Üdv!Gyapjut is + a bárányt is régota az Agnus kernek(herendi cég,régebben Vár Juh) adom,nem vagyok tag sehol,nekem nem nagyon tetszenek ezek a szövetkezetek.
szerintem nem hülyeség sokkal szerényebb igényű fajták csaka az idén nem mutatnak be curkánnal keresztezett bárányokat szőrösökkel pedig nem voltak rosszak különösen a dorper volt jó keresztezési partner
micsoda!!!!!!!!!!!!!!!
a debreceni szapora nem más mint a szapora gén fec b beültetve nagytestű keresztezett brit anyákba 2 éve volt kiállítva is a farmer expón
most a szőrös birkákon kisérleteznek barbadosi dorper stb
de3breceni szaporát akkartam írni
a másik amivel még kisérleteznek a szörös juh és "gyapjas" juh keresztezése pl: ilde + szomáliai v. barbadss v. dorpen és végeredmény = kecske :)
fulra ugynézki és ugy is viselkedik , gyaojuk nincs és jó a súlyuk is de akkor is nem veszik át a bárányát
debrecenben pl probálják elő állítani a" debreceni szaorát": lényegében arról van szó itt hogy egy koktél készitenek : IL de+Merinó+Cigája kosok spermáiból és végül ezzel megtermékenyíti a merinot...
hát kiváncsi leszek az eredményre ..
és ebben én is részt vettem .........
Jól látod,a cigájának rengeteg jó tulajdonsága van anyai téren,nekem ez a tapasztalatom.Igaz a'nagyokosok'kik életükben nem biztos,h 1birkát is +fogtak,nem ezen a véleményen vannak.Nálam ment a cig×ilde,cig×német mer,és +voltam elégedve.
Válasz #20. hozzászólásra
új piacokat kell találni az állítólag "kiváló minőségü MAGYAR báránynak "
pl magyarországon is lenne egy olyan tehetős fizetőképes vásárlóréteg 2-3millió ember aki meg tudná fizetni a 2500-3000 ft-os csontos húst alkalomszerűen csak nem ismerik az elkészítési módját ízét.
én jobbnak tartanék egy nagyobb végsulyban történő értékesítést pl 45-50kg arab német francia angol piacok ilyet igényelnek nagy számban
szaporaság növelése
stb
csongrád megye- hódmezővásárhely
most kitalálták h a tej miatt nevel rossz bárányt a merino ezért lacuon kossal majd az f1 nemzedéket újra ezzel a kossal keresztezni
hát nem tom
én a cigájára vinném rá a il de france v. talán a merinot
4325 hozzászólás
Válasz #74. hozzászólásra
Tudomásom szerint,beltenyészetre jellemző.
várjár már én lemaradtam mi tudsz a hüvelyelőesésről????????
a majusz pedig nem hülyeség
mi csak igy tudunk eladni más kép nem is nagyon megy
Válasz #71. hozzászólásra
Üdv!Gyapjut is + a bárányt is régota az Agnus kernek(herendi cég,régebben Vár Juh) adom,nem vagyok tag sehol,nekem nem nagyon tetszenek ezek a szövetkezetek.
Válasz #70. hozzászólásra
tcs- nek adtuk ti benne vagytok valamilyen TÉSZ -ben?
Válasz #69. hozzászólásra
160+áfa.
Válasz #68. hozzászólásra
165+áfa és ti?
Válasz #66. hozzászólásra
Gyapjut menyiért adtátok el az idén?
Válasz #66. hozzászólásra
Formás jószág azt +kell hagyni!
Válasz #65. hozzászólásra
de volt egy kosom ami pont igy nézett ki import szülőktől valo volt
Válasz #64. hozzászólásra
nem
Válasz #63. hozzászólásra
Üdv!Saját, képen látható bari?
Válasz #62. hozzászólásra
a nevében benne van,,,,,, az állat hüvelye kitüremkedik a pérán keresztül a külvilágra
Válasz #59. hozzászólásra
Az amúgy micsoda?
és tudod mitől van?
én
na hali mia helyzet?
hüvely előesésről ki halott már?
Válasz #57. hozzászólásra
jó éjt
Válasz #56. hozzászólásra
Én lépek,mert holnap a kombájt menetrekészre kell vágni,aztán van rajt még tennivaló.Jó éjt.(Jó ez a téma,majd remélem'kivesézünk'még párdolgot.)
Válasz #55. hozzászólásra
nálunk a formalin 10%
Válasz #54. hozzászólásra
Formalin 6-8%ban+rézgálic mésszel felolva,durván 3-5%ban.Ami időben kivágva-alamycyn spay,ami durvább levéve és napi szinten"csodaszerrel"kezelve.
Válasz #53. hozzászólásra
FORMALIN MEG KLÓRMÉSZ
DE BAKONSZEGEN LÁTTAM VAGY 20 ÉVE A 34%AMMIUMNITRÁTOS TAPOSÓT NAGYON JÓ AZ IS
Válasz #52. hozzászólásra
Mivel léptettek,mi az összetevöje?
Válasz #51. hozzászólásra
gázolnak meg kiszedjük a biccentősöket aztán bicska meg csodaszer
Válasz #50. hozzászólásra
Milyen modszerekkel??Mert sánta itt is van.
Válasz #49. hozzászólásra
jó terület....... sánta az van már vagy 5 hete küzdünk ellene
Válasz #46. hozzászólásra
Amúgy milyen területen vagy a barikkal,sántával,h állsz?
Most végre kiderült mi a kedvenc témád! :-)))
Az biztos,h én is látogatom majd,ahogy időm engedi!
én leszek bizti addig nem hal ki a téma rengeteget lehet róla beszélni
Válasz #44. hozzászólásra
Jó éjt neked is,biztos,h élni fog-szerintem lesz még itt több'juhászember'is.
na én lépek
jó lenne ha még elég sokáig életben rartanánk ezt a juhos témát ...........
jó éjt mindenkinek
Válasz #40. hozzászólásra
Nálam nem.+ szűk környezetemben,nem is hallottam,h kapott volna valaki ellenőrzést.
egyik ismerösünknél igen és jól meg is szivták többre vették fel a támogatást mint amenyinekik volt .
nálunk még nem voltak ..
tudom csak én meg egy kicsit konzervativabb vagyok szeretm a hagyományos birkát:)
Válasz #38. hozzászólásra
elenőrizte valakinél az mvh mgszh a birkatámogatást?
Válasz #36. hozzászólásra
szerintem nem hülyeség sokkal szerényebb igényű fajták csaka az idén nem mutatnak be curkánnal keresztezett bárányokat szőrösökkel pedig nem voltak rosszak különösen a dorper volt jó keresztezési partner
aqkkor nem tom h amit tavasszal csináltunk h az mi volt de amugy meg igazad van és bocsánat a tévedésért
Válasz #34. hozzászólásra
micsoda!!!!!!!!!!!!!!!
a debreceni szapora nem más mint a szapora gén fec b beültetve nagytestű keresztezett brit anyákba 2 éve volt kiállítva is a farmer expón
most a szőrös birkákon kisérleteznek barbadosi dorper stb
de3breceni szaporát akkartam írni
a másik amivel még kisérleteznek a szörös juh és "gyapjas" juh keresztezése pl: ilde + szomáliai v. barbadss v. dorpen és végeredmény = kecske :)
fulra ugynézki és ugy is viselkedik , gyaojuk nincs és jó a súlyuk is de akkor is nem veszik át a bárányát
Válasz #32. hozzászólásra
a birkát meg az épületeket megvették zsemkóék a földeket 5600 ha meg veres jános pénügyminiszter akarja megvennj
debrecenben pl probálják elő állítani a" debreceni szaorát": lényegében arról van szó itt hogy egy koktél készitenek : IL de+Merinó+Cigája kosok spermáiból és végül ezzel megtermékenyíti a merinot...
hát kiváncsi leszek az eredményre ..
és ebben én is részt vettem .........
Válasz #29. hozzászólásra
Nem mondasz hülyeséget,pl mert azt a 40-50es bárányt előtudnánk állitani jó minőségben,Kevésbé koncentrált ólcsobb takarmányokkal is,szerintem.
hát nem tom de tavasszal az hír keringőt hogy a szendtő juhászatot fel számolják. most nem tom h áll a helyzet?
Válasz #28. hozzászólásra
Fejér Szfv.tól 35km délre.
Válasz #27. hozzászólásra
Jól látod,a cigájának rengeteg jó tulajdonsága van anyai téren,nekem ez a tapasztalatom.Igaz a'nagyokosok'kik életükben nem biztos,h 1birkát is +fogtak,nem ezen a véleményen vannak.Nálam ment a cig×ilde,cig×német mer,és +voltam elégedve.
Válasz #20. hozzászólásra
új piacokat kell találni az állítólag "kiváló minőségü MAGYAR báránynak "
pl magyarországon is lenne egy olyan tehetős fizetőképes vásárlóréteg 2-3millió ember aki meg tudná fizetni a 2500-3000 ft-os csontos húst alkalomszerűen csak nem ismerik az elkészítési módját ízét.
én jobbnak tartanék egy nagyobb végsulyban történő értékesítést pl 45-50kg arab német francia angol piacok ilyet igényelnek nagy számban
szaporaság növelése
stb
és te merre juhászkodsz?
pénteken én is mék expora
csongrád megye- hódmezővásárhely
most kitalálták h a tej miatt nevel rossz bárányt a merino ezért lacuon kossal majd az f1 nemzedéket újra ezzel a kossal keresztezni
hát nem tom
én a cigájára vinném rá a il de france v. talán a merinot
Válasz #23. hozzászólásra
Ez így igaz,de milyen ötleteid vannak?