Helló!
Amit a képen lehet látni,egyértelműen mozaik vírus betegség.Nem tudsz vele semmit se csinálni,nincs ellene vegyszer sem,egyedül csak úgy tudsz ellene védekezni,hogy nagyon oda kell figyelni és jövőre ilyen vírusbeteg hagymát nem szabad meghagyni magnak.Ha van rá lehetőséged zöld eladásra simán el tudod adni,ha van rá kereslet.Üdv:F Feri Makóról!
Ma ép időben jött egy kis eső.
Készítettem képeket a Illico és Sprint fajtákról.
Illico
Illico+Sprint
késői fagyok után szerintem korrekt lett a lombozat.
Pétisót,MAS-t és Fitohorm lombtrágyákat kapott
Hagyma sárga törpülés vírusa (OYDV)
A tünetei levélen sárga csíkok, szaporítóanyaggal terjed de mechanikai
sérülésekkel is átvihető. Ezt találtam Növényszervíz oldalán.
Szép jó estét!
Még nem irtam ide a forumba de sokat olvasgattam,és egy kis segitséget szeretnék kérni foki ügyben.Sárga csikok jelentek meg a levélen,és nem vagyok biztos hogy gomba vagy féreg.és nem akarom nagyon szennyezni a fokit mindenféle vegyszerrel.elöre is köszönöm.
Remélem senkit nem zavarok a sok képpel, de így talán jobban tudtok segíteni. TomkaPál, köszi a tippet, kedden megy neki a rézoxid.
Az első képek egy csavarodott hagymáról vannak, de nincs nyoma benne penésznek vagy kártevőnek. Ezen az elrakott gerezd száraz, szivacsos. A második sorozatban egy csavarodott van, benne kék penész, de a szára nagyon szép egészséges. Ezen a gerezd könnyen szétmálik.
Nem rég beszéltem novenyszervizzel telon . Egyrészböl csavarodhat kártevök miatt egyrészt meg a hirtelen meleg miatt. a kártevös dologra Danadim Progress !
Nálam is vannak ilyenek ez szerintem az idei év slágere lesz : én nem tottozok mhogy mia a baj mert kártevök is voltak most egy hét leforgása alatt kártevö , gomba ellen permetezünk és lombtrágyázunk
Segítséget szeretnék kérni.
Tavaly ősszel vettem arno-t a H-T-I Kft-től. Sajnos az időjárás miatt nagyon későn tudtam elrakni, mint már írtam lentebb írtam. Április 16 és 22 között. Nagyon sokat kellett válogatnom, mert voltak, amik már penészesek voltak. Amit elraktam annak nagy része már hajtott a zsákban.
Nedves, meleg földbe sikerült raknom, így már egy hét alatt kibújtak. Viszont nagyon sok beteg, a képeken látható módon. Ennél rosszabbak is vannak. Egyet kiszedtem és annak a gerezdje a felső részen szétmállott, és kékes volt (balra látható a kis darab).
Mi a megoldás? Minden beteget ki kell szednem? Az rossz lenne, mert kb. 40%-ról van szó. Mi lehetett a gond? A tárolás? Vagy az, hogy már hajtott amikor a földbe került? vagy a földben van valami? Amikor ősszel vettem az arno-t, akkor már kb 2-4%-a meg volt puhulva, lekvárosodva, azokat amennyire tudtam kiszedtem.
Előre is köszi a válaszokat.
Növényszervíz! Lenne egy kérdésem. Pantera 40 EC-t mikor lehet kifújni (mekkora gyomállapotban)? A fokhagymának nem lesz tőle baja, ha ugyanúgy jut rá mint a gyomokra?
3392 hozzászólás
Válasz #1076. hozzászólásra

Helló!
Amit a képen lehet látni,egyértelműen mozaik vírus betegség.Nem tudsz vele semmit se csinálni,nincs ellene vegyszer sem,egyedül csak úgy tudsz ellene védekezni,hogy nagyon oda kell figyelni és jövőre ilyen vírusbeteg hagymát nem szabad meghagyni magnak.Ha van rá lehetőséged zöld eladásra simán el tudod adni,ha van rá kereslet.Üdv:F Feri Makóról!
3-6 leveles őszi fokinál milyen gyomírtót lehet használni amit kisebb kiszerelésben is kapok a boltban?
Hello!
Van itthon atcara.
Az jó lesz a danadim progress helyett?
Hány napos a várakozási idő?
Válasz #1087. hozzászólásra
Élelmezésügyi várakozási idő figyelembevételével lehet használni nagy melegben 25 fok felet perzselhet.
Réz-oxidot hány leveles állapotig lehet használni vagy bármikor lehet?
Ma ép időben jött egy kis eső.

Készítettem képeket a Illico és Sprint fajtákról.
Illico
Illico+Sprint
késői fagyok után szerintem korrekt lett a lombozat.
Pétisót,MAS-t és Fitohorm lombtrágyákat kapott
Ma megnéztem az összi ültetésü Arnot kezd fejesedni!
Válasz #1075. hozzászólásra
Ez gyökér penész!!!
Válasz #1079. hozzászólásra
Köszönöm a segitséget!
Válasz #1081. hozzászólásra
Köszönöm, megpróbálom.
Válasz #1075. hozzászólásra
Amistar a megoldás, 0.75l/ha a dózis.
Ha kis területre kell 0.2 literben is kapható!
Válasz #1079. hozzászólásra
Akkor lehet nincs igazam. Bocsi.
Válasz #1077. hozzászólásra
Hagyma sárga törpülés vírusa (OYDV)
A tünetei levélen sárga csíkok, szaporítóanyaggal terjed de mechanikai
sérülésekkel is átvihető. Ezt találtam Növényszervíz oldalán.
Válasz #1077. hozzászólásra
Hello!
Szerintem ez csak a hidegtől lett ilyen. Semmi gond vele.
Az őszi nekem is ilyen.
Szép jó estét!
Még nem irtam ide a forumba de sokat olvasgattam,és egy kis segitséget szeretnék kérni foki ügyben.Sárga csikok jelentek meg a levélen,és nem vagyok biztos hogy gomba vagy féreg.és nem akarom nagyon szennyezni a fokit mindenféle vegyszerrel.elöre is köszönöm.
Remélem senkit nem zavarok a sok képpel, de így talán jobban tudtok segíteni. TomkaPál, köszi a tippet, kedden megy neki a rézoxid.

Az első képek egy csavarodott hagymáról vannak, de nincs nyoma benne penésznek vagy kártevőnek. Ezen az elrakott gerezd száraz, szivacsos. A második sorozatban egy csavarodott van, benne kék penész, de a szára nagyon szép egészséges. Ezen a gerezd könnyen szétmálik.
Válasz #1066. hozzászólásra
A fényképek alapján meg Rézoxiddal fujni kéne 2-3 alakalommal .
Növényszerviz fokhagyma védelme Akinek növény védelmis gondja van nézegesse az alábbi linket
Nem rég beszéltem novenyszervizzel telon . Egyrészböl csavarodhat kártevök miatt egyrészt meg a hirtelen meleg miatt. a kártevös dologra Danadim Progress !
Válasz #1069. hozzászólásra
Ezeknél sajnos minden levél csavarodik :(
De megnézem jobban.
Erre lehet valami ellenszer, vagy szedhetem ki már most a rosszakat?
Válasz #1066. hozzászólásra
jól láttom a középsö levél csavarodik a fokinak?
Nálam is vannak ilyenek ez szerintem az idei év slágere lesz : én nem tottozok mhogy mia a baj mert kártevök is voltak most egy hét leforgása alatt kártevö , gomba ellen permetezünk és lombtrágyázunk
Kíváncsi vagyok mit mond erre Növényszerviz. :(
Bocs, a képek mindig lemaradnak. Elfelejtek kattintani :)

Hello!
Segítséget szeretnék kérni.
Tavaly ősszel vettem arno-t a H-T-I Kft-től. Sajnos az időjárás miatt nagyon későn tudtam elrakni, mint már írtam lentebb írtam. Április 16 és 22 között. Nagyon sokat kellett válogatnom, mert voltak, amik már penészesek voltak. Amit elraktam annak nagy része már hajtott a zsákban.
Nedves, meleg földbe sikerült raknom, így már egy hét alatt kibújtak. Viszont nagyon sok beteg, a képeken látható módon. Ennél rosszabbak is vannak. Egyet kiszedtem és annak a gerezdje a felső részen szétmállott, és kékes volt (balra látható a kis darab).
Mi a megoldás? Minden beteget ki kell szednem? Az rossz lenne, mert kb. 40%-ról van szó. Mi lehetett a gond? A tárolás? Vagy az, hogy már hajtott amikor a földbe került? vagy a földben van valami? Amikor ősszel vettem az arno-t, akkor már kb 2-4%-a meg volt puhulva, lekvárosodva, azokat amennyire tudtam kiszedtem.
Előre is köszi a válaszokat.
Fokhagymának létezik e ISO szabványa ? ha igen tudd-e valaki nekem leirást róla?
Köszi mindenkinek!!! Perecke a rovalölöszer se környezet barát de azt mással nem tudom helyetesiteni sajnos .
Ejnye Pali! A Danadim Progress hát az mennyire környezetbarát:-)))??? Dehogy én se maradjak ki gratulálok a kicsihez:-)!!!
Válasz #1048. hozzászólásra

Üdv. Hosszú boldog életet és jó erőt és egészséget kívánok a picinek is és a kedves Mamának is.
A Papának pediglen gratulálok.:)
Én a kapát javasolnám az környezet és egészség barát
Üdv!
Szeretnék tanácsot kérni hogy dugatott vöröshagymában milyen gyomírtószert javasolnátok?
Hozzám megérkezet a hagymalégy igy ma megetettem öket DANADIM PROGESS al öket .
Éjjféltöl új cimen érhetö el termelöi honlapom:Weblapom
Ezer gratula a kis Herceggnőhöz
Pár év múlva kell még egy kapát venni 
Gratulálok a csöppséghez és jó egészséget kívánok nektek.
Köszönöm mindenkinek!
Növényszervíz! Lenne egy kérdésem. Pantera 40 EC-t mikor lehet kifújni (mekkora gyomállapotban)? A fokhagymának nem lesz tőle baja, ha ugyanúgy jut rá mint a gyomokra?
1,8 l/ha dózis megfelelő?
Előre is köszi a választ!
Grat :)
Gratula!

Gratulálok!
Ö lenne a jövö foki termesztöje.
Válasz #1046. hozzászólásra
1350m2 nem egy hatalmas terület
Válasz #1045. hozzászólásra
Köszönöm szépen a választ.
Egyedül kézzel kapálod a területed? Vagy milyen kis géppel? Mert elég nagy így a képeket nézve.
Válasz #1026. hozzászólásra
Kezdénsk NPK mütrágya gyomirtot soha nem használok csak kapálom.
Sziasztok! Egy kérdésem lenne csavarodik a a foki középsö levele de nem láttok rajta semmi kártevöt vagy iesmit mitöl lehet?
Válasz #1036. hozzászólásra
Perecke! Megtennéd, hogy rám írsz privátban a norbis@freestart.hu -n , szeretnék kérdezni pár dolgot a felvásárlással kapcsolatban, ha nem baj?