Azt nem tudom de azt olvastam az egykori gyár még mindig gyárt pótalkatrészt....valamint kis kombájnt. Lejjebb be linkelt fotó is az (új termék) egyébként idén már a kocka bálázóval is előálltak. Ismét ! Úgyhogy ha nem is itthon de kintről lesz alkatrész.
Szevasz!Minden megoldhato,ha van rá felszerelés meg szerelési kedv.A gép hátulját kell u alakban megerösiteni meg keresztbe kikötni és felszerelhetö a szecskázo a hátuljára.A szalmarázoval nem kell semmit csinálni.A motor szijtárcsára kell még egy kétsorost fellszerkeszteni ami az akku doboz elött meghajt egy elötét tengelyt.Ott kell megoldani a bekapcsolást és onnan a gép oldala mellet az akkuk mögött egy 22x7000 akárhanyas egysoros ékszijjal megy hátra a hajtás a szecskázohoz.Az enyémen igy van megoldva nem gyári de igényesen van megszerkesztve mintha gyári lenne.Itt rudazat segitséhével kapcsolhato be szijspanolással az elötéttengely behajtás és hátra állando a kapcsolat.Ha nem szecskázunk akkor a hosszu szijat lekell füzni és a szecskázo pedig lehajthato a terelö lemez meg felhajthato és a szalma szabadon távozik.Ha jobban érdekel a téma majd teszek fel képeket de azt inkább majd csak tavasszal mert a tárolo helyen sötét van nagyon.
Van egy szecskázóm, de gőzöm sincs hogyan kellene felszerelni az 514-esre,ami eredetileg nem szecskázósnak
készült/mármint a kombájn/.Hogyan lehetne meghajtatni ,
kell-e megerősítés a szalmarázók után stb..
Ha a kormány nem áll meg, akkor amikor emeled az asztalt, akkor nyomás van a vezértömbig.Akkor mérj nyomást a vezértömb után,valamelyik munkahengernél.
A szivattyúval mindenredben van most új a szíjtárcsa a szivattyú jó a borda. A kormányzás meg minden más rendben van csak az asztalt nem emeli se hidegen se melegen folyamatosan csak szaggatva. Emeli egy 20 cm és utána megáll.:S
Az én gépezetem hidegben csinálja a nem kielégitö hidroaulikus funkciokat.Nehéz kormányozni alig emeli az asztalt és nem nyitja ki a csigát snem variál.Melegszik az olaj kezd életre kelni.De mire kiérek a földekre 2-5km már müködik mindene és mehet.46-OS HIDRO olaj van benne.
Helló Kollegák! Van a birtokunkban Fortschritt E 514-es gép és van egy olyan problémánk vele hogy,az asztalt nem emeli fel teljesen hanem szagatva emeli fel. Nem tudtok véletlenül segíteni??? Előre is köszönöm.:d
Üdv. Nekem volt egy 14esen ugynilyen probléma szivattyukat megnézték egy markolojavito üzemben leprobálták zétkapták minden hibátlsn volt elvileg, akkor vezérlötömb le abban is stimmelt minden. Kidobtam a szűrőt semmi. Ráraktunk egy másik szivattyut egy bontott kombájnrol és működött minden. Tehát a műhelyben lehuztak és csak a szivattyu volt a kuka...
E514hiba oka? hidegen jól üzemel az üritőcsiga nyitas és a menetvariátor is űzemi höfokon viszont nem működnek. A hidraulika nyomás hidegen jó. Valakink volt már hasonló problémája?
Válasz #2672. hozzászólásra
Hú , ebbe nagyon belebonyolódtál! Nem jól gondolod az egészet! Egy keréken van jeladó, az méri a megtett utat méterben, a hektármérőbe be programozod az adott adapter munkaszélességét pl. kuki 6 sor 4.5 méter, ezen kívül csak annyi kell hogy a táblavégi fordulóknál meg kell szakítani a mérést ezt a ferde felvonón lévő mikrokapcsolóval vagy végálláskapcsolóval oldják meg, fordulónál ahogy emeled az asztalt megszakítja a mérést.Persze legpontosabban ez is a négyzetes alakú földeket méri ,de nem sok eltérés van az alaktalan földekben sem, mert gyakorlatilag téglalap alakokra osztja fel, ezeket összeadja és úgy jön ki a terület. Nekem is van a traktoron, vetésnél, permetezésnél, műtrágyaszórásnál megfizethetetlen.
Válasz #2671. hozzászólásra
Lehet hogy gyárt valamit,ami egy szabályos négyzetet megmér, de mi van akkor ha nem egyformák a terület oldalai,vagy görbe! Egy közönséges számoló géppel én is megszámolom a kerék fordulatot,de az csak egyenlő oldalú táblában jó.Megszámolod a kerék fordulatát,és beszorzod a kerületével.De ez is akkor jó, minél kisebb kerületről beszélsz.Például ha a nagykerékre teszed a jeladót,és az egy fordulatot hagy ki,akkor már sok eltérés lehet szélesség mérésnél!Van egy adott pl 400 méter hosszú táblád, a szélességnél egy fordulatot nem ad hozzá,akkor lehet 2000 négyzetméter eltérés is!!
Teljesítményigény: 30-40 LE
Hosszúság
munkahelyzetben: 3800 mm
szállítási helyzetben: 3000 mm
Szélesség
munkahelyzetben: 3000 mm
szállítási helyzetben: 2900 mm
13914 hozzászólás
Válasz #2714. hozzászólásra
Azt nem tudom de azt olvastam az egykori gyár még mindig gyárt pótalkatrészt....valamint kis kombájnt. Lejjebb be linkelt fotó is az (új termék) egyébként idén már a kocka bálázóval is előálltak. Ismét ! Úgyhogy ha nem is itthon de kintről lesz alkatrész.
Hol lehet Szabolcsban, 512-14 alkatrész venni?Minél közelebb a határhoz!
Köszönöm!Elég érthető,de azért kíváncsi leszek a fotókra!
Válasz #2711. hozzászólásra
Ha jobban érdekel a téma majd teszek fel képeket de azt inkább majd csak tavasszal mert a tárolo helyen sötét van nagyon.

Szevasz!Minden megoldhato,ha van rá felszerelés meg szerelési kedv.A gép hátulját kell u alakban megerösiteni meg keresztbe kikötni és felszerelhetö a szecskázo a hátuljára.A szalmarázoval nem kell semmit csinálni.A motor szijtárcsára kell még egy kétsorost fellszerkeszteni ami az akku doboz elött meghajt egy elötét tengelyt.Ott kell megoldani a bekapcsolást és onnan a gép oldala mellet az akkuk mögött egy 22x7000 akárhanyas egysoros ékszijjal megy hátra a hajtás a szecskázohoz.Az enyémen igy van megoldva nem gyári de igényesen van megszerkesztve mintha gyári lenne.Itt rudazat segitséhével kapcsolhato be szijspanolással az elötéttengely behajtás és hátra állando a kapcsolat.Ha nem szecskázunk akkor a hosszu szijat lekell füzni és a szecskázo pedig lehajthato a terelö lemez meg felhajthato és a szalma szabadon távozik.
Van egy szecskázóm, de gőzöm sincs hogyan kellene felszerelni az 514-esre,ami eredetileg nem szecskázósnak
készült/mármint a kombájn/.Hogyan lehetne meghajtatni ,
kell-e megerősítés a szalmarázók után stb..
Válasz #2709. hozzászólásra
Mire vagy kíváncsi?
2707 .hozzászólásra:
Esetleg tudnánk közvetlenül értékezni a témában? Tel.
szám?
Válasz #2705. hozzászólásra
Minden hová új pengét tegyél,akkor nem kell centírozni.
Válasz #2704. hozzászólásra
Ha mindene meg van akkor nem, mutatja magát! De van belőle több fajta!
szecskázobol hiányzik nekem elég sok penge és ujra szeretném csinálni
csinált már valaki szecskázo centirozást??? vagy van rá technika? vagy ha minden pengét bele rakok akkor pont jo lenne???? ennek mi a menete?
Szecskázót felszerelni az 514-esre,nagyon bonyolult?
Szia Csai!
Most láttam a kérdésed, mi motor olajat öntöttünk a hidraulikába is, azóta tökéletesen működik.
Ha a kormány nem áll meg, akkor amikor emeled az asztalt, akkor nyomás van a vezértömbig.Akkor mérj nyomást a vezértömb után,valamelyik munkahengernél.
Válasz #2700. hozzászólásra

Vezértömb vagy valami szelep esetleg??????
A szivattyúval mindenredben van most új a szíjtárcsa a szivattyú jó a borda. A kormányzás meg minden más rendben van csak az asztalt nem emeli se hidegen se melegen folyamatosan csak szaggatva. Emeli egy 20 cm és utána megáll.:S
Az én gépezetem hidegben csinálja a nem kielégitö hidroaulikus funkciokat.Nehéz kormányozni alig emeli az asztalt és nem nyitja ki a csigát snem variál.Melegszik az olaj kezd életre kelni.De mire kiérek a földekre 2-5km már müködik mindene és mehet.46-OS HIDRO olaj van benne.
Válasz #2694. hozzászólásra
Hogy állunk a rángatással?Olyankor a kormány is leáll?!!Az olajnyomás hiány jele!!!
Válasz #2696. hozzászólásra
Akkor nézzétek meg a szivattyú hajtását! Lehet kiette a bordát a szíjtárcsából!Vagy a szivattyú tengelyről ment le a borda!
Ht van benne elég..:D
Nincs benne elég olaj!
Helló Kollegák! Van a birtokunkban Fortschritt E 514-es gép és van egy olyan problémánk vele hogy,az asztalt nem emeli fel teljesen hanem szagatva emeli fel. Nem tudtok véletlenül segíteni
??? Előre is köszönöm.:d
Válasz #2692. hozzászólásra
De akkor hidegen is szína ha van rahja hajszál repi... neem?
Válasz #2691. hozzászólásra
A szívó ágon nem szívhat levegőt? (hajszálrepedés a gumi vagy a fém csövön)
Válasz #2690. hozzászólásra
Az új szivattyúval ugyan ezeket a hibákat produkálja!
Válasz #2687. hozzászólásra
Üdv. Nekem volt egy 14esen ugynilyen probléma szivattyukat megnézték egy markolojavito üzemben leprobálták zétkapták minden hibátlsn volt elvileg, akkor vezérlötömb le abban is stimmelt minden. Kidobtam a szűrőt semmi. Ráraktunk egy másik szivattyut egy bontott kombájnrol és működött minden. Tehát a műhelyben lehuztak és csak a szivattyu volt a kuka...
Válasz #2687. hozzászólásra
és melegen milyen a nyomás,az a lényeg nem a hideg
Volt.
E514hiba oka? hidegen jól üzemel az üritőcsiga nyitas és a menetvariátor is űzemi höfokon viszont nem működnek. A hidraulika nyomás hidegen jó. Valakink volt már hasonló problémája?
A betakarító gépek rovatban nem találsz?Van ott miliom!
sziasztok. nem tudnatok segiteni en egy oros 4011-es zuzos kukorica adaptert keresek ferdefelhordoval! ha valaki tud szolyon

Válasz #2683. hozzászólásra
Veszel egy bicikli computert meg kell hozzá egy uveges relé meg mágnesok és a menetsebességet is tudja...
Válasz #2681. hozzászólásra
Nekem is a vetőgépeimen van csak a kombáknba nincs , kellene bele ...
Válasz #2679. hozzászólásra
Ő elmond mindent, rendes fickó.
Válasz #2678. hozzászólásra
Én csak magamnak csináltam,igaz traktorba de az tök mindegy,nem ezzel foglalkozom...
Válasz #2678. hozzászólásra
Én csak magamnak csináltam,igaz traktorba de az tök mindegy,nem ezzel foglalkozom...
Köszi beszélek vele ,de hogy épitsem be ???
Válasz #2676. hozzászólásra

Akkor csinálj nekem egyet
Válasz #2676. hozzászólásra

Akkor hajrá
Pár óra alatt kétezer forintból nagyon jót lehet csinálni...
Nekem meg volt a számlálós, de mostmár van GPS, ami megfizethetetlen!!
Hú , ebbe nagyon belebonyolódtál! Nem jól gondolod az egészet! Egy keréken van jeladó, az méri a megtett utat méterben, a hektármérőbe be programozod az adott adapter munkaszélességét pl. kuki 6 sor 4.5 méter, ezen kívül csak annyi kell hogy a táblavégi fordulóknál meg kell szakítani a mérést ezt a ferde felvonón lévő mikrokapcsolóval vagy végálláskapcsolóval oldják meg, fordulónál ahogy emeled az asztalt megszakítja a mérést.Persze legpontosabban ez is a négyzetes alakú földeket méri ,de nem sok eltérés van az alaktalan földekben sem, mert gyakorlatilag téglalap alakokra osztja fel, ezeket összeadja és úgy jön ki a terület. Nekem is van a traktoron, vetésnél, permetezésnél, műtrágyaszórásnál megfizethetetlen.

egyébként a nagyok is (claas ,Jd ezen az elven számol
ne nagyon bonyolódj bele mert nem jol mondod,
Lehet hogy gyárt valamit,ami egy szabályos négyzetet megmér, de mi van akkor ha nem egyformák a terület oldalai,vagy görbe! Egy közönséges számoló géppel én is megszámolom a kerék fordulatot,de az csak egyenlő oldalú táblában jó.Megszámolod a kerék fordulatát,és beszorzod a kerületével.De ez is akkor jó, minél kisebb kerületről beszélsz.Például ha a nagykerékre teszed a jeladót,és az egy fordulatot hagy ki,akkor már sok eltérés lehet szélesség mérésnél!Van egy adott pl 400 méter hosszú táblád, a szélességnél egy fordulatot nem ad hozzá,akkor lehet 2000 négyzetméter eltérés is!!
Válasz #2669. hozzászólásra
Szia . Katt IDE, ő gyárt ilyeneket elérhető áron.
Hektárszámláló,az a terület mérő GPS!!!
Üdv. Hektárszámlálot tud.e valaki e514.re ???

balisimson.... köszönöm... igazándiból a lényege az lett volna, hogy 370 cm között elfér e? Kell e flexelni vagy sem? Azért köszönöm:P
Hogy mérsz vele területet, mikor nem egyforma a vége, vagy kacskaringós?!
Válasz #2665. hozzászólásra
FKA-421 műszaki adatai
Teljesítményigény: 30-40 LE
Hosszúság
munkahelyzetben: 3800 mm
szállítási helyzetben: 3000 mm
Szélesség
munkahelyzetben: 3000 mm
szállítási helyzetben: 2900 mm