Fórum
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Grubber új
- Direktvetés, no-till. új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Búza és árpa vetőmagok a gyakorlatban új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Zetor traktorok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Bodza ára új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
Cikkajánló

Hiába tikkasztó a nyár: az AKG-kötelezettség nem várhat +VIDEÓ
Kényszerpályán a gazdák: ilyen, amikor a no-till nem sikerül, de a vállalást...
534 hozzászólás
Válasz #24. hozzászólásra
Az 50-es mtz két apritót is elvisz. Egy apritóhoz már 25 ló elég. Attól függ milyen aprítóra gondoltál.
Én 300ezerért inkább bepakolom a hasgatott fát a kazánba! :)
Válasz #32. hozzászólásra
Én úgy tudom Csorváson gyártja a Babigo Bt.
Válasz #31. hozzászólásra
megmondom őszintén fingom sincs hogy hivják őket ismerem őket tudom holvan ennyi talán ismersz ott valakit?
Válasz #29. hozzászólásra
Kiscsákón ki gyártja?
Válasz #10. hozzászólásra
Bakker a legkisebb kazán is 200000 a legnagyobb meg majdnem egy milla.
Válasz #26. hozzászólásra
ja ja!!
Válasz #21. hozzászólásra
És a faapríték adagolót nem kell megtölteni? Esetleg az aprítékot ki fogja előállítani. Úgyhogy ne mond hogy olyan kényelmes mint a gáz. Szerintem ez is csak egy olyan hóbort mint a pellet vagy a szalma brikett. Érdemesebb egy szalmatüzelésű kazánt venni és az gazdaságosabb is.
Válasz #26. hozzászólásra
Köszi szépen.
Válasz #25. hozzászólásra
A Nagyszénás melleti Kiscsákó?
Válasz #20. hozzászólásra
Hol van az a Kiscsákó mert a térkép24 nem találja.
Válasz #23. hozzászólásra
Ja, csak meg kell venni egy faaprítót meg a fát is így már nem biztos hogy olcsóbb. A faaprítóhoz meg egy gép is kell ami hajtja és egy 50-es mtz nem hiszem hogy elég.
Válasz #22. hozzászólásra
A komplett apriték tüzelő berendezés,melyet a meglévő(ha nincs akkor be kell állitani hozzá egy vegyes tüzelésűkazánt!) vegyes tüzelésűkazán ajtajához lehet csatlakoztatni.
ime mégegyszer a link ahol képek és videó is van a rendszer működéséről
http://biottomat.atw.hu/
Válasz #21. hozzászólásra
ebben a 300-ban mi van benne?
nekem csak gázkazánom van, amiben benne van a melegvizelőállítás is, de mellette ott van a pinyóban a vegyeskazán kéménye is
Válasz #11. hozzászólásra
Lehet hogy soknak tűnik a 300 ezer ft egy apriték égetőért,viszont automatizált,kényelmes csakúgy mint a gáz,viszont féláron működtethető!!
Azt gondolom ezen érdemes elgondolkodni!
Válasz #16. hozzászólásra
a szomszéd falu mint irtam Kiscsáko a tüztér 110cm hosszu 55cm széles90cm magas kb 7éve üzemel 127000,volt füst csővel beszerelve be üzemelve
Válasz #18. hozzászólásra
igen kb:1,5-ször drágább mint a gáz a kiépítése bár nekem még semmi sincs bekötve ezért bármit teszek mindent teljesen új ként kell behúzni
Válasz #17. hozzászólásra
sajnos nagyon költséges
A geotermikus fűtéshez mit szóltok . Én abban gondolkodom .
Válasz #14. hozzászólásra
És hol van az a szomszéd falu?
Válasz #9. hozzászólásra
Akkor az napi 6-7 darab bálát jelent? Milyen hosszú bála fér a tiédbe és mennyiért gyúrják össze azt a kazánt?
Válasz #12. hozzászólásra
a szomszéd faluba csinálják őket kiscsáko normál nagyságu bála belefér k,453-sal bálázok 100,nm a lakás de ha nagyon hidegvan afelsőszinten is meg nyissuk a radiátorokat
nekem még csak gázkazánom van, de nézegetem az aprítéktüzelésest, amit lehet teljesen autómatizálni
ha szalmatüzelés, akkor csak olyan kazán jöhet szóba, amibe belefér egy körbála, mert egy "fűtő" sokba kerül
Válasz #9. hozzászólásra
Milyen kazánod van? Mekkora bála fér bele? Mivel bálázod a bálát? Mekkora házat fűtesz vele?
Válasz #5. hozzászólásra
Köszönöm válaszát de nekem ez tul drága. Ettől sokkal olcsóbb a szalma tűzelésű kazán.
Válasz #6. hozzászólásra
www.calor2000.hu
Válasz #6. hozzászólásra
SZEVASZTOK nekünk bálás kazánunk van eggy fütési szezonba 600-700 bálát használunk
Válasz #7. hozzászólásra
úgy tudom van 25kw-os verziójuk is,legjobb ha ajánlatot kér tőlük.
Megnéztem azt a linket,de tul nagy az a kazán nekem. 24 KW elég lenne.
Engem olyan kazán érdekelne amibe kiskocka bálát lehet rakni esetleg "méterfát". Ha valakinek van tapasztalata szalmatüzelésről akkor az ossza már meg velem. Az érdekelne hogy mennyi szalma kell egy napra és hogy milyen a hatásfoka.
Válasz #4. hozzászólásra
Üdv Mtz,
Minden esetben a rendelkezés álló anyagi keretet kell figyelembe vennünk.A legolcsóbb ha a meglévő kazánunkat használjuk fel úgy hogy a kazánajtóra csatlakoztatunk egy apriték égetőt.Szerencsénkre van ilyen berendezés magyar gyártótól is.
Vannak kazánok melyek kifejezetten apritéktüzelésre készültek,ezek persze nagyságrendekkel többe kerülnek.Ezekről is szivesen teszek közzé információkat.Első nekifutásra kérem látogasson el a
http://biottomat.atw.hu/ oldalra
megjegyzés: nincs semmi közöm semmilyen gyártóhoz,a közölt információk saját tapasztalataim és saját gyüjtéseim!
András
Válasz #1. hozzászólásra
Engem érdekelne egy 110m2-es 3 szintes családi házra milyen fütési rendszert ajánl kazán stb.
Üdv.
Kérdezzen bátran!
Mit szeretne kifűteni?
Családi ház?
Műhely?
Fólia/Kertészet?
Szép napot. Engem érdekelne a dolog.
Jó napot,sziasztok!
Tudtátok hogy a száraz faapríték kiváló alternativája a földgáznak?
Tapasztalataimat szivesen megosztom az érdekeltekkel.
András