Igazad van, nincs értelme vitázni ezen. Megvan a nyugatiaknak és a keletieknek is a helyük a piacon. És mindenki eltudja dönteni maga hogy mire van szüksége.
bocsesz,de én nem ebben utazok.
de szerintem holnap reggel nyolctól nyolc óra tízig kb öt ajánlatot be tudnék gyűjteni.
Barátom,ebben az országban bármit házhoz hoznak amiben pénz van!
szartól a repülőig,jézuskától a géppuskáig
Én eddig nem vitáztam ,csak beszélgettem.Reggelig lehetne erről beszélni,vitatkozni nincs értelme.Csak sajnos a fórumot öt- hat ember irányítja ,és hozzászólni nem lehet mert nekik van igazuk.Hála istennek csak az ő köreikben.De nagyon jókat lehet mulatni rajtuk.Remélem nem sértettem meg senkit!
nekem úgy rémlik előző életemből,hogy az 550,552-ben 50-es blokk van.
az 550E,552E -ben 80as blokk,ötvenes adagolóval.(1700 max fordulat)
Azt csavarhatod.
Azt azért szögezzük le még az elején ,egy szóval nem mondtam ,hogy az mtz jobb a nyugatinál,bár abból is van jó pár olyan modell ami egy nagy rakás szerencsétlenség.Egyébként meg ha a kifolyt olajban fürdeni lehet akkor valószínü te is kezeled a gépet rendesen.
Ne folytassátok már ezt a keleti-nyugati vitát, mert semmi értelme .
A topik vitainditó kérdése az volt hogy miért nem lehet kapni Hu-ba 200 lovas MTZ-t
ki az a hülye aki beismerné, hogy szar a nyugati gépe
én se ismerném be
én is csak az mtz-t ahasználom, mert az a király. egyszerű van hozzá minden olcsó a javitása.
a fergi az csak azért van, hogy szüreti napon elővehessem és megmutassam, hogy ilyenem is van
Jóestét Neked is ! Nem vagyok mtz kereskedő!
Inkább úgy fogalmaznék elég közel állok a traktorokhoz.Szoktam olvasni a fórumot és néha beleszólok de nem nagyon ,mert olyan badarságokat beszélnek ,hogy az hihetetlen. Tisztelet a kivételnek!Van aki ért is hozzá és nem csak hallott anyagból dolgozik.
Válasz #64. hozzászólásra
heló azért kérdrzem mert most akarok venni egy 552 ,ugy tudom ezeknek a gyári fordulat 1800 mert nincs a főtengelyen ellen súly és igy nem lehet növelni a fordulatot
Én látam olyat hogy 1000óránál a harmadik váltót cserélték gariba MTZ-be. És mikor rácsodálkoztam akkor a szervizes azt mondta hogy ez nem egyedi eset, több ilyennel is volt már dolguk.
Ez azért így nagyon nagy általánosítás. Én végig csináltam keletivel is nyugatival is a nagyjavítások kálváriáját. Üzemórára vagy hektárra kivetítve biztos hogy olcsóbban jössz ki a nyugatival. De arra olyan ember kell kinek van hozzá érzéke nem csak a gázpedálhoz ért. Nagyon nagy károkat lehet csinálni pillanatok alatt ha fax a sofőr. Ha trakotorost kellene fogadnom biztos én se vennék alá nyugati vasat, kergesse csak a MTZ-t ott nem tud nagy bajt csinálni. És ha elcseszi akkor majd szépen belemászik és rendbe teszi hogy tanuljon belőle.
Van aki gépkezelő és kezeli is ,és van aki vezeti.Az előbb leirta valaki ,hogy 3000 üzemóránál kétszer javitottak váltót.Talán még egy kicsit gyakorolni kellene lehet nem a géppel van a baj.A gombot könnyebb nyomni az igaz.
Persze nekünk is van JD amibe szívesebben beülünk.De az újfajta 820.2-esünk van légkondival,légrugósüléssel és nagyon szeretjük.De sokhelyen amilyen fiatalok vannak a nyugati gépre nem győznek költeni!Az MTZ-t meg sitty-sutty összedobják.
A nyugatiak egymást fogják kiszorítani.Nézd meg a hirdetéseket .Hónapokig árulják , elathatatlanok,mert elér egy szintet és egy traktor árát rá kell költeni ,hogy menjen.
Már 50ha-on se igen szálsz ki belőle szezon időben. És ha az időjárás is megszorongat kicsit akkor nem bírod utolérni magad. Megkésve van elvégezve a meló és nem a legjobb minőségben.
10évig hajottam egy 552est. 80-as motorral, beleszereltem az felezőt is. Szóval lényegében 82-es volt. Nem volt olyan porcikája mit nem javítottam. El voltam tőle ájulva hogy milyen kafa gép... én csináltam a kezem munkája. Aztán egyre több föld lett le keltt cserélni nagyobbra. Egy 155lovas fergi lett helyette 10000órával. Azon is rengeteg javítani való volt eleinte. De ha most valaki ingyen nekem adna egy zsír MTZ-t borsózna tőle a hátam, elmorfondíroznák rajta hogy mit ártottam én ennek az embernek hogy így ki akar cseszni velem. Egyszerűen összehasonlíthatatlanok a keleti márkák a nyugatiakkal. A keletiek elnagyolt, pontatlan hanyagul megtervezett és kivitelezett szerkezetek. A nyugati gépek többségében pedig preciz, pontos, alapos tervezést és kivitelezést láthatunk. Nem leszólni akarom az MTZket, meg van a helyük a magyar piacon. De nem a nyugati vasakat fogják kiszorítani az tuti.
348 hozzászólás
Válasz #92. hozzászólásra
Jut eszembe a Jézuskáról... :)
Válasz #92. hozzászólásra
engem a jézuska érdekelne. mennyi?
Válasz #90. hozzászólásra
köszi azthiszem én nem nyúlok egyelőre bele ennyire
Válasz #89. hozzászólásra
Igazad van, nincs értelme vitázni ezen. Megvan a nyugatiaknak és a keletieknek is a helyük a piacon. És mindenki eltudja dönteni maga hogy mire van szüksége.
Válasz #89. hozzászólásra
vitázni nem is nagyon érdemes.
Úgyis mindenki meg van győződve a saját igazáról:-)
Mióta állsz közel az MTZ-hez?
Válasz #88. hozzászólásra
bocsesz,de én nem ebben utazok.
de szerintem holnap reggel nyolctól nyolc óra tízig kb öt ajánlatot be tudnék gyűjteni.
Barátom,ebben az országban bármit házhoz hoznak amiben pénz van!
szartól a repülőig,jézuskától a géppuskáig
Válasz #85. hozzászólásra
A blokk 80-as de a fötengaly 50-es.
Régebben alakitotunk át 552E-t 82esre ,fötengely ,olajszivatyú,adagolo,felezö.
Én eddig nem vitáztam ,csak beszélgettem.Reggelig lehetne erről beszélni,vitatkozni nincs értelme.Csak sajnos a fórumot öt- hat ember irányítja ,és hozzászólni nem lehet mert nekik van igazuk.Hála istennek csak az ő köreikben.De nagyon jókat lehet mulatni rajtuk.Remélem nem sértettem meg senkit!
Válasz #86. hozzászólásra
Komolyan beszélsz???? tudnál szerezni ????
Ja vagy a Horsch-ra gondolsz?????:-))))))))
Válasz #71. hozzászólásra
Köszi a választ.
egyébként nem lehet hogy Te is elfogult vagy kicsit?
Válasz #84. hozzászólásra
forgalmazták magyarországon,meg szerintem most is tudnának hozni
Válasz #79. hozzászólásra
nekem úgy rémlik előző életemből,hogy az 550,552-ben 50-es blokk van.
az 550E,552E -ben 80as blokk,ötvenes adagolóval.(1700 max fordulat)
Azt csavarhatod.
Addig amig elkezdik forgalmazni a K744 M.o.-on :
2 Kirovets K744 mit 8m Horsch Grubber
Válasz #70. hozzászólásra
"ééééértem én a viccet,csak nem szeretem....":-))))))))
Azt azért szögezzük le még az elején ,egy szóval nem mondtam ,hogy az mtz jobb a nyugatinál,bár abból is van jó pár olyan modell ami egy nagy rakás szerencsétlenség.Egyébként meg ha a kifolyt olajban fürdeni lehet akkor valószínü te is kezeled a gépet rendesen.
Válasz #78. hozzászólásra
Ezzel egyetértek mert minden topic elfajul és attvált nekem ezvan neked miért nem az van vitára!!!
Válasz #75. hozzászólásra
tavaly eladtam a 892,2-t 2,5 éves volt. vajon miért? az öreg púpos meg van még, de megy a háztól az is
Válasz #77. hozzászólásra
Itt régebben feltekerték 2000-re.
Ne folytassátok már ezt a keleti-nyugati vitát, mert semmi értelme .
A topik vitainditó kérdése az volt hogy miért nem lehet kapni Hu-ba 200 lovas MTZ-t
Válasz #74. hozzászólásra
köszi és igy mennyi fordulatot lehet még neki adni?
Válasz #69. hozzászólásra
igen,de a bátrabbak felrakják a 80 as adagolót.
Válasz #73. hozzászólásra
Persze, ezzel mindenki így van. És tedd hozzá azt is hogy szeretünk pancsolni az olajban. :)
Válasz #69. hozzászólásra
EZ így van csak a főtengely meg az adagolo a kűlömbség.
Válasz #68. hozzászólásra
ki az a hülye aki beismerné, hogy szar a nyugati gépe
én se ismerném be
én is csak az mtz-t ahasználom, mert az a király. egyszerű van hozzá minden olcsó a javitása.
a fergi az csak azért van, hogy szüreti napon elővehessem és megmutassam, hogy ilyenem is van
:-)))))))))))))))
Válasz #68. hozzászólásra
Ha ilyen ütemben dübörög a gazdaság,még találkozhatsz vele..
Jóestét Neked is ! Nem vagyok mtz kereskedő!
Inkább úgy fogalmaznék elég közel állok a traktorokhoz.Szoktam olvasni a fórumot és néha beleszólok de nem nagyon ,mert olyan badarságokat beszélnek ,hogy az hihetetlen. Tisztelet a kivételnek!Van aki ért is hozzá és nem csak hallott anyagból dolgozik.
Válasz #67. hozzászólásra
Jó van,na!
Csak azt akartam írni, hogy nem mindenki kereskedő, aki hülyeséget beszél:)))
Válasz #64. hozzászólásra
heló azért kérdrzem mert most akarok venni egy 552 ,ugy tudom ezeknek a gyári fordulat 1800 mert nincs a főtengelyen ellen súly és igy nem lehet növelni a fordulatot
Válasz #62. hozzászólásra
Neked nem gyanús 1 picit se hogy ilyeneket sose írnak?:
Nekem régen nyugatim volt, de nem érte meg üzemeltetni, és most már csak mtz-t veszek.
íés soha többet nem kell nyugati.
Válasz #66. hozzászólásra
köszönöm hogy tükröt tartottál elém:-)))))
Válasz #65. hozzászólásra
Ne magadból indulj ki!
:DDD
Válasz #62. hozzászólásra
jedi!
Te mtz kereskedő vagy?
Válasz #63. hozzászólásra
Az 550E be volt hasonlo csak 1800-as fordulattal.
Válasz #61. hozzászólásra
Heló.Szeretném megkérdezni az 552 ben gyárilag volt 80 as motor?
Mondtam már példálózni lehet reggelig.Láttam olyan nyugatit amit akkor hoztak a kereskedésből és és egy métert sem ment otthon mert addig bírta.
Válasz #59. hozzászólásra
Én látam olyat hogy 1000óránál a harmadik váltót cserélték gariba MTZ-be. És mikor rácsodálkoztam akkor a szervizes azt mondta hogy ez nem egyedi eset, több ilyennel is volt már dolguk.
Válasz #56. hozzászólásra
Ez azért így nagyon nagy általánosítás. Én végig csináltam keletivel is nyugatival is a nagyjavítások kálváriáját. Üzemórára vagy hektárra kivetítve biztos hogy olcsóbban jössz ki a nyugatival. De arra olyan ember kell kinek van hozzá érzéke nem csak a gázpedálhoz ért. Nagyon nagy károkat lehet csinálni pillanatok alatt ha fax a sofőr. Ha trakotorost kellene fogadnom biztos én se vennék alá nyugati vasat, kergesse csak a MTZ-t ott nem tud nagy bajt csinálni. És ha elcseszi akkor majd szépen belemászik és rendbe teszi hogy tanuljon belőle.
Van aki gépkezelő és kezeli is ,és van aki vezeti.Az előbb leirta valaki ,hogy 3000 üzemóránál kétszer javitottak váltót.Talán még egy kicsit gyakorolni kellene lehet nem a géppel van a baj.A gombot könnyebb nyomni az igaz.
Halkan jegyzem meg hogy az 1989 -es születésű MTZ 82 -es födarabjaihoz még nem nyúltunk,4éves korától van nálam.Tény,hogy nem szántunk vele..
Persze nekünk is van JD amibe szívesebben beülünk.De az újfajta 820.2-esünk van légkondival,légrugósüléssel és nagyon szeretjük.De sokhelyen amilyen fiatalok vannak a nyugati gépre nem győznek költeni!Az MTZ-t meg sitty-sutty összedobják.
A nyugatiak egymást fogják kiszorítani.Nézd meg a hirdetéseket .Hónapokig árulják , elathatatlanok,mert elér egy szintet és egy traktor árát rá kell költeni ,hogy menjen.
Válasz #47. hozzászólásra
Már 50ha-on se igen szálsz ki belőle szezon időben. És ha az időjárás is megszorongat kicsit akkor nem bírod utolérni magad. Megkésve van elvégezve a meló és nem a legjobb minőségben.
Válasz #49. hozzászólásra
4-fö és igazábol 4 család!
3.5-ös v tárcsát húz a 1025-ös és 3 as vf vogel-t
Válasz #52. hozzászólásra
Az 1 embernek csak 6 hét :))))
(ha minden jól megy)
Mi tudjuk mit jelent , 3 hétig, 2 ember, 2 műszakba nyomta a 110 hektár szántást, de megcsináltuk, igaz ,hogy akkor még új volt az MTz
10évig hajottam egy 552est. 80-as motorral, beleszereltem az felezőt is. Szóval lényegében 82-es volt. Nem volt olyan porcikája mit nem javítottam. El voltam tőle ájulva hogy milyen kafa gép... én csináltam a kezem munkája. Aztán egyre több föld lett le keltt cserélni nagyobbra. Egy 155lovas fergi lett helyette 10000órával. Azon is rengeteg javítani való volt eleinte. De ha most valaki ingyen nekem adna egy zsír MTZ-t borsózna tőle a hátam, elmorfondíroznák rajta hogy mit ártottam én ennek az embernek hogy így ki akar cseszni velem. Egyszerűen összehasonlíthatatlanok a keleti márkák a nyugatiakkal. A keletiek elnagyolt, pontatlan hanyagul megtervezett és kivitelezett szerkezetek. A nyugati gépek többségében pedig preciz, pontos, alapos tervezést és kivitelezést láthatunk. Nem leszólni akarom az MTZket, meg van a helyük a magyar piacon. De nem a nyugati vasakat fogják kiszorítani az tuti.
Felénk 3 fejet visz,tudom van ahol nehéz szántani,de akinek van ideje ráér csinálgatni és nincs elkésve.
Válasz #46. hozzászólásra
Hány emberrel???