Válasz medikus #4260. hozzászólásáraSzerintem itt mindannyian azt a gatyát hordjuk, mert maga a kombájn az a gatya.
Attól hogy te új gombot varrsz rá ,attól még a tied is ugyanolyan ...ros :)
Válasz ÖSzabi #4259. hozzászólásáraAzért, mert jeladóból mindenütt 12v ost kapok csak.És az órám meg 24 v os.
Mechanikust tudnék venni, de az meg nem ér el a hűtőig.
Ékszíjból meg tök felesleges 30 ezerért újat venni, mert az soha nem azért szakad el mert elkopik, hanem vagy kezelő hiba miatt vagy véletlen üzemzavar miatt.Akkor meg nem mindegy hogy 30 ezret dobok ki a kukába vagy 5 ezret.
Válasz Hogel #4249. hozzászólásáraÉkszíjból, meg órákból jeladókból ne vegyél jasználtat! Az új sincs megfizethetetlen áron, és mi a biztosíték hogy a használt jó lesz? :)
Nah a kinlódásom tovább folytatódik az Mtz vel eddig csak erőtlen volt meg kokszolt mostmár legalább alig akar beindulni teker teker de percek kellenek mire 1 általán elkezd pöfögni .. adagoló lehet?
Válasz Hogel #4246. hozzászólásáraa cséplő szíjam nekem 514 re átalakított 3-as szíjas.Ahhoz kellene a szíj kiemelő szerkezet.
Kellene egy hőfok óra a jeladójával együtt.Dob variátor szíj is kellene jó állapotú.
Válasz medikus #4243. hozzászólásáraIgen, köszi!
A csövet feltöltöttem olajjal összeraktam és megoldódott a gond! :)
Köszi a tanácsoka mind kettőtöknek! :)
Válasz kori01 #4239. hozzászólásáraMost megpróbálom azt amit medikus írt, hátha úgy felkapja aztán a kormányt tekergetve hátha kidolgozza a levegőt.
Ha nem lesz jó, akkor úgy is jelentkezek még.
Válasz ÖSzabi #4237. hozzászólásáranem nagyon szokta kidolgozni csak úgy
nekünk is volt igy és akkor az üritőcsigát nyitogattam ki be
az 524-esben.
szivócsőben is lehet levegő meg nyissatok esetleg valamelyik nyomócsövet hogy mi van.
Sziasztok! Olyan gondom akadt a géppel hogy besültek a hidralika szivattyú hajtásban a csapágyak és leszakította az ékszíjakat, ezzel eddig nincs is gond, orvosoltuk a gondot! Összeraktam beindítottam és mégsincs semmi hidraulika!
Tartály kb 3/4-ig van olajjal, szűrő tavaly lett kipucolva.
Ötletek hogy mi lehet a gond?
Talán a szivattyú bemondta az unalmast?
Válasz Apuka80 #4229. hozzászólásáraVannak rovátkák a lemezes kapcsolón!Az a finom állító!Ha az adagolót nam függőben rögzíted,akkor is más a gyujtási fokod!!!A 2150 motor fordulathoz 30.5 re állítsd az előtöltést!A kipufogó alatt a lendkerék felett van az ellenörző nyílás!
Válasz medikus #4224. hozzászólására Maradt még egy jó pár dolgom a 12-esből és ha vinnének is valamit gondban vagyok az árral, A múltkor dobvariátor ékszíjtárcsát kerestek ami a dobtengelyen van és rugó feszíti arra sem tudtam árat mondani, végül is nem hívott vissza az úriember,
Válasz ÖSzabi #4218. hozzászólásáraAz 514 fék azért dupla,mert azzal védi a féltengelyeket!Semmivel nem fog jobban!Sőt van akinél még úgy sem,mivel a főfékhenger maradt ugyan az!Kicsit kevés a 4 dobnak!
Válasz medikus #4217. hozzászólására
Hát az alkatrész dologban van igazad! Gondolkodtam 514-ben is, azt már egy dokkal biztonságosabbnak gondolom, nekem kukorica adapter nem kell és gondoltam hogy elcserélni egy 514 re amihez csak gabona szerelék van
Válasz ÖSzabi #4216. hozzászólásáraÚj fék munkahenger garnitúra nem nagy pénz!Jó az a fék,fog rendesen,ha nem folyik valamelyik henger!Orra áll fékezéskor!Ezért venni egy ismeretlen technikát kár,még akkor az alkatrész háttér is kérdéses!!!!
4916 hozzászólás
https://www.feranker.hu/termekek/hutofolyadek-homerseklet-jelado-01-kijelzo-muszerhez-m14x1-5-ifa-l60-e512-514-multicar-m25-wartburg
Itt az l60 jeladó.Erre mit ír oda? L60 ifa , meg wartburg.
Hát a wartburg a 12v os .Akkor ez sem jó a 24v órához.
Válasz Hogel #4262. hozzászólásáraHogy legyen szép új órád
Katt: hőfokmérő
Válasz Hogel #4262. hozzászólásáraattól még ékszíjat újat kell venni!Az nincs kinyúlva!
Válasz Hogel #4261. hozzászólásáraAkkor válszd az L60 IFÁ-ét!!!!Nekem is az van!!!24 voltos!!
Válasz medikus #4260. hozzászólásáraSzerintem itt mindannyian azt a gatyát hordjuk, mert maga a kombájn az a gatya.
Attól hogy te új gombot varrsz rá ,attól még a tied is ugyanolyan ...ros :)
Válasz ÖSzabi #4259. hozzászólásáraAzért, mert jeladóból mindenütt 12v ost kapok csak.És az órám meg 24 v os.
Mechanikust tudnék venni, de az meg nem ér el a hűtőig.
Ékszíjból meg tök felesleges 30 ezerért újat venni, mert az soha nem azért szakad el mert elkopik, hanem vagy kezelő hiba miatt vagy véletlen üzemzavar miatt.Akkor meg nem mindegy hogy 30 ezret dobok ki a kukába vagy 5 ezret.
Válasz ÖSzabi #4259. hozzászólásáraAzt a gatyát akarja hordani,amit más levetett!
Válasz Hogel #4249. hozzászólásáraÉkszíjból, meg órákból jeladókból ne vegyél jasználtat! Az új sincs megfizethetetlen áron, és mi a biztosíték hogy a használt jó lesz? :)
Válasz denkolevente #4257. hozzászólásáraVéletlen ide írtam a másik forum helyett bocsánat D
Nah a kinlódásom tovább folytatódik az Mtz vel eddig csak erőtlen volt meg kokszolt mostmár legalább alig akar beindulni teker teker de percek kellenek mire 1 általán elkezd pöfögni .. adagoló lehet?
Válasz csöpi #4254. hozzászólására Eladtam 20 -ért kompletten meghajtással, ékszíjtárcsával.
Kérdezném 512 nél az eredeti nyomtáv széles vagy keskeny ?
Válasz rsandor #4221. hozzászólásáraHarmicöt az új szivattyú!
Illetve ajánlottak most forst. traktor kereket, aminek állítható a felnije.Az jó a kombájnra?Nincs semmi hátránya?
Válasz medikus #4251. hozzászólásáraMost belül van a szelep, de szeretném ha kívül lenne.Úgy mennyivel keskenyebb a nyomtáv?
Válasz Hogel #4250. hozzászólásáraAhogy akarod!
Mostmár első kerék is kellene :(
Egyébként valaki mondja már meg , hogy eredetileg hogy kell állni az első keréknek, szeleppel kifele, vagy befele?
Válasz Hogel #4246. hozzászólásáraa cséplő szíjam nekem 514 re átalakított 3-as szíjas.Ahhoz kellene a szíj kiemelő szerkezet.
Kellene egy hőfok óra a jeladójával együtt.Dob variátor szíj is kellene jó állapotú.
Válasz Hogel #4246. hozzászólásáraTÉPE E512 Kombájn alkatrészek eladók
Válasz Hogel #4246. hozzászólására/Szabolcsi/ vagyok mi kellene??
Hajdú-biharban nincs valakinek bontott 512-514 ?
Válasz ÖSzabi #4244. hozzászólására
Válasz medikus #4243. hozzászólásáraIgen, köszi!
A csövet feltöltöttem olajjal összeraktam és megoldódott a gond! :)
Köszi a tanácsoka mind kettőtöknek! :)
Válasz ÖSzabi #4241. hozzászólásáraJó lett?
Válasz ÖSzabi #4241. hozzászólásáraHa felkapja akkor tekerés nélkül is kidolgozza!
Válasz kori01 #4239. hozzászólásáraMost megpróbálom azt amit medikus írt, hátha úgy felkapja aztán a kormányt tekergetve hátha kidolgozza a levegőt.
Ha nem lesz jó, akkor úgy is jelentkezek még.
Válasz medikus #4238. hozzászólásáraOké, megpróbálom!
Válasz ÖSzabi #4237. hozzászólásáranem nagyon szokta kidolgozni csak úgy
nekünk is volt igy és akkor az üritőcsigát nyitogattam ki be
az 524-esben.
szivócsőben is lehet levegő meg nyissatok esetleg valamelyik nyomócsövet hogy mi van.
Válasz ÖSzabi #4237. hozzászólásáraÖntsd fel a szívócsövet!Lehet akkor felkapja!
Válasz medikus #4235. hozzászólásáraLe volt véve az egész szivattyú! Se kormány, se más hidralika!
Ha levegős akkor azt ki kéne dolgozza, nem?
Válasz ÖSzabi #4232. hozzászólásáraNem azt szokták ilyenkor csinálni hogy öntenek olajat a csőbe hogy könnyeben kidolgozza a levegőt?
Válasz ÖSzabi #4232. hozzászólásáraSzivattyú csöve le volt véve?
Válasz ÖSzabi #4232. hozzászólásáraKormány sem?
Válasz ÖSzabi #4232. hozzászólásáralevegősödés esetleg?
vagy szivattyú
Sziasztok! Olyan gondom akadt a géppel hogy besültek a hidralika szivattyú hajtásban a csapágyak és leszakította az ékszíjakat, ezzel eddig nincs is gond, orvosoltuk a gondot! Összeraktam beindítottam és mégsincs semmi hidraulika!

Tartály kb 3/4-ig van olajjal, szűrő tavaly lett kipucolva.
Ötletek hogy mi lehet a gond?
Talán a szivattyú bemondta az unalmast?
Válasz Apuka80 #4229. hozzászólásáraA lendkerék felőli henger az 1 henger!!!!!!!!
Válasz Apuka80 #4229. hozzászólásáraVannak rovátkák a lemezes kapcsolón!Az a finom állító!Ha az adagolót nam függőben rögzíted,akkor is más a gyujtási fokod!!!A 2150 motor fordulathoz 30.5 re állítsd az előtöltést!A kipufogó alatt a lendkerék felett van az ellenörző nyílás!
Válasz medikus #4228. hozzászólásáraA mostani motorom üres fordulaton 2100-2200 -at fordult,ez szeretném,ha megmaradna,az adagoló meghajtáson nincsenek jelölések?
Válasz Apuka80 #4227. hozzászólásáraHa felteszed az adagolót,ellenőrizd le a töltést!Függ hogy milyen fordulaton akarod használni!
Ma motorcserés lett a gép,vettem bele egy ifa motort,azt szeretném kérdezni,hogy az adagoló cserénél mire kell figyelni,mit hova kell állítani?
Válasz rsandor #4225. hozzászólásáraAnnak az egyik felét,(külső) utoljára 60-70 ért vettem.Nem emlékszem pontosan,de húzós volt!Új persze!
Válasz medikus #4224. hozzászólására Maradt még egy jó pár dolgom a 12-esből és ha vinnének is valamit gondban vagyok az árral, A múltkor dobvariátor ékszíjtárcsát kerestek ami a dobtengelyen van és rugó feszíti arra sem tudtam árat mondani, végül is nem hívott vissza az úriember,
Válasz rsandor #4223. hozzászólásáraDe ha nagyon kell,és nincs ,akkor mindent megér!
Válasz medikus #4222. hozzászólásárakössz
Válasz rsandor #4221. hozzászólására15-25!
Valaki segítsen már benne, hogy egy 512-es hidraulika szivattyú meghajtással együtt mennyit ér???? Kb Tól-íg,,,
Válasz ÖSzabi #4218. hozzászólásáraAz 514 fék azért dupla,mert azzal védi a féltengelyeket!Semmivel nem fog jobban!Sőt van akinél még úgy sem,mivel a főfékhenger maradt ugyan az!Kicsit kevés a 4 dobnak!
Válasz medikus #4217. hozzászólásáraegyébként 2 éve lettek kicserélve a fékhengerek újra :)
Válasz medikus #4217. hozzászólására
Hát az alkatrész dologban van igazad! Gondolkodtam 514-ben is, azt már egy dokkal biztonságosabbnak gondolom, nekem kukorica adapter nem kell és gondoltam hogy elcserélni egy 514 re amihez csak gabona szerelék van
Válasz ÖSzabi #4216. hozzászólásáraÚj fék munkahenger garnitúra nem nagy pénz!Jó az a fék,fog rendesen,ha nem folyik valamelyik henger!Orra áll fékezéskor!Ezért venni egy ismeretlen technikát kár,még akkor az alkatrész háttér is kérdéses!!!!