Én behozattam az erdőről az anyagot akkor mikor megbeszéltük csak nem küldtél érte senkit,
De egy ilyen dolgot nem lehet csak úgy csinálni hűblebalázs módjára tegnapra, az oszlop csak rád vár, lekérgezés égetés után mehet is a földbe! aztán a villanypásztor és a deszkázás!
Na igen.
de ha széna van azt is lehet adni csak hogy? egyszer lucernaszéna egyszer réti széna??? Vagy vegyesen? ki hogy akarja
Én szóját rakok a darába az nyomja őket rendesen felfele és ha minden igaz 20km-re fog épülni egy szója feltáró üzem, egy kocsival leviszek feltáratom hazahozom oszt jónapot mehet a darába.
Amúgy "nyersen" rakjuk bele, szűk 5kg 1zsák darában de mondom nagyon nyomja őket, pedig elvileg a feltáratlan szója nem járná.
Ha Ermike cimborám elintézte volna az akácoszlopokat akkor már lekarámoztam volna egy részt és lett volna 12darab 200körüli charolais bika eladó egyben, szerintem lemaradtam már róluk, karám híjján nemtudtam lépni.
Lekötni már nem akarok, mint ez a 15volt itt eddig, de karámban gépesítés mellett néha itatóválót kell csak felslagozni meg reggel délután darát kiosztani nekik 5-5perc alatt(kis létszámban gondolkodok csak 10-15darab körül) Bálarácsba rakodóval bálát dobni ésatöbbi...
Egyik ól mellett adott lenne a pálya, csak rendbekéne rakni meg fel villanypásztorozni körbe.
Annyi, hogy itt bent az ólban gyári válók vannak így ezzel már gond nem is lenne, csak azt mondják jobb ha kint eszik mert úgyis inkább kint tartózkodik a karámban. Viszont így fedett helyen szárazban lehetne őket mindenféle időjárás mellett étetni, itató is melegebb védettebb helyen volna... csak bejárnának enni szerintem
Petikém a kukorica csutka csak hastömő attól nemfog betyárul feljönni a marha csak éppen lehet nem éhes mert kitömi a belét...
Az tenyész bikának való, hogy ne hízzon el bírjon ugorni.
Szerintem a csomagolt lucerna jó dolog lehet de az alap a fűszéna.
Ha jó abrakot kap, jó réti széna kell mellé és semmi más.
Szerintem ha csak lucerna szénát kapna mindig az sem lenne előnyösebb.
Csinálj jó lucerna bálákat ha van jó telepített állományod és cseréld el fűszénára legyen az is mert kell
Herével van beültetve egy terület tehát annál jobb mi lehet nekik a téli táplálék? Darát vennék igen. Van egy halastó a birtokon , öntöző rendszert akarok kiépíteni , a legelőre amíg az egyiken legelnek a másik locsolva és nőni fog így elképzeléseim szerint elég lesz nekik a terület.
A hátsó ülésen voltam a gps, közben figyeltem mely lehet a Te birtokod, de különjáratos szemmel kiszúrtam.Egy sötét színű autó meg az új tanya előtt állt.Még hogy hozzád nem mentünk be, de hazafelé sem álltunk meg egy csárdánál sem, azt hiték áramról megyek.
szia!
egy hizlalós aki megunta összekukázni a bocókat. körbekérdezett párat hol van 20db meg mennyiért aztán megnézte őket kalkulálta a fuvart és megegyezett.
ettől a hizlalóstól jordániába vitték legutóbb a nagy súlyt ennyiért
Köszönöm a segítséget holnap indulok, csak pici babával annyira nem egyszerű elindulni. Gyesen vagyok. Azért szeretnék ezzel foglalkozni mert adott egy halom föld meg tanya is van. köszönöm a segítségeteket!
nem tudom helyileg hol vagy de rászánsz egy napot és a közeledben lévő bankokba bemész elmondod mit szeretnél és Ők eligazítanak.
abban biztos lehetsz hogy már nem a 2005-6os eufória van tehát nagyon a körmödre fognak nézni és sokszoros ingatlanbiztosítékot fognak kérni.
Igen az gondolom hogy valamelyik bank. De melyik? Meg mire? Gondoltam itt érdeklődöm hátha valaki vett már fel hitelt. Foglalkoztam már marhákkal de sajnos meg kellett válnom tőlük, de újra szeretném kezdeni.
Sziasztok ! Lehet nem ide tartozik de Ti hátha tudtok tanácsot adni, szeretnék állatokkal foglalkozni húshasznú marhákkal igazából, de nincs pénzem , hol adnak nekem hitelt? mennyit? adnak-e egyáltalán? Tanya föld van hozzá . köszi ha válaszoltok
a széna biztosítja a változatosságot és a természetes vitaminforrást az étrendben. ha az nincs olyan mit ha Te minden nap csak tyúkhúslevest meg rántotthúst rizibizivel ennél. ami finom és tápláló de egy hét után már felfordulna a gyomrod.
mert a széna lehet 100 féle növényt tartalmaz ráadásul a kaszáló egyik felén ilyen a másik felén meg amolyan fűfélék élnek.
12891 hozzászólás
Válasz #6640. hozzászólásra

Válasz #6634. hozzászólásra

Én behozattam az erdőről az anyagot akkor mikor megbeszéltük csak nem küldtél érte senkit,
De egy ilyen dolgot nem lehet csak úgy csinálni hűblebalázs módjára tegnapra, az oszlop csak rád vár, lekérgezés égetés után mehet is a földbe! aztán a villanypásztor és a deszkázás!
http://www.gk-szeged.hu/vetomag/szoja
A Szegedi GK-nak van olyan szójája amit fel sem kell tárni, majd nézz utána :)
Válasz #6635. hozzászólásra

Na igen.
de ha széna van azt is lehet adni csak hogy? egyszer lucernaszéna egyszer réti széna??? Vagy vegyesen? ki hogy akarja
Én szóját rakok a darába az nyomja őket rendesen felfele és ha minden igaz 20km-re fog épülni egy szója feltáró üzem, egy kocsival leviszek feltáratom hazahozom oszt jónapot mehet a darába.
Amúgy "nyersen" rakjuk bele, szűk 5kg 1zsák darában de mondom nagyon nyomja őket, pedig elvileg a feltáratlan szója nem járná.
Válasz #6627. hozzászólásra

Jó helyen jártál.
Válasz #6633. hozzászólásra

Lucert le kell pelletálni és mehet a darába. Jól jön az a kis fehérje, ráadásul így könnyen tárolható, adagolható és 100% hasznosul.
Ha Ermike cimborám elintézte volna az akácoszlopokat akkor már lekarámoztam volna egy részt és lett volna 12darab 200körüli charolais bika eladó egyben, szerintem lemaradtam már róluk, karám híjján nemtudtam lépni.
Lekötni már nem akarok, mint ez a 15volt itt eddig, de karámban gépesítés mellett néha itatóválót kell csak felslagozni meg reggel délután darát kiosztani nekik 5-5perc alatt(kis létszámban gondolkodok csak 10-15darab körül) Bálarácsba rakodóval bálát dobni ésatöbbi...
Egyik ól mellett adott lenne a pálya, csak rendbekéne rakni meg fel villanypásztorozni körbe.
Annyi, hogy itt bent az ólban gyári válók vannak így ezzel már gond nem is lenne, csak azt mondják jobb ha kint eszik mert úgyis inkább kint tartózkodik a karámban. Viszont így fedett helyen szárazban lehetne őket mindenféle időjárás mellett étetni, itató is melegebb védettebb helyen volna... csak bejárnának enni szerintem
Válasz #6632. hozzászólásra
Petikém a kukorica csutka csak hastömő attól nemfog betyárul feljönni a marha csak éppen lehet nem éhes mert kitömi a belét...
Az tenyész bikának való, hogy ne hízzon el bírjon ugorni.
Szerintem a csomagolt lucerna jó dolog lehet de az alap a fűszéna.
Ha jó abrakot kap, jó réti széna kell mellé és semmi más.
Szerintem ha csak lucerna szénát kapna mindig az sem lenne előnyösebb.
Csinálj jó lucerna bálákat ha van jó telepített állományod és cseréld el fűszénára legyen az is mert kell
Válasz #6622. hozzászólásra
Megoldható, lucernát terveztem becsomagolni, csemege csutkát is érdemes lenne?
Válasz #6629. hozzászólásra
neeem a 2.2 euro volt az ár
a 850 amiért vette most a hízó alapanyagot
Válasz #6624. hozzászólásra
jól döntött.....jó beruházás.....
Válasz #6626. hozzászólásra
jordánia 850+áfa,nagysúly????????????
Herével van beültetve egy terület tehát annál jobb mi lehet nekik a téli táplálék? Darát vennék igen. Van egy halastó a birtokon , öntöző rendszert akarok kiépíteni , a legelőre amíg az egyiken legelnek a másik locsolva és nőni fog így elképzeléseim szerint elég lesz nekik a terület.
Válasz #6625. hozzászólásra
Egy sötét színű autó meg az új tanya előtt állt.Még hogy hozzád nem mentünk be, de hazafelé sem álltunk meg egy csárdánál sem, azt hiték áramról megyek.

A hátsó ülésen voltam a gps, közben figyeltem mely lehet a Te birtokod, de különjáratos szemmel kiszúrtam.
Válasz #6621. hozzászólásra
szia!
egy hizlalós aki megunta összekukázni a bocókat. körbekérdezett párat hol van 20db meg mennyiért aztán megnézte őket kalkulálta a fuvart és megegyezett.
ettől a hizlalóstól jordániába vitték legutóbb a nagy súlyt ennyiért
Válasz #6609. hozzászólásra

kinn voltam egész nap.A rába otthon áll a házháta mögött.
Miért nem jöttél be ,
Válasz #6603. hozzászólásra
és a végén megvette egy magyar honpolgár .
Pedig még Azerbajdzsán-ból is voltak ....kodni,
Moderálta: Bakayd (3932) 2014-05-05 13:09:39
Válasz #6601. hozzászólásra

De -8% a nettó kg ,volt fizetve.
Válasz #6620. hozzászólásra
a csutkára lentebb irtad hogy csmege kukszár azt zölden szedesd fel körbálába majd csomagold na az már ütös lenne .....
Válasz #6590. hozzászólásra
Hy .
Ki ez ? Hova viszik ?
Én most hallottam , tiszta Limóra 2,2 eur- t ... Ez akkor nem valami nagy ár...(Olaszba )
Válasz #6619. hozzászólásra

Akkor majd még kap egy kis zsíros deszkát is!
Válasz #6618. hozzászólásra

nem az csak a sültkrumpli mellé
Válasz #6596. hozzászólásra

De a csutka is rántotthús????
Értem, és akkor réti szénából mennyi kell kb?
Válasz #6615. hozzászólásra
Kicsit szűkös lesz az a legelő.A téli takarmányt venni szeretnéd?
Herével van bevetve egy része. Meg most lesz kukoricával. legelő 15 h körül van.25 elő hasú üszőre gondoltam
Válasz #6613. hozzászólásra
Ebből mennyi a legelő és hány marhában gondolkodsz?
20 hektár
Válasz #6611. hozzászólásra
Hány hektár az a halom?
Köszönöm a segítséget holnap indulok, csak pici babával annyira nem egyszerű elindulni. Gyesen vagyok. Azért szeretnék ezzel foglalkozni mert adott egy halom föld meg tanya is van. köszönöm a segítségeteket!
Válasz #6607. hozzászólásra
Mióta kiment a Török azóta esik a marha ára.
Válasz #6599. hozzászólásra
Jártam ma felétek, nézelődtem, s láttam a birtokot......gondolom....ott áll a Rába hátul.
Válasz #6605. hozzászólásra
nem tudom helyileg hol vagy de rászánsz egy napot és a közeledben lévő bankokba bemész elmondod mit szeretnél és Ők eligazítanak.
abban biztos lehetsz hogy már nem a 2005-6os eufória van tehát nagyon a körmödre fognak nézni és sokszoros ingatlanbiztosítékot fognak kérni.
Miért nem? Ha megkérdezhetem?
Válasz #6605. hozzászólásra
Én nem mernék most hitelt felvenni marhára.
Igen az gondolom hogy valamelyik bank. De melyik? Meg mire? Gondoltam itt érdeklődöm hátha valaki vett már fel hitelt. Foglalkoztam már marhákkal de sajnos meg kellett válnom tőlük, de újra szeretném kezdeni.

szerintem ebbe a hozzászolásba minden le van irva A-tol Z-ig,ugy ahogy a nagykönyvbe le van irva!!!
Válasz #6599. hozzászólásra

üdv TIBIKE!!!!TE 1 IGAZI BUISSNISS MEN VAGY!!!!!!!!!!!!JOL NYOMOD!!!!
Válasz #6600. hozzászólásra
valamelyik pénzintézet?
Válasz #6599. hozzászólásra Akkor a -8%ot nem vontátok,mert a korábbi hirdetésedben úgy olvastam?
Sziasztok ! Lehet nem ide tartozik de Ti hátha tudtok tanácsot adni, szeretnék állatokkal foglalkozni húshasznú marhákkal igazából, de nincs pénzem , hol adnak nekem hitelt? mennyit? adnak-e egyáltalán? Tanya föld van hozzá . köszi ha válaszoltok
Válasz #6598. hozzászólásra

2hete adtam el 50db üszőt 300kg átlaggal bruttóban,740ft/kg+áfa((limuzinf1-es))
Ez az ár kilóig volt? charolais vagy charolais*magyar keresztezett üsző 300 kg-ig mennyibe mehet most?
Köszönöm a választ!
Közben egy húsmarhás ismerős 2,45 €/kg + Áfa árat mondott egy rövidesen induló szállítmányra.
Válasz #6595. hozzászólásra
a széna biztosítja a változatosságot és a természetes vitaminforrást az étrendben. ha az nincs olyan mit ha Te minden nap csak tyúkhúslevest meg rántotthúst rizibizivel ennél. ami finom és tápláló de egy hét után már felfordulna a gyomrod.
mert a széna lehet 100 féle növényt tartalmaz ráadásul a kaszáló egyik felén ilyen a másik felén meg amolyan fűfélék élnek.
Válasz #6593. hozzászólásra
Nekünk az nincs. Miért nélkülönözhetetlen?
Abrak, lucerna széna, csemege kukorica szár - ezeken nem nő meg?
Válasz #6592. hozzászólásra
erről mostanában nem hallottam hála a jó Istennek
Válasz #6587. hozzászólásra

az abrak az szerintem is kevés,és az egyik lényeget kihagytad,ami nélkülözhetetlen,ez a réti széna.
Kapni
Természetesen magyar tarkáról van szó