Válasz #23059. hozzászólásra
Üdv.Lacika! Köszi! A mélység 7-9cm. Azért nem mentem gyorsabban mert annyira puha volt a föld, hogy "hoszzú" 3.-ban már nem volt erőtartalék a gépben (nem akartam 100%-kínozni) Inkább biztosan "hosszú" 2.-ban. De lehúztam másodsor is 3.-ban, ekkor már minden rendben volt!
Végre elkészül a trakim motorja ma ketyegett söt már tárcsásztam is vele azért lett most kész mert a haverom aki a hengerfejet rakta rendbe motort cserél egy Gutbrod trakiban motort és a megrendel ujj Kubota motor nem midene paszoltt a régi helyére.
A 3. pont ami felül van. Függesztett tárcsánál az nem árt, ha lánc, vagy az állítható orsó is jó, ha nem furatba van, hanem nútban, hogy tudjon mozogni. Ezen feltételek nélkül a traktor ahogy követi a talajt, vagy belenyomja a hátulját a földbe, vagy kiemeli.
Én speciel nútosra csináltam:
Egyrészt terheled folyamatosan a hidraulika rendszert. Másrészt a traktor kerekén csökken a súly és csökken a vonóképesség. Harmadszor nyomatod a tárcsa elejét és mivel az első soron nagyobbak a lapok libikóka elv szerint működhet a dolog. Az első sor tengelye a forgáspont, az első soron megnő a terhelés a hátsón meg csökken. Ha fix támasztó rúddal használnád ez nem lépne fel jelentősen. Ezzel nem azt akartam mondani, hogy a lánc az rossz, sőt. Nekem volt gyári tárcsám mtz után, de itt a kötött földön nem igazán vált be túl könnyű volt, pedig az vontatott volt. Ha meg a megfelelő mértékben súlyoztam a csapágyak feladták. Konstrukciós hibája volt az alul csapágyazottság.
Köszi a "szögeket". Ki fogom mérni, hogy mekkora szögben áll most az egész.
Nekem is gyümölcsfák alá kell néha a tárcsa, nem gond, ha nem középen van a felfüggesztés.
Csak jól dolgozna.
Szerintem az nem túl faxa ha nyomatod a tárcsát munka közben. Ha meg eldöntötted, hogy szétvágod a csavarokat akkor érdemes megfogadni Plutó tanácsát és az első sor középre állításával kezd, és a hátsó sort ennek megfelelően állítsd majd be. Úgy, hogy az első sor által műveletlenül hagyott csíkokat a hátsó művelje majd meg.
Nálunk kötött talaj van, így én személy szerint keveslem a súlyát. Ha jól számoltam 19 lapra esik a 200 kg. Milyen talajon gazdálkodsz?
Üdv. Mindenkinek! Megindult a szezon ! (ma 7 kertben kellet helytállnom a Yanival) Volt 2 szántás, 5 kombinátorozás. Hoztam róla képet, videót:Ezt tudja 1 menetben. kombinátorozás
Ha az első sor jól dolgozik,akkor meg kell oldani,hogy a hátsót tudjad még nagyobb szögbe állítani.kb.30-32 foknak kéne lenni a két tengely szögének.Első sor 13-16,hátsó sor 16-19 fok,föld minőségtől függ.Úgy látom,hogy ki vannak tolva jobbra a tengelyek.Biztosan fák alját tárcsázták vele.Ha te nem csinálsz olyat akkor told vissza középre,az is javít az egyenesfutáson.És,hogy hatékonyan vágja a gazt, a hátsó sornak mindenképp az első sor által meghagyott földet kell vágni.
Nem egyszerű a helyzet, ha a hátsó tagot nem tudod állítani. Elméletben, ha az 2-3 fokkal nagyobb szögben áll, mint az első, nem szabad tekernie a traktort. Az esetedben hátráltató tényező, hogy elöl vannak a nagyobb levelek, azok nagyobbat fognak, így szerintem még nagyobb szögkülönbség kellene a két tag közé. Az elejét, ha kisebbre veszed, akkor meg úgy sem fog dolgozni, mint most. Tarlóhántásra, gyomtalanításra a traktor képességeihez mérten a lehető legjobban meg kell dönteni a tagokat.
Évekkel ezelőtt használtan vettem a tárcsát ezekkel a lapokkal. Persze az eladó szerint jól dolgozik. A tárcsa súlya elég lehet, szerintem 2 mázsa biztosan van. Illetve tudom lefele nyomni a földbe a hidraulikával is.
A beállítás valamiért nem jó.
Azt én is észrevettem, hogy el van tolva, nem tudom miért már így vettem.
Az is látszik meló közben, hogy a hátsó soron a kisebb lapok nem mennek annyira mélyre.
A hátsó soron már nem tudok nyitni, mert ahhoz flexelni, hegeszteni kellene.
Próbáljam az első tárcsát vissza csukni a hátsó felé, hogy kisebb legyen a szög?
Van rá szabály, mekkora szögben fussanak a tárcsa sorok?
Másnak is van olyan tárcsája, amin kisebb az egyik lap a a másiktól?
A tekerés a V elrendezésből adódik, de ha a hátsónak is annyi szöget adsz mint az elsőnek ez sokat javulhat. Illetve ha jól látom a középponttól balra el van tolva az egész, gondolom ez nem véletlenül van így. Jó volna ha minden második lapod csipkés lenne, akkor sokkal jobban megvágná a földet. Mivel a lapok már adottak ezért a csapágy és a traktor terhelhetőségét figyelembe véve súlyozd még, akkor jobban megvágja a földet. Az első képen látszik még, hogy a hátsó sor lapjai nem pont az első sor lapjai között dolgoznak, bár a kép lehet csalóka is. Ha így van akkor ezért is hagyhatja el a gazt.
Ma festem a szárzúzóm,tegnap lett készen végre.Amint megszárad és összeraktam csinálok róla képeket,RZ kések 4 lengő 2 álló oldalra kirakhatós szerintem kafa,bár kipróbálva mutatja meg igazán.
Nincs videóm. Az a gond, hogy "elhagyja" a gazat. Áthúzom a földön, de nem vágja ki a gazat, főleg a tárcsa közepén hagyja ott a gazat. A traki hátulját kicsi balra tekeri.
Lánccal használom.
Szia. Mi a hibája a tárcsának? oldalaz vagy csak a hátsó nemdolgozik annyit mint az első? Fix támasztó karral használod a tárcsát, vagy lánccal? A képek alapján az első sornak nagyobb a szöge mint a hátsónak. Jó volna munka közben látni, nincs véletlenül videó munka közben?
váltókar mellet van a nívó pálca az egész hátuljában van kb 12 liter , van benn egy mosható hidraulika szűrő majd holnap lefényképezzük ,melyik dekni alatt van
Sziasztok!
Elsősorban Laxát vagy Bèg-et kèrdez èm!
Yani15D hátsó rèsze hogy kap olajzást,fèltengelyek,ill:tlt hajtás?
A hidraulika/váltó olajtartály ezt is olajozza? Ès mennyi olajat vesz fel a rendszer ès van e szűrő amir cserèlni kell?
Ha valaki tudna segíteni megköszönöm!
A múltkor néztük ezt a hirdetést, látszik a névből, meg a telefonszámból is hogy kamu. Pityikusz írta akkor, hogy írt arra az e-mail címre és valami lengyel árveréses cég néven írtak neki vissza, hogy ha előre elutalsz X eurot, akkor intézik a gépet. Becsapás a dolog, azért komolytalan az ár is.
Van egy tárcsám, amit nem tudok beállítani. az a gond, hogy az első sor jól dolgozik, de a hátsó nem.
A hátsón a lapok egy része kisebb, mint a többi lap. Az lehet a gond? Vagy a beállítás nem jó?
Próbálok feltenni képeket:
Elég nehéz a tárcsa, a súllyal szerintem nincs gond.
Valaki írhatna neki megkérdezve hol a gép, kiváncsi vagyok mit mond mert a gép oldalán ott van az angol műszaki érvényességet igazoló papír.
Én már nem írok neki mert üzenetbe elküldtem a k...a a....a.
Üdv!
http://www.pomax.hu/
Csomagküldés is van náluk,nem drága.
Akár 2db-ot is elküldenek,nem muszáj megvenni egy dobozzal.Ettől olcsóbb csavart nem hiszem,hogy lehet találni.
Üdv mindenkinek köszönöm a segitséget az ekéhez.sajna még nem prbáltan.támaszró orsót szeretnék venni.hol a legolcsobb? A méretre elèg a legkissebb is vagy inkább mérjek.
35470 hozzászólás
Válasz #23059. hozzászólásra
!
Üdv.Lacika! Köszi! A mélység 7-9cm. Azért nem mentem gyorsabban mert annyira puha volt a föld, hogy "hoszzú" 3.-ban már nem volt erőtartalék a gépben (nem akartam 100%-kínozni) Inkább biztosan "hosszú" 2.-ban. De lehúztam másodsor is 3.-ban, ekkor már minden rendben volt
Végre elkészül a trakim motorja ma ketyegett söt már tárcsásztam is vele azért lett most kész mert a haverom aki a hengerfejet rakta rendbe motort cserél egy Gutbrod trakiban motort és a megrendel ujj Kubota motor nem midene paszoltt a régi helyére.
Válasz #23067. hozzászólásra
A 3. pont ami felül van. Függesztett tárcsánál az nem árt, ha lánc, vagy az állítható orsó is jó, ha nem furatba van, hanem nútban, hogy tudjon mozogni. Ezen feltételek nélkül a traktor ahogy követi a talajt, vagy belenyomja a hátulját a földbe, vagy kiemeli.
Én speciel nútosra csináltam:
http://abload.de/img/kt2ayk5k.jpg
Válasz #23062. hozzászólásra
Köszi az infót. Amit írtál, abból csomó dolgot nem tudtam.
A támasztó rudat mire érted? Az alsó 2 pontra, vagy a harmadik pontra, ami felül van?
Nekem az alsó 2 pont a láncos, a 3. pont fix rúd, ami menetes így állítható.
Válasz #23065. hozzászólásra

Üdv mindenkinek!
A borona ki volt kapcsolva Misi?
Na ennyit az Újszilvási homokról.

Ilyen lett a szántás. Most már meg indul a tavaszi meló.

Szevasztok!

Tegnap a földbe került a tavaszi árpám!
Lassan indul a szezon! Mindenkinek jó (sok) munkát!
Válasz #23061. hozzászólásra
Egyrészt terheled folyamatosan a hidraulika rendszert. Másrészt a traktor kerekén csökken a súly és csökken a vonóképesség. Harmadszor nyomatod a tárcsa elejét és mivel az első soron nagyobbak a lapok libikóka elv szerint működhet a dolog. Az első sor tengelye a forgáspont, az első soron megnő a terhelés a hátsón meg csökken. Ha fix támasztó rúddal használnád ez nem lépne fel jelentősen. Ezzel nem azt akartam mondani, hogy a lánc az rossz, sőt. Nekem volt gyári tárcsám mtz után, de itt a kötött földön nem igazán vált be túl könnyű volt, pedig az vontatott volt. Ha meg a megfelelő mértékben súlyoztam a csapágyak feladták. Konstrukciós hibája volt az alul csapágyazottság.
Válasz #23058. hozzászólásra
Van homokos, laza talaj, de van fekete kötött föld is. Homokon nem annyira feltűnő a hiba.
Van vagy 40 kg a beton oszlop a tárcsán, de tudok még rá tenni. Az nem gond.
Az miért nem jó ha hidraulikával nyomatom a tárcsát munka közben?
Válasz #23055. hozzászólásra
Köszi a "szögeket". Ki fogom mérni, hogy mekkora szögben áll most az egész.
Nekem is gyümölcsfák alá kell néha a tárcsa, nem gond, ha nem középen van a felfüggesztés.
Csak jól dolgozna.
Válasz #23056. hozzászólásra

Üdv!
Milyen mélységben dolgozol vele?
Egy kis sebességtől még jobb lenne a munkája!
Különben jó kis szerkezet lett.
Válasz #23057. hozzászólásra
Szerintem az nem túl faxa ha nyomatod a tárcsát munka közben. Ha meg eldöntötted, hogy szétvágod a csavarokat akkor érdemes megfogadni Plutó tanácsát és az első sor középre állításával kezd, és a hátsó sort ennek megfelelően állítsd majd be. Úgy, hogy az első sor által műveletlenül hagyott csíkokat a hátsó művelje majd meg.
Nálunk kötött talaj van, így én személy szerint keveslem a súlyát. Ha jól számoltam 19 lapra esik a 200 kg. Milyen talajon gazdálkodsz?
Válasz #23054. hozzászólásra
Akkor szétvágom a hátsó sornál a függesztő csavart. Kapni fog új furatot és nyitok a hátsó sor szögén.
Köszi.
Üdv. Mindenkinek! Megindult a szezon
! (ma 7 kertben kellet helytállnom a Yanival) Volt 2 szántás, 5 kombinátorozás. Hoztam róla képet, videót:
Ezt tudja 1 menetben. kombinátorozás
Válasz #23053. hozzászólásra
Ha az első sor jól dolgozik,akkor meg kell oldani,hogy a hátsót tudjad még nagyobb szögbe állítani.kb.30-32 foknak kéne lenni a két tengely szögének.Első sor 13-16,hátsó sor 16-19 fok,föld minőségtől függ.Úgy látom,hogy ki vannak tolva jobbra a tengelyek.Biztosan fák alját tárcsázták vele.Ha te nem csinálsz olyat akkor told vissza középre,az is javít az egyenesfutáson.És,hogy hatékonyan vágja a gazt, a hátsó sornak mindenképp az első sor által meghagyott földet kell vágni.
Válasz #23053. hozzászólásra
Nem egyszerű a helyzet, ha a hátsó tagot nem tudod állítani. Elméletben, ha az 2-3 fokkal nagyobb szögben áll, mint az első, nem szabad tekernie a traktort. Az esetedben hátráltató tényező, hogy elöl vannak a nagyobb levelek, azok nagyobbat fognak, így szerintem még nagyobb szögkülönbség kellene a két tag közé. Az elejét, ha kisebbre veszed, akkor meg úgy sem fog dolgozni, mint most. Tarlóhántásra, gyomtalanításra a traktor képességeihez mérten a lehető legjobban meg kell dönteni a tagokat.
Válasz #23051. hozzászólásra
Évekkel ezelőtt használtan vettem a tárcsát ezekkel a lapokkal. Persze az eladó szerint jól dolgozik. A tárcsa súlya elég lehet, szerintem 2 mázsa biztosan van. Illetve tudom lefele nyomni a földbe a hidraulikával is.
A beállítás valamiért nem jó.
Azt én is észrevettem, hogy el van tolva, nem tudom miért már így vettem.
Az is látszik meló közben, hogy a hátsó soron a kisebb lapok nem mennek annyira mélyre.
A hátsó soron már nem tudok nyitni, mert ahhoz flexelni, hegeszteni kellene.
Próbáljam az első tárcsát vissza csukni a hátsó felé, hogy kisebb legyen a szög?
Van rá szabály, mekkora szögben fussanak a tárcsa sorok?
Másnak is van olyan tárcsája, amin kisebb az egyik lap a a másiktól?
Válasz #23047. hozzászólásra

itt vannak az igért képek
Válasz #23049. hozzászólásra
A tekerés a V elrendezésből adódik, de ha a hátsónak is annyi szöget adsz mint az elsőnek ez sokat javulhat. Illetve ha jól látom a középponttól balra el van tolva az egész, gondolom ez nem véletlenül van így. Jó volna ha minden második lapod csipkés lenne, akkor sokkal jobban megvágná a földet. Mivel a lapok már adottak ezért a csapágy és a traktor terhelhetőségét figyelembe véve súlyozd még, akkor jobban megvágja a földet. Az első képen látszik még, hogy a hátsó sor lapjai nem pont az első sor lapjai között dolgoznak, bár a kép lehet csalóka is. Ha így van akkor ezért is hagyhatja el a gazt.
Sziasztok

Ma festem a szárzúzóm,tegnap lett készen végre.Amint megszárad és összeraktam csinálok róla képeket,RZ kések 4 lengő 2 álló oldalra kirakhatós szerintem kafa,bár kipróbálva mutatja meg igazán.
Válasz #23048. hozzászólásra
Helló.
Nincs videóm. Az a gond, hogy "elhagyja" a gazat. Áthúzom a földön, de nem vágja ki a gazat, főleg a tárcsa közepén hagyja ott a gazat. A traki hátulját kicsi balra tekeri.
Lánccal használom.
Válasz #23040. hozzászólásra
Szia. Mi a hibája a tárcsának? oldalaz vagy csak a hátsó nemdolgozik annyit mint az első? Fix támasztó karral használod a tárcsát, vagy lánccal? A képek alapján az első sornak nagyobb a szöge mint a hátsónak. Jó volna munka közben látni, nincs véletlenül videó munka közben?
Válasz #23046. hozzászólásra

Válasz #23044. hozzászólásra
váltókar mellet van a nívó pálca az egész hátuljában van kb 12 liter , van benn egy mosható hidraulika szűrő majd holnap lefényképezzük ,melyik dekni alatt van
Sziasztok meg van a felújított hengerfej holnap felkerül a helyére

Sziasztok!
Elsősorban Laxát vagy Bèg-et kèrdez èm!
Yani15D hátsó rèsze hogy kap olajzást,fèltengelyek,ill:tlt hajtás?
A hidraulika/váltó olajtartály ezt is olajozza? Ès mennyi olajat vesz fel a rendszer ès van e szűrő amir cserèlni kell?
Ha valaki tudna segíteni megköszönöm!
Ez az emil címe a cégnek, www.budo-maszyny.com
Ha ilyen árakon lehetne hozzá jutni a traktorokhoz akkor vennék párat.
Nehogy bele ugorjon valaki!!!
Válasz #23033. hozzászólásra

Ez első osztályú munka.
Válasz #23039. hozzászólásra
Sziasztok!
A múltkor néztük ezt a hirdetést, látszik a névből, meg a telefonszámból is hogy kamu. Pityikusz írta akkor, hogy írt arra az e-mail címre és valami lengyel árveréses cég néven írtak neki vissza, hogy ha előre elutalsz X eurot, akkor intézik a gépet. Becsapás a dolog, azért komolytalan az ár is.
Sziasztok.

Tudnátok segíteni?
Van egy tárcsám, amit nem tudok beállítani. az a gond, hogy az első sor jól dolgozik, de a hátsó nem.
A hátsón a lapok egy része kisebb, mint a többi lap. Az lehet a gond? Vagy a beállítás nem jó?
Próbálok feltenni képeket:
Elég nehéz a tárcsa, a súllyal szerintem nincs gond.
Köszi szépen.
Válasz #23038. hozzászólásra
Valaki írhatna neki megkérdezve hol a gép, kiváncsi vagyok mit mond mert a gép oldalán ott van az angol műszaki érvényességet igazoló papír.
Én már nem írok neki mert üzenetbe elküldtem a k...a a....a.
Itt van megint egy marharépa aki azt se tudja mit árúl és úgy próbálja be palizni a népet az olcsó kamu géppel.
Válasz #23036. hozzászólásra

Látod én meg mondtam!!
Válasz #23035. hozzászólásra
Meg-meg, na meg még mindig olcsóbb, mint egy készen vásárolt gép ugyanebben a méretben.
Válasz #23033. hozzászólásra
!
Üdv.Elitjocko! Ez igen! Gratula szépen dolgozik! Megérte a sok hegesztéssel töltött óra
Válasz #23029. hozzászólásra
!
Üdv.szamoca! Egészen szépen dolgozik ez az eke! De azért kérte mind a 22-lóerőt
Ma kipróbálásra került a kombinátor.

Szántáson ilyena munkája 1x lemunkálásra.
Válasz #23031. hozzászólásra
Szívesen!
Válasz #23028. hozzászólásra

Köszi, egész jók az árak!!
Válasz #23029. hozzászólásra
Elég jól fogja a 22LE-öt.
8-éves lucerna kiszántása, előtte megtárcsázva.
Válasz #23022. hozzászólásra
Üdv!
http://www.pomax.hu/
Csomagküldés is van náluk,nem drága.
Akár 2db-ot is elküldenek,nem muszáj megvenni egy dobozzal.Ettől olcsóbb csavart nem hiszem,hogy lehet találni.
Üdv mindenkinek köszönöm a segitséget az ekéhez.sajna még nem prbáltan.támaszró orsót szeretnék venni.hol a legolcsobb? A méretre elèg a legkissebb is vagy inkább mérjek.
Válasz #23024. hozzászólásra
Beirtam ide az oldalt ahol gumit meg szürőket lehet venni. Simán kitörölte.Pedig japántraktor téma volt. Normális?!
Válasz #23021. hozzászólásra

Szia. Gondolom este nem volt szükséged altatóra!
Válasz #23023. hozzászólásra
Igen, őket nésztem már. Amúgy privátba el lehet küldeni.
Válasz #23022. hozzászólásra
Céget nem lehet irni. Módi kitörli. Amugy csavarbolt.
Csavarokat és anyákat venné, esetleg nem tudtok valamilyen céget maszekot ahol elfogatható árban lenne?
Sziasztok!

Egy kis hétvégi munka!
Egyik, jó ismerősömnek hasitottuk össze a fát. Közel 50köbméter, méter akácfa, 13h alatt.