De a legjobb a nagy kockabála a legjobb.
Mert azt ha megcsinálod estig,másnap reggel még kint van a földön mert a h.lye barma nem birja felrakni a lovaskocsira.
Erre mifelénk ez lassan népi hagyomány lessz.
engem megszívatott párszor a kötéssel mire kiderült,hogy szar a madzag minősége,a tekercs elején és végén úgy meg volt lapulva a madzag,hogy egyszerűen amikor megfeszült a madzag a kötésnél már oldott is
Ha sikerül is körbálázót venni én a kiskockát akkor se fogom eladni sohse. Sajátrészre kevés állatnak sookal praktikusabb a kiskocka. És azt at évi 1000kiskockát már röhögve félkézzel a hátsó felemben is megcsinálom és hazahordom hobbiból. De eladásra én se szeretnék kiskockával foglalkozni. Nem is a bálázás miatt hanem a rakodás miatt. Nekem amim van szite mnidet annak kiskockabálázónak köszönhetek. első években volt hogy napi két kamiont pakoltunk meg eladásra. az 2x720 bála. És persze a vevőnél le is kellett pakolni...
Ez is egy jó péda a bálaméretre. Mikor pótos liaz szerelvény hordta a kisbálát mert a nyerges nem ért rá akkor a sofőr szentséget hogy nem érti hogy tudunk mi 550 bálát felpakolni neki mert amikor ő viszi a sajátját eladásra és nem is menetből hanem kazalból pakolnak akkor ők 400at se bírják felpakolni. Fizetni pedig ugyanannyit fizettek nekem is darabjáért mint neki.
Ha majd fejlődik a gazdaságom akkor lehet hogy lessz olyan is.
De nálunk nagy a kereslet a kis bálára,mert nem nagyon van olyan akit érdemes elhívni bálázni.
Szinte csak körbálás van.
És sok az öreg is.
Ez biztos!
Mert edig körbálát csináltattam de csináltam egy báláskazánt és kellett kocka bála hozzá,hát ne tudd meg.
Egy körbálát felraksz,az kb 10 kocka.
Hát megmondom őszintén hogy most még azt se tudnám hogy kell befűzni a madzagot.
De van erre felé egy kis öreg neki is ilyen 453 vgy454 e van igaz elég rozzant már de még nyomja a bálákat,biztos segítene ha szólok.
A kiskockabálázó olyan mnit egy szeszélyes asszony. Az se mnidegy hogy szuszogsz a nyakába. Nem köt nem köt elbaxa a kötést azthiszed valma nagy gebasz van de az esetek 99%ában elég egy fél menetet tekerni valamin. De mire kitanulod hogy milyen tünetnél min kell tekerni az komoly tandíj ha nincs aki tanácsot adjon .
Én úgy vagyok vele hogy ami érdekel azt hamar meg tudom tanulni meg kiismerni mint az asszonyt.
Ha érdekel tudom mit akar,de ha nem érdekel akkor a feje tetejére is álhat.
A hosszát mindegyiknek lehet állítani és számoljukn kicsit. a0,3x0,4x0,8 as bála tárfogata 0,096 m3 a 0,38x0,48x0,8as bála térfogata pedig 0,146 m3. Tehét ha az éb bálázóm 20 kilós lucerna bálát csinál akkor a k453as 30 kilósat. Nagyon nem mindegy. És akkor az enyémnek ahossza pont duplája szélességnek tehát lehet rakni kötésre mint a téglát. A k453asé pedig sehogy se jön ki pakoláskor.
Válasz #713. hozzászólásra
Igazából az én kazánom tűztere 120x80x80.
Nem baj hogy nehéz meg nagy a bála mert nincs messze a szénaföld,meg elég sokan szoktak nekem segíteni szénázni a haverok.Csak megoldanánk meg nincs messze nem kel ojan nagyon megrakni a kocsit se.
Nekem egy ilyenem van. Merem ajánlani. kb 8-9 éve van meg nekem. Voltak meghibásodásai de házilag mindent meg tudtam csinálni rajta. Régebb nyomott évi 10000bálákat most már csak olyan 4-6000. És így az évek során már kiisimertem nagyon.
Azzal azért kiegészítenélek, hogy a 453-454-es bálázóknak a bálahosszát is lehet állítani, tehát nem feltétlenül kell megszakadni a lucerna bálánál.
Bálaméreten gondolkodtál már? Mert a 453-454esenk 38x48 as kamarája van. És azalatt bexarsz ha lucernából van. És elég xarul lehet belőle autót megpakolni szállításhoz.
A nyugatiaknak álltalábna 35x45ös kamrájuk van de szerintem még ez is nagy. Főleg lucernához. claas markannál van több méretű kamra. a markant 40esnek azt hiszem 32x42es kamarája van. De ezek a gépek viszonylag drágák. Köla,fahr, welger létezik 30x40es kamrával. Ezek frankó bálákat csinálnak, sulyra is, formára is, méretre is. A lébényi kazánba is belefér. De ezeknek a gépeknek kisebb a felszedőjük is, és a teljesítményük is. ELső kaszálású lucernába nehéz olyan vékony rendet sodorni amin jól lehet dolgozni velük.
Akkor az egyik felejtös a Claas-t 500-ért árulja a tulaj,a másik egy srácé azt 270-ér árulja (irány ár)de nem dolgozott vele és én sem ismerem a gépet de ha gondolod utána érdeklödök.Nagyon hasonlit a Kölára de nem az.
egy csúszda nem jobb lenne?meg talán olcsóbb is
azzal a gyűjtővel szerintem csak plusz melód lesz
ha kiborítod is akkor is kell plusz egy ember mint mikor egyből a platóra megy az anyag-szerintem
Válasz #704. hozzászólásra
Mst néztem meg az első oldalon van 290 ért.
Ezzel az a bajom hogy szélles,de ami meg mellette szól
az meg az hogy gyorsbálázó.
Ingyen sem kellene,K-454 B-t vettem pár éve ami a hajdúszoboszlói gépsuliban volt gyakorlógép.
nincs agyonhajtva de már lassan görgőznöm kellene a kost-de viszont lehet hozzá kapni mindent.
szerintem 400 körül lehet kapni 454-est és még jó pár fajtát
De ebbe mi a jó? Hogy nem sorból szeded fel a bálát hanem egy nagy össze-vissza kupacból? Azért szerintem felesleges egy ilyen "monstrummal" vonulgatni...
Nekem nem hál istenek de itt a faluban iden szívtak is vele bőven és ronda bálákat csinált.Nekem volt már néhány fajta és 20éve bálázok van kis fogalmam hozzá.Amugy mennyit szánnál rá mert itt a faluban van kettö is eladó.
Egy ismreősömnek van. Talán 100000ért vett jó állapotút, gyári festésű még, nincs nagyon leharcolva. De ezek már őskövületek... bármikor bármi előfordulhat velük. És otromba bálákat csinál. Szóval lehetőségeket mérlegeve... mennyi bált szeretnél csinálni évente és mennyi pénzed van rá. És mire kell a bála sajátrész, eladás, bérbálázás? Mert az utóbbi kettő ezzel a géppel felejtős. Da ha saját részre szeretnél évi 1-2-3000db ot nyomni akkor a semmitől jobb lehet ha van hozzá egy kis műszaki érzéked.
Na szóval volt valakinek k442 bálázója?
Az érdekelne hogy lehet e vele dolgozni vagy csak kilódni.
Ilyet szeretnék venni mert ilyenre van pénzem.
És hogy mi az az ár ami még adható ezért a gépért?
Alkatrészt kapni e még hozzá?
Valamelyik apróban hirdetnek egy NH-t. 80 bált szed sorban magára. De hogy e is tudje e billenteni azt nem tudom. És igen borsos árat kérnek érte. Fanciáknál lehet olyat találni 1-2000euróért.
3832 hozzászólás
Válasz #729. hozzászólásra
Az attól függ... normális tárolónál és ha van hozzá gép akkor a körbála se gond. Persze fajlagosan biztosan rosszabb a helykihasználása a körbálának.
De a legjobb a nagy kockabála a legjobb.
Mert azt ha megcsinálod estig,másnap reggel még kint van a földön mert a h.lye barma nem birja felrakni a lovaskocsira.
Erre mifelénk ez lassan népi hagyomány lessz.
Válasz #721. hozzászólásra
engem megszívatott párszor a kötéssel mire kiderült,hogy szar a madzag minősége,a tekercs elején és végén úgy meg volt lapulva a madzag,hogy egyszerűen amikor megfeszült a madzag a kötésnél már oldott is
Annyi szól még a kis bálánál hogy talán jobban el lehet rakni mint a körbálát.
Válasz #723. hozzászólásra
Nekem amim van szite mnidet annak kiskockabálázónak köszönhetek. első években volt hogy napi két kamiont pakoltunk meg eladásra. az 2x720 bála.
És persze a vevőnél le is kellett pakolni...

Ha sikerül is körbálázót venni én a kiskockát akkor se fogom eladni sohse. Sajátrészre kevés állatnak sookal praktikusabb a kiskocka. És azt at évi 1000kiskockát már röhögve félkézzel a hátsó felemben is megcsinálom és hazahordom hobbiból. De eladásra én se szeretnék kiskockával foglalkozni. Nem is a bálázás miatt hanem a rakodás miatt.
Ez is egy jó péda a bálaméretre. Mikor pótos liaz szerelvény hordta a kisbálát mert a nyerges nem ért rá akkor a sofőr szentséget hogy nem érti hogy tudunk mi 550 bálát felpakolni neki mert amikor ő viszi a sajátját eladásra és nem is menetből hanem kazalból pakolnak akkor ők 400at se bírják felpakolni. Fizetni pedig ugyanannyit fizettek nekem is darabjáért mint neki.
Ha majd fejlődik a gazdaságom akkor lehet hogy lessz olyan is.
De nálunk nagy a kereslet a kis bálára,mert nem nagyon van olyan akit érdemes elhívni bálázni.
Szinte csak körbálás van.
És sok az öreg is.
És a kocka nem gurul.
Válasz #723. hozzászólásra
Ez biztos!
Mert edig körbálát csináltattam de csináltam egy báláskazánt és kellett kocka bála hozzá,hát ne tudd meg.
Egy körbálát felraksz,az kb 10 kocka.
Válasz #722. hozzászólásra
Hát megmondom őszintén hogy most még azt se tudnám hogy kell befűzni a madzagot.
De van erre felé egy kis öreg neki is ilyen 453 vgy454 e van igaz elég rozzant már de még nyomja a bálákat,biztos segítene ha szólok.
Válasz #722. hozzászólásra
Igaz. Ha egyszer megszabadulsz tőle (pl. veszel egy jó körbálázót) még azt is megutálod, aki a kis kockabálát emlegeti...
Válasz #721. hozzászólásra

Nem köt nem köt elbaxa a kötést azthiszed valma nagy gebasz van de az esetek 99%ában elég egy fél menetet tekerni valamin. De mire kitanulod hogy milyen tünetnél min kell tekerni az komoly tandíj ha nincs aki tanácsot adjon .
A kiskockabálázó olyan mnit egy szeszélyes asszony. Az se mnidegy hogy szuszogsz a nyakába.
Válasz #719. hozzászólásra
Én úgy vagyok vele hogy ami érdekel azt hamar meg tudom tanulni meg kiismerni mint az asszonyt.
Ha érdekel tudom mit akar,de ha nem érdekel akkor a feje tetejére is álhat.
Válasz #716. hozzászólásra

A hosszát mindegyiknek lehet állítani és számoljukn kicsit. a0,3x0,4x0,8 as bála tárfogata 0,096 m3 a 0,38x0,48x0,8as bála térfogata pedig 0,146 m3. Tehét ha az éb bálázóm 20 kilós lucerna bálát csinál akkor a k453as 30 kilósat. Nagyon nem mindegy. És akkor az enyémnek ahossza pont duplája szélességnek tehát lehet rakni kötésre mint a téglát. A k453asé pedig sehogy se jön ki pakoláskor.
Válasz #717. hozzászólásra

Bízony a gépet ismerni kell mint az asszonyt szeszéjeivel együtt.
Igazából az én kazánom tűztere 120x80x80.
Nem baj hogy nehéz meg nagy a bála mert nincs messze a szénaföld,meg elég sokan szoktak nekem segíteni szénázni a haverok.Csak megoldanánk meg nincs messze nem kel ojan nagyon megrakni a kocsit se.

Nekem egy ilyenem van. Merem ajánlani. kb 8-9 éve van meg nekem. Voltak meghibásodásai de házilag mindent meg tudtam csinálni rajta. Régebb nyomott évi 10000bálákat most már csak olyan 4-6000. És így az évek során már kiisimertem nagyon.
Azzal azért kiegészítenélek, hogy a 453-454-es bálázóknak a bálahosszát is lehet állítani, tehát nem feltétlenül kell megszakadni a lucerna bálánál.
Válasz #710. hozzászólásra

Igazságod van jó a csuzda van is gyária csak jó kocsirako nincs.Fölrakni mégcsak hagyján de megrakni nekem kell.
Válasz #711. hozzászólásra
Köszi de most még csak érdeklődök nézelődök,meg tavasszal kapom a pénzt a hízókra aztán csak akkor tudok venni.
Válasz #703. hozzászólásra

Ennyiért biztos hogy kapsz sokkal komolyabbat is!
Bálaméreten gondolkodtál már? Mert a 453-454esenk 38x48 as kamarája van. És azalatt bexarsz ha lucernából van. És elég xarul lehet belőle autót megpakolni szállításhoz.
A nyugatiaknak álltalábna 35x45ös kamrájuk van de szerintem még ez is nagy. Főleg lucernához. claas markannál van több méretű kamra. a markant 40esnek azt hiszem 32x42es kamarája van. De ezek a gépek viszonylag drágák. Köla,fahr, welger létezik 30x40es kamrával. Ezek frankó bálákat csinálnak, sulyra is, formára is, méretre is. A lébényi kazánba is belefér. De ezeknek a gépeknek kisebb a felszedőjük is, és a teljesítményük is. ELső kaszálású lucernába nehéz olyan vékony rendet sodorni amin jól lehet dolgozni velük.
Egy ilyennel ki is egyeznék ennyiért,csak nagyon messze van.Én Baranyába vagyok len a Dráva mellett.
Válasz #703. hozzászólásra
Akkor az egyik felejtös a Claas-t 500-ért árulja a tulaj,a másik egy srácé azt 270-ér árulja (irány ár)de nem dolgozott vele és én sem ismerem a gépet de ha gondolod utána érdeklödök.Nagyon hasonlit a Kölára de nem az.
Válasz #705. hozzászólásra
egy csúszda nem jobb lenne?meg talán olcsóbb is
azzal a gyűjtővel szerintem csak plusz melód lesz
ha kiborítod is akkor is kell plusz egy ember mint mikor egyből a platóra megy az anyag-szerintem
Válasz #701. hozzászólásra
Például kattint ide!
Válasz #706. hozzászólásra
Nekem 453-as van, de ahogy az előttem szóló is írta, nagyon jó kis gépek és alkatrész is van hozá minden.
Válasz #704. hozzászólásra
Mst néztem meg az első oldalon van 290 ért.
Ezzel az a bajom hogy szélles,de ami meg mellette szól
az meg az hogy gyorsbálázó.
Válasz #689. hozzászólásra
,K-454 B-t vettem pár éve ami a hajdúszoboszlói gépsuliban volt gyakorlógép.
Ingyen sem kellene
nincs agyonhajtva de már lassan görgőznöm kellene a kost-de viszont lehet hozzá kapni mindent.
szerintem 400 körül lehet kapni 454-est és még jó pár fajtát
Válasz #700. hozzászólásra
Napi 500-1000 bálánál már az is segítség ha egyhelyröl kellene rakodni.Ha meg kevesebb van és közel vagyok hazahúzom a másik traktorral.
Válasz #698. hozzászólásra
k-453-as bálázóban nem gondolkoztál? Kicsit drágább de szerintem megérné az árát.
Válasz #697. hozzászólásra
Hát olyan 350ig még beleférne.
De az már olyan legyen ami egy szezont kibír szerelés nélkül.
Válasz #698. hozzászólásra

Annyit nem szabad érte adni.
Itt néztem az oldalon,van a 220 as ott mutatják a bálát is amit csinált.
Válasz #691. hozzászólásra
Hogy nem sorból szeded fel a bálát hanem egy nagy össze-vissza kupacból?
Azért szerintem felesleges egy ilyen "monstrummal" vonulgatni...
De ebbe mi a jó?
Válasz #690. hozzászólásra
Nekem röpitö van rajta,meg egy ember kell aki a kocsin rakja
Válasz #695. hozzászólásra
Még nem néztem ki de 220ért is láttam meg 250ért.
Válasz #693. hozzászólásra
Nekem nem hál istenek de itt a faluban iden szívtak is vele bőven és ronda bálákat csinált.Nekem volt már néhány fajta és 20éve bálázok van kis fogalmam hozzá.Amugy mennyit szánnál rá mert itt a faluban van kettö is eladó.
Egy ismreősömnek van. Talán 100000ért vett jó állapotút, gyári festésű még, nincs nagyon leharcolva. De ezek már őskövületek... bármikor bármi előfordulhat velük. És otromba bálákat csinál. Szóval lehetőségeket mérlegeve... mennyi bált szeretnél csinálni évente és mennyi pénzed van rá. És mire kell a bála sajátrész, eladás, bérbálázás? Mert az utóbbi kettő ezzel a géppel felejtős. Da ha saját részre szeretnél évi 1-2-3000db ot nyomni akkor a semmitől jobb lehet ha van hozzá egy kis műszaki érzéked.
Mennyit kérnek a kinézett bálázóért ha nem titok?
Amit idén kölcsönkéregettem azzal se volt egy leányálom dolgozni,többet voltam a bálázó mellet mint a traktorba.
Válasz #692. hozzászólásra
neked volt már?
Ha infartust akarsz kapni vagy gyorsan őszülni akkor rajt.
Válasz #690. hozzászólásra

Talán most.
Válasz #683. hozzászólásra
Valami ilyesmire gondolok ennek ki lehet nyitni a hátulját ürítéskor.Ja és van 3fajta méret belöle kicsitöl a 100bálásig.
Na szóval volt valakinek k442 bálázója?
Az érdekelne hogy lehet e vele dolgozni vagy csak kilódni.
Ilyet szeretnék venni mert ilyenre van pénzem.
És hogy mi az az ár ami még adható ezért a gépért?
Alkatrészt kapni e még hozzá?
Válasz #687. hozzászólásra
bocs de nem találtam ezt a topikot.
Válasz #684. hozzászólásra
Ja értem már!
Szóval kinek volt?
Válasz #684. hozzászólásra
mi a gond?
#1. hozzászólás, dárk küldte be 2011-12-09 17:22:17-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
dárk
Üdv.
kinek volt már k442 bálázója?
Válasz #682. hozzászólásra
mLYENRE GONDOLSZ?
Valamelyik apróban hirdetnek egy NH-t. 80 bált szed sorban magára. De hogy e is tudje e billenteni azt nem tudom. És igen borsos árat kérnek érte. Fanciáknál lehet olyat találni 1-2000euróért.