Válasz hasutas1 #11347. hozzászólásáraTöbb mint dupla ennyi lesz mint idén. Annyi változással hogy minőségi palánta lesz.
Ami az országos átlagot érinti szerintem egy dekával nem lesz kevesebb eper ültetve. A többit majd megmondja a tél meg a tavasz.
Jó pihit mindenkinek.
Válasz hasutas1 #11347. hozzászólásáraSziasztok!
Én személy szerint nem panaszkodom,idén aurából és delyből ültetek csak.Quicky,amy marad 2 évesnek,.Viszont t9bb tövet tervezek,mert sikerült egy jó árusitó hellyel bőviteni a placcot.2 kisebb fóliát mindenképp húzok a quicky és amy fölé.
Igazából saját vèlemèny, tapasztalat èrdekelne inkább.
Te mit fogsz csinálni, hogyan indulsz neki az èvnek!
A termelők nagy rèsze átvèszelte ezt az èvet. Idèn a szabadföldisek jobban jártak.
Válasz L. M. #11345. hozzászólására
Kb. valahogy így.
Nem kell itt hinni senkinek. Sírnak reggel- este, aztán rendelik a dupla mennyiségű palántát.
Ha valaki ki is esik, majd lesz helyette más.
Én növelem a területet, igaz nem vakon, van rá piacom is+ végre felállnak az első sátrak is. Olyan meg mindig lesz aki vakon belevág a nagy píz reményében...
Válasz hasutas1 #11344. hozzászólásáraNekem az a tapasztalatom, hogy a termelők döntő többsége morog és azt hajtogatja, hogy befejezi/ felét csinálja, de őszre úgyis alig lesz, aki "betartja a szavát" Sőt! Lesz majd olyan angoleszű is szerintem, aki többet csinál majd, mert azt hiszi, hogy a többi tényleg nagyon visszavesz és jövőre lesz nagy biznisz
Válasz csuti0 #11335. hozzászólásáraNa igen a Joly az olyan hogy a szemek hegye még zöldes,persze akkor még kár leszedni,de az íze isteni!!
Kitartást,jó munkát
Válasz bujdi05 #11334. hozzászólásáraSzia!
Amit mi asztalon a háznál adunk annak éretnek kell lennie,ezért a 3 napos forduló szokott megfelelően érettet adni,de sajna ebben a melegben 2 napra kéne fordulni. csak akkor a jolynak még zöld a hegye, és nem mutat jól. Vasárnap az egyik magadot bezárjuk,a másik még hétfőn kinyit,(TV jön forgatni,és már nem mondhatom le ) Szedetős táblán a kései még a hét közepéig elhúzza aztán végre vége.
Üdv.:Csuti
Válasz csuti0 #11333. hozzászólásáraSzia!
Mi minden nap vagy másnap szedjük a szabadost,így nincs baj,viszont már csak 3-4 szedés és vége,amit nem is bánok!
Válasz clanki #11327. hozzászólásáraHát figyu, a 150 mm esőt semmi sem viseli jól, se tápkockás, se frigo.
Èn nem panaszkodok, de jövőre csak kèt fajta lesz, (esetleg ha valaki tud megbízható asiat, akkor három ). A quicky , amy páros durván lehúzta az átlagot, így lett 45 dkg.
Viszont sokat tanultam idèn (újból) ès jövőre ki küszöbölöm ezeket. Nem nagy dolgok, de sokat jelentenek.
Válasz hasutas1 #11329. hozzászólásáraElőbb utóbb látod benőtt a fejem lágya
Na szóval ezt alaposan félreértetted, az illetőnek cége,ilyen végzettsége van,ennyiért veszem hivatalosan a palántát,ez nem bátorság hanem tiszta üzlet,néha én is jó helyen vagyok jó időben( különben hülye lennék ilyet ide írni)nincsenek véletlenek az égiek nekem eddig mindig segítettek!
Én mindig a dolgok pozitív oldalát nézem és csak előre tekintek,ide csak megszokásból nézek be,de eléggé felhígult ez a fórum,már lassan az a hasznosabb ha kihagyom
Sajna nálam is évről évre silányabb a frigó ha valaki tud mást mint az olasz frigó megoszthatná velem meg köszönném. mert én ezért a minőségű palántáért nem hiszem hogy többet adok ki pénzt
Válasz bujdi05 #11326. hozzászólásáraA Terèz anyaság nem rád vall. Mosolyogtam is, mikor mindenkinek önzetlenül segítettèl, vártam már ezt a kiírásod, tudtam nem kell sokat várni rá, ès tessèk.
Amúgy bátor ember lehet aki neked erről számlát ad, de ő tudja.
Válasz hasutas1 #11325. hozzászólásáraIdén leszerepeltek a frigók megint! Ezek már semmilyen körülményt nem viselnek, szemben a tápkockással!!! Steril inkubátorban tudnak ezek már csak, minden nemesítéssel egyre silányabb. Egyébként itt a szomszédban a Magyar frigó sokkal jobb volt.
Válasz hasutas1 #11325. hozzászólásáraNem frigó hanem tápkockás,számla természetesen a nemesítőtől van aki ezzel foglalkozik hivatalosan,a többit a képzeletedre bízom!
Majd a Viktor kap képet ezekről a szèp palántákról ide nem teszek fel,mert nem akarom h e-mailben zargassanak hogy eljönnének kertnézőbe csak úgy hívatlanul,önző leszek,befejeztem a máltai szeretet szolgálatosdit,első a család és az én dolgom
Amúgy ez a palánta idén is jobban teljedített mint a frigó
Válasz bujdi05 #11323. hozzászólásáraMègis milyen számla van róla? Ez ilyen magyar frigo?
Nagyjából 5 ft-tal drágultak a palánták, de van ami többet, sokkal többet.
sziasztok!volt egy pár zsák mütrágyám letakarva raklapon teljesen bekeményedtek lehet télen hóolvadáskor kicsit fel is áztak,azt ha megtöröm még használható?vagy lehet valami baja? zöld színü lett.
Válasz conrad #11317. hozzászólásáracsak mert azért mondom mert ott nagyon ügyesek az epertermelők, láttuk iit a nagybani piacon hogy adtátok a szép epret 400 kiáért!
Csakis nálatok vannak ilyen ügyes emberek!
Válasz Északi #11304. hozzászólásáranos ez van ,de még mindig könnyebb mint az ukrán 2500ft/q kukoricával és buzával versenyezni ami várhatóan itt lesz
Sziasztok , nos aki idegeskedésre gyomor idegre , vérnyomás problémákra hajlamos az inkább ne nézze meg ezeket a videókat , hogy kikel illetve mikkel kell versenyeznetek .
Válasz csuti0 #11301. hozzászólásárajól írtad egy valamire való csak épp ebből felém egy sincs... egy nap 8 óra alatt 35-50 kg ennyi... ennyit tudnak az indiánok... persze mindezt 1000-1200Ft-os órabérért... hja meleg van 5 perc szünet óránkétnt ami 15 perc aztán, teljesítményszedés felejtős. Szóval a lecke adott...
Válasz L. M. #11297. hozzászólásáraSzia Dekalb!
Tudod te mennyiért szedik mifelénk az epret? Elmondom,teljesítményre 500-550/rekesz,egy valamirevaló megszed 8 óra alatt 20-at. Ha megy a matek akkor ki tudod számolni mennyi az órabére
És nekem elhiheted,nem pénz kérdése a szedő,egyszerűen nincs már az országban épkézláb ember erre a munkára!
Üdv.:Csuti!
Válasz Csyzy #11293. hozzászólásáraNemhogy akcióval, még ha ingyen adják sem lesz kereslet. Mi itt össze írtunk több 100.000 tételt még szezon kezdetén mára MINDENKI lemondta!!! Én sem hiszem, hogy veszek inkább csinálok.
19345 hozzászólás
Válasz hasutas1 #11347. hozzászólásáraTöbb mint dupla ennyi lesz mint idén. Annyi változással hogy minőségi palánta lesz.
Ami az országos átlagot érinti szerintem egy dekával nem lesz kevesebb eper ültetve. A többit majd megmondja a tél meg a tavasz.
Jó pihit mindenkinek.
Válasz hasutas1 #11347. hozzászólásáraSziasztok!
Én személy szerint nem panaszkodom,idén aurából és delyből ültetek csak.Quicky,amy marad 2 évesnek,.Viszont t9bb tövet tervezek,mert sikerült egy jó árusitó hellyel bőviteni a placcot.2 kisebb fóliát mindenképp húzok a quicky és amy fölé.
Igazából saját vèlemèny, tapasztalat èrdekelne inkább.
Te mit fogsz csinálni, hogyan indulsz neki az èvnek!
A termelők nagy rèsze átvèszelte ezt az èvet. Idèn a szabadföldisek jobban jártak.
Válasz L. M. #11345. hozzászólására
Kb. valahogy így.
Nem kell itt hinni senkinek. Sírnak reggel- este, aztán rendelik a dupla mennyiségű palántát.
Ha valaki ki is esik, majd lesz helyette más.
Én növelem a területet, igaz nem vakon, van rá piacom is+ végre felállnak az első sátrak is. Olyan meg mindig lesz aki vakon belevág a nagy píz reményében...
Válasz hasutas1 #11344. hozzászólásáraNekem az a tapasztalatom, hogy a termelők döntő többsége morog és azt hajtogatja, hogy befejezi/ felét csinálja, de őszre úgyis alig lesz, aki "betartja a szavát"
Sőt! Lesz majd olyan angoleszű is szerintem, aki többet csinál majd, mert azt hiszi, hogy a többi tényleg nagyon visszavesz és jövőre lesz nagy biznisz

Sziasztok.
Kíváncsi vagyok, ki hogyan tervez. Mik a tapasztalatok az idei szezonról?
Válasz bujdi05 #11342. hozzászólásáraSzia,köszönöm,én is
Válasz Karesz49 #11337. hozzászólásáraSzia!
Válaszoltam az emailedre!
https://divany.hu/lajfhekk/2018/06/01/gasztro-teszt-hol-vasaroljak-epret/?.hu
szerencsénkre eső és vegyszermentes tavaszunk volt...
sziasztok!termel itt valaki jó minőségű tápkockás asia palántákat?vagy tudtok jó beszerző helyet?
Válasz Viktorr87 #11338. hozzászólásáraSzia!
Vasárnap és szerdán 14-től a többi napon 14:30-tól!
Sziasztok!
Aki jár a pesti nagybanira megtudná mondani, hogy vasárnap hány órától lehet bemenni a puffer parkolóba?
https://www.facebook.com/ngabor2013/videos/423808577985365/
Vajon frigoshoz jó lehet?
Válasz csuti0 #11335. hozzászólásáraNa igen a Joly az olyan hogy a szemek hegye még zöldes,persze akkor még kár leszedni,de az íze isteni!!
Kitartást,jó munkát
Válasz bujdi05 #11334. hozzászólásáraSzia!
) Szedetős táblán a kései még a hét közepéig elhúzza aztán végre vége.
Amit mi asztalon a háznál adunk annak éretnek kell lennie,ezért a 3 napos forduló szokott megfelelően érettet adni,de sajna ebben a melegben 2 napra kéne fordulni. csak akkor a jolynak még zöld a hegye, és nem mutat jól. Vasárnap az egyik magadot bezárjuk,a másik még hétfőn kinyit,(TV jön forgatni,és már nem mondhatom le
Válasz csuti0 #11333. hozzászólásáraSzia!
Mi minden nap vagy másnap szedjük a szabadost,így nincs baj,viszont már csak 3-4 szedés és vége,amit nem is bánok!
Sziasztok!
Ez a banán érlelő idő megpecsételi a maradék eper sorsát. 3 napja szedett töveken elfolyik az érett.
Válasz clanki #11327. hozzászólásáraHát figyu, a 150 mm esőt semmi sem viseli jól, se tápkockás, se frigo.
). A quicky , amy páros durván lehúzta az átlagot, így lett 45 dkg.
Èn nem panaszkodok, de jövőre csak kèt fajta lesz, (esetleg ha valaki tud megbízható asiat, akkor három
Viszont sokat tanultam idèn (újból) ès jövőre ki küszöbölöm ezeket. Nem nagy dolgok, de sokat jelentenek.
Válasz hasutas1 #11329. hozzászólásáraElőbb utóbb látod benőtt a fejem lágya

Na szóval ezt alaposan félreértetted, az illetőnek cége,ilyen végzettsége van,ennyiért veszem hivatalosan a palántát,ez nem bátorság hanem tiszta üzlet,néha én is jó helyen vagyok jó időben( különben hülye lennék ilyet ide írni)nincsenek véletlenek az égiek nekem eddig mindig segítettek!
Én mindig a dolgok pozitív oldalát nézem és csak előre tekintek,ide csak megszokásból nézek be,de eléggé felhígult ez a fórum,már lassan az a hasznosabb ha kihagyom
Sajna nálam is évről évre silányabb a frigó ha valaki tud mást mint az olasz frigó megoszthatná velem meg köszönném. mert én ezért a minőségű palántáért nem hiszem hogy többet adok ki pénzt
Válasz bujdi05 #11326. hozzászólásáraA Terèz anyaság nem rád vall. Mosolyogtam is, mikor mindenkinek önzetlenül segítettèl, vártam már ezt a kiírásod, tudtam nem kell sokat várni rá
, ès tessèk.
Amúgy bátor ember lehet aki neked erről számlát ad, de ő tudja.
Válasz clanki #11327. hozzászólásáraCsak nem akartam mondani,mert elküldtök a francaba.
Válasz hasutas1 #11325. hozzászólásáraIdén leszerepeltek a frigók megint! Ezek már semmilyen körülményt nem viselnek, szemben a tápkockással!!! Steril inkubátorban tudnak ezek már csak, minden nemesítéssel egyre silányabb. Egyébként itt a szomszédban a Magyar frigó sokkal jobb volt.
Válasz hasutas1 #11325. hozzászólásáraNem frigó hanem tápkockás,számla természetesen a nemesítőtől van aki ezzel foglalkozik hivatalosan,a többit a képzeletedre bízom!

Majd a Viktor kap képet ezekről a szèp palántákról ide nem teszek fel,mert nem akarom h e-mailben zargassanak hogy eljönnének kertnézőbe csak úgy hívatlanul,önző leszek,befejeztem a máltai szeretet szolgálatosdit,első a család és az én dolgom
Amúgy ez a palánta idén is jobban teljedített mint a frigó
Válasz bujdi05 #11323. hozzászólásáraMègis milyen számla van róla? Ez ilyen magyar frigo?
Nagyjából 5 ft-tal drágultak a palánták, de van ami többet, sokkal többet.
Válasz bujdi05 #11323. hozzászólásáraMilyenek?...
Válasz hasutas1 #11319. hozzászólásáraSzia!

Nekünk A+-os mínőségű lesz és asszem 11 Ft/palánta
Számla természetesen van róla
Válasz kezdő termesztő #11321. hozzászólásáraNincsen annak baja, enis jartam mar igy
sziasztok!volt egy pár zsák mütrágyám letakarva raklapon teljesen bekeményedtek lehet télen hóolvadáskor kicsit fel is áztak,azt ha megtöröm még használható?vagy lehet valami baja? zöld színü lett.
Válasz conrad #11317. hozzászólásáraszia, ismersz? mert ha nem akkor ne románozz le.
Válasz Csyzy #11293. hozzászólásáraKomoly palánta akció lesz... Kedved nem nagyon lesz benne.
Válasz conrad #11317. hozzászólásáracsak mert azért mondom mert ott nagyon ügyesek az epertermelők, láttuk iit a nagybani piacon hogy adtátok a szép epret 400 kiáért!
Csakis nálatok vannak ilyen ügyes emberek!
Válasz pál tamás_85017 #11305. hozzászólásáraPál Tamás! Ugye hogy román vagy!

Válasz pál tamás_85017 #11311. hozzászólásáraBiztosan Szamócát termelsz? Nem lehet, hogy paradicsom az a tövenkénti 4 kiló piros bogyó ?

Válasz pál tamás_85017 #11311. hozzászólásáraSzia!
Ne haragudj meg de nem ciki bevallani hogy elírtad egy nullàval,az a valóság te is tudod és ezen ne sértődj meg
Válasz clanki #11313. hozzászólásáraigen, csak felmaradó 16.000, 2 eves 600kg, az is hordó.
Válasz pál tamás_85017 #11305. hozzászólásáraTe egy varázsló vagy! Neked legalább jó szezonod volt..

14000 töröl 54000 kilot szedtel? Valamikor raersz talalkozni? Kene egy par tanacs
ide tényleg kár irni mert kiforgatják az ember szávát.
Válasz Balu90 #11307. hozzászólásáraez csak 14.000db csinálta
Válasz lajoskam #11308. hozzászólásáraez nem hülyeség,hanem a valóság
Válasz pál tamás_85017 #11305. hozzászólásáraLehet hülyeségeket beszélni, csak nem érdemes.
Válasz pál tamás_85017 #11305. hozzászólásáraTe amugy 30000 tőről hogy szedtél le 54000kg-ot mert ha nem tévedek az 1.8as átlag plusz még 4láda per ora átlagot is erösnek tartom!
Válasz Északi #11304. hozzászólásáranos ez van ,de még mindig könnyebb mint az ukrán 2500ft/q kukoricával és buzával versenyezni ami várhatóan itt lesz
sziasztok,mi a párommal ketten 8-16-ig 42 fok a fólja alatt, 400kg szedtunk,es összesen 54.000kg-ott.
Sziasztok , nos aki idegeskedésre gyomor idegre , vérnyomás problémákra hajlamos az inkább ne nézze meg ezeket a videókat , hogy kikel illetve mikkel kell versenyeznetek .
https://www.youtube.com/watch?v=55ElHXshj2g
https://www.youtube.com/watch?v=qo8p0yb7XvQ
https://www.youtube.com/watch?v=1jKRwysdMHQ
https://www.youtube.com/watch?v=epGrJYDC9OU
Válasz csuti0 #11301. hozzászólásárajól írtad egy valamire való csak épp ebből felém egy sincs... egy nap 8 óra alatt 35-50 kg ennyi... ennyit tudnak az indiánok... persze mindezt 1000-1200Ft-os órabérért... hja meleg van 5 perc szünet óránkétnt ami 15 perc aztán, teljesítményszedés felejtős. Szóval a lecke adott...
5. percnél kezdődik a minket érintő rész https://www.mediaklikk.hu/video/magyar-gazda-2018-05-28-i-adas-2/
Válasz L. M. #11297. hozzászólásáraSzia Dekalb!
Tudod te mennyiért szedik mifelénk az epret? Elmondom,teljesítményre 500-550/rekesz,egy valamirevaló megszed 8 óra alatt 20-at. Ha megy a matek akkor ki tudod számolni mennyi az órabére
És nekem elhiheted,nem pénz kérdése a szedő,egyszerűen nincs már az országban épkézláb ember erre a munkára!
Üdv.:Csuti!
Válasz Csyzy #11293. hozzászólásáraNemhogy akcióval, még ha ingyen adják sem lesz kereslet. Mi itt össze írtunk több 100.000 tételt még szezon kezdetén mára MINDENKI lemondta!!! Én sem hiszem, hogy veszek inkább csinálok.