Az egyik évben február 15 körül(2 vagy 3éve) egyszerre kiszórtam 300kg/ha nitrogént és utánna 40 napig nem volt csapadék.A nitrogén pedig elillant.Annyi mintha nem szórtam rá semmit.Azóta folyékony nitrogént adtam a búzára.Ez évben viszont 3X fogok kiszórni 1,1 mázsát.
Én 200kg 27% fogok szórni február 20-30 körül rá két három hétre meg 150kg 34%, először fogom igy csinálni. Kíváncsi leszek az osztott műkaki hatásra!!!!!
az első a körnékben hozzánk jött Az HB-MG Rt-be, ők első évben 18000 ha-t locsoltak vele, holott május végére jött. A Tona ráadásul rengetek zöldséget integrál, ott 3-5 permetezés simán van évente...
Az egy 8530-as JD hosszabb alvázzal, meg nagyobb kerekekkel...
Alapból a 36 m-es kerettel, és 4500 l-es tartállyal jön... brutális, de alacsony, így nem igazán megy el sem a csemegében, sem a napraforgóban, sem pedig az árukukoricában... Ráadásul az alap nyomtáv 300-450 cm, az alap abroncsméret pedig 420-as...
én idén azt láttam h amit a traktor letördelt, az bokrosan hajtott újra. A repce egy elég szívós növény. Idén ahova a mustárt akartuk vetni, a szántás ellenére jött a repce árvakelés. Kapott 2 sor nehézboronát, egy sor simítós hengert, majd vetés Rapiddal, és még így is sok repce maradt benne......lehetett idegenelni.
de mik voltak a körülmények? milyen volt a henger? milyen volt a traktor? milyen volt a talaj?
egy kísérleti kertben ha gyalog végighúzgál egy simahengert szép lassal, óvatosan, az nem bántja a növényt, esetleg meggyömöszköli kicsit, stb.
De üzemi körülmények között egy Cambridge vagy Crosskill hengert ha a traktoros megröptet rajta 10-12 km-rel, nem hiszem, hogy sok minden maradna belőle... Az is szép eredmény lenne, ha egyáltalán túlélné, nem hogy többet is teremjen...
6231 hozzászólás
Válasz #330. hozzászólásra

No problém !!!!
Azért vagyunk itt, hogy hangosan gondolkodjunk !!!
Válasz #292. hozzászólásra
Meggyőztél Szabi! Csak a mennyiségtől első látásra elszörnyedtem! BOCS!
Nagyon nagy vagy február 30.-ára várhatsz még egy darabig.A 29.-e is csak minden 4.évben van!hihihi
Válasz #305. hozzászólásra

Wazze! én is voltam ott!!!!
Válasz #326. hozzászólásra
nemáááááááá
Válasz #323. hozzászólásra
Február 30 at javaslom.
Az a LEGLEGLEGLEG optimálisabb!!!!!
Az egyik évben február 15 körül(2 vagy 3éve) egyszerre kiszórtam 300kg/ha nitrogént és utánna 40 napig nem volt csapadék.A nitrogén pedig elillant.Annyi mintha nem szórtam rá semmit.Azóta folyékony nitrogént adtam a búzára.Ez évben viszont 3X fogok kiszórni 1,1 mázsát.
Válasz #323. hozzászólásra
hajdúban nem mutattak ki különbséget az osztott kezeléses parcelákon !!
PEPÓ PÉTER Pr. ÚR szerint
Én 200kg 27% fogok szórni február 20-30 körül rá két három hétre meg 150kg 34%, először fogom igy csinálni. Kíváncsi leszek az osztott műkaki hatásra!!!!!

Válasz #321. hozzászólásra
Hát, amit utoljára kinéztem az a Hagie. Van hozzá címerező adapter is.
Válasz #320. hozzászólásra
én is voltam már közel, újhoz is, használthoz is, de még eddig kimaradt..
De ami késik.....
Én tavaly majdnem vettem egy 4720-ast, h majd sokat bérmunkázom vele, de aztán szerencsére elvitték előlem.
Válasz #318. hozzászólásra
de még üzemel a berthoudjuk is 
hasamra ütütem
Válasz #317. hozzászólásra
hát szerintem többet is...
az első a körnékben hozzánk jött Az HB-MG Rt-be, ők első évben 18000 ha-t locsoltak vele, holott május végére jött. A Tona ráadásul rengetek zöldséget integrál, ott 3-5 permetezés simán van évente...
Válasz #316. hozzászólásra
elhiszem hogy nem terjed el!!
igen a permisek tényleg faszék!!tonavar tuti lehuz vele 8 ezret évente
Válasz #315. hozzászólásra
el..
nem is igen van 2-3 db-tól több az országban...
A kisebb 4730-asok azért kifizethetőek, és megdolgoztathatóak (A Kite szerint évi 3-4 ezer Ha permetezett terület fölött már gazdaságosak)
Válasz #313. hozzászólásra

akkor elvesztette UNIVERZALITÁSÁT !!
Válasz #312. hozzászólásra

köszi
Válasz #310. hozzászólásra
Az egy 8530-as JD hosszabb alvázzal, meg nagyobb kerekekkel...
Alapból a 36 m-es kerettel, és 4500 l-es tartállyal jön... brutális, de alacsony, így nem igazán megy el sem a csemegében, sem a napraforgóban, sem pedig az árukukoricában... Ráadásul az alap nyomtáv 300-450 cm, az alap abroncsméret pedig 420-as...
Válasz #306. hozzászólásra

Gyomírtó, napraforgóra
Válasz #310. hozzászólásra

akkor én se gondolkodok rajta
Válasz #309. hozzászólásra

30 misivel még drágább
Válasz #303. hozzászólásra
Hát ezaz. Ez az a gép, amit én is belinkeltem, de nem az, mint amit te linkeltél...
A kettő között 3 fő különbség van:
1, A cserefelépítményes alacsonyabb 25 (!) cm-rel
2, Erősebb 135 LE-vel
3, drágább 30 millióval...
Válasz #307. hozzászólásra

gratula
Válasz #305. hozzászólásra

Ott voltam.
Válasz #301. hozzászólásra
mit tetszettek szórni??
Válasz #304. hozzászólásra
KITE Napok Kiskunlacháza 2008.03.28
Válasz #303. hozzászólásra
Lacháza, reptér ????????
Válasz #300. hozzászólásra
ehuni 

Válasz #300. hozzászólásra
TUTI!!
megkeresem neked!
Válasz #291. hozzászólásra

Itt a harmadik
Válasz #299. hozzászólásra
Biztos vagy ebben?
Már kérdezgettem ezzel kapcsolatosan, de a Kite tagadja a létezését...
(nem mintha csak ez választana el tőle...)
Válasz #294. hozzászólásra

arra is jár szoró adapter
Válasz #291. hozzászólásra

SZIA KOMI !!!
1 redves szót nem ír a hengerezésrül a könyvben.

Úgy lesz ahogy Fecó írja, kézzel végighúztak vlm. kis pöcsöt oszt ammen, satöbbi...
Megnézném ahogy 1000 ha repcsébe beállítják a 6mes hengert tavasszal....
Válasz #293. hozzászólásra

Pontosan ez lenne a lényege
Válasz #292. hozzászólásra

nekem is ez jutott először eszembe...
Válasz #287. hozzászólásra

De ez csak permetez, nem lehet vele műtrágyát szórni... nem is kéne
amúgy ahol ilyen permetez, és ehhez hagynak művelőutakat, hogy szórják a műtrágyát?
Én erre gondoltam:
Válasz #289. hozzászólásra

én idén azt láttam h amit a traktor letördelt, az bokrosan hajtott újra. A repce egy elég szívós növény. Idén ahova a mustárt akartuk vetni, a szántás ellenére jött a repce árvakelés. Kapott 2 sor nehézboronát, egy sor simítós hengert, majd vetés Rapiddal, és még így is sok repce maradt benne......lehetett idegenelni.
Válasz #288. hozzászólásra
150 power ősszel volt 18-20 ezer ??????
250 34% + 12000 ?????
Ez mondjuk 30000.
450 27 18000
150 34 7-8000
Ez olyan 26/ha
Válasz #287. hozzászólásra

Itt a másik.
Sziasztok!!!!!!
ajánlom mindenki figyelmébe aki még nem látta a magyar DÚVAD cimü kiválló filmet!!
most megy a DUNÁN !!
Válasz #278. hozzászólásra
de mik voltak a körülmények? milyen volt a henger? milyen volt a traktor? milyen volt a talaj?
egy kísérleti kertben ha gyalog végighúzgál egy simahengert szép lassal, óvatosan, az nem bántja a növényt, esetleg meggyömöszköli kicsit, stb.
De üzemi körülmények között egy Cambridge vagy Crosskill hengert ha a traktoros megröptet rajta 10-12 km-rel, nem hiszem, hogy sok minden maradna belőle... Az is szép eredmény lenne, ha egyáltalán túlélné, nem hogy többet is teremjen...
Válasz #286. hozzászólásra
Évjárattól függően,3,5-6,2 tonna/ heki.
Válasz #265. hozzászólásra

ne csak álmodoz vedd is meg
Válasz #283. hozzászólásra
Én megspóroltam a powert.
Mekkora a mennyiség-termés-?

Akkor mégis jól emlékeztem hogy vannak erre már kisérletek
Válasz #280. hozzászólásra
Milyen eredményeid voltak eddig ??????
Válasz #276. hozzászólásra
Átlag:15o 8-24-24 ősszel,150 AN tavasszal,és ha van csapadék még 100.Mindíg megvan a kenyér minőség.
Van tűle könyvem majd lecsekkolom várjá.............