Köszönöm a válaszokat!
Megnéztem a gépet, nem reménytelen. Külföldről kiégve jött. Megegyezni nem tudtunk, mert ennyit nekem nem ér meg, a tulaj meg nem engedett.
Csapágyakat cserélni kell az biztos, kell rá egy garnitúra heveder, gumik, no meg a festés. Vezetékköteget át kell nézni, plusz az érzékelők lehetnek problémásak.
Összesen szerintem kb 1 millában megállna, talán kicsit föle lenne. A hevederek nem vészesek, németből majd fele áron beszerezhetőek. Kétség kívül ezek lennének a legnagyobb kiadás a javításkor.
A száraz holmi nem gond rendteritőzöm a lucit meg a lóherét mindíg 2 nap és átégeti a nyári nap.
Dobj pár képet és írok rá árat :)
lacus550@hotmail.com
Válasz #2186. hozzászólásra
Erre a célra tökéletes a hesston,szállítással sincs gond,rövid távon,persze kicsit széles a bála,félzáraz lucernánál túl tömör bálát csinál,nem tud szellőzni(félszáraz=megsürgette az időjárás a bálázást),száraznál semmi gond.Nekünk van egy,de egyenlőre nem eladó,visszautasíthatatlan ajánlatnak persze nm tudunk ellenállni.
A válasz egyszerű. Pusztán anyagi okokból. 1 millió alatt tudok venni csak, saját használatra kell, saját gazdaságba arra meg nekem egyelőre elég lenne. Alkatrész ellátása megvan többihez képest olcsó ezek a szempontok szerint döntöttem a Hesston mellet.
A bálát nem sokat kell mozgatni.
Claas kiskocka bálázóm van de emberhiány miatt körülményes a behordása ezért kell 1 Hesston is mellé.
Ha lenne annyi pénzem amiből ezt feljavítod, meg megveszed bálázóra, akkor biztos nem ezt venném meg, és xopnák vele amíg megjön az alkatrész, nem jön meg, beszerelni... Inkább számold ki kb. mennyi pízből jönne ki, és nézd meg hogy azon mit tudsz venni!.
ki van zárva hogy megérné! meg hogy leégett és ennyi az ára már az is durva....... csapágyak biztos kuka a hevederek ezekre van pár millkacsoki és nem is véletlen gyulladt ki!!!! utánna kell kérdezni mi kell rá és mennyi lenne és ugy utánna számolni........
vezetékek se 100 as egy ilyen leégés után szinte mindent cserélni kell rajta hiába mondják hogy jo mert a meleg miatt is károsodhat ott sok minden
Válasz #2158. hozzászólásra
Rosszat nem hallani róluk maszív gép, brutális méretű lánchajtások vannak rajta, nem a legolcsóbb gép, főleg a hevederes az kifejezetten drága.
Szerinted mit szeretnék vele?
Nem csak Viconba van, azok csak az újak, és most már a kaszájuk is, minden vagy Vicon, vagy Hesston.
Körbálázójuk volt saját, de a kereskedő szerint 2012-től nem gyártanak körbálázót. én meg rég óta szeretnék beszerezni egyet, aztrán ha nem sietek lassan már nem lesz...
#1. hozzászólás, tbenji küldte be 2012-11-30 11:27:19-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Valaki tud tanácsot adni, milyen háló és madzag van most,ami belföldön elérhető és aminek a minősége is jó?
Tapasztalatok? JUTA nevű hálót vettem eddig, de sok gondom volt vele.
Ha fontos a lóerő igény akkor krone Én húzom 80,150LE-vel 5-10százalék +bála40,50 százaléka több üzemanyag. nem az a kérdés hogy bírja-e hajtani a traktor, hanem az bírsz-e olyan gyorsan menni ahogy a bálázó képes felszedni a rendet.
7991 hozzászólás
Válasz #2190. hozzászólásra

Hevedert legyártják itthon is jó minőségben, töredék áron.
De amit így megmelegítettek vasat az elveszítheti a szilárdságát örökre... lehet nyúlni-szakadni fog folyamatosan és rozsdásodni is.
Köszönöm a válaszokat!
Megnéztem a gépet, nem reménytelen. Külföldről kiégve jött. Megegyezni nem tudtunk, mert ennyit nekem nem ér meg, a tulaj meg nem engedett.
Csapágyakat cserélni kell az biztos, kell rá egy garnitúra heveder, gumik, no meg a festés. Vezetékköteget át kell nézni, plusz az érzékelők lehetnek problémásak.
Összesen szerintem kb 1 millában megállna, talán kicsit föle lenne. A hevederek nem vészesek, németből majd fele áron beszerezhetőek. Kétség kívül ezek lennének a legnagyobb kiadás a javításkor.
elküldtem..
Válasz #2187. hozzászólásra
A száraz holmi nem gond rendteritőzöm a lucit meg a lóherét mindíg 2 nap és átégeti a nyári nap.
Dobj pár képet és írok rá árat :)
lacus550@hotmail.com
Válasz #2186. hozzászólásra
Erre a célra tökéletes a hesston,szállítással sincs gond,rövid távon,persze kicsit széles a bála,félzáraz lucernánál túl tömör bálát csinál,nem tud szellőzni(félszáraz=megsürgette az időjárás a bálázást),száraznál semmi gond.Nekünk van egy,de egyenlőre nem eladó,visszautasíthatatlan ajánlatnak persze nm tudunk ellenállni.
A válasz egyszerű. Pusztán anyagi okokból. 1 millió alatt tudok venni csak, saját használatra kell, saját gazdaságba arra meg nekem egyelőre elég lenne. Alkatrész ellátása megvan többihez képest olcsó ezek a szempontok szerint döntöttem a Hesston mellet.
A bálát nem sokat kell mozgatni.
Claas kiskocka bálázóm van de emberhiány miatt körülményes a behordása ezért kell 1 Hesston is mellé.
Válasz #2184. hozzászólásra
mér pont hesston?
Valakinek nincs vagy nem tud eladó Hesston M1300 -t? 1999-2002 közötti évjáratú jó állapotú érdekelne. lacus550@hotmail.com
Válasz #2179. hozzászólásra
Ha lenne annyi pénzem amiből ezt feljavítod, meg megveszed bálázóra, akkor biztos nem ezt venném meg, és xopnák vele amíg megjön az alkatrész, nem jön meg, beszerelni... Inkább számold ki kb. mennyi pízből jönne ki, és nézd meg hogy azon mit tudsz venni!.

Persze lehet, de semmi értelme!!! Szarrá van égve ha megérné elhiheted megcsinálta volna a gazdija is!!
ki van zárva hogy megérné! meg hogy leégett és ennyi az ára már az is durva....... csapágyak biztos kuka a hevederek ezekre van pár millkacsoki és nem is véletlen gyulladt ki!!!! utánna kell kérdezni mi kell rá és mennyi lenne és ugy utánna számolni........
vezetékek se 100 as egy ilyen leégés után szinte mindent cserélni kell rajta hiába mondják hogy jo mert a meleg miatt is károsodhat ott sok minden
Amennyiért ebből bálázót csinálsz veszel egy normális állapotút .
Mit gondoltok EBBŐL lehetne még bálázót csinálni?

Talán a kötözője nem sérült. Ha lehet alkudni a tulajjal még akár érdekes is lehetne.
Válasz #2176. hozzászólásra

A kép lemaradt..
Válasz #2176. hozzászólásra
Ez meg az öregapjuk...
Válasz #2175. hozzászólásra
ízelítő 
Válasz #2174. hozzászólásra

Maradjunk abban, hogy a miénkre is illik ez a jelző
Válasz #2173. hozzászólásra

A meghalni bálázóra mondják
Válasz #2172. hozzászólásra

Mondtam én,hogy krone nem robosztus?
mellesleg 31-32 e euróról szólt a fáma, a comprima meg 28 volt
Válasz #2170. hozzászólásra
Mondják ,hogy szép, nagy ,robusztus ,meg blabla meg blabla.Az ÉN bálázóm 44q akkor ez most robusztus vagy nem?
Szóval drágább mint a Krone? A kérdés vajon jobb-e!!?? Árat kb tud valaki mondani?
Válasz #2169. hozzászólásra

Tibi, hogy jobban-e azt nem tudom, de hogy jól,az biztos.
Válasz #2163. hozzászólásra

Jobban jártál.
Válasz #2162. hozzászólásra
Válasz #2166. hozzászólásra

Ezért mondtam, hogy körül-belül... erősen bele kell képzelni, hogy lásd a csillagot
Válasz #2165. hozzászólásra
vagyis ez is amit kigurit magábol bálát,a csillag alak kirajzolodik a közepébe?
Válasz #2164. hozzászólásra

Körülbelül igen
Válasz #2163. hozzászólásra
ezzel a comprima f-el beállitod a kamraméretet,és utána ugy müködik mint a fixkamrás??
Válasz #2161. hozzászólásra

Amit kiajánlottak az drágább volt mint a comprima f150, és nekem ez a krone pont megfelelt...
Rosszat nem hallani róluk maszív gép, brutális méretű lánchajtások vannak rajta, nem a legolcsóbb gép, főleg a hevederes az kifejezetten drága.
Válasz #2160. hozzászólásra

Mert drágább mint a króne????

Aloha!
Marha robosztus, masszív bálázó... mikor néztem, nem találtam rajta semmi kivetni valót... Leszámítva az árát... így Krone lett

Azt írják, hogy nagyon jó.
Szolnokon gyártanak.
Szanberg-nek van.
Sziasztok!!

Mi a véleményetek a Mchale bálázóról?
Válasz #2156. hozzászólásra

Bezzeg a Fendt, meg a Challenger gyártja tovább az MF Körbálázóit!
Válasz #2155. hozzászólásra

Szerinted mit szeretnék vele?
Nem csak Viconba van, azok csak az újak, és most már a kaszájuk is, minden vagy Vicon, vagy Hesston.
Körbálázójuk volt saját, de a kereskedő szerint 2012-től nem gyártanak körbálázót. én meg rég óta szeretnék beszerezni egyet, aztrán ha nem sietek lassan már nem lesz...
Válasz #2154. hozzászólásra
Mit szeretnél vele? Vicon az ha jól rémlik.
Massey Ferguson körbálázója nincs senkinek?
Válasz #2152. hozzászólásra

)
A Jutával nekem semmi bajom
A magyar nem tom hogyhijjákra haragszom.(nem mintha segítene
#1. hozzászólás, tbenji küldte be 2012-11-30 11:27:19-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Valaki tud tanácsot adni, milyen háló és madzag van most,ami belföldön elérhető és aminek a minősége is jó?
Tapasztalatok? JUTA nevű hálót vettem eddig, de sok gondom volt vele.
Válasz #2149. hozzászólásra

Nem lősz mellé egyikkel sem.
Válasz #2149. hozzászólásra
JD!
valaki adjon valami jó tanácsot, milyen hálót érdemes venni, Claas, JD a jobb?
Ez a kép csak a só kedvéért készült nh-val húzom, 1500-1600 bálát csináltam kukiból nem volt gond

Válasz #2146. hozzászólásra

Te vagy a király apám
Ha fontos a lóerő igény akkor krone Én húzom 80,150LE-vel 5-10százalék +bála40,50 százaléka több üzemanyag. nem az a kérdés hogy bírja-e hajtani a traktor, hanem az bírsz-e olyan gyorsan menni ahogy a bálázó képes felszedni a rendet.
Válasz #2144. hozzászólásra

Akkor itt van két típus a topp három-ból,,ebből vegyél valamilyent.
Köszi mindenkinek!
Akkor asszem lesz üzlet...
Válasz #2142. hozzászólásra
a variantrol én is csak jot tudok mondani
Válasz #2141. hozzászólásra

Én ugyan ezt a Variantról tudom elmondani