Kérdésed aktuális,mivel télvégére szükség van pótlásra,főleg a nevelő vagy lenevelt állományoknak.
Millaphos Leckshale 15kgos vödrös kiszerelésbe'nyalósó'formába,mi ezt használjuk merem ajánlani,minden benn van ami a barinak kell!
Vetimec,Noromectin,(hatóanyaguk 1)mi ezeket használjuk durván félévente,külső-belső paraziták-férgek ellen.
Árban türhetőek,és beváltak.
Ha komolyabbat akarsz,akkor Dectomax árban húzósabb,hatását tekinve én vitatom(olvass vissza a témában)
Ha mélyterületen vagy,májmétejre-Vermitan ez is elméletileg félévente,jó szer,csak ára növekszik 1rejobban
Dokim épp a napokban ajánlott helyette valamit,de nem ugrik be a neve,(hatása hasonló,ára kedvezöbb)
kösz azért kérdezem mert ha jol tudom a nagy juhászok is elkeritik az anyát de csak néhány napra
másik kérdésem most ajánlottak vemhes elöhasu anyákat merino jellegüek ir ár 18000 ez sok vagy kevés?
ami a hodalyba vannak azok nem fagynak el, ill csak nagy hidegbe hartyasodnak meg, a kinti nagy az fagymentes, mar ha ö is ugy akarja. Kutvizröl megy es ezert kelett kicserelnia hodalyban levöket, mert eleg vasas viz es a membran mindig eltömödött es fogtam kicsereltem uszosra ar jobban birja a vasat.
haliho miért lehet az hogy a birka leellik és azok a birkák melyekkel együtt van bántják a picit
illetve el kell e zárni öket ha ellenek a helyük elég nagy nincsenek zsufoltan 50 nm 5 anya ki tud tanácsot adni?
SZIA 35 ANYA 15 TOKJO ES EGY PAR DARAB LEMARADOTT.MEG A TAVALY KEZDTEM DE SZERETNEM MAJD NOVELNI AZ ALLOMANYT.12 ELET 10 BARI MARADT MEG EDDIG CSAK AZ ANYAK ELETEK.MENNYI A NYIRAS NALATOK?
Igen. Nekem is tokjók ellettek nagy többségben és van amelyiknek nincs elég teje meg nem szereti a bariját...de hát sajos ez ezzel jár..de ha belegondolsz lehet 1x 2x kell megszoptatni vagy megtanítani szopni mert magától nem képes rá és megmarad! mentettem már meg pár barikát így és mint a karácsony árat nézve lejártak nekem darabonként 20000et az nem kevés és megéri a kis odafigyelést
Sajnos nekem is van ami menthetetlen. Ami nem életre való beviheted azt a paplanba is akkor is megdöglik.
Pl ma reggelre is ellett kint az akolba egy bari a vállóba befagyott a víz de a bari felszáradt és az anyja után szaladgálva fogadott. Az ujjunk se egyforma így a barik sem
Az igazat +valva,én sem'dicsekszem'a juhállományal.
Elég gyenge az ellés eddig-Kicsi születésisúly,nem a +szokott életképeség,stb.
Az ilyen bárányal sok a nyűg!
jelenleg 75 anya 10 tokjó 2 törzskos meg az apróságok amik változnak folyamatosan. Szóval itt ott 100 körül néha még több is. 3 tehén 1 tinó meg 1 paci. Neked?
Hogy áll az álományotok? Szaporodnak? Nekem a mai 3-al van 22bari. De elhullott az utóbbi napokban 5-6db is sajnos de hát ez van. A többi az szépen növekszik
4318 hozzászólás
Válasz #962. hozzászólásra
Egy kis segítség, mennyi lehet a birka hektáronkénti számos állat létszáma ??? Köszi.
Szia! Egy hektár, természetes legelő kb. 5 birkát tud eltartani. Telepített legelő kb. 10 birka / hektár. Így szoktak számolni.
Ez a gyakorlatban erősen változhat. Évjárat függő is.
Az AKG előírás szerint a 3. év végére el kell érni a 0,3 Állategység/ha
Egy anyajuh 0,15 ÁE
Hektáronként két birka legyen rajta, aminek van fülszáma is, mert jön a büntetés.
Egy kicsit bővebben lent.
http://www.kolcsonosmegfeleltetes.hu/K%C3%B6lcs%C3%B6n%C3%B6sMegfeleltet%C3%A9s/ENAR/%C3%81llategys%C3%A9gsz%C3%A1m%C3%ADt%C3%A1s.aspx
Az alábbi linkre is elküldtem. Ha egyéb kérdésed is van és itt nem kapsz rá választ ODA is írdd meg.
http://ide-ide.hu/forum/viewtopic.php?p=9521#9521
Sziasztok.Volna 1 kérdésem.A birkának lehet adni tisztán korpát???
Válasz #966. hozzászólásra

pár db-os állományhoz biztos jó egy darabig. csodát ne várj tőle szerintem olcsó műanyag játék
http://www.expressz.hu/allat_noveny/haszonnoveny/hirdetes-24964847/
Erről van valakinek infója milyen gép lehet? Használható -e?
Szia! Egy hektár, természetes legelő kb. 5 birkát tud eltartani. Telepített legelő kb. 10 birka / hektár. Így szoktak számolni.

AKG-ban???
Válasz #961. hozzászólásra
Éhgyomorra még utána félnapi koplaltatás(jobb felszívódás érdekében)autómatával,v műanyag fecskendővel a nyelvfölé majdnemcsak a garatjára.
Egy kis segítség, mennyi lehet a birka hektáronkénti számos állat létszáma ??? Köszi.
Válasz #960. hozzászólásra
Etetve, itatva vagy?
Válasz #959. hozzászólásra

Szájonát.
Válasz #948. hozzászólásra
Köszi.
Es hogy adjatok be nekik?
Válasz #957. hozzászólásra
nem köszönöm.
Válasz #956. hozzászólásra
Ha gondolod szerzek tel.számot,ha a megyédben is terítenek.
Válasz #954. hozzászólásra
Csongrád Megye
Válasz #949. hozzászólásra
Legyen szerencséd hozzájuk. Nekem is vannak. Szeretem őket. Nincs velük baj. Egy hete ellett meg az egyik anya.
Válasz #953. hozzászólásra
,h mennyire fedik az országot azt nem tudom.
Én az Intermix Kft-töl szerzem be,a szomszédom az 1ik üzletkötöjük
350ft+áfa/kg
Melyik megyében vagy?
Válasz #951. hozzászólásra
még anyit kérdeznék csak pesten lehet kapni? és menyiért?
Válasz #951. hozzászólásra
Oké köszönöm.
Válasz #950. hozzászólásra

Üdv!
Kérdésed aktuális,mivel télvégére szükség van pótlásra,főleg a nevelő vagy lenevelt állományoknak.
Millaphos Leckshale 15kgos vödrös kiszerelésbe'nyalósó'formába,mi ezt használjuk merem ajánlani,minden benn van ami a barinak kell!
Üdv mindenkinek: kérdezném ki milyen vitamint ad a juhainak?
hali megvannak a rackáim vettem 3 mat 2 toklyo 1 kos

Válasz #946. hozzászólásra
Üdv!
Albendanin 3500-4000ft/l adagolása 1ezik a vermitanéval(3ml/10 ttkg)
koszonom a valaszokat
Válasz #945. hozzászólásra
Hali
az a vermitan potlo szer engem is erdekelne. Legyszi nez mar utana. hogy mi a neve?
Köszi
Válasz #943. hozzászólásra
(olvass vissza a témában)
Üdv!
Vetimec,Noromectin,(hatóanyaguk 1)mi ezeket használjuk durván félévente,külső-belső paraziták-férgek ellen.
Árban türhetőek,és beváltak.
Ha komolyabbat akarsz,akkor Dectomax árban húzósabb,hatását tekinve én vitatom
Ha mélyterületen vagy,májmétejre-Vermitan ez is elméletileg félévente,jó szer,csak ára növekszik 1rejobban
Dokim épp a napokban ajánlott helyette valamit,de nem ugrik be a neve,(hatása hasonló,ára kedvezöbb)
Válasz #943. hozzászólásra
Ivergen premium. nekem bevált úgy gondolom.
ki mivel szokta oltani tavaszal a barikat?valaszokat koszi
Szia szerintem ha dísznek tartod amelyik tetszik.
köszönöm a választ!
szerintetek hortobágyi rackát,gyimesit,vagy ciktát érdemesebb tartani kinek mi a tapasztalata?
Válasz #936. hozzászólásra
Zoli! Köszönöm szépen!
Válasz #932. hozzászólásra
szia.kerisd el oket 1.5-2 nm eleg egy anyanak kb egy heteig kell oket egyutt tartani utana kirakhatod oket a tobbi koze
kösz azért kérdezem mert ha jol tudom a nagy juhászok is elkeritik az anyát de csak néhány napra

másik kérdésem most ajánlottak vemhes elöhasu anyákat merino jellegüek ir ár 18000 ez sok vagy kevés?
Válasz #932. hozzászólásra
Szia! Feltétlenül kerítsd el az anyát és a kicsit mert a többiek vagy megtaposság vagy úgy meglökik h megdöglik.
Kell neki pár hét amíg megerősödik!
Válasz #934. hozzászólásra
ja igen es szabadvizuek.
Válasz #934. hozzászólásra
vegül is mind uszos, ezek szerintem mennek ejtötartalyrol, de a membranos nem azt mar probaltam.
Válasz #933. hozzászólásra
Akkor marháknak való önitatód van? Az úszós pedig szabad vizű? Szerinted működnének ezek ejtőtartályról? Nálam a tanyán nincs áram, csak agregátor.
Válasz #931. hozzászólásra
ami a hodalyba vannak azok nem fagynak el, ill csak nagy hidegbe hartyasodnak meg, a kinti nagy az fagymentes, mar ha ö is ugy akarja. Kutvizröl megy es ezert kelett kicserelnia hodalyban levöket, mert eleg vasas viz es a membran mindig eltömödött es fogtam kicsereltem uszosra ar jobban birja a vasat.
haliho miért lehet az hogy a birka leellik és azok a birkák melyekkel együtt van bántják a picit
illetve el kell e zárni öket ha ellenek a helyük elég nagy nincsenek zsufoltan 50 nm 5 anya ki tud tanácsot adni?
Válasz #930. hozzászólásra
Szia! Nem fagy el? Vezetékes vízről megy?
Válasz #929. hozzászólásra
Igen, miert?
Sziasztok! Önitatóval tart valaki birkát?
sehol senki?
Válasz #926. hozzászólásra
Nálunk 200-250 között ment eddig darabja.
Válasz #922. hozzászólásra
SZIA 35 ANYA 15 TOKJO ES EGY PAR DARAB LEMARADOTT.MEG A TAVALY KEZDTEM DE SZERETNEM MAJD NOVELNI AZ ALLOMANYT.12 ELET 10 BARI MARADT MEG EDDIG CSAK AZ ANYAK ELETEK.MENNYI A NYIRAS NALATOK?
Válasz #924. hozzászólásra

Sajna nálam,nem a tokjokkal van gond.
Hanem emberi mulasztások
Válasz #923. hozzászólásra

Igen. Nekem is tokjók ellettek nagy többségben és van amelyiknek nincs elég teje meg nem szereti a bariját...de hát sajos ez ezzel jár..de ha belegondolsz lehet 1x 2x kell megszoptatni vagy megtanítani szopni mert magától nem képes rá és megmarad! mentettem már meg pár barikát így és mint a karácsony árat nézve lejártak nekem darabonként 20000et az nem kevés és megéri a kis odafigyelést
Sajnos nekem is van ami menthetetlen. Ami nem életre való beviheted azt a paplanba is akkor is megdöglik.
Pl ma reggelre is ellett kint az akolba egy bari a vállóba befagyott a víz de a bari felszáradt és az anyja után szaladgálva fogadott. Az ujjunk se egyforma így a barik sem
Válasz #920. hozzászólásra

Üdv!
Az igazat +valva,én sem'dicsekszem'a juhállományal.
Elég gyenge az ellés eddig-Kicsi születésisúly,nem a +szokott életképeség,stb.
Az ilyen bárányal sok a nyűg!
Válasz #921. hozzászólásra
jelenleg 75 anya 10 tokjó 2 törzskos meg az apróságok amik változnak folyamatosan. Szóval itt ott 100 körül néha még több is. 3 tehén 1 tinó meg 1 paci. Neked?
Válasz #920. hozzászólásra
szia.neked mennyi juhod van?kozvetlen eles utan egy par oraval doglenek meg vagy birjak vagy 1-2 napot?
Sziasztok!
de hát ez van. A többi az szépen növekszik
Hogy áll az álományotok? Szaporodnak? Nekem a mai 3-al van 22bari. De elhullott az utóbbi napokban 5-6db is sajnos