekelne hogy bevált-e a dupla takarás? Valamelyik éven mintha írtad volna, hogy próbáltad.
Válasz zelnikpeti #13174. hozzászólásáraTe milyen mélyre tetted le?
Válasz zelnikpeti #13175. hozzászólásáraAz tényleg jó akkor
Válasz lacka4600 #13176. hozzászólásáraÉn befejeztem a takargatást.
Úgy látom Észak-keleten lehet megint takarni...
Válasz zelnikpeti #13174. hozzászólásáraMa 80 vett fel
Válasz urbanszki13 #13171. hozzászólásáraFóliában igen. Az idei állomány brutál jól sikerült
. Melegebb napokon 80-100 is nől. Dolgoznak a növények de nagyon. Egyébként ha van kedved gyere el és nézd meg. Nem laksz messze. Ha jössz szólj megmondom hová gyere. Bár szerintem már láttad az egyik birtokot.