Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak601 FtBenzin árak590 FtEUR400.64 FtUSD366.03 FtCHF426.99 FtGBP478.7 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Agrárcsemete #6141. hozzászólásáraKöszi az infót!
Úgy tudom, hogy a palánták március végén, április elején érkeznek! Ennél pontosabbat sajnos nem tudok.
Üdv.
Válasz zelnikpeti #6124. hozzászólásáraMa lefújtam, tegnapi próbán semmi nem látszott.
Azt viszont gondolom mindenki tudja, hogy narancsolajat virágzásban már nem szabad használni.
Sziasztok!Igaz,még a virágzás is messze van,nem,hogy az érés,de tanácsot szeretnék kérni:mit ajánlotok arra,hogy egységesebb,gyorsabb legyen az érés?
Szeretnék addigra betárazni ezekből.Köszönöm.
Tapasztaltabbaktól kérdezem, hogy mi a véleményük? Tudom, sok az elszárad levél, a bakhát az maga a pokol, de maga a növény milyen? Holnap megpróbálok a levelezés után is fotózni és azt is feltölteni.
Válasz clanki #6119. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget Ki fogom próbálni a megafol amalgerol kombinációt mihamarabb De erre az agrosolos történetre is kíváncsi volnék nem csak most hanem majd állományban is így azt is megrendeltem
Válasz zelnikpeti #6116. hozzászólásáraÉn ma csináltam permetezés próbát mert a narancsolaj meg a réz nem csípik egymást, ha szombatig nem mutat tünetet fújom a második dózist.
Válasz D4kb #6118. hozzászólásáraMegafol+Amalgerol combo a barátod. Próbáld ki én egyszer teljesen leperzseltem a kis palántákat (karfiol) lefújtam ezekkel egy hét alatt rendbe jött! Gyönyörű lett.
Szervusztok olvasom az epres témát régóta igaz epret nem termelek De viszont olyan kérdésem lenne hogy a karalábé palántám egy részét elkapta a peronosz a betegséget sikerült megálítani benne de azok a palánták a fejlődésben is le lassultak És olvasom itt a véleményeket az agrosol jótékony hatásairól vajon ha megfujnám vele kicsit megindítaná e őket?
Válasz csuti0 #6103. hozzászólásáraCsuti,nem az baj,hogy nem indul,mert megindult,csak a többihez képest nagyon le van maradva.Én is várok türelmesen,remélem lesz értelme..
Válasz pisti817 #6097. hozzászólásáraa sósavat meg nagyon gyorsan felejtsd el, ha nem akarod sivatagosítani az eperfölded :D A klórtartalmú műtrágyát sem szabad még bontatlan zsákban sem mutogatni a szamócának, nemhogy sósavval ph-t stabilizálni :)
Válasz pisti817 #6097. hozzászólásáraegyértelmű volt, hogy nagy tévedésben vagy mert a sav-bázis skálán ha savat teszel a vízbe, az nem tolhatja lúgos irányba még akkor sem, ha rosszul van kalibrálva...egyébként 8-as PH-jú vízhez nagyjából 2.5dl sav kell ezer literenként de ez a tápoldattól is függ, mert ha pl ammónium tartalmú műtrágyát is használsz az durván tolja lúgos irányba...
Válasz hasutas1 #6104. hozzászólásáraSzia!
Én annyira türelmes vagyok,hogy rólam mintázták a szobrát. :) egyébként mifelénk 20.-ánál hamarabb ritkán kezdődik a szezon,most én inkább 25-re tenném a kezdést.
Üdv.:Csuti
Válasz csuti0 #6103. hozzászólásáraSzia.
Nem vagy elkèsve semmiről sem. Lègy türelmes, el fog indulni. Idèn szabadföldi május 20-nál előbb nem lesz. Türelem!
Válasz Karesz49 #6102. hozzászólásáraSzia!
Ha dely nem indul,akkor 2 dolgot tehetsz. 1 vársz még türelemmel (én is azt teszem)2.beindítod a traktort felteszed az ekét,és 25cm re aláforgatod,nyugodjék békében! (én még evvel várok)
Válasz Viktor 12045 #6101. hozzászólásáraMa reggel én is kiadtam nekik az első dózist.Kíváncsi leszek a hatásra...Viszont szomorú vagyok,mert a dely nem nagyon akarja elhagyni a földet..a többi nagyon szép,szabad földön.Van valakinek a delyre valami ötlete,mivel lehet még segíteni rajta?
Válasz zelnikpeti #6100. hozzászólásáraSzia.
Tudom, hogy nincs baja, jobban megnézve csak az egyik fóliának az eleje ilyen. -4 volt talajon. Fóliában fátyol alatt +5.
Ha időben elkezded használni az agrosolt akkor belefér a 3 kezelés. Én most gondolkodom, hogy legyen egyáltalán 2. Kezelés mert nagy az eprem a fóliában. Péntekig eldöntöm, de 90% hogy adok neki. Aztán a 3. Már virágzásban lesz.
Válasz Viktor 12045 #6099. hozzászólásáraSzia Viktor.
Hány fok volt nálatok.
Attól, hogy ráfagyott nem lesz baja úgy fog viselkedni mit amikor vízpárával védekezel a fagyás ellen. Várd meg még kiolvad, utána kicsit vedd le.
Azt szeretném kérdezni, hogy te hányszor és milyen sűrűn használod az Agrosol-t. Azt írták neked van tapasztalatod ezzel kapcsolatban.
Válasz L. M. #6086. hozzászólásáraköszönöm szépen most jöttem rá hogy az ad31 az ppm et mér az ad 11 12 14 az pht mér de a parasztja ezt mért nem mondja el mikor megveszi az ember
Válasz clanki #6090. hozzászólásáranekem így is meg úgy is jó próbáltam úgy fogalmazni érthető is legyen meg ne vegye bántásnak félig meddig sikerült, bár a felénél énis elgondolkodtam hogy is fejezem ezt be hogy jövök ki belőle
19145 hozzászólás
Válasz Agrárcsemete #6141. hozzászólásáraÉn úgy tudom,jövő héten valamikor
Válasz zsuzsi0814 #6138. hozzászólásáraZsuzsi. ez fóliás vagy szabadföldi?milyen fajta?
Válasz zsuzsi0814 #6138. hozzászólásáraSzia
Eddig teljesen jó.
Nem látszik rajta semmi probléma.
Lemosó fentről, alulról meg adhatsz neki egy kis tápot.
Válasz Agrárcsemete #6141. hozzászólásáraKöszi az infót!
Úgy tudom, hogy a palánták március végén, április elején érkeznek! Ennél pontosabbat sajnos nem tudok.
Üdv.
Válasz havancsaka #6140. hozzászólásáraÜdv!
Chemolker Nagykőrös.
Tudja már valaki mikor jönnek meg a palánták Palesitsékhez?
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy salétromsavat öntözővíz Ph beállításhoz hol tudnék venni. Tud valaki segíteni?
Válasz zsuzsi0814 #6138. hozzászólásáraEz szabsados?
Válasz zelnikpeti #6129. hozzászólására próbáltam közelebbi képet készíteni
Válasz zelnikpeti #6129. hozzászólásáraSzia!
Ha holnap még nem esne, akkor holnap kapná a lemosó permetezést. Eddig semmit nem kapott.
Válasz Viktor 12045 #6132. hozzászólásáraSzabad földön is szoktad használni?
Ott mik a tapasztalatok?
Válasz hasutas1 #6105. hozzászólására
Szép, gratula
Válasz Viktor 12045 #6132. hozzászólásáraelméletileg a wetcitet lehet nem túl magas dózisban, csak a Prev B2-t nem
Válasz hasutas1 #6105. hozzászólásáraHalihó elveszett bárány!!!
Hm...nagyon klasszul fejlődik,ügyes vagy gratula, tudod csak előre...
Majd privátban küldök én is neked ha ott leszek...
Jó munkát!!
Válasz zelnikpeti #6124. hozzászólásáraMa lefújtam, tegnapi próbán semmi nem látszott.
Azt viszont gondolom mindenki tudja, hogy narancsolajat virágzásban már nem szabad használni.
Amikor a szabados is elkezd színesedni én már inkább azon imádkozok, hogy lassabban érjen
Sziasztok!Igaz,még a virágzás is messze van,nem,hogy az érés,de tanácsot szeretnék kérni:mit ajánlotok arra,hogy egységesebb,gyorsabb legyen az érés?
Szeretnék addigra betárazni ezekből.Köszönöm.
Válasz zsuzsi0814 #6128. hozzászólásáraSzia
Kapott már valamit?
Levelezés után jobban lehet majd látni.
Kicsit közelebbi képet is csinálj.
Válasz zsuzsi0814 #6126. hozzászólására
Válasz zsuzsi0814 #6126. hozzászólására
Sziasztok!
Én sajnos még a levelezést fejezem be.
Tapasztaltabbaktól kérdezem, hogy mi a véleményük? Tudom, sok az elszárad levél, a bakhát az maga a pokol, de maga a növény milyen? Holnap megpróbálok a levelezés után is fotózni és azt is feltölteni.
Előre is köszi a válaszokat.
Válasz clanki #6119. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget Ki fogom próbálni a megafol amalgerol kombinációt mihamarabb De erre az agrosolos történetre is kíváncsi volnék nem csak most hanem majd állományban is így azt is megrendeltem
Válasz Viktor 12045 #6121. hozzászólásáraSzia
Írd majd meg a fejleményeket, légyszíves.
Én er es-sel lemosóztam, majd 3 nappal később adtam neki a narancsolajos agrosolt, de nem bántották egymást. Igaz délután kapta a lemosót.
Válasz lajoskam #6122. hozzászólásáraNem keverem semmivel, phosfikot fújtam rá vasárnap.
Válasz Viktor 12045 #6121. hozzászólásáraNem tudom milyen rezes cuccal kevered, de rézhidroxiddal normál dózisban semmi gond.
Válasz zelnikpeti #6116. hozzászólásáraÉn ma csináltam permetezés próbát mert a narancsolaj meg a réz nem csípik egymást, ha szombatig nem mutat tünetet fújom a második dózist.
Válasz Karesz49 #6115. hozzászólásáraNem egészen ugyanaz... Én a Microplantot hasznàlnám. De ahogy érzed...
Válasz D4kb #6118. hozzászólásáraMegafol+Amalgerol combo a barátod. Próbáld ki én egyszer teljesen leperzseltem a kis palántákat (karfiol) lefújtam ezekkel egy hét alatt rendbe jött! Gyönyörű lett.
Szervusztok olvasom az epres témát régóta igaz epret nem termelek De viszont olyan kérdésem lenne hogy a karalábé palántám egy részét elkapta a peronosz a betegséget sikerült megálítani benne de azok a palánták a fejlődésben is le lassultak És olvasom itt a véleményeket az agrosol jótékony hatásairól vajon ha megfujnám vele kicsit megindítaná e őket?
Válasz LalRed #6108. hozzászólásáraHelló.
3.-tól tegnapig, ès ha minden jól megy holnaptól újból vissza lesz takarva.
Válasz Viktor 12045 #6101. hozzászólásáraKöszönöm
6 napja kapta az elsőt. Kb 2-3 leveles korában.
Szépen megindultak tőle itt ott már van egy két bimbó.
Szerintem jövőhéten megkapja a másodikat.
Én wuxal supert adok,mikroplant helyett,gondolom ez is megteszi
Válasz Roli198881 #6113. hozzászólására10 ml
microplantból hány ml-t szoktatok adni 10L permetléhez
hétvégi kép fóliás alba agrosol előtt
Válasz csuti0 #6103. hozzászólásáraCsuti,nem az baj,hogy nem indul,mert megindult,csak a többihez képest nagyon le van maradva.Én is várok türelmesen,remélem lesz értelme..
Válasz pisti817 #6097. hozzászólásáraa sósavat meg nagyon gyorsan felejtsd el, ha nem akarod sivatagosítani az eperfölded :D A klórtartalmú műtrágyát sem szabad még bontatlan zsákban sem mutogatni a szamócának, nemhogy sósavval ph-t stabilizálni :)
Válasz pisti817 #6097. hozzászólásáraegyértelmű volt, hogy nagy tévedésben vagy mert a sav-bázis skálán ha savat teszel a vízbe, az nem tolhatja lúgos irányba még akkor sem, ha rosszul van kalibrálva...egyébként 8-as PH-jú vízhez nagyjából 2.5dl sav kell ezer literenként de ez a tápoldattól is függ, mert ha pl ammónium tartalmú műtrágyát is használsz az durván tolja lúgos irányba...
Válasz hasutas1 #6105. hozzászólásáraÜdv!
Ez mikor lett és meddig volt betakarva, ha szabad kérdezni?
Üdv Laller
Válasz csuti0 #6106. hozzászólásáraMájus 1-re is emlèkszek. Ès akkor mèg azt sem tudtam mi az a fátyol.
Válasz hasutas1 #6104. hozzászólásáraSzia!
Én annyira türelmes vagyok,hogy rólam mintázták a szobrát. :) egyébként mifelénk 20.-ánál hamarabb ritkán kezdődik a szezon,most én inkább 25-re tenném a kezdést.
Ma kitakartam a szabadföldi sibillamat, ès ezt láttam:
Válasz csuti0 #6103. hozzászólásáraSzia.
Nem vagy elkèsve semmiről sem. Lègy türelmes, el fog indulni. Idèn szabadföldi május 20-nál előbb nem lesz. Türelem!
Válasz Karesz49 #6102. hozzászólásáraSzia!
Ha dely nem indul,akkor 2 dolgot tehetsz. 1 vársz még türelemmel (én is azt teszem)2.beindítod a traktort felteszed az ekét,és 25cm re aláforgatod,nyugodjék békében! (én még evvel várok)
Válasz Viktor 12045 #6101. hozzászólásáraMa reggel én is kiadtam nekik az első dózist.Kíváncsi leszek a hatásra...Viszont szomorú vagyok,mert a dely nem nagyon akarja elhagyni a földet..a többi nagyon szép,szabad földön.Van valakinek a delyre valami ötlete,mivel lehet még segíteni rajta?
Válasz zelnikpeti #6100. hozzászólásáraSzia.
Tudom, hogy nincs baja, jobban megnézve csak az egyik fóliának az eleje ilyen. -4 volt talajon. Fóliában fátyol alatt +5.
Ha időben elkezded használni az agrosolt akkor belefér a 3 kezelés. Én most gondolkodom, hogy legyen egyáltalán 2. Kezelés mert nagy az eprem a fóliában. Péntekig eldöntöm, de 90% hogy adok neki. Aztán a 3. Már virágzásban lesz.
Válasz Viktor 12045 #6099. hozzászólásáraSzia Viktor.
Hány fok volt nálatok.
Attól, hogy ráfagyott nem lesz baja úgy fog viselkedni mit amikor vízpárával védekezel a fagyás ellen. Várd meg még kiolvad, utána kicsit vedd le.
Azt szeretném kérdezni, hogy te hányszor és milyen sűrűn használod az Agrosol-t. Azt írták neked van tapasztalatod ezzel kapcsolatban.
Válaszod előre is köszönöm.
Fóliában a fátyolhoz közeli levelekre ráfagyott a harmatcsepp.
Válasz tanya álom #6092. hozzászólásáraSzia
Ha 200000 ezerért adod akkor hétvégén vagy jövőhét első napjaiban elmegyek érte
üdv,mozsi
Válasz L. M. #6086. hozzászólásáraköszönöm szépen most jöttem rá hogy az ad31 az ppm et mér az ad 11 12 14 az pht mér de a parasztja ezt mért nem mondja el mikor megveszi az ember
Válasz clanki #6090. hozzászólásáranekem így is meg úgy is jó próbáltam úgy fogalmazni érthető is legyen meg ne vegye bántásnak félig meddig sikerült, bár a felénél énis elgondolkodtam hogy is fejezem ezt be hogy jövök ki belőle