Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak590 FtBenzin árak585 FtEUR394.79 FtUSD354.36 FtCHF418.76 FtGBP469.7 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Aránylag jo a legelö, nem szikes, pont 1 völgy a nagy része. Nem nagyon merek több üszöt venni mert nem tudom h menyire lesz elég a legelö. Pedig nagyon kispénzért tudnék venni választott üszöket. Tavaly kaszáltam és ugy adott 169 bálát a 2 kaszálásra. Hát remélem jo lesz legeltetni.
Ausztriába eddig csak a 600kg feletti kellet sőt győngyősre is. Januárba már keresik 500kg tol csak az árát nem emelik.én kedden szállitok 420 ba mindenestűl.
Sziasztok!Azt kérdezném,hogy mitől lehet az hogy az 1éves bikám nem akarja enni a darát?mit lehet vele csinálni?Már megsóztam neki,de úgysem a szálast azt eszi,de a darát azt otthagyja,és ez meg is látszik rajta!Köszi előre is
Igen, mert így könnyen vissza lehet kotorni eléjük az anyagot. Én egy hasonló szerkezetet használok bobival. Találsz róla ezer variációt a videók között.
Válasz #6356. hozzászólásra köszönöm csizmás kandur!egy kérdést tettem fel csak és nekem jött mindenki!!egyébbként állattartásal foglalkozom(sertés)és váltani szeretnék,a marhatartásban nem vagyok még annyira jártas ,ezért probáltam segitséget kérni :( amugy rossz,hogy vakon lehülyéznek,meg hogy nem tudom mi az állattenyésztés,holott 15éve ezt csinálom!
Etetőasztal nálam nincs kiemelve, földszinten van. A szénát meg ha nincs sok felesleges időd és energiád akkor ne akard jászolba rakni. Köretetőbe bedobni aztán egyen belőle amennyit csak akar. Nem kell ezt ennyire túlbonyolítani. Annyi pénzt akarsz rákölteni ami ilyen bizonytalan piac mellett a büdös életben nem termeli ki magát.
Akkor tartson,de kezdje el .
Nem lehet szakszerű választ adni mert ami nekem meg éri az nem biztos ,hogy neked is jövedelmet termel .
kinek mihez milyen adottságaik vannak, ahhoz kell alkalmazkodni.
Válasz #6352. hozzászólásra
Sziasztok!
Gondolom szegény szeretne szürke marhát tartani,mert SZERETNE de nincs földje ezért nem lesz neki nagy biznic(ti amúgy is mindig hobbi állatnak mondjátok a szürkét) és hallott az őshonos támogatásról ami egy kis segítség lenne neki(ezzel együtt sem nagy biznisz).Ti meg.........Mindenkit lebeszéltek, hogy nem lehet megélni belőle...az újak remélik, hogy kihoznák 0ra+ a támogatás. Ezért kérdezik, hogy mire számíthatnak támogatás terén. a hülye is látja, hogy más többet hozna a zsebébe, de talán régi álma az állattartás és kevésért is belevágna.Erre ti úgy kezelitek mint egy félkegyelműt aki azt hiszi ebből(támogatás) fog munka nélkül meggazdagodni. Akinek nem inge ne vegye magára.
Ez idáig ez volt az egyetlen meg nyilvánulásod. Erre nem lehet érdemibb választ adni.
Alapból "nevetséges" (elszomorító) a kérdés.
Egyes emberek nem a munkájukból akarnak boldogulni,már meg tapasztaltuk.
nem csodálkozok én már semmin, mert a parasztoknak milyen szuper az életük, nekik nem kell húst, tojást, tejet stb a bolba venni, nincs főnökük a támogatás meg dől, csak el kell szórni
miért csodálkozol ezen?
a mezőgazdaság csak akkor szerepel ha bemondják ennyi meg ennyi milliárd támogatást kaptunk meg ha valahol kiégett valami.
ha egy társaságban kiderül hogy mezőgazdasággal foglalkozom akkor mindig az az első áá neked könnyű felveszed a támogatásokat és máris pozitív az éved.
pedig minden tevékenységnél lehet pályázni tavasszal mentem drótkötelet venni és láttam a gyártónál 4-5 különböző jogcímen 70milla támogatást vett fel
Komolyan mondom,hogy beszarok. Bárki aki gazdálkodásba, főként állattartásba akar vágni, az az első kérdése, hogy mennyi a potya lóvé??????
Elször vásároljatok állatot, neveljétek fel alapítsátok meg a saját kis gazdaságotokat, majd utánna törjétek a támogatáson a fejetek.
Nem a támogatás miatt kell gazdálkodni, mert azt az állat fogja bánni. Csak a pénzért ezt nem lehet csinálni.
Válasz #6345 hozzászólás
Ha nincs föld legelő + meg marha ,hát akkor nehéz "támogatást" igényelni.
De nálunk semmi sem lehetetlen, ha tudsz valamit írjál mert mást is érdekelhet.
Akkor valoszinüleg sikerült beugrani egy charolin bikának a tehenet, meglepödtem reggel h 2 karámon is kersztül jutott. Mostmár mindegy, majd figyelem hogy nem e folyat vissza.
12631 hozzászólás
Válasz #6380. hozzászólásra
Tibi bátyánk majd felnéz ide és megmondja a tutit.
Válasz #6379. hozzászólásra
Aránylag jo a legelö, nem szikes, pont 1 völgy a nagy része. Nem nagyon merek több üszöt venni mert nem tudom h menyire lesz elég a legelö. Pedig nagyon kispénzért tudnék venni választott üszöket. Tavaly kaszáltam és ugy adott 169 bálát a 2 kaszálásra. Hát remélem jo lesz legeltetni.
Válasz #6378. hozzászólásra
nekünk anno azt tanították hogy gyep minőségétől függően 0.5-2.5ha/tehén az átlagos eltartóképesség.
Menyi a legelö szükséglete teheneknek h reggel este kapnak minimállis darát? 13 hektár elbirna 15 20 tehenet?
Válasz #6376. hozzászólásra
Ausztriába eddig csak a 600kg feletti kellet sőt győngyősre is. Januárba már keresik 500kg tol csak az árát nem emelik.én kedden szállitok 420 ba mindenestűl.
Ausztriába 500kg feletti feketéket vittek most 400+áfa, mt 520+áfa.
Válasz #6374. hozzászólásra
Nézegettem már én is, de nekem ez kibaxottúl tiszta szürkemarhának látszik.
Hali!
Ezekről mi a véleményetek???
http://www.jofogas.hu/borsod_abauj_zemplen/Borjuk_eladok_13494650.htm
Válasz #6362. hozzászólásra
Szia! Szudáni fű ügyben kérdeznék. Ha mehet, dobj eegy HSZ-t a Japó trakeszos fórumra.
Köszi!
Válasz #6371. hozzászólásra
a gecik!
gondolom járnak itt a fórumon kellett kép és letépték.
Válasz #6369. hozzászólásra
bal oldalt lent a reklámoknál az etetés itatásnál a képek ugrállnak az én képem amin 4 borju van használták fel ez hogy lehetséges?
Válasz #6369. hozzászólásra
lap közepén vannak a blondik
Válasz #6366. hozzászólásra
http://www.limousin.hu/hu/tenyeszallatok+forgalmazasa/tenyeszallat+forgalmazas+1.html
Válasz #6367. hozzászólásra
gondolom elötte nem kapott és nem ismeri majd rájön vagy nem kell neki annyi szálast adni hogy rákapjon.....
Sziasztok!Azt kérdezném,hogy mitől lehet az hogy az 1éves bikám nem akarja enni a darát?mit lehet vele csinálni?Már megsóztam neki,de úgysem a szálast azt eszi,de a darát azt otthagyja,és ez meg is látszik rajta!Köszi előre is
Hol lehetne venni blonde tenyészbikát? 17 tehénhez már megérné?? Az üszöszaporulatokat meg akarom hagyni még ezekhez.
Kedves marhatartók!
Gondolom, hogy a mezei nyúl topikot kevesen olvassátok.
Ott az a téma, hogy a keletkezett felesleges bőrökkel, mit lehetne kezdeni?
Nyúl patkány marha, stb.
Gondolom nálatok is keletkezik ebből veszélyes, vagy nem veszélyes hulladék.
Ez egy írás kérdése, és máris változni fog.
Azt már tudjuk, hogy Nagyatád a közelebbi cím.
Ótómataszoptató hehe. endmast tapsórácscsal hehe.
Bikák alá gumírzott taposórács hmhm hehe.
Válasz #6359. hozzászólásra
Igen, mert így könnyen vissza lehet kotorni eléjük az anyagot. Én egy hasonló szerkezetet használok bobival. Találsz róla ezer variációt a videók között.
Minden gazdának és gazdasszonynak eredményekben gazdag, boldog Új Évet kívánok!
Válasz #6356. hozzászólásra köszönöm csizmás kandur!egy kérdést tettem fel csak és nekem jött mindenki!!egyébbként állattartásal foglalkozom(sertés)és váltani szeretnék,a marhatartásban nem vagyok még annyira jártas ,ezért probáltam segitséget kérni :( amugy rossz,hogy vakon lehülyéznek,meg hogy nem tudom mi az állattenyésztés,holott 15éve ezt csinálom!
Válasz #6358. hozzászólásra
Tehát földszinten, köszi!
Amugy nem a szénát akartam jászolba hanem az abrakot.
Válasz #6344. hozzászólásra
Etetőasztal nálam nincs kiemelve, földszinten van. A szénát meg ha nincs sok felesleges időd és energiád akkor ne akard jászolba rakni. Köretetőbe bedobni aztán egyen belőle amennyit csak akar. Nem kell ezt ennyire túlbonyolítani. Annyi pénzt akarsz rákölteni ami ilyen bizonytalan piac mellett a büdös életben nem termeli ki magát.
Válasz #6356. hozzászólásra
Akkor tartson,de kezdje el .
Nem lehet szakszerű választ adni mert ami nekem meg éri az nem biztos ,hogy neked is jövedelmet termel .
kinek mihez milyen adottságaik vannak, ahhoz kell alkalmazkodni.
Válasz #6352. hozzászólásra
Sziasztok!
Gondolom szegény szeretne szürke marhát tartani,mert SZERETNE de nincs földje ezért nem lesz neki nagy biznic(ti amúgy is mindig hobbi állatnak mondjátok a szürkét) és hallott az őshonos támogatásról ami egy kis segítség lenne neki(ezzel együtt sem nagy biznisz).Ti meg.........Mindenkit lebeszéltek, hogy nem lehet megélni belőle...az újak remélik, hogy kihoznák 0ra+ a támogatás. Ezért kérdezik, hogy mire számíthatnak támogatás terén. a hülye is látja, hogy más többet hozna a zsebébe, de talán régi álma az állattartás és kevésért is belevágna.Erre ti úgy kezelitek mint egy félkegyelműt aki azt hiszi ebből(támogatás) fog munka nélkül meggazdagodni. Akinek nem inge ne vegye magára.
Na akkor válaszoljatok nekem, had hizlaljam az a bikát szakszerűen!
Válasz #6345. hozzászólásra
Ha egy kicsit utánna néznél a dolgoknak, akkor nem kérdeznél sületlenségeket
Válasz #6351. hozzászólásra
Ismerek ilyen embereket. Nem is keveset. Irigykednek mindig, mindenünkre, de azt nem akarják látni mennyi munka, szenvedés és lemondás van emögött.
Válasz #6347. hozzászólásra
Ez idáig ez volt az egyetlen meg nyilvánulásod. Erre nem lehet érdemibb választ adni.
Alapból "nevetséges" (elszomorító) a kérdés.
Egyes emberek nem a munkájukból akarnak boldogulni,már meg tapasztaltuk.
Válasz #6350. hozzászólásra
látom tudod miről beszélek
kedvencem: neked könnyű mert kikapsz egy disznót az ólból és észre sem veszed
Válasz #6349. hozzászólásra
nem csodálkozok én már semmin, mert a parasztoknak milyen szuper az életük, nekik nem kell húst, tojást, tejet stb a bolba venni, nincs főnökük a támogatás meg dől, csak el kell szórni
Válasz #6348. hozzászólásra
miért csodálkozol ezen?
a mezőgazdaság csak akkor szerepel ha bemondják ennyi meg ennyi milliárd támogatást kaptunk meg ha valahol kiégett valami.
ha egy társaságban kiderül hogy mezőgazdasággal foglalkozom akkor mindig az az első áá neked könnyű felveszed a támogatásokat és máris pozitív az éved.
pedig minden tevékenységnél lehet pályázni tavasszal mentem drótkötelet venni és láttam a gyártónál 4-5 különböző jogcímen 70milla támogatást vett fel
Komolyan mondom,hogy beszarok. Bárki aki gazdálkodásba, főként állattartásba akar vágni, az az első kérdése, hogy mennyi a potya lóvé??????
Elször vásároljatok állatot, neveljétek fel alapítsátok meg a saját kis gazdaságotokat, majd utánna törjétek a támogatáson a fejetek.
Nem a támogatás miatt kell gazdálkodni, mert azt az állat fogja bánni. Csak a pénzért ezt nem lehet csinálni.
Válasz #6346. hozzászólásra
a gyengébbek kedvéért csak érdeklödöm,probálok tájékozodni,de a ha nem tudsz értelmesen válaszolni,akkor minek írsz
Válasz #6345 hozzászólás
Ha nincs föld legelő + meg marha ,hát akkor nehéz "támogatást" igényelni.
De nálunk semmi sem lehetetlen, ha tudsz valamit írjál mert mást is érdekelhet.
ha nincs földem-legelöm akkor a szűrkemarháta nem is igényelhetek állami támogatást?
Az etetőasztalnak milyen magasságban kell lennie?
Olyan magasan mint ahol áll vagy magasabban (30 centivel)?
Mindkettőt hallottam már!
Az úgy jó ha az abrakot is leszorom nekik a betonra (felnyalják aztán széna), vagy azt valami jászolba lenne jobb inkább?
Köszi
Válasz #6342. hozzászólásra
mert ekkor vált fogat,ezután már nemolyan a hús minősége,mint előtte.
Üdv!
Egy gyors kérdés. Miért is probléma, ha a bikáimat nem adom le 24 hónapos korig, csak utána?
Köszi előre is!
Válasz #6337. hozzászólásra
A súly nem számít. Legfeljebb abban a vonatkozásban, hogy következtetni lehet az életkorra belőle.
8-10 hónapos korban kezdődik a bikát sperma termelése. Innentől ivarérettek. Mivel feltételezem megvan ennyi idős ezért igen, lehetséges.
Válasz #6339. hozzászólásra
attól az inszeminátorral rakass rá mert kell a papír
Akkor valoszinüleg sikerült beugrani egy charolin bikának a tehenet, meglepödtem reggel h 2 karámon is kersztül jutott. Mostmár mindegy, majd figyelem hogy nem e folyat vissza.
Válasz #6337. hozzászólásra
simán
Létezik hogy egy 350-400 kgs bika ivarérett és betudja ugrani a tehenet?
Válasz #6313. hozzászólásra
Nem vagyunk messze egymástól, de itt egy árban viszik az angust, limot. Az tény, hogy a tarkát nem szeretik mostanság, csak az egyszínűt.
Válasz #6332. hozzászólásra
oks,nincs mit
Válasz #6330. hozzászólásra
Szia! Tetszik ez az épületed! Az oszlopok le vannak ásva a földbe?? Milyen méretű az épület? Szépek a marháid is!
Ezúton szeretnék minden fórumtársnak Békés Boldog Karácsonyt kívánni!
Válasz #6332. hozzászólásra
meg irtam ki uj emailt ...
Válasz #6331. hozzászólásra
azt a mailemet már töröltem de már tegnap vettünk bocot.....gyorsba .... azért köszi meg lesem azta bálázot