Nyugaton azért van választék. A markant 40-é 32x42es. Nekem a köláé 30x40es de ennek arányosan kisebb a teljesítménye is. Vékony rendben tud azért jól muzsikálni de vastag renden csak xopás van vele. dolgozol? Hogy álltok a leépítéssel? Nálunk 18 fővel csökken a létszám legutóbbi hírek szerint.
303as után minek sodorni? Annak a rendjén pont kényelmesen lehet porolni a claas bálázóval szerintem normális szénamennyiségnél. Én a kölával el se tudnák menni rajta szerintem, ketté kellene választani hogy jó legyen. Inkább menjen kicsit gyosrabban az ember a vékonyabb renden minthogy ne legyen már hová visszakapcsolni mégis vastag legyen a rend.
Milyen a markant kosa? Görgőkön fut vagy csak lécen csúszkál?
A rendsodró helyett rendsodró lett kicsit fiatalabb, meg szélesebb mint a régi ez most Fella TS330 DN tipus. Azért cserélődött mert éppen csak h össze lehetett 2 rendet sodorni az E3ö3 után, nagyon kellett centizni és néha maradt is el, ez annyival szélesebb h nem lesz ilyen gond vele.
Claas markant 50 eset vettem 1,40 es a felszedője a bálakamrája 36x47 egy-két centi eltérés lehet, de annál nem több, nem emlékszek pontosan h mekkorát mértem. ja és 3500 juro
Akkor válaszolnék szépen sorba, mivel az este amikor hazaértem már nem-igen tudtam volna
Kép az még nincsen, mert nibcs itthon a gép a jovő hét folyamán hazakerül valoszinüleg.
No egyelőre én is boldog tulajdonosa lettem egy Claas kiskockabálázának, remélem majd szezonban is boldog tulajdonosa leszek, egyúttal lecserélődött a rendsodró is, tehát a szálastakarmánysor gépei cserélődtek, kivéve a kaszálógépet, de az maradni is fog
az annyi mindentől függ hogy azt csak akkor lehet kiszámolni ha már bálázol!!! mert nem mindegy hogy mit mikor mekkora traktorral milyen bálázóval stb.....
amugy lentebb is irták hogy 10-20ft körül számolsz üzemanyag költséget és beszorzod 1000 el akkor megkapod sac per kb
de pl én meg 36 lovas kistraktorral huzom az nh bálázot az még kevesebb de ez is attol is függ hogy 30 báláért mentem le 5-10km re bálálzni vagy 1000 db ért mert akkor is más a fogyasztás!!
nekem is volt mikor 15 báláért mentem ki,azt mondtam amikor végeztem,hogy 3000 forint lesz...adott 3500-at és azt kérdezte jönnék e következő alkalommal is
ez olyan 3km-es út volt ami 90%-ban kövesút volt
annyira nem vezetem le,nincsenek akkora területek,hogy reggeltől estig kint legyek mert akkor lehetne olcsóbb is.3 éve mikor még nem volt bálázónk akkor aki csinálta azt hiszem 80-85 forintért csinált egy bálát amiből nekem a gazella platójára 14 darab ment fel(egy ember simán dobálta fel kézzel),most egy K 454-B gyors-bálázó van amiből csak 12 fér fel és két ember rakodja,ezért is gondolom,hogy a 100 forint nem volt érte sok
de azon is gondolkozom,hogy bevezetekegy minimálárat is
Gondoltam visszavezeted hogy miből jön ki 100ft. Nert kb 10ft a madzag, 10-20ft az üzemanyag. Ez vastagon számolva 30ft. akkor még legyen még egyszer ennyi a gépkopás és még egyszer ennyi a te béred. Akkor az annyi mint 90ft. Nem mondom én is szoktam 100ftért bálázni akkor ha nem akarom hogy hívjanak elmúlt nyáron valahol 80-90ft körül volt reális a bálázás tarifája szerintem. De persze függ ez a bálamérettől is. Én a kicsi kisbálát csinálom. Igaz akinek egyszer báláztam ilyet az többé mindig velem akart báláztatni mert sokkal jobb vele bánni. Másik fele hogy elvétve szoktam bérbe járni mert elég nekem a sajátom és mindig mindenkinek akkor kellene bérbe dolgozni is mikor a sajátomat is nyomom.
Most egy román bálázó van, ami kicsit nagy bálát csinál azaz 45X50 ezet. A legnagyobb gond vele h nem kötős hanem drótos és drága a drót 2 tekerités drót, amiből kijön kb 800 bála (ha jól megy a gép) nagyjából 140 euróba azaz 41000 forintba kerül, meg ugye van még az üzemanyag, meg kopás meg az idő.
tetszik nekem is, le kellene cserérni a régit már mert sokba kerül igy a bálázás, nem a legolcsóbb kategória, de még-még elmegy az árat nézve, amúgy meg úgy számolgattam, h 2-3 év alatt visszahozná az árát, figyelembe véve h mennyibe kerülne a mostanival a bálázás. tehát traktorvásár után bálázóvásár kilátásban
Ha jól emlékszem az 32x42es kamraméretű. Évekkel ezelőtt láttam egy helyen. Faxa gépnek tűnt és dicsérte a gazdája is. Nekem köla rivale brillant van 30x40es kamramérettel. Faxa bálákat csinál de nem egy gyorsbálázó 1,1es felszedője van, Nagyon oda kell figyelni milyen rendet rak elé az ember. De ha jó a rend akkor azért van hogy 300bálát is kinyom óránkét de akkor mindennek klappolnia kell. Átlag 150-200bála /óra. És ha nagy a rend akkor elbaxa nyírócsavarokat, bezabál a felszedője akkor óránként 80 bála is nyögvenyelősen jönm össze.
Sziasztok. Valaki a claas markant 40 es bálázónak meg tudná mondani a kamraméreteit? milyen széles meg magas bálát csinál, és érdekelne a gép sulya is, keresgéltem de nem igazán akadtam rá a netenn
Én ezt tipustól függetlenül írtam. Nekem a köla 95öt üt percenként mégse gyorsbálázó kategória. A K453- 454 esek azokban csapágyazva van a kos. Azok mennek mint a veszedelem ha jó a kötözésük nem nagyon lehet bezabáltatni őket. A JD ket és classokat nem ismerem.
Fortschritt K-453 bálázógépem van!! Nem rég vettem, és nincs hozzá gépkönyv! Ha valaki ebbe segíteni tudna, a gépkönyv kérdésben annak nagyon örülnék! Köszönöm!
Valószinü az a legöregebb,utána görgön szaladt a kos(az kb 75 löket/perc)késöbb oldalirányban is tettek görgöt igy lett max 100 a jd459.A Markant 65,55 csak 93-at megy
Nekem egy bálázógép szaki azt mondta hogy a sima bálázó és a gyorsbálázó között a kos csapágyazottsága a különbség. Szóval a teljesítményt alapvetően ez határozza meg. Ha görgőkön fut a kos akkor sokkal kisebb ellenállással működik a gép tehát lehet etetni vastagon akkor se fog bezabálni vagy elcsapni a nyírócsavart. Én gépemnél itt a gyenge pont, egy kőrisfa lécen csúszkál a kos. A bálák pofásságát pedig főleg a bedobóujjak és a kos pozicionálása határozza meg. Ha nem töm át rendesen a túloldalra a bedobóujj akkor sose lesz pofás bála csak kiflik.
Nem nekem van olyan videón láttam.Kb 7-8 másodpercenként csinált egy bálát szalmában.Azt mondják a csiga azért jó,mert elötömöriti az anyagot,meg ebbe 100/perc a kos.A régi _Dominant csak 75
Hát pici gáz van neki mert amugy lefulladna ha sokat bekap. De többet megy a kos is és szerintem jobbak a bálák is mint 540el. 540el meg 1es és folyton kuplung..
3832 hozzászólás
Válasz #829. hozzászólásra

Az jó ha görgős akkor azzal lehet majd száguldani a renden!
Válasz #830. hozzászólásra
dolgozol? Hogy álltok a leépítéssel? Nálunk 18 fővel csökken a létszám legutóbbi hírek szerint.
Nyugaton azért van választék. A markant 40-é 32x42es. Nekem a köláé 30x40es de ennek arányosan kisebb a teljesítménye is. Vékony rendben tud azért jól muzsikálni de vastag renden csak xopás van vele.
Válasz #826. hozzászólásra
Pedig a most kapható bálázók is 36x46-os kamramérettel jönnek.
Válasz #827. hozzászólásra
vannak olyan területek, ahol vékonyok a rendek s azokat össze szoktuk sodorni.
Görgőkön fut a bálázó kosa.
Válasz #826. hozzászólásra
Igen, kézzel, eddig amúgy 45x50 esek voltak.
Válasz #825. hozzászólásra
303as után minek sodorni? Annak a rendjén pont kényelmesen lehet porolni a claas bálázóval szerintem normális szénamennyiségnél. Én a kölával el se tudnák menni rajta szerintem, ketté kellene választani hogy jó legyen. Inkább menjen kicsit gyosrabban az ember a vékonyabb renden minthogy ne legyen már hová visszakapcsolni mégis vastag legyen a rend.
Milyen a markant kosa? Görgőkön fut vagy csak lécen csúszkál?
Válasz #824. hozzászólásra
Tyűűű az brutál bála lesz súlyba. Mivel fogod pakolni? Kézzel?
Válasz #821. hozzászólásra
kicsit fiatalabb, meg szélesebb mint a régi ez most Fella TS330 DN tipus. Azért cserélődött mert éppen csak h össze lehetett 2 rendet sodorni az E3ö3 után, nagyon kellett centizni és néha maradt is el, ez annyival szélesebb h nem lesz ilyen gond vele.
A rendsodró helyett rendsodró lett
Válasz #820. hozzászólásra
Claas markant 50 eset vettem 1,40 es a felszedője a bálakamrája 36x47 egy-két centi eltérés lehet, de annál nem több, nem emlékszek pontosan h mekkorát mértem. ja és 3500 juro
Válasz #819. hozzászólásra
E 303 van 2 drb, mondjuk eggyel kaszálunk csak, de a másik is müködőképes.
Akkor válaszolnék szépen sorba, mivel az este amikor hazaértem már nem-igen tudtam volna
Kép az még nincsen, mert nibcs itthon a gép a jovő hét folyamán hazakerül valoszinüleg.
Válasz #816. hozzászólásra
Milyen claas lett, és mi lett a rendsodró helyett?
Szia!
Milyet vettél mennyiért és mekkora bálakamrája van és mekora felszedője?
Szia.Milyen kaszálógéped van?
Nekem is Claas van
Pár képet dobhatnál fel róla
Sok sikert hozzájuk.
No egyelőre én is boldog tulajdonosa lettem egy Claas kiskockabálázának, remélem majd szezonban is boldog tulajdonosa leszek, egyúttal lecserélődött a rendsodró is, tehát a szálastakarmánysor gépei cserélődtek, kivéve a kaszálógépet, de az maradni is fog
Válasz #814. hozzászólásra
az annyi mindentől függ hogy azt csak akkor lehet kiszámolni ha már bálázol!!! mert nem mindegy hogy mit mikor mekkora traktorral milyen bálázóval stb.....
amugy lentebb is irták hogy 10-20ft körül számolsz üzemanyag költséget és beszorzod 1000 el akkor megkapod sac per kb
de pl én meg 36 lovas kistraktorral huzom az nh bálázot az még kevesebb de ez is attol is függ hogy 30 báláért mentem le 5-10km re bálálzni vagy 1000 db ért mert akkor is más a fogyasztás!!
Sziasztok
Kb ki hány liter gázolajat használ el a bálázáshoz 1000 bálára vetítve?
Válasz #811. hozzászólásra

nekem is volt mikor 15 báláért mentem ki,azt mondtam amikor végeztem,hogy 3000 forint lesz...adott 3500-at és azt kérdezte jönnék e következő alkalommal is
ez olyan 3km-es út volt ami 90%-ban kövesút volt
Válasz #809. hozzászólásra

annyira nem vezetem le,nincsenek akkora területek,hogy reggeltől estig kint legyek mert akkor lehetne olcsóbb is.3 éve mikor még nem volt bálázónk akkor aki csinálta azt hiszem 80-85 forintért csinált egy bálát amiből nekem a gazella platójára 14 darab ment fel(egy ember simán dobálta fel kézzel),most egy K 454-B gyors-bálázó van amiből csak 12 fér fel és két ember rakodja,ezért is gondolom,hogy a 100 forint nem volt érte sok
de azon is gondolkozom,hogy bevezetekegy minimálárat is

én is 80ft ért nyomtam 35x45 bálákat! de amikor 15 báláért kellett elmenni akkor 100ft volt az és még jó szándékú voltam hogy elmentem megcsinálni....
na ez az, a madzag ára énis ezért dolgozok madzagos bálázó beszerzésén, lényeges a különbség.
Válasz #807. hozzászólásra
Gondoltam visszavezeted hogy miből jön ki 100ft. Nert kb 10ft a madzag, 10-20ft az üzemanyag. Ez vastagon számolva 30ft. akkor még legyen még egyszer ennyi a gépkopás és még egyszer ennyi a te béred. Akkor az annyi mint 90ft. Nem mondom én is szoktam 100ftért bálázni akkor ha nem akarom hogy hívjanak elmúlt nyáron valahol 80-90ft körül volt reális a bálázás tarifája szerintem. De persze függ ez a bálamérettől is. Én a kicsi kisbálát csinálom. Igaz akinek egyszer báláztam ilyet az többé mindig velem akart báláztatni mert sokkal jobb vele bánni. Másik fele hogy elvétve szoktam bérbe járni mert elég nekem a sajátom és mindig mindenkinek akkor kellene bérbe dolgozni is mikor a sajátomat is nyomom.
Válasz #803. hozzászólásra
Most egy román bálázó van, ami kicsit nagy bálát csinál azaz 45X50 ezet. A legnagyobb gond vele h nem kötős hanem drótos és drága a drót 2 tekerités drót, amiből kijön kb 800 bála (ha jól megy a gép) nagyjából 140 euróba azaz 41000 forintba kerül, meg ugye van még az üzemanyag, meg kopás meg az idő.
Válasz #806. hozzászólásra

kimegyek bebálázom és megyek tovább...ennyi
miért mit kellene még csinálni 100 forintért?
Válasz #805. hozzászólásra

És ez a 100 miből tevődik össze nálad?
Válasz #802. hozzászólásra
az kb. egy 100-as...tavaly csináltam annyiért most kicsit emelni kellene

forintosíthatnánk?
Most milyen bálázód van?
Válasz #801. hozzászólásra
kb 0.34 euro
Válasz #800. hozzászólásra
mennyiért báláztok bérbe?
Válasz #799. hozzászólásra

tetszik nekem is, le kellene cserérni a régit már mert sokba kerül igy a bálázás, nem a legolcsóbb kategória, de még-még elmegy az árat nézve, amúgy meg úgy számolgattam, h 2-3 év alatt visszahozná az árát, figyelembe véve h mennyibe kerülne a mostanival a bálázás. tehát traktorvásár után bálázóvásár kilátásban
Válasz #797. hozzászólásra
Nekem köla rivale brillant van 30x40es kamramérettel. Faxa bálákat csinál de nem egy gyorsbálázó 1,1es felszedője van, Nagyon oda kell figyelni milyen rendet rak elé az ember. De ha jó a rend akkor azért van hogy 300bálát is kinyom óránkét de akkor mindennek klappolnia kell. Átlag 150-200bála /óra. És ha nagy a rend akkor elbaxa nyírócsavarokat, bezabál a felszedője akkor óránként 80 bála is nyögvenyelősen jönm össze. 
Ha jól emlékszem az 32x42es kamraméretű. Évekkel ezelőtt láttam egy helyen. Faxa gépnek tűnt és dicsérte a gazdája is.
Válasz #797. hozzászólásra
A enyém sima Markant 140-es felszedővel 1120kg
Bálaméret 46x36 hossza 40-110,sulya 10-35kg
Kos 75/perc,kraftbedarf ab 25PS..
Sziasztok. Valaki a claas markant 40 es bálázónak meg tudná mondani a kamraméreteit? milyen széles meg magas bálát csinál, és érdekelne a gép sulya is, keresgéltem de nem igazán akadtam rá a netenn
Hátha valaki bálagyűjtőt akar venni:
Használ itthon valaki ilyesmit?
http://geppiac.agroinform.com/hasznalt,802715,Egyeb-balagyujto-kocsi.html#!prettyPhoto[1]/0/
minden kis bálázó jó, ha tudod hogy mikor mit kell rajta megcsinálni
Válasz #793. hozzászólásra
a kisbálázó főleg a régi tudnivaló h az maga az ördög szekere
olvass vissza pár lapot és kapsz tanácsot. Ártól és igénytől fűggő az egész
olyan nincs
Kiskocka bálázókból melyikek azok, amik olcsóak és viszonylag még kisebb területnél megbízhatóak is?
Lehet régebbi típus.
Válasz #779. hozzászólásra

Renben, ha arra esik a választás meg foglak keresni segítség ügyben!
Köszönöm
Válasz #790. hozzászólásra
Van egy doboz német nyelvü prospektusom a 90-es évek gépeiröl,abból néztem én is.
Válasz #787. hozzászólásra
Én ezt tipustól függetlenül írtam. Nekem a köla 95öt üt percenként mégse gyorsbálázó kategória. A K453- 454 esek azokban csapágyazva van a kos. Azok mennek mint a veszedelem ha jó a kötözésük nem nagyon lehet bezabáltatni őket. A JD ket és classokat nem ismerem.
Válasz #788. hozzászólásra
K 454-hez van alkatrész-katalógusom orosz-német nyelven
Helló!
Köszönöm!
Fortschritt K-453 bálázógépem van!! Nem rég vettem, és nincs hozzá gépkönyv! Ha valaki ebbe segíteni tudna, a gépkönyv kérdésben annak nagyon örülnék!
Válasz #786. hozzászólásra
Valószinü az a legöregebb,utána görgön szaladt a kos(az kb 75 löket/perc)késöbb oldalirányban is tettek görgöt igy lett max 100 a jd459.A Markant 65,55 csak 93-at megy
Nekem egy bálázógép szaki azt mondta hogy a sima bálázó és a gyorsbálázó között a kos csapágyazottsága a különbség. Szóval a teljesítményt alapvetően ez határozza meg. Ha görgőkön fut a kos akkor sokkal kisebb ellenállással működik a gép tehát lehet etetni vastagon akkor se fog bezabálni vagy elcsapni a nyírócsavart. Én gépemnél itt a gyenge pont, egy kőrisfa lécen csúszkál a kos.
A bálák pofásságát pedig főleg a bedobóujjak és a kos pozicionálása határozza meg. Ha nem töm át rendesen a túloldalra a bedobóujj akkor sose lesz pofás bála csak kiflik.
Válasz #780. hozzászólásra
Nem nekem van olyan videón láttam.Kb 7-8 másodpercenként csinált egy bálát szalmában.Azt mondják a csiga azért jó,mert elötömöriti az anyagot,meg ebbe 100/perc a kos.A régi _Dominant csak 75
Válasz #783. hozzászólásra
Érthető, minél kisebb adagokat rak a bedobó a kos elé annál szebb bálákat lehet csinálni.
Jó az a markant. Milyen széles a rendfelszedője?
Válasz #782. hozzászólásra
Claas markant 60.
Hát pici gáz van neki mert amugy lefulladna ha sokat bekap. De többet megy a kos is és szerintem jobbak a bálák is mint 540el. 540el meg 1es és folyton kuplung..