Hali. mi szombaton szedjük a az őszi messidort,az őszi tavaszinak pedig adunk egy kis vizet,mert kb van még 2-3 hete,még csak most kezd girizdesedni,olyasmi mint Lazácskának csak ez nem arno hanem flavour:)
Üdvözletem mindenkinek. Lenne egy olyan kérdésem, vagyis inkább édesanyám nevében, hogy mi van akkor ha a foki bajusza ahogy nekem mondta elkezd visszagyökeresedni a földbe? De a középső szár az pedig zöld.
Hát nem tudom te őszit írtál,de melyik fajtára gondoltál.
Az őszik már bent vannak,a kései fajták Arno,Toscanor,ill.magyar tavaszi még kint,de már azok sem sokáig.
Ha beért szára megdölve,bajusza belilulva,ha kihuzol egyet benyaklik a szára,érdemes kifektetni a földre 1-2 napra,szedéskor .Ilyenkor ha hamar szedi valaki néhány db. bezöldülhet,mintha filccel összekennéd.de néha csak szintén 1-2 napig benne hagyjuk a földben kihúzás után.De ilyenkor is legalább szárad még a szára.Mikor hogy sikerül.Ha jön az eső ,akkor vinni befelé mielöbb.Akkor figyelni kell be ne induljon,ha berohad a szára kipuhulhat a hagyma,akkor lehet kibontani mindet.Jártam már így.Ha szedhető állapotban van ,minél több nap érje,fehéredik,ellentétben a zödvágottaknál,ott meg dugni kell a nap elől,akkor meg lilul.Egyenlőre ennyi.
Meg az a problémám h nem tudom mikor lehetne felszedni a hagymát,ti mit néztek meg rajta,maga a szárát vagy a hagymát?
Annyi biztos h elrontottam az ideit mivel az őszit csak november elején duggattam el,és még így is van neki hátra kb 1 honap.:)
Ma bementem egy városi mezőgazdasági áruházba és fehér necchálót kértem fokhagymához és csak lesett. Szerintük ilyen nincs is forgalomban. Esetleg konkrét helyet tudtok mondani, ahol lehet kapni?
Nálunk kapott bőven. Ennyi elég is lenne neki idén, de jön még eső a héten, úgy néz ki.
Több mindent írtatok itt. Akkor mit lehetne adni még a tavaszinak, fejesedés előtt, ami biztosan használ és nem ront rajta?
Ammónium nitrát tavasszal fejtrágyaként azért jó, mert könnyen nagy mennyiségű anyagot fel tud venni a növény, sokkal könnyeben mint a pétisó, bár a pétisó tovább elkiséri a növényt.
Ammónium nitrát talajsavanyító hatással rendelkezik, ezért nem szeretik sokan.
Én is ugyanígy csinálom Ammónium nitrát + Volldünger granulátum.
Na hadd szóljak hozzá:-).Az amónium nitrát sz.tem indításnak jó kora tavasszal,bár én keverem volldünger komplexxel,Dehát ki,hogy......
Magnéziumot meg fejesedéskor/ keserűsó/ kipermetezve.
Én lombtrágyaként kálium nitrátot adok neki 3x. Plusz még kap mellé Magnéziumot és Cinket sárgulás megelőzésére a nagy melegben.
Haifa N-P-K: 13-0-46
http://www.gazdabolt.hu/T01739-Kalium-nitrat-25kg-Haifa
Nekem ez bevált
Hello!
Amilyen rosszul indult, ahhoz képest összeszedte magát. Szerintem szép, a fejesedés mintha még nem indult volna be. Azért gondoltam még egy tápanyag bevitelre. Lombtrágya helyett valami más?
3392 hozzászólás
A fokhagymának melyik a bajusza,a gyökere?
A foki lehengerelve ! A Tároló máglyarakáshoz elö készitve!
Ha jól emlékszem,annak idején a flavourt kérdezted:-). Na, és milyennek mutatkozik?
Hali. mi szombaton szedjük a az őszi messidort,az őszi tavaszinak pedig adunk egy kis vizet,mert kb van még 2-3 hete,még csak most kezd girizdesedni,olyasmi mint Lazácskának csak ez nem arno hanem flavour:)
Xerion! Köszönöm válaszodat! Simán eltaposod, és majd kiszeded?
Válasz #1236. hozzászólásra
Az arra jó hogy nem a szárába megy az energia ,hanem a fejébe talán még erősebb lesz., vagy nagyobb.... én is eltapostam már...
Sziasztok! Többen írtátok, hogy tapossátok a fokhagymát. Kérdezném, hogy az mire jó, és mikor kell csinálni? Közvetlen kiszedés előtt?
Üdvözletem mindenkinek. Lenne egy olyan kérdésem, vagyis inkább édesanyám nevében, hogy mi van akkor ha a foki bajusza ahogy nekem mondta elkezd visszagyökeresedni a földbe? De a középső szár az pedig zöld.
Őszi Arno,most ilyen stádiumban van.Szerintetek van valami baja,meg kb mennyi ideje lehet még?Előre is köszi!:)
Hát nem tudom te őszit írtál,de melyik fajtára gondoltál.
Az őszik már bent vannak,a kései fajták Arno,Toscanor,ill.magyar tavaszi még kint,de már azok sem sokáig.
Ha beért szára megdölve,bajusza belilulva,ha kihuzol egyet benyaklik a szára,érdemes kifektetni a földre 1-2 napra,szedéskor .Ilyenkor ha hamar szedi valaki néhány db. bezöldülhet,mintha filccel összekennéd.de néha csak szintén 1-2 napig benne hagyjuk a földben kihúzás után.De ilyenkor is legalább szárad még a szára.Mikor hogy sikerül.Ha jön az eső ,akkor vinni befelé mielöbb.Akkor figyelni kell be ne induljon,ha berohad a szára kipuhulhat a hagyma,akkor lehet kibontani mindet.Jártam már így.Ha szedhető állapotban van ,minél több nap érje,fehéredik,ellentétben a zödvágottaknál,ott meg dugni kell a nap elől,akkor meg lilul.Egyenlőre ennyi.
Válasz #1230. hozzászólásra Én 10án elkezdem szedni a oktober végi ültetésü Arnot a szára elkezdet megdölni ami az érés jele
Meg az a problémám h nem tudom mikor lehetne felszedni a hagymát,ti mit néztek meg rajta,maga a szárát vagy a hagymát?
Annyi biztos h elrontottam az ideit mivel az őszit csak november elején duggattam el,és még így is van neki hátra kb 1 honap.:)
Válasz #1227. hozzászólásra nem szoktam de kiprobálom idén
Agostore raschelzsák
Sziasztok!A fokhagyma szárát ti elszoktátok taposni érés előtt?
Fehér rashel zsák : Euplaza
rashel gyártó : Kenderfonó Zrt
raschel zsákok : Tempek
Igen Pali,majdnem:-)))
gondolom 1200 fT kiloja :DDDD
Na leírtam az összeget,de inkább kitöröltem:-)))Senki üzletét nem akarom rontani:-)))Makón sz.-r az ára legyen ennyi elég.
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy most milyen árban megy az őszi fokhagyma felvásárlása? Mennyi felárat szoktak kérni, ha pucolva kell az összes?
Köszi segítségeteket! :)
Állományban hatásos a Fusilade és az Agil !!!!
Az Agilnak 45 nap az élelm.várakozási ideje. Zőld könyv jó ha van.
Muhar és fű félékre igen jó.
Válasz #1216. hozzászólásra
Pantera az jó szerintem,a vöröshagymában jol teljesített fokiba tülcséres védőfejjel lehetne alkalmazni.
Fokhagyma ára eddig jó!
tavaszi fokiba milyen gyomirtot lehetne még kifujni? muhar, zsirparéj meg füféle ellen a sok esö felhuzta a gazt rendesen
Válasz #1213. hozzászólásra nézem nap mint nap az állományt mi van a földbe lehet hamarabb kikell szedni a földböl mint gondoltam
Sziasztok!
Ma bementem egy városi mezőgazdasági áruházba és fehér necchálót kértem fokhagymához és csak lesett. Szerintük ilyen nincs is forgalomban. Esetleg konkrét helyet tudtok mondani, ahol lehet kapni?
Válasz #1210. hozzászólásra
Nálunk kapott bőven. Ennyi elég is lenne neki idén, de jön még eső a héten, úgy néz ki.
Több mindent írtatok itt. Akkor mit lehetne adni még a tavaszinak, fejesedés előtt, ami biztosan használ és nem ront rajta?
Gyomirtás ralátam egy dokist hátha valakinek jol jön!
Válasz #1208. hozzászólásra Tibi! újra telepitettem a gépet egy mailt dobj már rám!
esövel hogy álltok?
Ammónium nitrát tavasszal fejtrágyaként azért jó, mert könnyen nagy mennyiségű anyagot fel tud venni a növény, sokkal könnyeben mint a pétisó, bár a pétisó tovább elkiséri a növényt.
Ammónium nitrát talajsavanyító hatással rendelkezik, ezért nem szeretik sokan.
Én is ugyanígy csinálom Ammónium nitrát + Volldünger granulátum.
Na hadd szóljak hozzá:-).Az amónium nitrát sz.tem indításnak jó kora tavasszal,bár én keverem volldünger komplexxel,Dehát ki,hogy......
Magnéziumot meg fejesedéskor/ keserűsó/ kipermetezve.
Válasz #1196. hozzászólásra cinket és magnéziumot milyen nevüt használsz?
Nem akarok hülyeséget mondeni de mint ha ugy emlékszem a Növényszerviz irta itt a topicba 2-3 honapja
Ezért jó ez a fórum sok mindent hall az ember és meglehet vitatni.
Ezt énis itt hallotam a fórumon egyébként anonium nitrátot nem szorok egyáltalán
Válasz #1197. hozzászólásra
És ezt miből is gondolod?
De azért fejtárgyaként 34-es ammónium nitrát szór a 80%!
Azt hogy menyit árto neki azt nem tudom énis komlex mütrágyát haszálok csak szulfátosat.
Akkor ez azt jelenti h én is többet ártottam mint használtam neki,ezek szerint akkor a komplex műtrágya már nem is jó neki?:S
Válasz #1199. hozzászólásra
Tomka Pál Rss Feed
A fokira kálium szulfátot szabad csak
Nitrátot??????????? fokhagyma nem szereti a nitrátos mütrágyát
Én lombtrágyaként kálium nitrátot adok neki 3x. Plusz még kap mellé Magnéziumot és Cinket sárgulás megelőzésére a nagy melegben.
Haifa N-P-K: 13-0-46
http://www.gazdabolt.hu/T01739-Kalium-nitrat-25kg-Haifa
Nekem ez bevált
Válasz #1194. hozzászólásra
És milyent javasolsz?
ha még csak a fejesedés most indult el akkor mehet a lombtrágya.
Hello!
Amilyen rosszul indult, ahhoz képest összeszedte magát. Szerintem szép, a fejesedés mintha még nem indult volna be. Azért gondoltam még egy tápanyag bevitelre. Lombtrágya helyett valami más?