Válasz #2419. hozzászólásra
A lazítónak min kell a 820,2-es Mtz vagy kategóriája,de erösebb elöny.A bakháthúzót kb 50le összkerekes traki bírja.a súlya 320-350kg plusz a nejlon és szalag tekercs.45-80cm bakhátat húz 12-25cm magasságig.nejlon méret 110-140cm ig.
Nagyon szépek,az a szép Lada felni meg fel is dobja a gépet,nekem 10 évig egy benzin-gázos 2107-esem volt és nagyon szerettem.
Vili köszönjük a videót te vagy rajta?
Mondjuk az szép lehetett amikor rávert a kezedre.
Mivel már használtál ilyet,ezért biztos tetszeni fog így kezelni a géped.
Bencsiki bizony jól eltűnt innen mint szürke szamár a ködben,remélem hamarosan előkerül és csak a sok teendő miatt nem volt ideje belépni ide.Vagy mert építi a hóembereket,esetleg a forralt bort kavargatja és nem szabad,hogy egy pillanatra is otthagyja mert elfogy.
Sziasztok csak a multkor beszéltekre a fügesztett permetezőhőz vissza kanyarodva súlyban szerintem ez is megvan 250-300kg és viszi az tán hogy medig az máskérdés
Válasz #2398. hozzászólásra
Sziasztok
Pityu ez szuper lett.Ettöl tutibbra nem tudtad volna össze hozni a lámpa burkolatot.Le a kalappal.Misi nekem is van kormányfogantyúm de nagyon hálás a trakin.
Válasz #2407. hozzászólásra
Nekem régen az UAZ-on volt ilyen de amikor elkaptam vele egy fa tuskót és csapott akkorát a kezemre , hogy fényes nappal láttam az egész tejút rendszert, úgy ki b..sztam az ablakon hogy csak úgy csörgött. Na azóta nem szívlelem de lehet hogy gondolkozok rajta , szervó van tehát akkorát nem csaphat a kezemre.
Amúgy Bencsikiről tudtok valamit vagy lelepte a hó?
Elől nincs irányjelzőm ha rajtam múlik nem is lesz,a sárvédőíven elég komoly az irányfény előre,oldalra és hátra is,remélem ennyi elég lesz ha,egyszer vizsgára kerül a gép.
Még nem olyan régen van rajta.Más gépen viszont sokszor használom,sokkal gyorsabb a kormányzás és egy kézzel!Viszont a sebesség nem jó ha nagy,a traktorom nem képes 16kmh-nál nagyobbra ezért símán belefér a tartományba.Egy szántáskor amikor a föld vége felé kanyarodni is kell,meg emelni az ekét,akkor mind a 2 kéz foglalt,ilyenkor nagyon jól jön a kormánytekerő.Nekem kényelmes ezzel kezelni gépet.Egy ilyen gépre ez elég is egy kamionra már inkább a lehajthatóst választanám.
Nagyon jó lett a világítás, és még te irigykedsz ránk hogy milyen ügyes barkácsolók vannak fórumon. Te kis ál szerény .
Én is gondolkozok a targonca gombon mennyire lehet kihasználni munka közben ?
Köszi mindenkinek.
A munkalámpa egy régi honvédségi akkus kereső lámpa része.
ilokos-örülök neki,hogy sikerült megjavítani a szinteződet,szerencsére nem volt nagy a baj.
Ma nekem is meg kellett az első világítást buherálni mert az előző tulajnál nem figyeltek festéskor,és festék került a csatlakozóba,ez miatt nem volt jobboldalt tompított fényszórás.
Sziasztok!
Sikerült megjavítanom a hidraulika vezérlést.Egy potméter egyik szála volt belöl oxidálódva,így blokkolta a teljes működést.A karral emel süllyeszt a pillanatnyi helyzetben megállítja,zöld gombra kiveszi fogásból,kikapcsolva a kar helyzetének megfelelően megáll.A többi tekerős kapcsolóra is működik autómatán vízszintez a talajmaró hátsó ajtó nyitása függvényében emel süllyeszt.Nagyon jól működik.
Ez kicsit olyan mintha magammal beszélgetnék.A gép kész összeraktam nekem jó lesz,féklámpa majd,a 3. kép pont elkapta az irányjelző villanást így azt töltöm fel.
Ma folytatom a traktor világítását,ebben a nagyon szép időben.Ma szerintem össze is tudom szerelni.Egyedül a féklámpa nem működik majd,de mivel már tudom mi kell hozzá azt is megoldom idővel.Majd dobok fel képet ha el nem felejtek fényképezni.
Válasz #2393. hozzászólásra
nagy ritkán engednek egyépként valamiben jók valamiben nem pl. t4k cucok elfogadhatók multkor mtz porlasztó csúcsot vettem 700/db apróságban jók meg volt hogy olajat is vettem 10l/5000ft
Én oda járok az agrobázishoz igaz csak kis dolgokat vettem még ott pl:hátsó lámpák ezek nem voltak annyira drágák még,hogy kiforduljak az ajtón.
Mondjuk az 1 soros burgonyaszedőt nem ott fogom megvenni mert amikor néztem több mint 40.000-rel volt drágább mint máshol.Kérdés lehet e alkudni kicsit.
Látom sikerült eligazodni a rajzon,ha tudom hogy ilyen kapós szebben lerajzolom.Nekem az alsó húzók mellett van két támasztókerék is,így azokon támaszkodik és be lehet állítani a fogásmélységet.Ha mélyre megy gyorsan lehorgonyozza a kis traktort.Tuti lesz.
A permetező gép mintha kicsit a régi gyártósorról került volna le,de ettől még nagyon jó lehet.Az ára minden esetre nagyon baráti hiszen ezt az árat akár 1 hónap alatt kidolgozhatja egy háti permetező áráért.
Egy újabb gép már ennek az árnak a sokszorosa.Az alkatrész ellátottságra lennék kíváncsi,mert az akadozhat egy korosabb géphez.Ár-értékben ver minden permetezőt ha működik.
Pedig Tiszasziget majdnem olyan közel van mint Algyő.
Viszont én megyek majd fel Tapolca-Sótony irányba amint a hóhelyzet megjavul.Várhatóan Március eleje,ekkor már nem szeretnék havat látni sem.
Szóval bár nekem is kitérő mégsem 200km megbeszélhetjük a részleteket is.
Lajosmizse is útba esik,ha esetleg van olyan aki ott lakik véletlenül.
35470 hozzászólás
Válasz #2419. hozzászólásra
A lazítónak min kell a 820,2-es Mtz vagy kategóriája,de erösebb elöny.A bakháthúzót kb 50le összkerekes traki bírja.a súlya 320-350kg plusz a nejlon és szalag tekercs.45-80cm bakhátat húz 12-25cm magasságig.nejlon méret 110-140cm ig.
Válasz #2413. hozzászólásra
Ennek mekkora erőigénye van valamint milyen nehéz?
Válasz #2415. hozzászólásra
nem csak találtam példaképp
lada samara
Válasz #2414. hozzászólásra

A lazitó az menyire jött ki?
Nagyon szépek,az a szép Lada felni meg fel is dobja a gépet,nekem 10 évig egy benzin-gázos 2107-esem volt és nagyon szerettem.
Vili köszönjük a videót te vagy rajta?
Ilyen lesz a bakháthúzó.Ez a zöld tavaly készült.
Mi is nyomjuk a gályát csináltunk egy talajlazítót,meg holnap kezdünk egy bakháthúzót.Ime

Mondjuk az szép lehetett amikor rávert a kezedre.

Mivel már használtál ilyet,ezért biztos tetszeni fog így kezelni a géped.
Bencsiki bizony jól eltűnt innen mint szürke szamár a ködben,remélem hamarosan előkerül és csak a sok teendő miatt nem volt ideje belépni ide.Vagy mert építi a hóembereket,esetleg a forralt bort kavargatja és nem szabad,hogy egy pillanatra is otthagyja mert elfogy.
Sziasztok csak a multkor beszéltekre a fügesztett permetezőhőz vissza kanyarodva súlyban szerintem ez is megvan 250-300kg és viszi az tán hogy medig az máskérdés

Sziasztok
Pityu ez szuper lett.Ettöl tutibbra nem tudtad volna össze hozni a lámpa burkolatot.Le a kalappal.Misi nekem is van kormányfogantyúm de nagyon hálás a trakin.
Válasz #2407. hozzászólásra

Nekem régen az UAZ-on volt ilyen de amikor elkaptam vele egy fa tuskót és csapott akkorát a kezemre , hogy fényes nappal láttam az egész tejút rendszert, úgy ki b..sztam az ablakon hogy csak úgy csörgött. Na azóta nem szívlelem de lehet hogy gondolkozok rajta , szervó van tehát akkorát nem csaphat a kezemre.
Amúgy Bencsikiről tudtok valamit vagy lelepte a hó?
Válasz #2404. hozzászólásra
Elől nincs irányjelzőm ha rajtam múlik nem is lesz,a sárvédőíven elég komoly az irányfény előre,oldalra és hátra is,remélem ennyi elég lesz ha,egyszer vizsgára kerül a gép.
Válasz #2406. hozzászólásra
Nekem is rajta van.És úgy ahogy mondod nagyon sokat segít meló közben,Hisz a jobb kezed mindíg a hidraulika karon van.
Még nem olyan régen van rajta.Más gépen viszont sokszor használom,sokkal gyorsabb a kormányzás és egy kézzel!Viszont a sebesség nem jó ha nagy,a traktorom nem képes 16kmh-nál nagyobbra ezért símán belefér a tartományba.Egy szántáskor amikor a föld vége felé kanyarodni is kell,meg emelni az ekét,akkor mind a 2 kéz foglalt,ilyenkor nagyon jól jön a kormánytekerő.Nekem kényelmes ezzel kezelni gépet.Egy ilyen gépre ez elég is egy kamionra már inkább a lehajthatóst választanám.

.
Nagyon jó lett a világítás, és még te irigykedsz ránk hogy milyen ügyes barkácsolók vannak fórumon. Te kis ál szerény
Én is gondolkozok a targonca gombon mennyire lehet kihasználni munka közben ?
Válasz #2403. hozzászólásra
Elől nincs irányjelződ?Nekem kellet szerelni előre is egy rövid karral, hogy a középponttól 40 cm-re legyen(müszkira,utána levettem)
Köszi mindenkinek.
A munkalámpa egy régi honvédségi akkus kereső lámpa része.
ilokos-örülök neki,hogy sikerült megjavítani a szinteződet,szerencsére nem volt nagy a baj.
Ma nekem is meg kellett az első világítást buherálni mert az előző tulajnál nem figyeltek festéskor,és festék került a csatlakozóba,ez miatt nem volt jobboldalt tompított fényszórás.
Sziasztok!
Nagyon jól működik.
Sikerült megjavítanom a hidraulika vezérlést.Egy potméter egyik szála volt belöl oxidálódva,így blokkolta a teljes működést.A karral emel süllyeszt a pillanatnyi helyzetben megállítja,zöld gombra kiveszi fogásból,kikapcsolva a kar helyzetének megfelelően megáll.A többi tekerős kapcsolóra is működik autómatán vízszintez a talajmaró hátsó ajtó nyitása függvényében emel süllyeszt.

A munkalámpa nagyon cool

Ezen nem csak a lápa a jó, maga a gépet is birom

üdv.
Ez kicsit olyan mintha magammal beszélgetnék.A gép kész összeraktam nekem jó lesz,féklámpa majd,a 3. kép pont elkapta az irányjelző villanást így azt töltöm fel.

Sziasztok
Ma folytatom a traktor világítását,ebben a nagyon szép időben.Ma szerintem össze is tudom szerelni.Egyedül a féklámpa nem működik majd,de mivel már tudom mi kell hozzá azt is megoldom idővel.Majd dobok fel képet ha el nem felejtek fényképezni.
74 MIsi!
Nem tudom az email cimedet!
Válasz #2383. hozzászólásra
Szevasz Imi!
Még egyszer köszi a rajzot,mint látod elég jól sikerült.
Örök hálám üldözni fog!
Esetleg a támasztó kerekekről egy képet ha kérhetnék.
Válasz #2393. hozzászólásra
nagy ritkán engednek egyépként valamiben jók valamiben nem pl. t4k cucok elfogadhatók multkor mtz porlasztó csúcsot vettem 700/db apróságban jók meg volt hogy olajat is vettem 10l/5000ft
Én oda járok az agrobázishoz igaz csak kis dolgokat vettem még ott pl:hátsó lámpák ezek nem voltak annyira drágák még,hogy kiforduljak az ajtón.
Mondjuk az 1 soros burgonyaszedőt nem ott fogom megvenni mert amikor néztem több mint 40.000-rel volt drágább mint máshol.Kérdés lehet e alkudni kicsit.
Válasz #2391. hozzászólásra
Agrobázis csak végszükségben. A gyártók(csólyos,forráskút) jobbak árban.
Válasz #2390. hozzászólásra
-0
Válasz #2389. hozzászólásra
modjuk ja nálunk az agrobázisnál 16000/db
Válasz #2387. hozzászólásra
Gyártmány és tipus függő, de kb helytálló az ezres/db
Válasz #2387. hozzászólásra
1000ft /db
Válasz #2384. hozzászólásra
Laxa
A fuvókákat mennyiért pazarolják?
Válasz #2385. hozzászólásra
hát nem kuki vetőmagot idézgetem de nehézkes az is
az olcsók fogynak
Válasz #2384. hozzászólásra
Azt hittem már lementél a térképről.....
Válasz #2382. hozzászólásra
hlló én is most csináltsm keretet az enyémnek nem vészes árban és új fuvokák és szűrök
Válasz #2362. hozzászólásra
Látom sikerült eligazodni a rajzon,ha tudom hogy ilyen kapós szebben lerajzolom.Nekem az alsó húzók mellett van két támasztókerék is,így azokon támaszkodik és be lehet állítani a fogásmélységet.Ha mélyre megy gyorsan lehorgonyozza a kis traktort.Tuti lesz.
Válasz #2381. hozzászólásra
Annyi ügyeskezű van itt. Egy kis kézimunka + kb 30e. Attól függ mekkora keretet akartok ,hány fúvókával.
Válasz #2377. hozzászólásra
Azt mondja a gazdája, hogy át kell nézni, a gumicsöveket kicserélni.A felfogatást is át kell alakitani hárompontra, és szórókeret is kell hozzá.
Válasz #2377. hozzászólásra
Hát ha működik megéri,mert ezért a pénzért legfeljebb tartályt kapsz.
Válasz #2378. hozzászólásra
Általába a német gépekhez lehet kapni mindent.
Sziasztok
A permetező gép mintha kicsit a régi gyártósorról került volna le,de ettől még nagyon jó lehet.Az ára minden esetre nagyon baráti hiszen ezt az árat akár 1 hónap alatt kidolgozhatja egy háti permetező áráért.
Egy újabb gép már ennek az árnak a sokszorosa.Az alkatrész ellátottságra lennék kíváncsi,mert az akadozhat egy korosabb géphez.Ár-értékben ver minden permetezőt ha működik.
Itt a tuti permetező uraim.
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/2213387/Holder-permetezo.html#
Válasz #2373. hozzászólásra
Akkor jól emlékeztem Lajosmizsére ha összejön a lóvém rendelem a tárcsát,bár erre jelen állapotban kis esélyt látok de talán ősszel.
Válasz #2374. hozzászólásra

Ha meglehet oldani akkor igen. Azért kértem a képeket ,hogy te hogy oldottad meg.
Válasz #2372. hozzászólásra
Szevasz Misi!
Terra keréksúlyt raknál rá?
Válasz #2371. hozzászólásra

Szia Pityu.
Persze hogy van Lajosmizsei a fórumon.Jó magam.
Szia Balu K Kérhetnék az első kerekedről egy közelebbi képet kíváncsi vagyok ,hogy a kerék súlyt miből és hogy oldottad meg.
Válasz #2369. hozzászólásra

Pedig Tiszasziget majdnem olyan közel van mint Algyő.
Viszont én megyek majd fel Tapolca-Sótony irányba amint a hóhelyzet megjavul.Várhatóan Március eleje,ekkor már nem szeretnék havat látni sem.
Szóval bár nekem is kitérő mégsem 200km megbeszélhetjük a részleteket is.
Lajosmizse is útba esik,ha esetleg van olyan aki ott lakik véletlenül.