Köszönöm, ezeket találtam én is. Sajnos magas a postaköltség, de mindegy, egyet rendelek aztán meglátom. remélem jó lesz, olyan amilyenre gondoltam.
Köszi.
üdv.
Hello!
Tömlőt találtam a neten, de arra gondoltam, hogy az 1 és 2 kg-ban annyi fej van, hogy hosszú lenne egy adag tömlőben egyesével. Vagy Te milyenre gondolsz?
Ne offoljuk össze a forumot, emalben küldenél több infót? Képet árat stb.
köszi
1 és 2 kg-ost nem zsákba csomagoljuk hanem /rasel/vagy egyéb anyagú tömlőbe. A töltéskor ebbe kerül az áru/foki/ és két vége lezárásra kerül. Ha gondolod tudok küldeni.
Én úgy gondolom, hogy az eredeti magnak való fajták azok pl makón teremnek. Ott tökéletes nekik a föld. Én elhoztam ide zalába. Azt ha elrakom és a következőből megint rakok el akkor már a zalait rakom, és az nem olyan jó mint egy eredeti makói. Így pár év alatt elfajzik. De a makói az mindig szép marad, így az minden évben jó magnak.
szerintem.
Van valakinek eladó zsákja? 1 vagy 2 kg-os kellene max 50 darab. Sehol nem találok a neten, vagy csak nagy mennyiségben. Megköszönném, ha van valakinek és elküldené postán. erre a mailre küldjön ajánlatot akinek van: lenbela1@freemail.hu
köszönöm
Válasz #422. hozzászólásra
Igazad van,a hagyományos őszi makói változatból is kell 50 kg/egység/400 négyzetméter/ esetleg egy hagyományos Lelei tavaszi változatból ha 4-4,5-ig szedi a magot az ember elég 35 kg mag. De ha szép hagymát hagy az ember és csak szélső és másod girizdet rakja el biztos kell az 50 kg. Mondjuk én nem nagyon értek hozzá mert idén is csak 50 ha növényvédelméért feleltem. .
Akkor egy kérdés , miért is vegyen én l e Ft felett ezt a vetőmagot, amikor ahogy nézem a hirdetéseket 500-600 -ért is vehetek szép árut. Vagy nem ?
Ebből fogok megélni,/mivel ebben az országban másból már nem tudok, remélem ebből igen/ ezért fontos minden infó.Kössz!
De hogy is kell 1400 kg, ugyan már, egységenként ha jó a mag akkor is csak 35 kg kell. Egy egység = 400 négyzetméter . Legalább butaságokat ne mondjatok egymásnak mert ahhoz elég drága sport annak aki még nem csinálta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sziasztok !
Legyen szíves valaki mondja meg nekem mennyi fokhagyma kell 1 hA-ra.Vennék magot de nem tudom,hogy hol vegyem és mennyit.
Ajánlana valaki magárat, esetleg eladót? Tanúsítvánnyal ellátott fokhagymát szeretnék, vagy először termeljem meg a magomat? Ti, hogy csináljátok?
Köszi!
Hello!
Milyen felhasználásra veszik 200!!! Ft-ért a fokhagymát?
Én most kezdtem el foglalkozni vele, mint lentebb is láthatod a hozzászólásaimat, de 1000 Ft-ért veszik tőlem az ismerősök, kollégák. Azért tudom ennyiért adni, mert a boltban 1600-1700 forint egy kiló makói.
Ami nem jön le kézzel,azt nemigen szabad vájkálni,mert rolékonyabb lesz.De most ahogy írod,beugrott,igen mi is késsel körbevakartuk a gyökerét.De ha jonnek makói hagymások,majd beszámolnak a pucolásról.
Két mázsát /nap??? Az itteni kötött földben termett hagymából nem tudom ezt elképzelni. Egyszer megnézném ezt a teljesítményt. Az enyémet a szomszéd néni pucolta fel, de vagy két hét alatt délutánonként, és összesen nincs két mázsa..
Én 20 éve sokat jártam napszámba,többek közt fokhagymát is pucoltunk teljesítménybérbe.Akkor 20 ft/kg-ot kaptunk a pucolásért,és kb.,ha jól emlékszem,napi 200 kg.-ot sikerül a jobbaknak.
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni Tőletek.Most először ültettümk fokhagymát,még nincs tapasztalatunk.Francia Arno volt a szaporító anyag,ami állítólag magszárat nem fejleszt,ennek ellenére kb.30%-a az állománynak felmagzott,nagyon rövid idő alatt.ami persze a termés rovására ment.Van esetleg ötletetek,hogy ez mitől lehet?Amúgy sajnos nem lett vmi"fényes" a terméshozam,de ez gondolom ez betudható a kedvezőtlen időjárásnak is.
Esetleges választ köszönöm!
Ügyes vagy! Tényleg jó kezdetnek a mennyiség, majd arra figyelj, hogy 5 évig ne tegyél ugyanoda hagymafélét.
Én vissza veszem, tavaszit nem rakok jövőre, csak őszit. Le fog menni az ára. Add el minél gyorsabban.
Mag: Az idei év tapasztalata, hogy magnak nem hagyok, mert a tavaszival megszívtam.
A magnak valót máshogy kezelitek, többiek? Több növényvédőszert adtok neki?
Hello!
Na, elvégeztem a pucolással, kb 45 kg-om lett. Kezdésnek nagyon jó. A szomszédból az idősebb emberek is azt mondják, nekik ilyen szép soha nem sikerült. Igaz, én úgy rendeltem a magnak való az alföldről. De most már tudom, hogy tetszik neki az itteni zalai föld is :)
Lenne majd valakinek őszi magnak való? Azt is megpróbálnám.
Tőlem ismerősök, kollégák 1000 Ft/kg-ért megveszik. Nálunk a boltban meg a piacon 1700 felett van az ára.
És aki kicsit is igényes nem veszi meg a kínait.
Válasz #385. hozzászólásra
Már 400 Ft ért sem viszik a 5 cm-nél nagyobb hagymát. Keserű lesz az idei év, mindenki aranybányának hitte a fokhagymát sok embert nagy csalódás ér. Makó térségében volt már több mint 10 éve hogy szemételepre hordták a fokit mert nem kellet a kereskedőknek.
Hello!
Megint én vagyok :)
Pár kérdés. Megvan a fokhagyma, a garázsban szárad. Kérdésem, hogy megvárjam e, hogy teljesen elszáradjon a szára, vagy lehet már pucolni úgy, hogy a szára rendesen zörög, de ha levágom a hagymánál, akkor még egy kicsit zöldes a belseje?
Továbbá jól csinálom e, hogy a rászáradt földet úgy szedem le, hogy kesztyűvel kicsit erősebben megdörzsölöm, és így a földes réteg egy réteg elszáradt héjjal lejön?
Akinek több fokija van mint nekem, az hogyan pucolja? Tonna számra?
köszi
Hello!
Nagyon szép, ez milyen fajta, mert nekem nem ilyen van.
Ezek közül mindegyik egy árban megy? Tavaszi, vagy őszi hagyma ez?
Itt az enyémből a legszebb, 62 grammos. Kb 25% ilyen a többi kisebb.
Nekem tetszik.
3392 hozzászólás
Válasz #441. hozzászólásra
Hello!
Köszönöm, ezeket találtam én is. Sajnos magas a postaköltség, de mindegy, egyet rendelek aztán meglátom. remélem jó lesz, olyan amilyenre gondoltam.
Köszi.
üdv.
Válasz #440. hozzászólásra
http://www.gazdabolt.hu/shop/muanyag-folia_zsak-rachel/T05543-raschel-tomlo--nsarga-16-cm-x-150-m?TermekLimit=0&TermekOrder=nev
Válasz #439. hozzászólásra
http://www.kenderfono.hu/termekeink/raschel-tomlo/
Ja, még annyi, hogy valakinek lenne kb 50 kg-ra való tömlő?
Megvenném.
Vagy egy link ahonnan lehet rendelni. köszi
lenbela1@freemail.hu
Válasz #437. hozzászólásra
Úgy értettem, hogy egy sorban.
De köszönöm a tanácsot, megpróbálom.
üdv.
Válasz #436. hozzászólásra
A tömlőbe nem egyessével van.1-2 kg-hoz a tömlő van kitalálva,nyugodtan megveheted.
Válasz #435. hozzászólásra
Hello!
Tömlőt találtam a neten, de arra gondoltam, hogy az 1 és 2 kg-ban annyi fej van, hogy hosszú lenne egy adag tömlőben egyesével. Vagy Te milyenre gondolsz?
Ne offoljuk össze a forumot, emalben küldenél több infót? Képet árat stb.
köszi
Válasz #430. hozzászólásra
1 és 2 kg-ost nem zsákba csomagoljuk hanem /rasel/vagy egyéb anyagú tömlőbe. A töltéskor ebbe kerül az áru/foki/ és két vége lezárásra kerül. Ha gondolod tudok küldeni.
Én úgy gondolom, hogy az eredeti magnak való fajták azok pl makón teremnek. Ott tökéletes nekik a föld. Én elhoztam ide zalába. Azt ha elrakom és a következőből megint rakok el akkor már a zalait rakom, és az nem olyan jó mint egy eredeti makói. Így pár év alatt elfajzik. De a makói az mindig szép marad, így az minden évben jó magnak.
szerintem.
Válasz #432. hozzászólásra

Értem én, de hogyan termesztik az eredeti magooooot????
Válasz #431. hozzászólásra
Vissza lehet rakni,csak nem 20 x.Visszafajzik,gondolom.Elkorcsosul.
Válasz #429. hozzászólásra
LOL. Most komolyan. Értem, hogy nem lehet vissza rakni, de akkor az miből lett, amit magnak veszünk???
Hello!
Van valakinek eladó zsákja? 1 vagy 2 kg-os kellene max 50 darab. Sehol nem találok a neten, vagy csak nagy mennyiségben. Megköszönném, ha van valakinek és elküldené postán. erre a mailre küldjön ajánlatot akinek van: lenbela1@freemail.hu
köszönöm
Válasz #428. hozzászólásra

Úgy ahogy az első tojás lett!
Válasz #426. hozzászólásra
Amelyik sosem volt még vissza vetve, az honnan lesz?? Hogyan lesz vetőnek való egy fokhagyma?
Válasz #422. hozzászólásra

.
Igazad van,a hagyományos őszi makói változatból is kell 50 kg/egység/400 négyzetméter/ esetleg egy hagyományos Lelei tavaszi változatból ha 4-4,5-ig szedi a magot az ember elég 35 kg mag. De ha szép hagymát hagy az ember és csak szélső és másod girizdet rakja el biztos kell az 50 kg. Mondjuk én nem nagyon értek hozzá mert idén is csak 50 ha növényvédelméért feleltem.
Válasz #425. hozzászólásra
Nem mindegy hányszor van visszavetve.Amit hírdetnek,nem biztos,hogy olyan szép.Meg én amit hallottam,ezek az új francia hagymák kevésbé visszavethető.
Akkor egy kérdés , miért is vegyen én l e Ft felett ezt a vetőmagot, amikor ahogy nézem a hirdetéseket 500-600 -ért is vehetek szép árut. Vagy nem ?
Ebből fogok megélni,/mivel ebben az országban másból már nem tudok, remélem ebből igen/ ezért fontos minden infó.Kössz!
Válasz #423. hozzászólásra
Csávázni szoktuk,és a szép fejekből lesz.
Mitől lesz direkt vetőfokhagyma a fokhagyma, mert csávázott?
Válasz #421. hozzászólásra
Akkor te se csináltad.Normális gerezdnagyságról volt szó.Akkor 50 kg/lánc.
De hogy is kell 1400 kg, ugyan már, egységenként ha jó a mag akkor is csak 35 kg kell. Egy egység = 400 négyzetméter . Legalább butaságokat ne mondjatok egymásnak mert ahhoz elég drága sport annak aki még nem csinálta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #419. hozzászólásra
www.fokhagymavetomag.hu Gerezdnagyságtól függ a vetőmag.De a minőségi hagymából kell 1400 kg/ha.
Sziasztok !
Legyen szíves valaki mondja meg nekem mennyi fokhagyma kell 1 hA-ra.Vennék magot de nem tudom,hogy hol vegyem és mennyit.
Ajánlana valaki magárat, esetleg eladót? Tanúsítvánnyal ellátott fokhagymát szeretnék, vagy először termeljem meg a magomat? Ti, hogy csináljátok?
Köszi!
Moderálási elveink miatt törölve.
(575)
2012-10-04 13:03:35
Moderálási elveink miatt törölve.
Czanik Sanyi (1178)
2012-07-24 12:36:55
Válasz #415. hozzászólásra
Hello!
Milyen felhasználásra veszik 200!!! Ft-ért a fokhagymát?
Én most kezdtem el foglalkozni vele, mint lentebb is láthatod a hozzászólásaimat, de 1000 Ft-ért veszik tőlem az ismerősök, kollégák. Azért tudom ennyiért adni, mert a boltban 1600-1700 forint egy kiló makói.
Válasz #414. hozzászólásra
Nagyon nehéz, dorozsmai nagybani piacon 200 Ft/kg a 4 cm nagyságú.
2010-ben ez 800.-Ft volt.
Válasz #397. hozzászólásra
van nekem is egy kis tavaszim hogy megy az ár?
merre találtál piacot rá?
Válasz #412. hozzászólásra
Hmm, akkor azért 400-500-ért is megéri nagyban csinálni.
Válasz #411. hozzászólásra
50
Válasz #410. hozzászólásra
Aaaz igen, és mennyit fizetsz /kg érte? Csak, hogy tudjam majd a jövőben, mennyit fizessek...
Válasz #405. hozzászólásra

nálam volt aki ma 240kg-ot készített.
Válasz #408. hozzászólásra
Ami nem jön le kézzel,azt nemigen szabad vájkálni,mert rolékonyabb lesz.De most ahogy írod,beugrott,igen mi is késsel körbevakartuk a gyökerét.De ha jonnek makói hagymások,majd beszámolnak a pucolásról.
Válasz #406. hozzászólásra
Na így már haladósabb. Nálam késsel lehúzkodták aprólékosan a felső burok leveleket...
Szerintem pucolás szempontjából mindegy,hogy milyen földbe termett.A fejnagyság,az nem mindegy.
Igen,ha keresni akartunk nyomni kellett.Kertészcsomóba volt,szárát gyökerét levágni,utánna kézzel fehérre pucolni.A felső lebegő koszos hélyat leszedni.
Válasz #404. hozzászólásra
Két mázsát /nap??? Az itteni kötött földben termett hagymából nem tudom ezt elképzelni. Egyszer megnézném ezt a teljesítményt. Az enyémet a szomszéd néni pucolta fel, de vagy két hét alatt délutánonként, és összesen nincs két mázsa..
Válasz #400. hozzászólásra
Én 20 éve sokat jártam napszámba,többek közt fokhagymát is pucoltunk teljesítménybérbe.Akkor 20 ft/kg-ot kaptunk a pucolásért,és kb.,ha jól emlékszem,napi 200 kg.-ot sikerül a jobbaknak.
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni Tőletek.Most először ültettümk fokhagymát,még nincs tapasztalatunk.Francia Arno volt a szaporító anyag,ami állítólag magszárat nem fejleszt,ennek ellenére kb.30%-a az állománynak felmagzott,nagyon rövid idő alatt.ami persze a termés rovására ment.Van esetleg ötletetek,hogy ez mitől lehet?Amúgy sajnos nem lett vmi"fényes" a terméshozam,de ez gondolom ez betudható a kedvezőtlen időjárásnak is.
Esetleges választ köszönöm!
Válasz #401. hozzászólásra
Tényleg jó kezdetnek a mennyiség, majd arra figyelj, hogy 5 évig ne tegyél ugyanoda hagymafélét.
Ügyes vagy!
Én vissza veszem, tavaszit nem rakok jövőre, csak őszit. Le fog menni az ára. Add el minél gyorsabban.
Mag: Az idei év tapasztalata, hogy magnak nem hagyok, mert a tavaszival megszívtam.
A magnak valót máshogy kezelitek, többiek? Több növényvédőszert adtok neki?
Hello!
Na, elvégeztem a pucolással, kb 45 kg-om lett. Kezdésnek nagyon jó. A szomszédból az idősebb emberek is azt mondják, nekik ilyen szép soha nem sikerült. Igaz, én úgy rendeltem a magnak való az alföldről. De most már tudom, hogy tetszik neki az itteni zalai föld is :)
Lenne majd valakinek őszi magnak való? Azt is megpróbálnám.
Tőlem ismerősök, kollégák 1000 Ft/kg-ért megveszik. Nálunk a boltban meg a piacon 1700 felett van az ára.
És aki kicsit is igényes nem veszi meg a kínait.
Válasz #395. hozzászólásra

Arra én is kíváncsi lennék, hogy nagy tételben hogyan lehet megpucolni annyi fokit??
Én 1000-ért adom /kg vegyesen, kicsit is nagyot is. A pucolási technológiád megfelelő.
Válasz #394. hozzászólásra

Nem tudom, mi a neve, régen kaptam a fajtáját.
Válasz #397. hozzászólásra
Szabi! Az elérhetőségedet megadod? Beszéltük egyszer, hogy magnak valóban tudnánk boltolni.
Válasz #396. hozzászólásra

szerintem hamarosan emelkedni fog az ár,néhány nap alatt rengeteg érdeklődő volt száras őszi fokhagymára.
Válasz #385. hozzászólásra

Már 400 Ft ért sem viszik a 5 cm-nél nagyobb hagymát. Keserű lesz az idei év, mindenki aranybányának hitte a fokhagymát sok embert nagy csalódás ér. Makó térségében volt már több mint 10 éve hogy szemételepre hordták a fokit mert nem kellet a kereskedőknek.
Hello!
Megint én vagyok :)
Pár kérdés. Megvan a fokhagyma, a garázsban szárad. Kérdésem, hogy megvárjam e, hogy teljesen elszáradjon a szára, vagy lehet már pucolni úgy, hogy a szára rendesen zörög, de ha levágom a hagymánál, akkor még egy kicsit zöldes a belseje?
Továbbá jól csinálom e, hogy a rászáradt földet úgy szedem le, hogy kesztyűvel kicsit erősebben megdörzsölöm, és így a földes réteg egy réteg elszáradt héjjal lejön?
Akinek több fokija van mint nekem, az hogyan pucolja? Tonna számra?
köszi
Válasz #393. hozzászólásra

Hello!
Nagyon szép, ez milyen fajta, mert nekem nem ilyen van.
Ezek közül mindegyik egy árban megy? Tavaszi, vagy őszi hagyma ez?
Itt az enyémből a legszebb, 62 grammos. Kb 25% ilyen a többi kisebb.
Nekem tetszik.
Válasz #392. hozzászólásra

Ez 10,5 dkg a kezemben.