Itt nálunk se német, se osztrák, csak helyi gazdák, meg a TSZ utód "szervezete". (Maffiát már csak nem mondok.) A birtokviszonyok beálltak, a férgese kihullott, a bázisjog meg az utolsó lehetőséget is bezárja, a bérletek a TSZ-nél (vagy mi a szösznél) maradnak. Néhányan a helybeliek közül mindenáron (szó szerint!) próbáltak az utóbbi időkben venni, bérletet szerezni. Ők azok, akik miatt ennyire elszaladtak itt az árak.
Gyerekek miről beszélünk reális földár mihez képest reálil? (500ft/ak-ért vett föld százezrekért) ilyen árakat 1500-2000ft-os kukoricából max70mázsás átlagterméssel mikór térül meg? SOHA!!! Nálunk 10ak alatti földekre 20000ft/ha bérleti díjat fizetünk,nálunk igazán nehéz a nyereséges gazdálkodás!
Basszus, mifelénk a legdrágábbak a földek?!!!
20-40 AK közti földek
800.000-1.300.000 Ft/ha vételár
1800-2500 Ft/AK bérlet
És itt egy két hülye helybeli verte fel, nem a német.
Válasz #88. hozzászólásra
Egy 35-40 ak földért talán nem sokalnám a 600 ezret, de 14 ak-ért??? Úgy gondolom azért 400 ezer korrekt ár lenne.
Mi vagy három éve kötöttük újra a bérleti szerződéseket 30 kg/ak. Mondjuk mi elég gyenge területeken harcolunk (szikes).
Válasz #86. hozzászólásra
Én is 20-22 ezer/AK tudok.
Most az egyik tulaj akitől béreljük már nagyon régen el akarja adni, de az átlagosan 14-15 ak földért(jó kis szíkfoltos) 600 ezret akar kérni.
Ti milyen bérleti díjakat fizettek?
Na azért ez már tényleg durva, azt hittem a jelenlévők között szar helyzetben vagyok földpozíciók tekintetében, de itt legalább van minőség is az ár mögött, amit Te írtál, az rendesen kiverte nálam is a biztosítékot.
a héten egyeztem meg egy komolyabb területre 1 milla/heki az ár, bankot keresek hozzá de ebben az időszakban nevetségesek a feltételek és úgy néz ki, hogy részletfizetésben is meg tudunk egyezni
ugyan már, először is jelenlegi árakon 45 kilo x 30 ft = 1350 Ft/ak, tavalyin 2250, ez van nálad, nálam fix 60-70 ezer ft/ha, akár 3000 ft a búza ára, akár 5000. Na melyik jobb?
Válasz #62. hozzászólásra
Ez igaz a bérletre is Sajnos!
Ma borult ki, nálunk a bili. Egy gazdatársunk aki meghalt, mire a közeli barátai észbe kaptak egy-két másik "gazdatárs" elhappolta, sőt a bérbeadóknak is 45 kilót ígért/ AK a kialakult 30 kiló körüli ár helyett.
Válasz #60. hozzászólásra
Volt már nekem birkám.Olyan is volt-egy racka anya-,amelyiknek egy szem foga sem volt,de ikreket ellett és fel is nevelte őket,meg olyan is,amelyik állandóan ki volt engedve és ,mint egy kutya állandóan járkált utánunk:o)
Sőt volt már 19 kecskénk is,de a birkából több volt.A kecske gazember,a birka meg büdös.
Ezek a kiskutyák tündéri jószágok.
Hát ebben igazad van.
Mi már ott tartunk hogy hiába van pénzünk földre a környékünkön nincs eladó, mert a helyi nagymenő mindent megvett már. Mondjuk ez a magyar mentalitás, inkább legyen 1 kőgazdag, a többi meg legyen csóró rabszolga, mintha mindenkinek lenne egy közepes gazdasága.
Válasz #56. hozzászólásra
Szinte mindegy,hogy mennyit fizetsz érte,mert a föld értéke nem devalválódik,mindig csak drágább lesz.Ami most neked drága,az 2 év múlva nevetséges ár lesz,és majd mondod,hogy bárcsak megvettem volna.
Másik variáció,hogy nézel másfelé földet.
Ez az Újfalu környéki föld,vagy merre van?
(másik fórumon találkoztunk már:o))Ha az ottani föld,akkor ne sajnáld rá,de alkudj,ha tudsz!
8957 hozzászólás
Válasz #104. hozzászólásra
Itt nálunk se német, se osztrák, csak helyi gazdák, meg a TSZ utód "szervezete". (Maffiát már csak nem mondok.) A birtokviszonyok beálltak, a férgese kihullott, a bázisjog meg az utolsó lehetőséget is bezárja, a bérletek a TSZ-nél (vagy mi a szösznél) maradnak. Néhányan a helybeliek közül mindenáron (szó szerint!) próbáltak az utóbbi időkben venni, bérletet szerezni. Ők azok, akik miatt ennyire elszaladtak itt az árak.
Válasz #105. hozzászólásra
Meg vagyok lepve, nálunk csak azt veszi meg amit nagyon muszály,persze ha 2015-ig lenne rá bérletem én se kapkodnák a vétellel.
Válasz #104. hozzászólásra
náluk a szomszédod veszi a fődet
Válasz #101. hozzászólásra
Bárány, el vagy tévedve, nézz egy kicsit jobban körül, van itt osztrák annyi, mint a nyavalya, a magyarok csak kullognak utánuk.
Válasz #102. hozzászólásra
Ráadásul földrajzilag olyan szar helyen vagyunk hogy van 700db szalmabálám és a drága fuvar miatt nem tudom eladni.
Gyerekek miről beszélünk reális földár mihez képest reálil? (500ft/ak-ért vett föld százezrekért) ilyen árakat 1500-2000ft-os kukoricából max70mázsás átlagterméssel mikór térül meg? SOHA!!! Nálunk 10ak alatti földekre 20000ft/ha bérleti díjat fizetünk,nálunk igazán nehéz a nyereséges gazdálkodás!
Basszus, mifelénk a legdrágábbak a földek?!!!
20-40 AK közti földek
800.000-1.300.000 Ft/ha vételár
1800-2500 Ft/AK bérlet
És itt egy két hülye helybeli verte fel, nem a német.
Szevasztok!
összességében 300-600ezres ár elfogadható lenne ha külföldiek nem vernék fel az árakat?
meg az a ... papirmunka
Válasz #97. hozzászólásra
Bérleti díj: 30-45 kg búza/Ak
Földárak:300-600 e Ft/ha
Válasz #96. hozzászólásra
Hát igen ott a fele annyi talajmunkával sok év átlagában tuti a 10 tonnás kukorica.
Válasz #93. hozzászólásra
Van homok. 1h 5-17ak, 300-500e között mozog. Bérleti díj 30-40e között. És nálatok?
Pocsaj, Hosszúpályi,Létavértes 800-1000 e Ft/ha,sőt
még Berekböszörményben is ilyen árakat hallottam,de azok tuti földek....
Válasz #94. hozzászólásra
Hajdúsági löszhát?
Válasz #91. hozzászólásra
Nálunk 41Ak/ha földért hektáronként 1.200.000Ft-ot fizettek ki. Szerintem 1.600.000-ért is elment volna...
Válasz #92. hozzászólásra
Az nem homokos terület???
Ott milyenek a földárak, bérleti díjjak???
Válasz #90. hozzászólásra
Szabolcs megye Nyíregyházától 25km.
Egy 35-40 ak földért talán nem sokalnám a 600 ezret, de 14 ak-ért??? Úgy gondolom azért 400 ezer korrekt ár lenne.
Mi vagy három éve kötöttük újra a bérleti szerződéseket 30 kg/ak. Mondjuk mi elég gyenge területeken harcolunk (szikes).
Norbi honnan vagy?
AK-ak 7-től 25ig,de ez már ritka!!!
Itt nehéz profitot termelni!!!
Válasz #87. hozzászólásra
40 kg/Ak általában!Ti?
A 600 elég marós!!!
Válasz #87. hozzászólásra
Akkor nálatok 35-40ak egy h föld?
Válasz #86. hozzászólásra
Én is 20-22 ezer/AK tudok.
Most az egyik tulaj akitől béreljük már nagyon régen el akarja adni, de az átlagosan 14-15 ak földért(jó kis szíkfoltos) 600 ezret akar kérni.
Ti milyen bérleti díjakat fizettek?
Válasz #85. hozzászólásra
17-25 e Ft/Ak,de vannak irreálisan próbálkozók 850 e /ha mély fekete ami vizes évben úszik!
Te mikről hallottál???
Ákos Zsolt!
Itt a környéken milyen árakat tudsz szántóra?
Válasz #82. hozzászólásra
Az legalább terem is, ha el nem felejtesz vetni.
Válasz #80. hozzászólásra
Talán mert nincsen nagy szórás az AK értékben.
Válasz #80. hozzászólásra
csak nálunk 30 alatt nincs
Válasz #73. hozzászólásra
erre fele 1200-1500 Ft/AK vagy 40-45 KG/AK
Válasz #78. hozzászólásra
Érdekes, náluk ahány Ak, annyiszor 40000 és kész.
Válasz #77. hozzászólásra
a legtöbb amit fizettem egy hekiért az 1,3 milla volt, 32 AK-s és kényszerből, mert jobbról-balról én voltam a szomszéd
Válasz #77. hozzászólásra
Na azért ez már tényleg durva, azt hittem a jelenlévők között szar helyzetben vagyok földpozíciók tekintetében, de itt legalább van minőség is az ár mögött, amit Te írtál, az rendesen kiverte nálam is a biztosítékot.
Válasz #75. hozzászólásra
A minimum a 900 ezer.
De van most egy 8 hektáros amiért 12 misit kérnek, de az egész csak 105 Ak
Válasz #74. hozzászólásra
a héten egyeztem meg egy komolyabb területre 1 milla/heki az ár, bankot keresek hozzá de ebben az időszakban nevetségesek a feltételek és úgy néz ki, hogy részletfizetésben is meg tudunk egyezni
Válasz #72. hozzászólásra
Miért, akkor a 10 Ak-s föld 500ezer nem? Ha 50ezer/Ak.
Válasz #72. hozzászólásra
Nálunk még 1 milla felett sem tudunk venni!
Felénk is van olyan hogy választani lehet 800Ft/Ak vagy 30kg/Ak.
Jó de itt a földek harmada 10 AK-s, a többi meg 20-25 AK. Az ára itt is 40-50 ezer/AK, de 900 ezer alatt nincs föld.
Válasz #68. hozzászólásra
ugyan már, először is jelenlegi árakon 45 kilo x 30 ft = 1350 Ft/ak, tavalyin 2250, ez van nálad, nálam fix 60-70 ezer ft/ha, akár 3000 ft a búza ára, akár 5000. Na melyik jobb?
A föld ára egyre feljebb megy. Felénk 1-1,5 éve 20-25ezerért ment 1 Ak, ma meg már 40ezrezenek, és így is keresik. A bérletért meg 46kg/Ak-t fizetnek.
Válasz #68. hozzászólásra
nálunk 50-60 már 5-6 éve
Válasz #66. hozzászólásra
De a 45 kiló az rengeteg!
Válasz #63. hozzászólásra
Mindenki mindenütt a saját érdekét nézi.Nem kell ezen csodálkozni,alkalmazkodni kell.
Válasz #65. hozzászólásra
jobb ha hozzászoksz, és lesz még rosszabb is!
Ez igaz a bérletre is Sajnos!
Ma borult ki, nálunk a bili. Egy gazdatársunk aki meghalt, mire a közeli barátai észbe kaptak egy-két másik "gazdatárs" elhappolta, sőt a bérbeadóknak is 45 kilót ígért/ AK a kialakult 30 kiló körüli ár helyett.
Válasz #60. hozzászólásra
Volt már nekem birkám.Olyan is volt-egy racka anya-,amelyiknek egy szem foga sem volt,de ikreket ellett és fel is nevelte őket,meg olyan is,amelyik állandóan ki volt engedve és ,mint egy kutya állandóan járkált utánunk:o)
Sőt volt már 19 kecskénk is,de a birkából több volt.A kecske gazember,a birka meg büdös.
Ezek a kiskutyák tündéri jószágok.
Ja a kicsik, meg dögöljenek meg!
Válasz #61. hozzászólásra
sajnos ez van,itt mindenki mindenkire ráigér oszt a hülyék meg megveszik jó drágán.
Válasz #59. hozzászólásra
Hát ebben igazad van.
Mi már ott tartunk hogy hiába van pénzünk földre a környékünkön nincs eladó, mert a helyi nagymenő mindent megvett már. Mondjuk ez a magyar mentalitás, inkább legyen 1 kőgazdag, a többi meg legyen csóró rabszolga, mintha mindenkinek lenne egy közepes gazdasága.
Válasz #59. hozzászólásra
szia kertész! nem akarsz venni birkákat a kutya mellé??
Válasz #56. hozzászólásra
Szinte mindegy,hogy mennyit fizetsz érte,mert a föld értéke nem devalválódik,mindig csak drágább lesz.Ami most neked drága,az 2 év múlva nevetséges ár lesz,és majd mondod,hogy bárcsak megvettem volna.
Másik variáció,hogy nézel másfelé földet.
Ez az Újfalu környéki föld,vagy merre van?
(másik fórumon találkoztunk már:o))Ha az ottani föld,akkor ne sajnáld rá,de alkudj,ha tudsz!
Válasz #57. hozzászólásra
sajnos igazad van nálunk is 1 misit szeretnének a 10 -13AK-s föld hektárjáért