Ha még nincs betegség és a gyomok sem veszélyesek akkor én még várnék. (annál tovább tart a gombaölő)
A most kitett gombaölők már sehol sem lesznek kalászoláskor (május vége)
először szerdára mondtak esőt, én kiszórtam hétfőn és kedden. nem tudom h mennyi illanhatott el pétiből. Tartok tőle h az időközben elolvadt péti nagy része elpárolgott.
Válasz #9066. hozzászólásra
Nekem ami repce után van az messze előrébbet mutat mint a kuki után vetettek, azokhoz képest 1,5-2 héttel simán előrébb van, ezért nyomnám a 2. dózist ha lehet a napokban. A kuki utáni vetésem eddig haragos zöld volt, most meg látok benne egyöntetűen kissé halványodó foltokat, nem betegség nem foltos, nem sárga, csak mintha halványulna kicsit az eddigi haragos zöld színe. Elfogyott neki a kakaó????
Úgy néz ki a búzám befejezte a bokrosodást, kezt emelkedni a szára, ráadásul most csapadék is van. Mehetne a 2. N adag????? Dátum szerint kissé koránnak érzem, viszont most legalább bemosódna....... Véleményetek?
Köszi,egy jó ideje nem volt fajtarepcém most ósszel rábeszéltek.kiderül a végén megérte e ,egyébként hideg itt is van volt mondjuk nem -7 de fagyókázott az elmult napokban,a bogarak is most kerülnek elő rajta.
Ez gyönyörű koléga!
Nálunk igaz, hogy nincsen repce mert egyszerűen nem lehetett vetni seholsem tavaly, de amúgy sem indult meg még kicsit arrébb sem a vetés. Mámma reggel is -7fok volt de 5 rendre minden nap akad.
A búzák is csak vegetálnak, múltkor olyan jól megzsendűlni kezdtek most meg újra mintha helyben járna a határ, egyedül a szántások símulnak hehe
Én ősszel vettem Topcon X14-et SGR1 antennával.
Elég kicsi de csalóka mert csak a kerete vékony a kijelzője kb ugyan akkora mint a kategória társainak, csak nincs körítése minden érintőgombos rajta.
Egy dolgot nem értek de kuuvára, hogy mi a faxért nem adnak mellé egy használatí utasítást!?!?!?!?!
Szerintem felháborító! Hiába van interneten feltöltve a gépbe is jólenne egy. Igaz én kétszer beugrósként szórtam vele, de pl az integrált ledsort aztsem tudjuk holkell beállítani rajta pedig az igen jó lenne ,könyebb észrevenni mint a zöld lefedést jelző felületen elmenni szemmel munka közben.
Amúgy mindenhol mindig van jel és pontos nekem igen teccik, csak idejünk nemvolt még átnyálazni internetről a használatiját meg ezt összehozni élőben a műszerrel együtt.
Válasz #9040. hozzászólásra
Üdv!
Én ilyet nem vennék, főleg ha még szidják is akivel beszéltél.
Nekünz ez guide 250 van, semmi gondot nem okoz a kijelzőmérete, és meg vagyunk vele elégedve, az idén már szántáselmunkálásra is használtam, teljesen jó még a gyári kis antennájával is talajmunkára, de permetezéshez, műtrágyaszóráshoz kell az ag-15 antenna.
Én vagy az ez guide-ot ajánlanám vagy az axiálnak a topcon sorvezetőjét, ezekkel mellényúlni nemfogsz, a traktorban meg olyan közel rakod magadhoz a monitort amennyire akarod, az ld agron még ledes vezetés sincs....meg ezzel a kis antennával nem fogja tudni a 20 centit sem szerintem
Voltam egyik évben Polányban ott is ezt használta az illető gazda, nagyon dicsérte, szerintem a semmihez viszonyítva tud annyit amit én akarok, ennél komolyabb csak dupla ártól vannak Amúgy itt is használnak helyben ilyent, pontosságával, meg egyebekkel sokat kalibrálták, nem is ajánlotta hogy ilyet vegyek, de szerintem a többi sorv. is hasonló. Na és te milyet vennél?
Valójában EBBE, sok választási lehetőség nincs, a többinek a kijelzői olyan kicsik hogy a homlokomra kellene szerelni sorv. hogy lássak valamit. A hasonló tudásu márkásabb nagyobb kijelzővel meg túl drágák nekem
Válasz #9038. hozzászólásra
Febr. 22-én hajnali fagyon kapta az első adagot, tehát durván 5 hete lesz a jövő hét közepére, mondjuk ezen kívűl én már nem szándékozok több szilárdat adni, csak lombra virágzás előtt bórt.
A granstar super nem tudja 100%-ban az imis napra árvakelést, de egy jó kalászos állományban elég lehet. Persze a staraneos kombináció a tuti a GS Superstar vagy Pointer Star.
Én nem sietek az árpa első gombaölőzésével. Amíg nem látok addig nem sürgős. Persze gyakran kell nézegetni. Húsvét előtt nem tervezem. Hadd nőjön, minél nagyobb lombfelületet permetezzek le. Gyomirtással együtt és a medax topot is akkorra tervezem.
Granstar super + Wirtuoz 0,8 l/ha. Így csomagban meg nagyon jó áron van. Lombtrágyát majd esetleg második gombaölőzéskor, még nem tudom mit.
A Nurell bírja a hideget. A piretroid része hat is, a klorpirifosz meg amikor melegszik az idő.
26417 hozzászólás
Válasz #9079. hozzászólásra

Szerinted?
Válasz #9077. hozzászólásra
Ha még nincs betegség és a gyomok sem veszélyesek akkor én még várnék. (annál tovább tart a gombaölő)
A most kitett gombaölők már sehol sem lesznek kalászoláskor (május vége)
Mai repce szemle eső után

(37,5cm)
Szerintetek ha javul az idő mehet e tankkeverékben a Granstar Superstar + Wirtuoz + 5kg keserűsó kombó búzára?
Válasz #9059. hozzászólásra

Nagyon szép,gratula!Hány ezerrel vetetted?Milyen fajta?
Válasz #9074. hozzászólásra
20 fok felett kezd el nagyon illanni, talán azért nem mind ment veszendőbe.
Válasz #9068. hozzászólásra
először szerdára mondtak esőt, én kiszórtam hétfőn és kedden. nem tudom h mennyi illanhatott el pétiből. Tartok tőle h az időközben elolvadt péti nagy része elpárolgott.
Mi tegnap meg ma kiraktuk a kalászosokra és a repcére a 2. nitrogén fejtrágyát. Februárban kapott 2q pétit, most 2,5q-t. Több szilárdat nem kap.
Válasz #9070. hozzászólásra

Egyformán gondolkozunk itt többen is látom
ázik a búza nálunk is
, lassan illő volna rápillantani, a második dózist lassan pörgetni kell! 
Válasz #9069. hozzászólásra
Még nem.jövö hónap elején tevezek 100l nitrot.
Válasz #9067. hozzászólásra
Szép nagyon. Ez is megy szárba fele vastagon, a repce után vetett búzám kb. ilyen....kapott már másodikat?
Válasz #9066. hozzászólásra

Nekem ami repce után van az messze előrébbet mutat mint a kuki után vetettek, azokhoz képest 1,5-2 héttel simán előrébb van, ezért nyomnám a 2. dózist ha lehet a napokban. A kuki utáni vetésem eddig haragos zöld volt, most meg látok benne egyöntetűen kissé halványodó foltokat, nem betegség nem foltos, nem sárga, csak mintha halványulna kicsit az eddigi haragos zöld színe. Elfogyott neki a kakaó????
Árpa,búza

Válasz #9065. hozzászólásra
nem néztem, de nagyon fejlett. Az elsők között megy szárba.
Válasz #9064. hozzászólásra

Egyre jobban hajlok rá, holnap megyek anyagért, aztán amint lehet.... Szárol már neked?
Válasz #9060. hozzászólásra
én már kiadtam.

A repce igencsak szép, a szomszédban meg ott laknak Belviziék

Ezzel nyugodtan lehet dicsekedni, nagyon szép!!
Válasz #9059

Nagyon szép!
Úgy néz ki a búzám befejezte a bokrosodást, kezt emelkedni a szára, ráadásul most csapadék is van. Mehetne a 2. N adag????? Dátum szerint kissé koránnak érzem, viszont most legalább bemosódna....... Véleményetek?

76-os repce kultizás után 1 héttel.

Október elejei vetés
Ázik a repcére kitett második N

Új repce árakról tud már valaki valamit? Mennyiért kötik?
Válasz #9053. hozzászólásra
Köszi,egy jó ideje nem volt fajtarepcém most ósszel rábeszéltek.kiderül a végén megérte e ,egyébként hideg itt is van volt mondjuk nem -7 de fagyókázott az elmult napokban,a bogarak is most kerülnek elő rajta.
Válasz #9053. hozzászólásra
Fűccsé vazeeeeee!!!!!
Válasz #9051. hozzászólásra

De a repce télleg szép
Válasz #9048. hozzászólásra
Ez gyönyörű koléga!
Nálunk igaz, hogy nincsen repce mert egyszerűen nem lehetett vetni seholsem tavaly, de amúgy sem indult meg még kicsit arrébb sem a vetés. Mámma reggel is -7fok volt de 5 rendre minden nap akad.
A búzák is csak vegetálnak, múltkor olyan jól megzsendűlni kezdtek most meg újra mintha helyben járna a határ, egyedül a szántások símulnak hehe
Válasz #9046. hozzászólásra
Én ősszel vettem Topcon X14-et SGR1 antennával.
Elég kicsi de csalóka mert csak a kerete vékony a kijelzője kb ugyan akkora mint a kategória társainak, csak nincs körítése minden érintőgombos rajta.
Egy dolgot nem értek de kuuvára, hogy mi a faxért nem adnak mellé egy használatí utasítást!?!?!?!?!
Szerintem felháborító! Hiába van interneten feltöltve a gépbe is jólenne egy. Igaz én kétszer beugrósként szórtam vele, de pl az integrált ledsort aztsem tudjuk holkell beállítani rajta pedig az igen jó lenne ,könyebb észrevenni mint a zöld lefedést jelző felületen elmenni szemmel munka közben.
Amúgy mindenhol mindig van jel és pontos nekem igen teccik, csak idejünk nemvolt még átnyálazni internetről a használatiját meg ezt összehozni élőben a műszerrel együtt.
Válasz #9049. hozzászólásra
45 cm és a Tokaj a nyerő
Válasz #9049. hozzászólásra
Somló sztem
Hány centis sortávú? Melyik hegy van a háttérben?
Alakulnak a repcék is
Válasz #9043. hozzászólásra

akkor lett jó amikor megvették hozzá a nagy antennát!

Én a cégnél V1-et használok de van itt két másik cég aki a V2 használja NAGY FOS az egész
Itt a topcon: http://www.axial.hu/kiadvanyok/akcios-kiadvanyok-alkatresz-akciok/2015-februar/hu
Üdv!
Én ilyet nem vennék, főleg ha még szidják is akivel beszéltél.
Nekünz ez guide 250 van, semmi gondot nem okoz a kijelzőmérete, és meg vagyunk vele elégedve, az idén már szántáselmunkálásra is használtam, teljesen jó még a gyári kis antennájával is talajmunkára, de permetezéshez, műtrágyaszóráshoz kell az ag-15 antenna.
Én vagy az ez guide-ot ajánlanám vagy az axiálnak a topcon sorvezetőjét, ezekkel mellényúlni nemfogsz, a traktorban meg olyan közel rakod magadhoz a monitort amennyire akarod, az ld agron még ledes vezetés sincs....meg ezzel a kis antennával nem fogja tudni a 20 centit sem szerintem
Válasz #9043. hozzászólásra
Engem az ez250 es meggyőzött
Válasz #9042. hozzászólásra
Amúgy itt is használnak helyben ilyent, pontosságával, meg egyebekkel sokat kalibrálták, nem is ajánlotta hogy ilyet vegyek, de szerintem a többi sorv. is hasonló. Na és te milyet vennél?
Voltam egyik évben Polányban ott is ezt használta az illető gazda, nagyon dicsérte, szerintem a semmihez viszonyítva tud annyit amit én akarok, ennél komolyabb csak dupla ártól vannak
Ettől még nálad kitűnően működhet.
Nálunk erről nem sok jót hallani... Amúgy nálunk is pont folyamatban a beszerzés
Válasz #9034. hozzászólásra
A hasonló tudásu márkásabb nagyobb kijelzővel meg túl drágák nekem
Valójában EBBE, sok választási lehetőség nincs, a többinek a kijelzői olyan kicsik hogy a homlokomra kellene szerelni sorv. hogy lássak valamit.
Válasz #9038. hozzászólásra

Febr. 22-én hajnali fagyon kapta az első adagot, tehát durván 5 hete lesz a jövő hét közepére, mondjuk ezen kívűl én már nem szándékozok több szilárdat adni, csak lombra virágzás előtt bórt.
Válasz #9036. hozzászólásra
Tudja az imis naprát.
Mi is szórjuk, hátha tényleg jön az eső a hét második felében.
Második repce műtrűgyázás az ígért eső előtt???? Kinek mi a véleménye? Korai még?
Válasz #9033. hozzászólásra

A granstar super nem tudja 100%-ban az imis napra árvakelést, de egy jó kalászos állományban elég lehet. Persze a staraneos kombináció a tuti a GS Superstar vagy Pointer Star.
Válasz #9025. hozzászólásra
Milyen sorvezetőben gondolkodsz?
Válasz #9031. hozzászólásra
A Gr. Super hogy írtja az imis napra árvakelést ?
Válasz #9031. hozzászólásra

Mármint nem látok betegség tüneteket!
Én nem sietek az árpa első gombaölőzésével. Amíg nem látok addig nem sürgős. Persze gyakran kell nézegetni. Húsvét előtt nem tervezem. Hadd nőjön, minél nagyobb lombfelületet permetezzek le. Gyomirtással együtt és a medax topot is akkorra tervezem.
Granstar super + Wirtuoz 0,8 l/ha. Így csomagban meg nagyon jó áron van. Lombtrágyát majd esetleg második gombaölőzéskor, még nem tudom mit.
A Nurell bírja a hideget. A piretroid része hat is, a klorpirifosz meg amikor melegszik az idő.
tökmindegy hogy van-e szárszilárdítóval szórva vagy sem, ha jön egy nagy barom szél az mindkettőt ledönti
tavalyelőtt 5q/ha pétisó 2 részletben kiment az árpára, nem volt a dőléssel