Válasz Tamás_15136 #4347. hozzászólásáraMax a gazdára van egészségügyi előírás, bolondnak kell lenni aki állatot akar tartani.
Legyen valamilyen állatod, más előírás nincs. De ezt elővásárlásra nem tudod használni. 1 éve üzemeltetni kell és az éves átlag állatlétszámodnak el kell érnie a hektáronkénti 0,5 állategységet a már meglévő összes területedre.
Válasz vargasz1980 #4348 hozzászó
Miből gondolod hogy ilyen magas árat valaki meg is ad érte, mert kérni kérhetsz de annyít nem ad érte épeszű ember aki gazdálkodik is . Helyileg hol található ez a föld ?
Folyamatban van egy adásvétel,ami most van kifüggesztve. Osztatlan közös,három testvértől veszem a saját részüket.
Az történt,hogy az interneten helytelenül jelent meg,mert nem adták össze a 3 eladó részarányát,viszont a vételárat azt igen. Egy gazdatárs is venne,viszont az ő eladója most az én adásvételimmel példálozik,hogy 3 szoros árat fizetek,mint amiben ők egyezkedtek.... Majdnem falhoz lettem állítva,hogy miért verem fel az árakat.
Lehet módosíttatni,vagyis javítani a kifüggesztésen,hogy az jelenjen meg a magyarorszag.hu-n,mint ami az adásvételiben van?
Válasz vargasz1980 #4343. hozzászólására30-400000 Ft Aranykoronája vagy 700.000 Ft tól felfelé ki mennyíért birja eladni ! Lenne eladó földed ? Jászságon belül merre ?
Elnezest mindenkitöl,azert vok értetlen, mivel nemreg lett be jegyezve nevemre a földhasznalat.anno 2008 ban, ki lett adva bérletbe, akkor az se szamit?
Válasz apuci #4333. hozzászólására1993-ban örököltem, mivel Tatam akkor halt meg,a nagymamámé volt a haszonélvezeti jog.de ő 2008 ban halt meg.ez is szamit?
Az adózás úgy van ha 5 éven belül eladod a szerzéstől akkor 20% forrásadó,
öt év után évenként 10%-ot csökken tehát 15 év után adómentes a szerzéstől számítva.
Ezt tudtam meg.
Válasz Garo #4320. hozzászólásáraJavítok, igazad van. Valóban szomszédosnak kell lennie.
Összekevertem, az 5hrsz az külön szerződés volt mind, 3 hrsz-es volt 1 szerződésen és az valóban szomszéd volt.
Válasz nagyi0812 #4318. hozzászólásáraÉn 5 hrsz-on szereplő nem szomszédos területeket vettem úgy, hogy egy szerződés volt és gond elfogadták. Természetesen a tulaj egy volt.
Válasz nagyi0812 #4318. hozzászólásáraAzért írtam én is mert nekem is volt egy terület ami szomszédos volt az ment egybe,
de volt még két terület ami más más településen volt azok meg külön külön,így a négy hrsz három adásvételi volt.
Válasz Garo #4316. hozzászólásáraSztem ez így nem igaz. Csak ha szomszédos földterületek ről van szó, max egy út választhatja el a földeket egymástól. Én vettem már így két földet egy személytől. Két szerződés kellett, mert nem szomszédos darabok voltak.
Válasz N.. Tamás #4312. hozzászólásáraAbban az esetben igen, ha a vételárak külön-külön szerepelnek benne. Ha egybefoglalt vételár is szerepel, akkor csak a szerződés egészére tehet elfogadót, nem mazsolázhat.
Válasz Salas #4305. hozzászólásáraValószínűleg a tsz vagy annak utód cége műveli, ezért is került egy már elhunyt ember nevére, így nem volt aki követelje.
Válasz Salas #4305. hozzászólásáraHát volt olyan,hogy 83-ban meghalt a néni,a gondviselője 91-ben,és a nénike,97-ben kapott földet,részarány kiadásban.
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék hogy osztatlan közös esetén a társtulajdonosnak van elővásárlási joga, vagy egy nem szomszéd fiatal gazdának? Továbbá ha egy szerződésben 2terület kerül eladásra, így csak az egyik területre külön is rá lehet jelentkezni? Mert az egyik terület 1/1-es, míg a hozzá tartozó fás rész osztatlan közös, szóval az osztatlanos részen a társtulajdonosnak van elővásárlási jogosultsága egy idegen fiatalgazdával szemben? Előre is köszi a választ.
8957 hozzászólás
Válasz Sz_Pisti #4356. hozzászólásáraÉs az illeték összegét hogy szabják meg?
Válasz Gergo87 #4355. hozzászólásáraIgen, ha befizeti az illeték dupláját...
Várd ki az 5 évet!
Üdv!
Édesapám tavaly vásárolt földet, van rá mód, hogy valahogy az én nevemre kerüljön a földhasználat? Vagy meg kell várni az 5 évet?
Válasz Tamás_15136 #4347. hozzászólásáraMax a gazdára van egészségügyi előírás, bolondnak kell lenni aki állatot akar tartani.
Legyen valamilyen állatod, más előírás nincs. De ezt elővásárlásra nem tudod használni. 1 éve üzemeltetni kell és az éves átlag állatlétszámodnak el kell érnie a hektáronkénti 0,5 állategységet a már meglévő összes területedre.
Válasz nagyi0812 #4352. hozzászólásáraUgy van legalább akkor megtudja a pénztárcája is hogy mennyírt szántják fel neki
Válasz vargasz1980 #4348. hozzászólásáraSztem kérjél inkább 3-t, vagy egye fene inkább 5misike.
Válasz vargasz1980 #4348 hozzászó
Miből gondolod hogy ilyen magas árat valaki meg is ad érte, mert kérni kérhetsz de annyít nem ad érte épeszű ember aki gazdálkodik is . Helyileg hol található ez a föld ?
Folyamatban van egy adásvétel,ami most van kifüggesztve. Osztatlan közös,három testvértől veszem a saját részüket.
Az történt,hogy az interneten helytelenül jelent meg,mert nem adták össze a 3 eladó részarányát,viszont a vételárat azt igen. Egy gazdatárs is venne,viszont az ő eladója most az én adásvételimmel példálozik,hogy 3 szoros árat fizetek,mint amiben ők egyezkedtek.... Majdnem falhoz lettem állítva,hogy miért verem fel az árakat.
Lehet módosíttatni,vagyis javítani a kifüggesztésen,hogy az jelenjen meg a magyarorszag.hu-n,mint ami az adásvételiben van?
Válasz Mézga #4330. hozzászólásáraItt olvastad?Vagy hol,nem találom!
Válasz N #4344. hozzászólásáraannál jóval többet kérek én hektáronként!
max 2 millio HK
Válasz ano #4342. hozzászólásáraSemmi egézségügyi előírás? Vagy tárolók létesítése? Az állat állományra előírás?
Válasz vargasz1980 #4343. hozzászólására150ezer+ÁFA körül.
Válasz N #4344. hozzászólására40.000 lett volna nem 400000
Válasz vargasz1980 #4343. hozzászólására30-400000 Ft Aranykoronája vagy 700.000 Ft tól felfelé ki mennyíért birja eladni ! Lenne eladó földed ? Jászságon belül merre ?
Mennyibe kerül egy 6 hektár föld felszántása?
Válasz Tamás_15136 #4341. hozzászólásáracsak annyi, hogy állatot kell tartson...
Sziasztok!
Milyen követelményei vannak annak hogy valaki hivatalosan állat tartó legyen?
Mennyi most 1 hektár föld értéke Szolnok megyében? jászságban
Köszönöm szépen válaszokat
Válasz Mézga #4335. hozzászólásáraEgyik ismerősöm 6 éve örökölte most meg eladná? Elvileg neki sem kell.
Elnezest mindenkitöl,azert vok értetlen, mivel nemreg lett be jegyezve nevemre a földhasznalat.anno 2008 ban, ki lett adva bérletbe, akkor az se szamit?
Válasz apuci #4336. hozzászólásáraIrtam privátba üzenetet
Köszönöm szépen valaszod
Válasz vargasz1980 #4334. hozzászólásáraÚgy van ahogy Mézga írja már régen nem adóköteles!
Válasz vargasz1980 #4332. hozzászólásáramég adóbevallást se kell arról csinálnod
Válasz apuci #4333. hozzászólására1993-ban örököltem, mivel Tatam akkor halt meg,a nagymamámé volt a haszonélvezeti jog.de ő 2008 ban halt meg.ez is szamit?
Válasz vargasz1980 #4332. hozzászólásáraKb 18 éve a tulajdonodban van akkor nem mert akkor kell ha 15 évnél hamarabb eladod és így tudom
Válasz nagyi0812 #4326. hozzászólásáraAkkor nem kell adoznom?
Válasz Mézga #4330. hozzászólásáraKöszi,akkor erre lehet várni kellene
Válasz apuci #4329. hozzászólásáraazt nem tudom. tegnap olvastam a hírekben az új adócsomagban
Válasz Mézga #4327. hozzászólásáraJanuár 1-től?
Válasz Mézga #4327. hozzászólásáraHá' vajon mié'??? Ugye a középkorú ügyvédstb. "urak" nem várnak 15 évet...
Válasz apuci #4324. hozzászólásáramost változik. jövőre 5 év után adómentes
Válasz vargasz1980 #4325. hozzászólásáraSemmire, de majd az ügyvéd is elmondja.
Eladnam a földem,adózás szempontjabol mire kell szamitanom?
Örökölt föld 1998 tól.
Válasz Claaastra #4323. hozzászólásáraKöszi már én is utána néztem,nem értenek hozzá és össze keverik a szezont a fazonnal!
Az adózás úgy van ha 5 éven belül eladod a szerzéstől akkor 20% forrásadó,
öt év után évenként 10%-ot csökken tehát 15 év után adómentes a szerzéstől számítva.
Ezt tudtam meg.
Válasz apuci #4322. hozzászólásáranem a szomszéd,talán ha 5 éven belül továbbadja
Valóban van olyan hogy ha nem szomszéd veszi meg a földet akkor adózni kell utána az eladónak?
Válasz Garo #4320. hozzászólásáraJavítok, igazad van. Valóban szomszédosnak kell lennie.
Összekevertem, az 5hrsz az külön szerződés volt mind, 3 hrsz-es volt 1 szerződésen és az valóban szomszéd volt.
Válasz nagyi0812 #4318. hozzászólásáraÉn 5 hrsz-on szereplő nem szomszédos területeket vettem úgy, hogy egy szerződés volt és gond elfogadták. Természetesen a tulaj egy volt.
Válasz nagyi0812 #4318. hozzászólásáraAzért írtam én is mert nekem is volt egy terület ami szomszédos volt az ment egybe,
de volt még két terület ami más más településen volt azok meg külön külön,így a négy hrsz három adásvételi volt.
Válasz Garo #4316. hozzászólásáraSztem ez így nem igaz. Csak ha szomszédos földterületek ről van szó, max egy út választhatja el a földeket egymástól. Én vettem már így két földet egy személytől. Két szerződés kellett, mert nem szomszédos darabok voltak.
Válasz N.. Tamás #4312. hozzászólásáraAbban az esetben igen, ha a vételárak külön-külön szerepelnek benne. Ha egybefoglalt vételár is szerepel, akkor csak a szerződés egészére tehet elfogadót, nem mazsolázhat.
Válasz apuci #4314. hozzászólásáraAnnyit írhat bele amennyit csak akar, ha az összes hrsz egy személyhez/céghez tartozik.
Válasz apuci #4314. hozzászólásáralehet
amennyit akarsz !
Válasz N.. Tamás #4312. hozzászólásáraSzerintem egy szerződésbe nem lehet csak egy hrsz.írni
Válasz N.. Tamás #4312. hozzászólásáraNem, mert te a szerződés egészét fogadod el.
Ha egy szerződésben két területnek/2helyrajzi szám/ van az adás vétele, akkor külön az egyikre is rá lehet jelentkezni????
Válasz Salas #4305. hozzászólásáraValószínűleg a tsz vagy annak utód cége műveli, ezért is került egy már elhunyt ember nevére, így nem volt aki követelje.
Válasz Salas #4305. hozzászólásáraHát volt olyan,hogy 83-ban meghalt a néni,a gondviselője 91-ben,és a nénike,97-ben kapott földet,részarány kiadásban.
Válasz N.. Tamás #4308. hozzászólásáraTárstulajdonos simán előzi szomszédot
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék hogy osztatlan közös esetén a társtulajdonosnak van elővásárlási joga, vagy egy nem szomszéd fiatal gazdának? Továbbá ha egy szerződésben 2terület kerül eladásra, így csak az egyik területre külön is rá lehet jelentkezni? Mert az egyik terület 1/1-es, míg a hozzá tartozó fás rész osztatlan közös, szóval az osztatlanos részen a társtulajdonosnak van elővásárlási jogosultsága egy idegen fiatalgazdával szemben? Előre is köszi a választ.