Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak607 FtBenzin árak606 FtEUR410.17 FtUSD376.93 FtCHF436.3 FtGBP487.33 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz oprita #2944. hozzászólásáraNekem csak juh de ha nem szeretném őket annyira mint amennyire már lehet felszámolták volna de mindenek előtt a szeretet van nem a pénz...am arról mit tudsz?
Válasz UE-28 #2939. hozzászólásáraTe is olyan boldog legyél, mint a birkáid, mert akkor szokták ezt csinálni, ha nagyon jól érzik magukat. De még szóba jöhet az időjárás változás is. Akkor is így viselkednek.
Válasz sisa933 #2923. hozzászólásáraHasonló tünetek nálam is előfordultak, vizsgálatokat végeztettem, amennyiben érdekel az eredmény hívd fel a 06204762803-as telefonszámot!
Köszi
Honnan tudom meg, hogy a kos volt e a toklyókon és az anyákon? 2 db toklyó 2 db 1x elett anyajuh, de nemrég vásároltam csak őket, a kost meg csak fedeztetés miatt kaptam kölcsön. Éjszakára karámba vannak, nappal meg az udvaron.
Szóval mi az árulkodó jel, ha nem tudom őket egész nap szemmel tartani?
Válasz sisa933 #2930. hozzászólásáraÉn szerintem ez az amit mondtam. Nekem is volt ilyen egyszer sápadság vérszegénység a jelei vizenyős dudorok a törkán stb és a bendőjében meg is találta az doki. Dectomaxal kezeltük és kész.
Vizes fűben párás csapadékos időben elszaporodnak ezek a férgek olvass utána de hátha jön valaki aki megerősít benne
Válasz sisa933 #2927. hozzászólásáraBélférgességre gyanakodnék...szeme alatt nem fehér? fogai körül? mert akkor az annak a tünetei szokott lenni de hátha jön valaki más is és mond valamit. Lehet nem is ért a juh-oz az az orvos széklet mintát nem kért nem nézte meg? Az elpusztult juot is fel lehetett volna boncolni abból is kiderült volna.
2 állatorvost is hivott az egyik nem tudta mi baja a másik azt mondta bakteriális
Nyurokcsomó gyuladás !
2 naponta kapot antibiotikumot elkért egy valag pénzt majd elpusztult !
Ezért vagyunk kiváncsiak h mi is ennek a valós oka !?
Az egyik barátomnál több birka is megbetegedett egy számunkra ismeretlen betegségbe! Énse és a barátomse rég birkázunk és még nemtalálkoztunk hasonlo betegséggel !
A probléma a következő !
3hete az egyik anyáján az állkapocs alatt egy kisebb dió méretű csomó jelent meg ami hol kisebb hol nagyobb volt de volt mikor teljesen eltünt meg mellete az orra erősen váladékozott majd drasztikusan lefogyott az állatorvos 2 hétig antibiotikumos kezelést adott neki majd ennek ellenére elhullott!
Most egy másik anya szenved ugyan ebben !
Találkozott már valaki hasonlóval ?
Ez valami fertőzés lehet ? Volt alata bárány is jelenleg semmi baja de vajon az is fertőzött ?
Válasz Zetor6340 #2919. hozzászólásáraNincs láza, vagy nem náthás? Inkább szólj az állatorvosnak majd ad neki antibiotikumot. Jah meg adjatok neki féreghajtót.
Válasz zoozooka84 #2916. hozzászólásáraSokkal jobban fejlódik ha meg van nyirva de nem agusztusban kell hanem mikor már meleg a bunda.Téli bárányt már tavasszal az anyjával megnyirtuk 1 hónap alatt a duplájára nőtt.A bundába megsül.
Tanácsot szeretnék kérni, hogy idén januárban lett egy kos bárányom. Olyat hallottam, hogy meg kell őt nyirni agusztusban mert akkor jobban fejlődik. Vagy nem muszály majd csak jövő tavaszra.
Válasz Vasutas01 #2913. hozzászólásáraA baj az én meggondolatlanságom. Előbb megvettem őket. Aztán elkezdtem gondolkodni, hogyan biztosíthatnék megfelelő tartási körülményeket. Ez nagyjából menne is, de nem tudok rendszeresen felügyelni rájuk. Most a szülői háznál vannak, két faluval arréb, Édesanyám vigyáz rájuk, de ő fizikailag nem bírja, és hát a család többi tagja sem együttműködő a dologban. Egyébként szépek, egészségesek, és igazi BIRKÁK!
Legyetek szívesek segíteni. Sajnos a hobby birkáimmal befürödtem. Valószínű nem én vagyok az első. Kettő suffolk jellegű (azért jellegű, mert nincsenek papírjaik) jerke. Szeretném eladni, lehetőleg nem bográcsba. Igazából nem tudom mi lehet az áruk. Kb februári születésűek, szerintem 40-45 kg megvan mindegyik. Ha valaki tud segítsen. (Arra már van alvállakozó, hogy a bundát letehessék a nagy melegre való tekintettel.).
Ha valakit érdekel Bicske környékén vannak. Privát emailban elérhető vagyok.
Köszönöm
Válasz UE-28 #2893. hozzászólásáraSajnos nem sok földet fogsz ezekkel venni. 2ha/nagyállat egység. És az éves átlag állat létszámot nézik. Még kell pár barit gyűjteni hozzájuk.
Jobban jársz ha hagyod a túróba. Sok az adminisztráció, jönnek ellenőrizni, csesztetnek vele mert mindig lesz valami ami nem stimmel.
Jövő héten jön az MVH ellenőrizni. Ha 2szeri elmondás alapján jól értettem egy 1734-es kódszámú egyedlistát kérnek, amit nekem kell kinyomtatni, viszont sehol sem találom. Tudnátok segíteni a letöltésében?
4244 hozzászólás
Válasz oprita #2944. hozzászólásáraNekem csak juh de ha nem szeretném őket annyira mint amennyire már lehet felszámolták volna de mindenek előtt a szeretet van nem a pénz...am arról mit tudsz?
Válasz goda77 #2943. hozzászólásáraEzt ma hallottam, nem megerősített,de szakmai forrás.Elgondolkodtató,ezres birka, meg sok konténeres méhészet...
Válasz oprita #2942. hozzászólásáraAkkor már tudnak valamit...amit mi nem...
Sziráki Gazda felszámolja a juhászatot,meg a méhészetet,erről beszélnek edelényiek...
Válasz JAGI #2940. hozzászólásáraKöszönöm, nem panaszkodok :-)
Olyan jámborok, hogy ha simogatom a pofáját, mint egy kutya, csak áll és becsukja még a szemét is :-)
Szeretem őket , az biztos, csak jó lenne már a kost a jerketoklyókon és az anyajuhokon látni
Üdv!
Válasz UE-28 #2939. hozzászólásáraTe is olyan boldog legyél, mint a birkáid, mert akkor szokták ezt csinálni, ha nagyon jól érzik magukat. De még szóba jöhet az időjárás változás is. Akkor is így viselkednek.
Üdvözlet!
Az mitől lehet, hogy a juhok 4 lábon szökelve ugrálnak föl-le az udvaron? Ez az ivarzással összefügghet?
Kos van közöttük, kb 3 hete, de azóta én nem vettem észre ivarzásnak jelét (merinó)
Elnézést a kérdést egyszerűségéért, de csak fél éve tartom őket,. nincs tapasztalat!
Köszönöm!
Válasz sisa933 #2923. hozzászólásáraHasonló tünetek nálam is előfordultak, vizsgálatokat végeztettem, amennyiben érdekel az eredmény hívd fel a 06204762803-as telefonszámot!
Köszi
Válasz zollfeco #2936. hozzászólására
Köszönöm a segítségedet!
Válasz UE-28 #2935. hozzászólásáraNem muszály jelölőhámot használnod, ha nem tudzs valakitől kölcsönkérni, mert azért nem olcsó.
Olcsó és ugyanolyan hatásos megoldás, ha a kos mellkasát összekrétázod jelölőkrétával.
2 naponta megkened neki, aztán már jelöl is.
Válasz Égető László #2934. hozzászólásáraKöszönöm, biztos ami biztos november 1-ig köztük hagyom, akkor kárt nem tehet bennük?
Bocsánat a laikus kérdésekért, de a toklyók is csak áprilistól vannak nálam, nincs benne tapasztalatom.
Köszönöm, üdv!
Válasz UE-28 #2933. hozzászólásáraJelölőhám a kosra vagy hagyd együtt őket 4-6 hétig és 90%-os a siker.
ÜdV!
Honnan tudom meg, hogy a kos volt e a toklyókon és az anyákon? 2 db toklyó 2 db 1x elett anyajuh, de nemrég vásároltam csak őket, a kost meg csak fedeztetés miatt kaptam kölcsön. Éjszakára karámba vannak, nappal meg az udvaron.
Szóval mi az árulkodó jel, ha nem tudom őket egész nap szemmel tartani?
Köszönöm
Válasz Lacus704 #2931. hozzászólásáraKöszönöm szépen a válaszodat !
Válasz sisa933 #2930. hozzászólásáraÉn szerintem ez az amit mondtam. Nekem is volt ilyen egyszer sápadság vérszegénység a jelei vizenyős dudorok a törkán stb és a bendőjében meg is találta az doki. Dectomaxal kezeltük és kész.
Vizes fűben párás csapadékos időben elszaporodnak ezek a férgek olvass utána de hátha jön valaki aki megerősít benne
Válasz Lacus704 #2928. hozzászólásáraSajnos a pénzen kívül mást nemkért !
Válasz sisa933 #2927. hozzászólására
Válasz sisa933 #2927. hozzászólásáraBélférgességre gyanakodnék...szeme alatt nem fehér? fogai körül? mert akkor az annak a tünetei szokott lenni de hátha jön valaki más is és mond valamit. Lehet nem is ért a juh-oz az az orvos széklet mintát nem kért nem nézte meg? Az elpusztult juot is fel lehetett volna boncolni abból is kiderült volna.
Válasz Lacus704 #2925. hozzászólásáraÍgy néz ki !
Válasz Lacus704 #2925. hozzászólásáraIgen voltak !
2 állatorvost is hivott az egyik nem tudta mi baja a másik azt mondta bakteriális
Nyurokcsomó gyuladás !
2 naponta kapot antibiotikumot elkért egy valag pénzt majd elpusztult !
Ezért vagyunk kiváncsiak h mi is ennek a valós oka !?
Válasz sisa933 #2924. hozzászólásáraFéreg ellen voltak oltva? Dectomax vagy hasonló?
Sziasztok !
A segítségeteket kérném !
Az egyik barátomnál több birka is megbetegedett egy számunkra ismeretlen betegségbe! Énse és a barátomse rég birkázunk és még nemtalálkoztunk hasonlo betegséggel !
A probléma a következő !
3hete az egyik anyáján az állkapocs alatt egy kisebb dió méretű csomó jelent meg ami hol kisebb hol nagyobb volt de volt mikor teljesen eltünt meg mellete az orra erősen váladékozott majd drasztikusan lefogyott az állatorvos 2 hétig antibiotikumos kezelést adott neki majd ennek ellenére elhullott!
Most egy másik anya szenved ugyan ebben !
Találkozott már valaki hasonlóval ?
Ez valami fertőzés lehet ? Volt alata bárány is jelenleg semmi baja de vajon az is fertőzött ?
Válaszokat előre is köszönöm !
Válasz Pityu73 #2922. hozzászólásáraHelló !
Nálunk Zalába 650/kg 20-24kg vették !
De nagyon válogatott az olasz!
Aktuális bárány árakat tud valaki??
Válasz zollfeco #2920. hozzászólásáraOkés köszönöm a segítséget.
Válasz Zetor6340 #2919. hozzászólásáraNincs láza, vagy nem náthás? Inkább szólj az állatorvosnak majd ad neki antibiotikumot. Jah meg adjatok neki féreghajtót.
Válasz Zetor6340 #2918. hozzászólásáraKifelejtettem , hogy áll.
Sziasztok ! Olyan problémàm van, hogy féléves kos bárányom egész nap csak nem ül le pihenni. Enni eszik de állandóan csak zihál ?? Mi lehet a baja ?
Válasz zoozooka84 #2916. hozzászólásáraSokkal jobban fejlódik ha meg van nyirva de nem agusztusban kell hanem mikor már meleg a bunda.Téli bárányt már tavasszal az anyjával megnyirtuk 1 hónap alatt a duplájára nőtt.A bundába megsül.
Tanácsot szeretnék kérni, hogy idén januárban lett egy kos bárányom. Olyat hallottam, hogy meg kell őt nyirni agusztusban mert akkor jobban fejlődik. Vagy nem muszály majd csak jövő tavaszra.
Válasz vereszs #2911. hozzászólására730Ft-20-24
Válasz Vasutas01 #2913. hozzászólásáraA baj az én meggondolatlanságom. Előbb megvettem őket. Aztán elkezdtem gondolkodni, hogyan biztosíthatnék megfelelő tartási körülményeket. Ez nagyjából menne is, de nem tudok rendszeresen felügyelni rájuk. Most a szülői háznál vannak, két faluval arréb, Édesanyám vigyáz rájuk, de ő fizikailag nem bírja, és hát a család többi tagja sem együttműködő a dologban. Egyébként szépek, egészségesek, és igazi BIRKÁK!
Válasz velaro407 #2912. hozzászólásáraMiért,mi a baj velük?
SEGÍTSÉG!
Legyetek szívesek segíteni. Sajnos a hobby birkáimmal befürödtem. Valószínű nem én vagyok az első. Kettő suffolk jellegű (azért jellegű, mert nincsenek papírjaik) jerke. Szeretném eladni, lehetőleg nem bográcsba. Igazából nem tudom mi lehet az áruk. Kb februári születésűek, szerintem 40-45 kg megvan mindegyik. Ha valaki tud segítsen. (Arra már van alvállakozó, hogy a bundát letehessék a nagy melegre való tekintettel.).
Ha valakit érdekel Bicske környékén vannak. Privát emailban elérhető vagyok.
Köszönöm
Friss bárány árat tud valaki?
Válasz colizoli #2909. hozzászólásáraSzia,
Ok, köszi!
Válasz kamus #2908. hozzászólásáraSzelénes, de inkább a piros ásványi anyagos.
Sziasztok,
Juhoknak milyen nyalósó javasolt? Van vmi speciális vagy mint a lovaké...
Köszi előre is!
Válasz colizoli #2905. hozzászólására...És 350+komp.-ért adtam le tegnap...
Jó estét! Van két idei születésű suffolk jellegű barim. Nyírni vajon mikor kell őket, ha kell egyáltalán? Ugye nekem ez az idő már elég meleg :)
Én br 400-ért adtam el 2 hete, de már csak 350.
Válasz b.jani71 #2903. hozzászólásáraAz jó.Mostanában?
Válasz oprita #2901. hozzászólására420, 460,
Én nettó 440-ben adtam el
Válasz oprita #2901. hozzászólására 200 Ft
Aktuális gyapjúárat tudtok?
Válasz zollfeco #2899. hozzászólásáraNincs mit, hozzám is jönnek, hiányzik, mint üveges tótnak a hanyattesés.
Válasz colizoli #2898. hozzászólásáraKöszi! Holnap beszélek vele.
Válasz zollfeco #2896. hozzászólásárainstruktorodat hivd fel
Válasz UE-28 #2893. hozzászólásáraSajnos nem sok földet fogsz ezekkel venni. 2ha/nagyállat egység. És az éves átlag állat létszámot nézik. Még kell pár barit gyűjteni hozzájuk.
Jobban jársz ha hagyod a túróba. Sok az adminisztráció, jönnek ellenőrizni, csesztetnek vele mert mindig lesz valami ami nem stimmel.
Sziasztok!
Jövő héten jön az MVH ellenőrizni. Ha 2szeri elmondás alapján jól értettem egy 1734-es kódszámú egyedlistát kérnek, amit nekem kell kinyomtatni, viszont sehol sem találom. Tudnátok segíteni a letöltésében?
Előre is köszi