sziasztok! Segítségetekre lenne szükégem! Tökmagozó gépet keresek! októberben még láttam egy moty 1500-as gépet a neten, de már nincs fent! egy hasonló kaliberű magozógép bővel elé lenne, aki tud segítsen legyen szíves!
Szia! Szentistvánbaksán Keresd Hornyák Sándort , Mi tőle vettük a Roppantót , de minden cucca megvan ,Elég Korrekt volt sztem szivesen megmutatja neked amire kiváncsi vagy !
Üdv Jana
Az Előző kérdésedre pedig azt tudom mondani,hogy amelyik földdel tudtunk foglalkoni az adta a magot 9 mázsás atlagot hozott !
üdv.
Borsod megyébe keresnék olyan tök termesztőt. akinek a betakarításához meg van mindene. itt gondolok.: roppantó, mosó, SZÁRÍTÓ és a tolóra és aki szívesen elárulna nekem mindent előre is köszönöm.
Üdvözlök mindenkit! Jövőre próbálkoznánk először tök termesztéssel. Kb 2-hon kezdenénk. Vetőmagot hol érdemes beszerezni, és milyen fajtát érdemes vetni? Jobb, biztonságosabb a fémzárolt mag? Zalában vagyunk.
Én is elgondolkodtam ezeken, jövőre venni akarunk egy Moty-t, a debreceni már kicsi, de az osztrák árak... Még használtban is a csillagos ég. Viszont egy domival meg az adapterrel ki lehetne jönni 10 alatt, a teljesítménye meg dupla és csak egy ember kell rá. Viszont semmi infó nincs róluk
Szia! Szerintem csak az adapter ,illetve a rosta furaton kell variálni , hisz a kukoricahoz se más gép van :) de ugy látom hogy egyre több embert foglalkoztat a téma :)
Semmi rajz nincs,velük csináltattam:http://www.farkasfarmkft.hu/Rendes vízteres kazán,csak belül,kb.10 cm széles laposvasakkal van teli hegesztve,nagyobb legyen a hőleadó felület.Lényeg,minél nagyobb legyen.
Üdv. MF-es olyan kérdésem lenne ami neked van a tökmag szárítón bálás kazán a roll egy rajzot tudnál nekem mutatni vagy emailban elküldeni amin rajta van a méretezések meg pontos alakzat. nagyon szépen köszönöm előre is a kérdésemre a választ. ha persze nem titkos a tervrajza.
mert most mis csinálunk egy szárítót és én is bálával szeretnék tüzelni
Sziasztok,
A kertemben termett 60 kg héj nélküli tökmag. Most szárad. Saját részre szeretném kipréseltetni. Tudnátok ajánlani a közelben (Pest megye déli része, Budapest) valakit, aki vállal bérpréselést ekkora tételben?
A segítséget előre is köszönöm.
Üdv. mindenkinek. nekem olyan kérdésem vagy kérésem lenne hogy én egy Tökropp hoz keresnék felszedőt. Havalakinek van eladó aszt meg kérném hogy írjon, vagy hívását várnám a 0630/424-71 24 es telefon számon. előre is köszönöm.
Sziasztok! Tökmagozó gépet keresek és ebben kérem a segítségeteket! Ha valakinek van eladó vagy van ilyen ismerőse légyszíves segítsetek! Köszönöm előre is!
Üdv: Ákos
Olyat szeretnék kérdezni tőletek, töktermesztőköl, hogy mennyire gyakori probléma szokott lenni a töknél a viharkár?
Tavasszal több töktermsztő kérdezte hogy lehet e viharra is biztosíni, de sajnos nem lehet viharkár biztosítást rá kötni.
De ha tényleges gond, jelezném az illetékesek felé, és jövőre akár lenne ilyen biztosítás!
Véleményeteket előre is köszönöm!
Lombtrágyát virágzás elején. Még akkor nem volt összefutva, ezért le vakdugóztam a permetezőt, és sávosan szórtam meg.
De amúgy mindent úgy csináltam ahogy javasoltad.
Mi is végeztünk, nekünk egyéni rekord termés lett. Kicsit több mint 2 hektáron 14q lett. Búza után ment, ősszel szántva, tavasszal 2x kombinátor, vetésnél komplex műtrágya + pétisó szórva, 2x kapálva.
3149 hozzászólás
Válasz #2245. hozzászólásra
Budančevica » kb. 4-5 óra autóútra Tőletek.
Fél hektáron szeretnénk megpróbálni a tököt.Olyan kérdésem lenne, hogy kézzel megoldható a szedése, magozása? Illetve természetes úton megszárítható?

Ez nem előrelépés a DMM hez képest....

oda van írva,sőt még térkép is van a gyengébbek kedvéért
Ez hol lehet?
Válasz #2241. hozzászólásra

Én is így vagyok vele, nem nagyon találni jót. Még egy évig marad a kicsi úgy néz ki
Válasz #2242. hozzászólásra
És nekem nem tudsz,egy jó moty-t??
Válasz #2237. hozzászólásra
Szervusz Ákos,nekem van egy DMM 1800 as Tökropp eladó,ha érdelel,jelentkezz!
Válasz #2240. hozzászólásra
Moty lenne jó,de nem találok megfizethetőt.Ha valaki tud,szóljon.
Válasz #2239. hozzászólásra
Mi lesz helyette??
Válasz #2237. hozzászólásra
Ez jó lesz?
nálunk 6 mázsa haonként
sziasztok! Segítségetekre lenne szükégem! Tökmagozó gépet keresek! októberben még láttam egy moty 1500-as gépet a neten, de már nincs fent! egy hasonló kaliberű magozógép bővel elé lenne, aki tud segítsen legyen szíves!
köszönöm: Ákos
Köszönöm szépen
Válasz #2234. hozzászólásra
Szia! Szentistvánbaksán Keresd Hornyák Sándort , Mi tőle vettük a Roppantót , de minden cucca megvan ,Elég Korrekt volt sztem szivesen megmutatja neked amire kiváncsi vagy !
Üdv Jana
Az Előző kérdésedre pedig azt tudom mondani,hogy amelyik földdel tudtunk foglalkoni az adta a magot 9 mázsás atlagot hozott !
üdv.
Borsod megyébe keresnék olyan tök termesztőt. akinek a betakarításához meg van mindene. itt gondolok.: roppantó, mosó, SZÁRÍTÓ és a tolóra és aki szívesen elárulna nekem mindent előre is köszönöm.
üdv.

Kinek milyen volt a száraz tömeg átlagja? kg?/ha
Válasz #2230. hozzászólásra
Bármit értékesítesz felvásárlási jegyre, arra mindenre jár.
Helló sikerült tök felszedőt vennem külön köszönöm a lehetőségeket!!!
üdv.: Balázs
Valaki hallott olyat,hogy egyes terményre,mint pl. a héjas tökmag,nem jár kompenzációs felár.Pedig a szerződésbe benne van,hogy jár.sos.
Üdvözlök mindenkit! Jövőre próbálkoznánk először tök termesztéssel. Kb 2-hon kezdenénk. Vetőmagot hol érdemes beszerezni, és milyen fajtát érdemes vetni? Jobb, biztonságosabb a fémzárolt mag? Zalában vagyunk.
Válasz #2228. hozzászólásra
Ha lehet vele gabonát vágni továbbra is,megérné.Vagy átalakítanám a 106-ost.
Ami jó nincs tiz alatt...
Válasz #2226. hozzászólásra
Kár,hogy ilyen kevés infó van róla.Az ára érdekelne.
Válasz #2225. hozzászólásra
http://www.landwirt.com/ez/index.php/kleinanzeigen/anfrage/380931
Válasz #2224. hozzászólásra
Hol látod??Linkeld már be.
Válasz #2220. hozzászólásra

most 1 db 108 Maxi eladó a flottából

Én is elgondolkodtam ezeken, jövőre venni akarunk egy Moty-t, a debreceni már kicsi, de az osztrák árak... Még használtban is a csillagos ég. Viszont egy domival meg az adapterrel ki lehetne jönni 10 alatt, a teljesítménye meg dupla és csak egy ember kell rá. Viszont semmi infó nincs róluk
Szia! Szerintem csak az adapter ,illetve a rosta furaton kell variálni , hisz a kukoricahoz se más gép van :) de ugy látom hogy egyre több embert foglalkoztat a téma :)
Valaki tudja,ezek hogyan vannak átalakítva??
Szia!
Én is szarazmagról beszéltem ,de sztem mondhatjuk hogy csak azzal számolunk :)
Köszi a választ! :)
Válasz #2216. hozzászólásra
Szia
Én legalábbis szárítás utáni mennyiséget írtam.
Sziasztok! Annyi kérdésem lenne, hogy amiket írtok mázsákat 1 ha-ra az már szárítás utáni mennyiség?
üdv. jana
egy telefon számot tudnál adni?
vagy egy utca házszámot?
Válasz #2213. hozzászólásra
Szia! Felsőnyárádon! miskolctól 30 Km re
Ma délután üzemelni is fog , mert bérszáritunk :)
Válasz #2212. hozzászólásra
Janasystem borsodba merre laksz?
mert szívesen megnézném a szerkentyűdet
Válasz #2208. hozzászólásra
Szia! Ha nem gond én is közbeszólok , mi is az idén csináltunk száritót magunknak , kb 1 bála/ óra attól függ mennyi a külső hőmérséklet .
Üdv Jana
Válasz #2210. hozzászólásra
Függ,hogy milyen levegőt szív a ventilátor.50 bála,15 mázsa száraz mag.
értem köszönöm szépen az információt.
és te menyire vagy megelégetve a teljesítményével?
Válasz #2208. hozzászólásra
Semmi rajz nincs,velük csináltattam:http://www.farkasfarmkft.hu/Rendes vízteres kazán,csak belül,kb.10 cm széles laposvasakkal van teli hegesztve,nagyobb legyen a hőleadó felület.Lényeg,minél nagyobb legyen.
Üdv. MF-es olyan kérdésem lenne ami neked van a tökmag szárítón bálás kazán a roll egy rajzot tudnál nekem mutatni vagy emailban elküldeni amin rajta van a méretezések meg pontos alakzat. nagyon szépen köszönöm előre is a kérdésemre a választ. ha persze nem titkos a tervrajza.

mert most mis csinálunk egy szárítót és én is bálával szeretnék tüzelni
Sziasztok,
A kertemben termett 60 kg héj nélküli tökmag. Most szárad. Saját részre szeretném kipréseltetni. Tudnátok ajánlani a közelben (Pest megye déli része, Budapest) valakit, aki vállal bérpréselést ekkora tételben?
A segítséget előre is köszönöm.
ha más nem már kerítettem egy kábel dobot akor abbol lesz
Válasz #2204. hozzászólásra
Külön nem hiszem ,hogy kapsz.Láttam már házi gyártmányt.
Üdv. mindenkinek. nekem olyan kérdésem vagy kérésem lenne hogy én egy Tökropp hoz keresnék felszedőt. Havalakinek van eladó aszt meg kérném hogy írjon, vagy hívását várnám a 0630/424-71 24 es telefon számon. előre is köszönöm.

Sziasztok! Tökmagozó gépet keresek és ebben kérem a segítségeteket! Ha valakinek van eladó vagy van ilyen ismerőse légyszíves segítsetek! Köszönöm előre is!
Üdv: Ákos
Olyat szeretnék kérdezni tőletek, töktermesztőköl, hogy mennyire gyakori probléma szokott lenni a töknél a viharkár?
Tavasszal több töktermsztő kérdezte hogy lehet e viharra is biztosíni, de sajnos nem lehet viharkár biztosítást rá kötni.
De ha tényleges gond, jelezném az illetékesek felé, és jövőre akár lenne ilyen biztosítás!
Véleményeteket előre is köszönöm!
Válasz #2198. hozzászólásra
Lombtrágyát virágzás elején. Még akkor nem volt összefutva, ezért le vakdugóztam a permetezőt, és sávosan szórtam meg.
De amúgy mindent úgy csináltam ahogy javasoltad.
Sziasztok,

Mi is végeztünk, nekünk egyéni rekord termés lett. Kicsit több mint 2 hektáron 14q lett. Búza után ment, ősszel szántva, tavasszal 2x kombinátor, vetésnél komplex műtrágya + pétisó szórva, 2x kapálva.