Gázolaj árak 605 Ft Benzin árak 607 Ft EUR 383.58 Ft USD 354.11 Ft CHF 386.1 Ft GBP 435.16 Ft

Fórum

Becenév: endypapa
Csatlakozott: 2010-07-19 18:25:01
Utolsó belépés: 2017-06-26 06:59:30
Fórum hozzászólás: 2579

Fórumhozzászólásai

Előzmény: envagyok2 #397 hozzászólásaItt jönnek majd képbe a csókos integrátorok. Segítenek önzetlenül a csóri paraszton. smile devil

Előzmény: szanberg #24253 hozzászólása" a termelő meg hülye mikor azt mondja a vadásznak hogy sokkal több a vad amit a terület elbír. És nekik ilyenkor az a válasz hogy én ehhez nem értek."

Akárhonnan nézzük kőkemény üzlet a vadászat, vadásztatás. Mitől híresek a trófeás vadjaink? A parasztok terményén tenyésztett hizlalt ingyen takarmánytól! Nem korlátozott vadlétszám, (na jó papíron) hogy minél több közül lehessen válogatni vadásztatáskor. A földjeimről a saját készítésű leseimet is ellopták a vadászok mondván ott nincs rá akkora szükség. több ezer ha-on egyetlen vadász van foglalkoztatva. Röhej az egész. itt valóban csak a paraszt meg a természet teszi a dolgát. Éljen a sakál! smile cowboy

Előzmény: Bigyófelügyelő #24250 hozzászólásaDisznónál is teszi a természet a dolgát.

"Az országos főállatorvos szerint az esetek alapján tovább fog nőni a fertőzött területek nagysága.
Mintegy kétezer vaddisznóban mutatták ki az afrikai sertéspestist Magyarországon a betegség tavaly áprilisi megjelentése óta - közölte az országos főállatorvos "

Előzmény: bandigh #24247 hozzászólásaKomolyan ennyire értetlen vagy?

Előzmény: bandigh #24237 hozzászólásasmile laughsmile laughsmile laughsmile laughsmile laugh

Előzmény: sörhas #24231 hozzászólásasmile thumbupsmile thumbup

Előzmény: sörhas #24231 hozzászólásasmile thumbupsmile thumbup

Előzmény: Sk Laci #24229 hozzászólásaSakálok elött nálunk ugyan ez volt (2-4 éve) 50-100% vadkárok. Most 10-30 %.

Előzmény: Sk Laci #349 hozzászólásaMegélnek a nagyok támogatás nélkül simán. Már csak a nagybani vásárlás, eladás árkülönbözet miatt is. Volt nekem 100 ha felett. legrosszabb évben sem volt bukta (persze ha nem hitelezett felelőtlenül a paraszt).

Előzmény: bandigh #24226 hozzászólásaHidd el ez a megoldás. A természet teszi a dolgát. Ha a "vadász urak" nem. Csípem az olyan dumát, hogy ők voltak itt előbb (vadak) teret kell adni nekik (aminek az árát mi fizetjük meg). Holott a természetben nem fordul elő ilyen kérődző vadállat sűrűség. A vadkárt 100%-ban az államnak szó nélkül térítenie kellene (ha már közérdek a tartásuk).

Előzmény: bandigh #24220 hozzászólásaHál isten úgy néz ki, nálunk megoldják ezt a problémát a sakálok.

Előzmény: bandigh #317 hozzászólása120-160 le között.

Előzmény: Sk Laci #344 hozzászólásaEzek szerint, a 100 ha alatti gazdaságok, kb. annyit kapnának mint eddig?

Előzmény: d-032a #334 hozzászólása"Tisztában vagyok vele, hogy sokak szerint az EU-s pénzeket meg sem érdemeljük, de legalább szánkat befoghatnánk."

Miért is nem érdemeljük meg?

Előzmény: Kémlelő #345 hozzászólásaÍgy igaz!smile cursing

Traktor vásárlás előtt állok. JCB Fastrac mocskosul tetszik, pont a mi igényeink szerint való lenne. Viszont itt szinte csak a gondokról olvasok. valóban ilyen rossz, vagy itt a topikban csak ezt osztjátok meg?

Akiknek van véleményeket mondhatnátok róla.
Köszönöm!

Előzmény: Dzsondír #23559 hozzászólásaMédiának szólni, és leülsz a hivatal elé éhség sztrájkba. Szerintem hatásosabb a könyörgésnél.

Előzmény: .Richard. #12858 hozzászólásaAz, hogy nem szántasz, nem talaj megújítás. tapasztalat szerint, takaró nélkül nem működik, vagy hosszútávon nem működik.
mondták, hogy a szármaradvány alá vetnek. ki fog kelni. Permában csak leteszik a krumplit a földre, betakarják szalmával és aratnak ennyi.

Előzmény: .Richard. #12856 hozzászólásaGondold végig amit írtak.Ha nem akarod befogadni a tudást......

ADMIN!

Meddig kell elviselnünk ezt az "cserépedényes embert" ?

Engem, anno sokkal kevesebbért tiltottatok.smile cursingsmile cursing

Előzmény: kis Zombi #12851 hozzászólásaIlyen forma géppel mozognék, rendőrök szétszednének egyből.

Előzmény: kis Zombi #4 hozzászólásaJó dolgok ezek, DE. Szerintem paraszt vakítás. Árban többszörösére emeli a történetet, miközben mm-ről percekről van csak szó.

Jött területalapú 3. részlet.

Előzmény: Radocz #12787 hozzászólása" K.V. Lajos" Ő ki?

Előzmény: *** HM *** #12767 hozzászólásaÉhes disznó makkal álmodik! smile cowboy

Előzmény: .Richard. #12758 hozzászólásaEgész másra gondoltam. Arra. hogy a tanult emberek mennek ebben a témában a paraszt után.

Márta néni, (bocs, dr. ) mikor indult ez a topik csak a talajművelés "időpontjairól" utána talaj lezárás fontosságáról, és hasonlókról tartott előadást. Most öt évvel később ír könyvet arról amit Kökénytől, és itt posztoló gazdatársainktól már rég megtanulhattunk (már akit komolyan érdekelt a téma, és nem károgni jár/t ide).

Tehát arról beszélek, hogy ebben a témában Magyarországon, a paraszt tanítja a tanárt. Még pár év és learatják újításukkal a babérokat pár könyv írásával.smile cowboy

Előzmény: Becő #12761 hozzászólása"Egy év jól megválasztott takarónövény keverék már csodákat tesz!"
smile thumbupsmile thumbupsmile thumbup

Előzmény: Vinkó 75 #12755 hozzászólásaA tmmg-nél nem így néz ki a helyzet.

Előzmény: Radocz #12740 hozzászólásaKezd röhejes lenni ez az egész "tudományos" kör.
A paraszt teszi a dolgát, "fejlesztget". Az oktatók meg utólagosan "dokumentálják" a munkájukat. Ezzel feltalálják a spanyolviaszt.

Kökényt lehet szidni, sarlatánozni. De tegye mindenki a szívére a kezét. Amíg nem kezdte terjeszteni az "igét" 99%-k csak azt tudta, vassal túrjuk a földet, mert mindenki így csinálja. Olyan, hogy talajélet, szimbiózis, miegymás senkit sem érdekelt.

Előzmény: szanberg #3572 hozzászólásasmile devilsmile devilsmile thumbupsmile thumbupsmile cowboy

Előzmény: gysebastian #1522 hozzászólásaÉn villanypásztort használok. A vadászatra jogosult nem sok mindent tesz. Évente egy rétboronálást fizet. Viszont a vill.p. levitte a kárt 5-10 5-ra.

Előzmény: Pont #3346 hozzászólásaAmit írtál azt komolyan is gondolod? (nehogy utód nélkül halj, mert egyből veled megy + 2500 lélek smile devil )

Előzmény: bandigh #3328 hozzászólásaSzerintem a támogatás népvakítás. Így etetik "olcsón" a népet. Így tömik bújtatva a nagy cégek zsebét (túlárazott gépek, chemikáliák, stb).
Ha megszünne a támogatás, egyből egekbe ugrana a kaja ára.

Előzmény: Radocz #63638 hozzászólásaSzerintem meg tök mindegy. Akárki, akármit mond, a felvásárlók kartelleznek szerintem. Évek óta, szinte egyszinten tartják a felvásárlási árakat, egész évben. Ha lemegy a világpiaci ár egyből leviszik ők is. Ha felmegy letojják, nem adnak többet.(esetleg egy minimális mozgás van, hogy nemondja senki.....)

Előzmény: Gandhy #12706 hozzászólásaIsmeretlen eredetű. :)

Előzmény: hanzika #12701 hozzászólásaTerminálás helyett jó lenne egy magyar kifejezés. Úgymint pl. kampeca nekije. smile cowboy

Előzmény: traktoroskiskukac #37073 hozzászólásaNézz körül a tmmg topikban. smile cowboy

A cikkekhez miért nem lehet hozzászólni? (korábban lehetett)

Előzmény: Vinkó 75 #3259 hozzászólásaErre gondolsz?
https://letakshop.hu/index.php?route=product/category&path=224_465

Előzmény: csoppika #3257 hozzászólásaÉn most szereltem át a tengejre fűzhető ásógorona tagokat. Úgy döntöttem, hogy csinálok egy vázat, amire ráépítem a vetőgépemet, és aláteszem a ledobott ásóborona tengejeket, letáknál kapható hullámos lapokkal.

Előzmény: Szabi. #2819 hozzászólásaGondoltkodom, hogy válaszolok az írásodra, de úgy döntöttem nincs értelme. Elég ha ennyi a reakcióm.smile sad

Előzmény: Tom250 #2790 hozzászólásaAkkor térsége válogatja. Felénk is rengeteg a disznó (Somogy d-i része) és egészen más a tapasztalatom. Pl. a szántatlan kukoricát nem bántja a disznó. A sorközöket túrja a rengeteg giliszta után. smile smile

Előzmény: Bárány #2785 hozzászólásaKaposváron voltam egy fejtágításon. Az egyik előadó azt fejtegette, hogy a megfelelően (max 10 cm-es) aprított szárban, nem telelnek át a károsítók.

Előzmény: Sz_Pisti #2783 hozzászólásaOlyannal még nem találkoztam, hogy a vetett gabonáért túrt volna. Azzal igen, hogy a leforgatott kukorica csövek miatt feltúrt mindent. Mióta nem szántok, nincs túrás. Felszedik a föld tetejéről és továbbállnak.

Előzmény: Sz_Pisti #2783 hozzászólásaMit? A gabonát?

Előzmény: MrPoke #2760 hozzászólásaMost agyalok azon, hogy ásóborona 3. kapasora elé szórva vetnék. Szerinted?

Előzmény: Tom250 #2750 hozzászólásaMiért?

Előzmény: fordka #596 hozzászólásaKöszönöm, nézem!

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Ezekre készülj fel, ha vidékről a városba költöznél!
Sajtóközlemény
Ezekre készülj fel, ha vidékről a városba költöznél!
Nyugat-Magyarországon könnyebb községből városba költözni.
A kalászfuzáriózis megelőzése segíti az élelmiszerbiztonság javítását
Sajtóközlemény
A kalászfuzáriózis megelőzése segíti az élelmiszerbiztonság javítását
A mikotoxinoknak komoly a humán- és állategészségügyi kockázata.
IFA L 60
IFA L 60

100 Ft

MTZ gumi
MTZ gumi

15.000 Ft

Topend Plus szilva csemete eladó
Topend Plus szilva csemete eladó

2.000 Ft

SPC vetőgép alkatrészek
SPC vetőgép alkatrészek

10.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2023 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]