Válasz sandorkitti6 #3666. hozzászólásáraArra vigyázz ,hogy nehogy túl etesd!Inkább legyen kicsit mindig éhes érdeklődő , várjon ahogy jössz a kajával,mintsem bedugúljon.Ez azért fontos mert ha lefososodik nem marad meg.Csak csinján a kajával.
Sziasztok!
Olyan problémával fordulnék fordulnék hozzátok, hogy a nyár végén költözött hozzánk 3 bari biofűnyírás céljából. 3 jerke és egy kos, akiről úgy tudtuk hogy nem képes az utód nemzesre:). Ezzel szemben március 15-én és most hétfőn bővült a kis család. A hétfői nem volt zökkenőmentes. Anya jeleneg minimálisat szoptat tegnap óta. Tehentejjel pótolunk a picinek. Teljes tapasztalatlanság hiánya miatt nem tudjuk hogy helyesen járunk e el. Ha nem akkor mit adjunk a kicsinek? Köszönöm a segítségeteket.
Válasz sörhas #3656. hozzászólásáraNekem a gyereké van eltéve a fél literes,nagyobb lyuk rávágva.Kérjél akinek már nem kell,vagy vegyél olyat.Igaz hogy laposabb mint a csöcs,de ha éhes mindegy.
Válasz D.G. #3654. hozzászólásáraMost meg egyenlöre nincs meg elado de ha így ellehetetlenítik a kisgazdak megélhetését a vissza tartott kifizetésekel akkor lessz vagy 100db eladó vegyes van benne merino,illde,átlag súlyuk 70-80kg
Válasz subikiss #3652. hozzászólásáraHát akkor még nem volt még ilyen fent az áruk, meg nagyon jó ismerősöm vitte el.Masnak nem biztos hogy ennyiért oda adtamvolna.
Válasz vardaigergo85 #3651. hozzászólásáraIgen ezért kérdezem most a bárányért többet kapni, mondjuk 22 ért nem tudom mi volt a biznisz mikor bárányért kapok mindig annyit :)
Válasz subikiss #3650. hozzászólásáraTavaly ősszel adtam el 6 hónapos
Jerket ismerősnek 22000 Ft ért de most a 35-40kg ős jerket kb 35000 adnám Hajdú Bihar.
Válasz stamas #3630. hozzászólásáraKöszönöm a válaszodat.
A kisterület végett, törzstenyészetben gondolkozok. Kis mennyiségben de minőséget állítanék elő.
Válasz Hektár Király #3621. hozzászólásáraDorper nagyon kicsi amikor megszületik.
22-23 kilóig nő mint a gomba, aztán meglássuk, de nagyon.
Érdeklődj körbe, hogy felétek mekkora bárányokat vennének.
A dorper kicsit divat birka.
Törzstenyészet vagy Árutermelő szeretnél lenni?
Válasz subikiss #3627. hozzászólásáraMi a telephely környékén járatjuk a tarlókat mert egyrészt mint írtam van olyan idő mikor ezzel a kiegészítéssel jövünk ki legelő tekintetében, de kövér időkben is jó a változatosság az állománynak, illetve az elpergett magokat felszedi a juh szépen, így a betakarítási veszteség itt nem felszámítható lényegében.
Taposásról annyit gondolok, hogy ha nyers saras az idő akkor nem hajtunk rá de ezen kívül nem okoz az komolyabb problémát, főleg nyáron a gabona vagy repce tarlók mindig kemények, ősszel meg mire megjön az eső már csak kukorica tarló marad esetleg ott pedig a mulcs felfogja a körmöket szóval nem kell túl misztifikálni, sárban ne, talán ennyi.
Válasz szanberg #3626. hozzászólásáraMár ha említetted az árvakelést Te mint juhtartó, és mint olvasom elég sok talajművelést próbálsz vagy csinálsz mi a véleményed a juhok taposásáról?
4325 hozzászólás
Válasz vardaigergo85 #3675. hozzászólásáraBerettyóvölgyi Kftt kérdezted?
Sziasztok azt szeretném megkérdezni hogy Hajdú Biharban gyapjú felvásárlásrol tud e valaki valamit. A választ előre is köszönöm
Ruszki köszörűre vennék új korongot.Nyíregyházán lenne a piacon , de az idén lehet, ki se nyit.Valaki okosat?
Válasz szantofold22 #3672. hozzászólásáraKB 1-1,5 dl tejet iszik alkalmanként.
Válasz sandorkitti6 #3666. hozzászólásáraArra vigyázz ,hogy nehogy túl etesd!Inkább legyen kicsit mindig éhes érdeklődő , várjon ahogy jössz a kajával,mintsem bedugúljon.Ez azért fontos mert ha lefososodik nem marad meg.Csak csinján a kajával.
Válasz subikiss #3670. hozzászólására900 Ft levonás nélkül, most...
Válasz motyi #3668. hozzászólásáraMennyi az annyi?
Válasz kezdő gazda #3667. hozzászólásáraKöszönöm
Sziasztok!
Hústípusú bárányt vennék 100-300 db ot belföldre!
(suffolk,ildefrance)
70/6025661
Válasz sandorkitti6 #3666. hozzászólásáraTökéletes mi is így szoktuk, semmi bajuk nem lesz
Sziasztok!
Olyan problémával fordulnék fordulnék hozzátok, hogy a nyár végén költözött hozzánk 3 bari biofűnyírás céljából. 3 jerke és egy kos, akiről úgy tudtuk hogy nem képes az utód nemzesre:). Ezzel szemben március 15-én és most hétfőn bővült a kis család. A hétfői nem volt zökkenőmentes. Anya jeleneg minimálisat szoptat tegnap óta. Tehentejjel pótolunk a picinek. Teljes tapasztalatlanság hiánya miatt nem tudjuk hogy helyesen járunk e el. Ha nem akkor mit adjunk a kicsinek? Köszönöm a segítségeteket.
Válasz Hogel #3660. hozzászólásáraLépfene, liszteriózis, chlamydia,brucellózis,
Válasz oprita #3663. hozzászólásáraEl
Na,vajon elmennek-e a bárányok Szicíliába?Tudtok valami biztatót?
Válasz subikiss #3661. hozzászólásáraelővigyázatosságból
Válasz Hogel #3660. hozzászólásáraMételyt azt ellehet tobbit nem tudom. miért kérdezed?
Sziasztok, szerintetek van valamilyen betegség, amit juhoktól el lehet kapni?
Ha igen, mik azok?
Válasz agrogal #3658. hozzászólásáraHát probáltuk de nem igazán értékelik
Válasz sörhas #3656. hozzászólásáraNekem a gyereké van eltéve a fél literes,nagyobb lyuk rávágva.Kérjél akinek már nem kell,vagy vegyél olyat.Igaz hogy laposabb mint a csöcs,de ha éhes mindegy.
Erre gondolok.
Üdv.
Hol lehetne venni cumit a bárányoknak?
Mert már itt Tújban a gyogyszertárba nem lehet.
Válasz D.G. #3654. hozzászólásáraMost meg egyenlöre nincs meg elado de ha így ellehetetlenítik a kisgazdak megélhetését a vissza tartott kifizetésekel akkor lessz vagy 100db eladó vegyes van benne merino,illde,átlag súlyuk 70-80kg
Válasz vardaigergo85 #3653. hozzászólásáraSzia. Neked milyen fajta lenne eladó?
Válasz subikiss #3652. hozzászólásáraHát akkor még nem volt még ilyen fent az áruk, meg nagyon jó ismerősöm vitte el.Masnak nem biztos hogy ennyiért oda adtamvolna.
Válasz vardaigergo85 #3651. hozzászólásáraIgen ezért kérdezem most a bárányért többet kapni, mondjuk 22 ért nem tudom mi volt a biznisz mikor bárányért kapok mindig annyit :)
Válasz subikiss #3650. hozzászólásáraTavaly ősszel adtam el 6 hónapos
Jerket ismerősnek 22000 Ft ért de most a 35-40kg ős jerket kb 35000 adnám Hajdú Bihar.
Árak után szeretnék érdeklődni azoktól aki vett vagy eladott, hogy mennyiért mennek 6-9, 9-12 hónapos jerkék.
Sziasztok. Etet valaki lucerna szenázst közületek, mi a vékemény?
Válasz anyóka #3624. hozzászólásáraZoldparadicsommal kenjuk .masnapra leszarad
Nalunk a zold paradicsom mindig van a fagyoba. Bekenem vele es masnapra leszarad .
Válasz sörhas #3643. hozzászólásáraNekem a Cyclo spray bevált ,kitakaritom széppen aztán befújom
Válasz sörhas #3643. hozzászólásáraLábfürösztőbe 4-5% formalin napi egyszer 4-5 napig,de ha már nagyon a körme alá ment akkor körmölni kell.
Sziasztok. Etet valaki lucerna szenázst a birkával, ha igen mi a vélemény jobb lesz a tejtermelés?
Üdv.
Ki mivel kezeli a pálot körmöt?
Válasz stamas #3632. hozzászólásáraSzépek nagyon :)
Még húsra is elmennének ;)
Válasz stamas #3630. hozzászólásáraKöszönöm a válaszodat.
A kisterület végett, törzstenyészetben gondolkozok. Kis mennyiségben de minőséget állítanék elő.
Reméljük így lesz de 9000-el is kiegyezek :D
Válasz antalocz #3637. hozzászólásáraDe elképzelhetö, a forint gyengülése és a juh létszám csökkenése miatt. Aztán majd meglátjuk mondta a vak.
Válasz antalocz #3637. hozzászólásáraNekem az instruktor mondta,remélem nem hasból beszélt.
De ha igen akkor elnézést kérek!
Válasz sörhas #3636. hozzászólásáraJo lenne szerintem azert annak kozeleben sem lessz
Válasz Pisti09 #3635. hozzászólására10000huf.
Sziasztok. Az idei anyajuh támogatás összegéről mit tudtok, mennyivel fogják fizetni?
Válasz colizoli #3633. hozzászólásáraNem tudom.
Én még nem vettem.
Válasz stamas #3629. hozzászólásáraMennyiért adják?
Őshonos cigája juhaink
Válasz Hektár Király #3621. hozzászólásáraDorper nagyon kicsi amikor megszületik.
22-23 kilóig nő mint a gomba, aztán meglássuk, de nagyon.
Érdeklődj körbe, hogy felétek mekkora bárányokat vennének.
A dorper kicsit divat birka.
Törzstenyészet vagy Árutermelő szeretnél lenni?
Válasz colizoli #3618. hozzászólásáraKöszönöm!
Itt a délifarmnál van.
Válasz subikiss #3627. hozzászólásáraMi a telephely környékén járatjuk a tarlókat mert egyrészt mint írtam van olyan idő mikor ezzel a kiegészítéssel jövünk ki legelő tekintetében, de kövér időkben is jó a változatosság az állománynak, illetve az elpergett magokat felszedi a juh szépen, így a betakarítási veszteség itt nem felszámítható lényegében.
Taposásról annyit gondolok, hogy ha nyers saras az idő akkor nem hajtunk rá de ezen kívül nem okoz az komolyabb problémát, főleg nyáron a gabona vagy repce tarlók mindig kemények, ősszel meg mire megjön az eső már csak kukorica tarló marad esetleg ott pedig a mulcs felfogja a körmöket szóval nem kell túl misztifikálni, sárban ne, talán ennyi.
Válasz szanberg #3626. hozzászólásáraMár ha említetted az árvakelést Te mint juhtartó, és mint olvasom elég sok talajművelést próbálsz vagy csinálsz mi a véleményed a juhok taposásáról?