Igen kell! Általában nem egy bonyolult dolog, az a kérdés, hogy ki csinálta meg a területalapú igényedet, elvileg neki van ügyfélkapus hozzáférése a rendszerhez.
Segítségeteket szeretném kérni! Tavaly, 2013 -ban nyertem a kertészeti géptámogatáson egy MTZ-t! Ugyebár EMVA-s forrásból támogatták a pályázatot. Az MVH küldött egy email-t e-monitoring adatszolgáltatásról mely az EMVA és halászati támogatásokkal áll kapcsolatban. Soha nem csináltam még e-monitoringot! EBBen az esetben nekem is kell?
pozitív összefüggésben írtam, természetesen, ugyanis az a tapasztalat hogy az ember ilyen helyzetben nem mer üzletbe belemenni, anélkül, hogy tudná hogy mi az eredmény, de te bebiztosítottad a legjobb forgatókönyvet amennyiben nyersz.........
Sajnos tapasztalat, hogy támogatást szagolva a gyártók és a kereskedők kihasználják a helyzetet és a legnagyobb nyerészkedői ők lesznek az egésznek, mert emelnek indokolatlanul is néhány %-t az áron, ezzel extraprofitot zsebre téve.
Mi az újra 300 közeli EUR/HUF árfolyamot várjuk, akkor lesz reális a bót ugyanis a beadáskor is ennyi (vagy emlékeim szerint néhány forinttal alatta )volt az árfolyam, nem is beszélve az általános 4-5% áremelésről ami EUR-ban történt jan febr óta.
Kösz szépen! akárhogy is írtad..
Viszont amit te is írtál, hogy kevés idő volt a beadásra, és sok kis hiányosság, hiba becsúszott. Ha ezek elenyészőek akkor az MVH- adategyeztetést kér, nem pedig elutasítja a támogatást. Remélem sok gazdát megnyugtatok ezzel. Mert én is rájöttem utólag, hogy egy adat nem stimmel.
Jah igen. Remélem, hogy a választások előtt kihirdetik, meg azt is hogy az Euró árfolyama 300 forint körül lesz. A gépek ára emelkedni fog, vagy már megtörtént 4-12% között. Én a kiállításon megegyeztem a tavalyi árban, megírtuk a szerződést, és fizettem bele előleget. Ha nyertes határozatot kapok, akkor annyival kevesebbet kell fizetnem, ha nem nyert a pályázat, akkor visszaküldik a pénzt, mivel ez gépvásárlási előleg nem pedig foglaló! Így küszöböltem ki az áremelési többletköltséget. A pályázattal kapcsolatban annyit, hogy azt mondták nem lesz hiánypótlás, de itt egy gazdának küldtek levelet adategyeztetésre, mert nem jól írta fel a megadott telep területének nagyságát, és ezt kijavította.
Sztem meg ahogyan itt irta valaki a választás előtt kihirdetik az eredményeket
Úgy nagyobb lesz a HÍRÉRTÉKE , hogy már megint mennyi támogatással megvalósuló beruházás lesz a mezőgazdaságban.
csak ha akkor rendelsz gépet, már a szezon végére lesz meg .......
Válasz #747. hozzászólásra
Bár csak ott járnánk már!
Ha nagyon a hónap végén értesítenek ki fogunk csúszni ebből a negyed évből és plusz 3 hónapot várhatunk az áfára!
Amilyen gyorsan be kellett adni nem csoda hogy apróbb hiányosságok becsúsztak.
Biztos vagyok benne, hogy rengeteg hasonló pályázó(zat) van ahol siettek, és vannak apróbb hiányosságok.....pl nálam is.
köszi, bár gondoltam hogy kell hozzá valami ilyesmi nyilatkozat ezért már le is tettünk róla , hogy nyerünk.
tavaszra meg kellene gépet venni, de mig nem jön meg a határozat nem akarunk más lépni.
Válasz #738. hozzászólásra
Bérleti szerződést kellet volna írni az állattartó telepről + nyilatkozatot,hogy ott fejlesztést hajthatsz végre én is így voltam.
1137 hozzászólás
Válasz #786. hozzászólásra
Igen kell! Általában nem egy bonyolult dolog, az a kérdés, hogy ki csinálta meg a területalapú igényedet, elvileg neki van ügyfélkapus hozzáférése a rendszerhez.
Segítségeteket szeretném kérni! Tavaly, 2013 -ban nyertem a kertészeti géptámogatáson egy MTZ-t! Ugyebár EMVA-s forrásból támogatták a pályázatot. Az MVH küldött egy email-t e-monitoring adatszolgáltatásról mely az EMVA és halászati támogatásokkal áll kapcsolatban. Soha nem csináltam még e-monitoringot! EBBen az esetben nekem is kell?
Ma nem történt semmi,pedig már hozzá voltam szokva a napi státusz váltáshoz.
Nálatok valami fejlemény vagy infó?
Válasz #775. hozzászólásra
Gázolajos topicban írnál valamit a kérdésemre.
Válasz #782. hozzászólásra
hátraarc? nemhogy előre haladna a folyamat!
egyébként délután nekem is volt státuszváltás, most ezt irja: Rögzítés, beérkezés alatt.
Válasz #780. hozzászólásra
nem de nem is azt várjuk , bár lehet azt kapunk........
Kapott már valaki értesítést arról, hogy nem nyert?
Kapott már valaki értesítést arról, hogy nem nyert?
Válasz #774. hozzászólásra

akkor hiába várom a 300-as eurót ugy néz ki,
Nekem azt mondták megyénként csa naggyából nézik áz ,hogy kivan töltve stb. Aztán megy a központba további szigorúbb ellenőrzésre.
Ezt megyei szinten bírálgatják ilyen lassan?
Válasz #774. hozzászólásra
Mert szerinted minden megyében egyforma gyorsan ügyintéznek? Ez hülyeség.
Válasz #773. hozzászólásra

Szerintem kezdhetsz örülni,mert akinek 01.14 az utolsó státuszáltás az valószinű nem kerűlt tovább a következő körbe. Köztük én is.
3. státuszváltás mai napon,továbbra is ellenőrzés alatt:)
Válasz #771. hozzászólásra
pozitív összefüggésben írtam, természetesen, ugyanis az a tapasztalat hogy az ember ilyen helyzetben nem mer üzletbe belemenni, anélkül, hogy tudná hogy mi az eredmény, de te bebiztosítottad a legjobb forgatókönyvet amennyiben nyersz.........
Sajnos tapasztalat, hogy támogatást szagolva a gyártók és a kereskedők kihasználják a helyzetet és a legnagyobb nyerészkedői ők lesznek az egésznek, mert emelnek indokolatlanul is néhány %-t az áron, ezzel extraprofitot zsebre téve.
Mi az újra 300 közeli EUR/HUF árfolyamot várjuk, akkor lesz reális a bót ugyanis a beadáskor is ennyi (vagy emlékeim szerint néhány forinttal alatta )volt az árfolyam, nem is beszélve az általános 4-5% áremelésről ami EUR-ban történt jan febr óta.
Válasz #766. hozzászólásra
Kösz szépen! akárhogy is írtad..
Viszont amit te is írtál, hogy kevés idő volt a beadásra, és sok kis hiányosság, hiba becsúszott. Ha ezek elenyészőek akkor az MVH- adategyeztetést kér, nem pedig elutasítja a támogatást. Remélem sok gazdát megnyugtatok ezzel. Mert én is rájöttem utólag, hogy egy adat nem stimmel.
Válasz #769. hozzászólásra
Az nem lehet , hogy aki az elsők között adta be, azokkal foglalkoznak?
Kisértékű!
Válasz #767. hozzászólásra
nagy vagy kiértékű a pályázat?
Nálam 01.14 óta a helyzet változatlan..
Nekem ma újabb státusz váltás.Nektek?
Válasz #765. hozzászólásra
Ügyes vagy!!!!!
Jah igen. Remélem, hogy a választások előtt kihirdetik, meg azt is hogy az Euró árfolyama 300 forint körül lesz. A gépek ára emelkedni fog, vagy már megtörtént 4-12% között. Én a kiállításon megegyeztem a tavalyi árban, megírtuk a szerződést, és fizettem bele előleget. Ha nyertes határozatot kapok, akkor annyival kevesebbet kell fizetnem, ha nem nyert a pályázat, akkor visszaküldik a pénzt, mivel ez gépvásárlási előleg nem pedig foglaló! Így küszöböltem ki az áremelési többletköltséget. A pályázattal kapcsolatban annyit, hogy azt mondták nem lesz hiánypótlás, de itt egy gazdának küldtek levelet adategyeztetésre, mert nem jól írta fel a megadott telep területének nagyságát, és ezt kijavította.
Válasz #763. hozzászólásra
Reméljük hogy így van!
Válasz #762. hozzászólásra
Én úgy hallottam, hogy a beadástól számít a 90 nap.
Válasz #760. hozzászólásra
Véletlenül nem a kihirdetett határidő végétől számítják a 90 napot?
Nekem is volt tegnap státuszváltás!
Válasz #760. hozzászólásra
akkor még várakozás, további pár hét...
Válasz #756. hozzászólásra
90 napjuk van a határozat meghozatalára, tehát, ha azt vesszük, hogy december 18-án zárult a beadás, akkor durván március 18-a a határidő...
Válasz #758. hozzászólásra
Sztem meg ahogyan itt irta valaki a választás előtt kihirdetik az eredményeket
Úgy nagyobb lesz a HÍRÉRTÉKE , hogy már megint mennyi támogatással megvalósuló beruházás lesz a mezőgazdaságban.
csak ha akkor rendelsz gépet, már a szezon végére lesz meg .......
Válasz #757. hozzászólásra
Valami biztos van a háttérbe. Fogadnék rá hogyha elmegyünk használtgépet venni tuti nyernénk, igy meg biztos feleslegesen várunk több hónapot!
Válasz #756. hozzászólásra

hogy úra 300 legyen az euró
Válasz #755. hozzászólásra

Mégis mire várnak?
Válasz #754. hozzászólásra
Ma azt mondta az MVH, hogy a következő két hétben nem valószínű, hogy határozatok mennének ki.
Gyerekek nekem ma státusz váltás, de továbbra is ellenőrzés alatt!
Válasz #750. hozzászólásra

Az biztos!!!!
Válasz #749. hozzászólásra
Amire tudtunk tettünk tartalékot,de ez a 3 gépből csak egy darab!
Válasz #748. hozzászólásra
Nem sokára meglesz 2-3 hét. Hogy bárki milyen áfa igénylő az senkit nem érdekel fent csak hogy a választásokra jó legyen az időzítés.
Válasz #748. hozzászólásra
meglesz addig a döntés , kérdés hogy a gépek mennyivel lesznek drágábbak mint amikor beadtad a pályázatot.....
Válasz #747. hozzászólásra
Bár csak ott járnánk már!
Ha nagyon a hónap végén értesítenek ki fogunk csúszni ebből a negyed évből és plusz 3 hónapot várhatunk az áfára!
Ne féljetek meglesz a lóvé választások előtt....
Nah mi a tényállás fiatalok ? :) van valakinél valami fejlemény ? :)
Válasz #744. hozzászólásra
Amilyen gyorsan be kellett adni nem csoda hogy apróbb hiányosságok becsúsztak.
Biztos vagyok benne, hogy rengeteg hasonló pályázó(zat) van ahol siettek, és vannak apróbb hiányosságok.....pl nálam is.
Válasz #743. hozzászólásra

azért annak tudatában , hogy nincs benne hiba vagy nem vettünk észre benne csak jobb lenne a várakozás.
Válasz #742. hozzászólásra
ne add fel!
Válasz #741. hozzászólásra

köszi, bár gondoltam hogy kell hozzá valami ilyesmi nyilatkozat ezért már le is tettünk róla , hogy nyerünk.
tavaszra meg kellene gépet venni, de mig nem jön meg a határozat nem akarunk más lépni.
Bérleti szerződést kellet volna írni az állattartó telepről + nyilatkozatot,hogy ott fejlesztést hajthatsz végre én is így voltam.
Válasz #739. hozzászólásra

lehet igazad van, mert aki bérelt telepet adott meg akkor az se nyerne.
viszont valami iratot meg lehet kellett volna csatolni.
és csak saját telepen lehetett fejleszteni?
sztem nem.........
Válasz #736. hozzászólásra

Bár úgy lenne!
nekünk sajna lesz benne egy olyan hiba amire utólag jöttünk rá
a telephelynek megadott telek nincs névre véve, hanem szülő nevén van.