Válasz Janasystem #2694. hozzászólásáraOsztrákiában szerintem jobb az éghajlat neki, párásabb, nedvesebb. Nekünk volt olyan, hogy kombájnoláskor a toló a szántási barázdánál ahogy megtolta a földet, ott volt a műtrágya egyben, ahogy vetéskor letette az SPC...
Annyira nem volt csapadék. Akkor mit vár az ember jó termést?
Válasz emcett #2693. hozzászólására
Valóban nem tul rég , és nem is nagy területen ,évről évre próbálunk bővülni 2011-ben kezdtük 0.3 hekin :D most lesz még csak 12 ,dehát minden segitség és minden nélkül 3 müszak mellett csináljuk a 250 kg nem jó ,de ha magadnak csinálod nem is olyan rossz más kultura nem hoz ennyi lóvét egy hekire sztem
Az a baj a világon nincs annyi szervestrágya ami a töknek elég lenne :D
És nem tudom ,hogy tudnak ugy ilyen jó eredményeket elérni
9 mázsa az akkor sikerült ha trágyáztuk minden éven bőségesen ültetéskor kapott egy kis mütrágyát és kézzel és rotációssal is 2x megvolt kapálva de ez csak kisterületen müködik ,márképp nembirja a koma
Sziasztok! Szeretnénk beszerezni egy betakarítógépet a tökhöz. Használt érdekelne, mert az újért kicsit sokat kérnek (az én pénztárcámhoz képest). Nem tudnátok valami forrást? Nagyon szépen köszönöm előre is.
Válasz Mf-es? #2674. hozzászólására
az még 2 leveles korba kellene megoldani amikor bujik ki szerintem , utána már nemigazán megoldható, viszont jó nedvességmegtartó hatása lenne , ezzel is kisterületen lenne jó ,vagy valami hamsterrel kiszórni :D utána már nem kellene kapálni mert nem gyomosodna max 1 két szál buza
Válasz Janasystem #2672. hozzászólásáraPersze, hogy sörköz (és sor) művelő, de milyen név alatt kellene keresni? Hidromotoros sorközművelő, vagy mondjuk forgóujjas, vagy forgóboronás sorközművelő?
Válasz emcett #2661. hozzászólásáraA hajtást a tömöritő kerék végzi ,de ha a gerendán lenne egy közös tengely és onnan kapná és még a tárcsákat is egyformán teszed bele elméletileg kivitelezhető hisz a kocsi csak fel és le mozgást végez a lánt azt tudja kezelni mex egy rugós feszitő kellene bele , csak akkor meg az elindulásra kell figyelni hogy egyforma legyen :D
Válasz Janasystem #2658. hozzászólásáraJa, így akár elképzelhető is lenne kisebb területen, de 2-3-6 spc vetőkocsit hogy lehetne összehangolni?
Mondjuk valami mechanikus kapcsolatot kialakítani a vetőkocsik között, hogy egyformán mozogjanak a vetőtárcsák...
Válasz emcett #2656. hozzászólására
Miért ? japán kistraki rotálja másik trakival meg huzom keresztbe ,nekünk eléggé egyformára sikerült ,persze nem 5 sort egyszerre de mondjuk a kis traki egy sort fogna a hasa alá , tény hogy lassu ,de lehet jó lenne
Egyébként még azon is gondolkodtam ,de lehet hogy valamelyik parcellán kipróbálom ,hogy nem csak hosszára hanem keresztbe is sormüvelem mert pl a 150/50 nél megoldható lenne sztem vagy nem ?
Válasz Janasystem #2648. hozzászólásáraVagy már elvetett fehérhere állományba húzod bele a tököt, mint egyesek a kukoricát. Akkor már nem a gyom van közte, hanem N-szolgáltató takarónövény. A tök meg hagy fusson, amerre akar...
3149 hozzászólás
Válasz emcett #2692. hozzászólására2012-be 80kg/ha.Ra fejlesztettunk,de,ha csokken a kereslet,azok maradnak ki elso korbol,akik bermunkaba csinaltattak.
Válasz Janasystem #2695. hozzászólásáraKisebb területen jobban karban lehet tartani (kapálás), 5-7 ha-tól szerintem már problémásabb, szerintem.
Válasz Janasystem #2694. hozzászólásáraOsztrákiában szerintem jobb az éghajlat neki, párásabb, nedvesebb. Nekünk volt olyan, hogy kombájnoláskor a toló a szántási barázdánál ahogy megtolta a földet, ott volt a műtrágya egyben, ahogy vetéskor letette az SPC...

Annyira nem volt csapadék. Akkor mit vár az ember jó termést?
Válasz emcett #2693. hozzászólására
Valóban nem tul rég , és nem is nagy területen ,évről évre próbálunk bővülni 2011-ben kezdtük 0.3 hekin :D most lesz még csak 12 ,dehát minden segitség és minden nélkül 3 müszak mellett csináljuk a 250 kg nem jó ,de ha magadnak csinálod nem is olyan rossz más kultura nem hoz ennyi lóvét egy hekire sztem
Az a baj a világon nincs annyi szervestrágya ami a töknek elég lenne :D

És nem tudom ,hogy tudnak ugy ilyen jó eredményeket elérni
9 mázsa az akkor sikerült ha trágyáztuk minden éven bőségesen ültetéskor kapott egy kis mütrágyát és kézzel és rotációssal is 2x megvolt kapálva de ez csak kisterületen müködik ,márképp nembirja a koma
Válasz Janasystem #2691. hozzászólásáraNem régen csinálhatod még... nekünk még sajnos 2,5 q is volt most idén...

Válasz Mf-es? #2688. hozzászólásáraEhhez képest azért elég alaposan fejlesztesz...
Válasz Mf-es? #2690. hozzászólására

3-4 mázsa az valóban gyenge ,még nem volt rá példa ,de remélem nem is lesz ,hogy ilyen kevesett adjon !
Más országba nem viszik ,nincs piac , tudtommal olaszba is hordják
Válasz Janasystem #2689. hozzászólásáraOsztrákoknál 7-10 mázsa az átlag.Nem rúgunk labdába a 3-4 mázsánkal.
Válasz Mf-es? #2688. hozzászólásáraÉs ha bebasz nekik a Gebasz? az időjárást nem tudják kiszámolni!

És tudtommal nem csak osztrák piac létezik
Válasz emcett #2687. hozzászólásáraPl.osztrákok felé,már nem kötnek szerződést.Osztrákok 8000ha.-al vetnek többet,mint tavaly.
Válasz Mf-es? #2686. hozzászólásáraMilyen előjelekre gondolsz?
Válasz Gabee0978 #2685. hozzászólásáraOlcsót jelenleg nem kapsz.Talán jövőre,mikor bedugul a piac.Az előjelei,már megvannak.
Sziasztok! Szeretnénk beszerezni egy betakarítógépet a tökhöz. Használt érdekelne, mert az újért kicsit sokat kérnek (az én pénztárcámhoz képest). Nem tudnátok valami forrást? Nagyon szépen köszönöm előre is.
Válasz Mf-es? #2683. hozzászólásáraaz brutálisan drága

Válasz Janasystem #2682. hozzászólására12 milla a 4 soros.
https://www.youtube.com/watch?v=UeyH0zuZTnQ
Ez se egyszerü :D
Válasz foresterwood1 #2677. hozzászólására
Hát valami hidromotoros sorközmüvelő , olyasmi mint a soralj müvelő ,de nem találtam magyarba
Válasz Mf-es? #2673. hozzászólásáraKellene egy demo gépek kérni tesztre ,aztán meg lemásolni :D
Lassu a müvelet de precizebb én szemezgetek vele egy ideje csak sok a projekt ,mert mi is mindent magunknak csinálunk gépeket is és eddig ez tolódik
Válasz Mf-es? #2674. hozzászólására
az még 2 leveles korba kellene megoldani amikor bujik ki szerintem , utána már nemigazán megoldható, viszont jó nedvességmegtartó hatása lenne , ezzel is kisterületen lenne jó ,vagy valami hamsterrel kiszórni :D utána már nem kellene kapálni mert nem gyomosodna max 1 két szál buza
Válasz emcett #2676. hozzászólásáraCsinalunk egyet.
Válasz Janasystem #2672. hozzászólásáraPersze, hogy sörköz (és sor) művelő, de milyen név alatt kellene keresni? Hidromotoros sorközművelő, vagy mondjuk forgóujjas, vagy forgóboronás sorközművelő?
Mf-es? !
A talajkímélős topicban láttam egy tökmagkeverő berendezést. Olyat venni szeretnél, vagy csinálni?
Válasz Mf-es? #2674. hozzászólásáraMilyen fejlettségi szintnél gondolnád?
Válasz Janasystem #2648. hozzászólásáraItt a szalma takarás.Milyen volna,ha a kisorolt tököt leszórni?Közit sor művelni?
Válasz Janasystem #2672. hozzászólásáraBiztos?Jó lenne egy próbát csinálni vele.
Honlapjukon megemlíti az uborkát.
Válasz foresterwood1 #2671. hozzászólásáraBár nem engem kérdeztél ,de ez lényegében egy sorközmüvelő , ami eddig a legjobb megoldás lenne a tök megfelelő müvelésére :)
Válasz Mf-es? #2628. hozzászólásáraMi ennek a gépnek a neve? Nem típus, hanem pl. eke, vagy tárcsa, stb. Ez mi?
Válasz emcett #2666. hozzászólásáraPreciziós gazdálkodás :D

Válasz emcett #2668. hozzászólásáraSzal agro hozna be ennyiért.
Válasz Mf-es? #2667. hozzászólásáraMegkérdezted az árát? Ki forgalmazza?
Válasz Mf-es? #2628. hozzászólására820000ft+fa
Válasz Janasystem #2664. hozzászólásáraAkkor végül is úgy nézne ki, mint a faiskola, minden irányból sorolna!
Nem lenne egyszerű történet összehozni!
Válasz .Norbert #2663. hozzászólásáraIgen árva kelés.Jó tolóval nincs gond.
Válasz emcett #2661. hozzászólásáraA hajtást a tömöritő kerék végzi ,de ha a gerendán lenne egy közös tengely és onnan kapná és még a tárcsákat is egyformán teszed bele elméletileg kivitelezhető hisz a kocsi csak fel és le mozgást végez a lánt azt tudja kezelni mex egy rugós feszitő kellene bele , csak akkor meg az elindulásra kell figyelni hogy egyforma legyen :D
Válasz Mf-es? #2662. hozzászólásáraAkkor ez tényleg árvakelés? A tolás nem volt a napra miatt nehézkes?
Válasz .Norbert #2660. hozzászólásáraSajat.
Válasz Janasystem #2658. hozzászólásáraJa, így akár elképzelhető is lenne kisebb területen, de 2-3-6 spc vetőkocsit hogy lehetne összehangolni?

Mondjuk valami mechanikus kapcsolatot kialakítani a vetőkocsik között, hogy egyformán mozogjanak a vetőtárcsák...
Válasz Mf-es? #2653. hozzászólásáraSaját kép vagy netes?
Mert ez nekem nem árvakelésnek tűnik ahhoz nagyon egy sorba van
ha jól tudom a Dinnyét talán szokták ugy ültetni hogy alá fóliáznak ,vagy valmi ilyesmin is gondolkodtam csak az meg a palántázás miatt szaporátlan
Válasz emcett #2656. hozzászólására
Miért ? japán kistraki rotálja másik trakival meg huzom keresztbe ,nekünk eléggé egyformára sikerült ,persze nem 5 sort egyszerre de mondjuk a kis traki egy sort fogna a hasa alá , tény hogy lassu ,de lehet jó lenne
Válasz emcett #2654. hozzászólásáraIgen.Valami takaráson gondolkodom én is.
Válasz Janasystem #2655. hozzászólásáraSzerintem azt sajnos nem lehet kivitelezni, nem lehet úgy "összehangolni" a vetőelemeket, bár király lenne.
Válasz emcett #2651. hozzászólására
Az is igaz :D
Egyébként még azon is gondolkodtam ,de lehet hogy valamelyik parcellán kipróbálom ,hogy nem csak hosszára hanem keresztbe is sormüvelem mert pl a 150/50 nél megoldható lenne sztem vagy nem ?
Válasz Mf-es? #2653. hozzászólásáraNapra árvakelés?
Válasz emcett #2652. hozzászólására
Válasz Mf-es? #2650. hozzászólásáraVan olyan képed hirtelen, amin látszik, hogy a sorokban van feltörve a gyom? Mármint úgy értem, hogy elkülöníthető?
Válasz Janasystem #2648. hozzászólásáraVagy már elvetett fehérhere állományba húzod bele a tököt, mint egyesek a kukoricát.
Akkor már nem a gyom van közte, hanem N-szolgáltató takarónövény. A tök meg hagy fusson, amerre akar...
Válasz emcett #2649. hozzászólásáraKözivel nincs gondunk,3 x sorművelünk.