Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak589 FtBenzin árak584 FtEUR401.77 FtUSD365.76 FtCHF426.62 FtGBP480.08 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
tudok ajánlani egy jo gyomirto fajtát..Merlin Duo!!isoxaflutol 37,5gr/l+terbutilazin hatoanyagu..egy sziküeket és sziküeket kiirtja..lehet használni vetés elött 2-2.5 litert/ha és vetés után 1,8-2 l/ha,egészen addig mig 3-4 levele van a Kukoricának.merem ajánlani aki vetés után használja keverjen bele 19:19:19-es Poly feedet ez erős zöld leveleket és több termést hoz majd a kukorica..több 10/ha-ron kisérletezett a cég már és különbözö helyeken az a pozitiv visszajelzés jött hogy a poly feed hatására a termés több mint ahol a a poly feed kimaradt...még nem helyeztük a céget de már érdeklödni lehet ezeket a két szikü növényeket irtja Melin duo!!!eAbutilon theophrasti
Amaranthus spp.
Ambrosia elatior
Anagalis arvensis
Capsella bursa-pastoris
Chenopodium spp
Datura stramonium
Euphorbia spp.
Galeopsis tetrahit
Galinsoga parviflora
Matricaria chamomilla
Mercurialis annua
Polygonum spp.
Portulaca oleracea
Raphanus raphanistrum
Sinapsis arvensis
Solanum nigrum
Vicia spp.
és ezeket az egysziküeket:
Echinnochloa crus-galli
Digitaria sanguinalis
Setaria spp.
Panicum spp.
Sorghum halepense (din seminte)
A két szert így párosítva még nem hallottam, meg elég húzós az ára is. Ha már ezekkel a szerekkel akartad kezelni, akkor külön kellett volna, lehet többet ér. A képekből ítélve a kezelés is megkésett volt.
Egyébként szulák ellen egyik se hatásos, az ellen valami kimondott kétszikű irtóval kellett volna menni.
Nos, most már megvonhatom a gyomirtózás mérlegét. Egy nagy nullát ért a egész. Monsoon+Lauis volt a páros. 270 liter vízbe két-két liter lett beletéve. A tarackkal egyáltalán nem bírt el. Némi kifehéredés után a terület ismét zöld. Nagyon sok helyen már hatalmas a parlagfű is, de amit meg se érintett ez a két szer, az a szulák volt. Meg se kottyant neki. Ebből kifolyólag a kukorica nagy részét teljesen lehúzta. A gyenge gyomirtásra jött aztán a most is tartó pokoli szárazság, hőseggel párosítva. Értékelhető termést gyakorlatilag nem takarítok be az egy hektárról. Jövőre, ha lesz kuki, akkor kisebb terület és kapatox.
Ez a tabla kukorica nincs veletlen valahol Karcag - Kisujszallas kornyeken? Mert a het vegen azon a reszen vonatoztam, es azt hiszem ott lattam egy nagyon hasonlo kukoricast... Sajnos nem tudtam lefenykepezni, de azt tudom h ugyanigy mutatott...
Válasz #2880. hozzászólásra
Ezt ő lesilózza kb októberbe, vagy nekiál aratni december közepén. Tavaly vetett zabot május végén, azt szeptember végén akarta aratni, de nem sikerült neki mert valamit (hűtőszekrény) betekert a motolla a kombájnján.(Pedig a 4-5 hektáron lett volna egy tartállyal.)
Így is megél belőle minek szenvedni a nagyobb termésátlagok elérésével!!! Ja és nem csak 1-2 hektáron nyomja.
Ha láttok valakit az országba aki megy vetni a következő felálásba: Mtz, pótkocsi, lajta32(nem összecsukva) az ő vagy az emberei lesznek.( a vetőgépen lehet,hogy állni fog indexelő ember is)
Sikerülne egyszer egy ilyen gépkapcsolatot lefényképeznem kinyomtatnám óriásposzternek.
Ezt a táblát kb. egy hete gyomirtotta a kolléga.
Mellette látszik valakinek a kukoricája is.
Pedig meg is ganézta ápilis közepén.
Meg is szántotta rögtön ganézás után.
Magágyat is csinált Rábával meg könnyűtárcsával május közepén.
Majd elvetette spc-vel huszadika körül.
A sorkoztisztitas celja valojaban csak a mutragya kijuttatasa volt, maskepp nem lett volna ra szukseg. Igy legalabb a sok szaraz gyom nem rontja a latvanyt...
Kepeket sajnos nem sikerult kesziteni, mobillal probalkoztam, de nem jott ossze...
"2011-06-09 14:31:11-kor
Udv mindenkinek!
Gyors segitseget kerek, minden perc keso!!!!
Kiskun Zsuzsanna hibridet permeteztem ZEAGRAN 340SE + GAT MOTION 4SC csomaggal tegnap reggel 9 korul, hasznalati utasitast betu szerint betartva... egy nap alatt megfekezett mindent, meg a kukoricat is... szep sarga lett az egesz tabla!!! Most mit lehet kezdeni, magahoz ter valaha a kukoricam? Vagy lehet kitarcsazni az egeszet?"
- RIADO LEFUJVA! Ugy nez ki, hogy a kukim kiheverte a nagy "leegest", a gyomok eltavoztak az elok sorabol, tegnap kapott egy sorkoz-tisztitast mutragya szorassal egyetemben, most mar csak az idojaras kell kitartson, hogy jo termes legyen...
Én már évek óta teljesen kitöröltem a BASIST a kukszi gyomirtásból, sosem vitte ki rendesen az 1 szikű gyomokat. Egy nagy átverés az egész szerintem, ne tudja az árát csak pénz pocsékoltam rá!!!! Vagy azt is mondhatom nagy nulla az egész!!!
Válasz #2862. hozzászólásra
nem fox csalódni a Piricipalban.
Basis ilyen fejleccségnél "üvegessé" teszi a kukit, aztán eccerűen csak kitőrik egy erős szélben. de ne legyen igazam!
A Basist meg aCalistot ill legtöbb helyen Mustánggal ilyen állományba szoktam időzíteni mint most amilyen a képeken,talán max egy héttel előbb...De persze ehhez az kell,hogy az agresszív aznap menjen a vetőgép elött(hamar eltünik mert nagy a teljesítmnye így nincs utban)...Különben érdekes ez azide "két hullám" a szójánál ahol nincs alap kezelés látszik jól kb17 nap kellett és indult amásodik hullám a "kitakarítás" után...DEEE a harmadik az már valahogy nincs,ezekszerint kétszerre kijön a muhar...
Válasz #2851. hozzászólásra
juni 06-i képek a Principalrol, (10-én már ennyi "zőcség" sem volt közte) normál dózis+0.3l DMA
amit a sorközibe lácc szöszöket azok is pusztulnak, de azok évelő egyszikűek, ott lassabban, de láthatóan dolgozik. kétszikű semmi nincs benne.
A három levélnel nagyobb muharral nem bir főleg ami átesett a gyökérváltáson. Nálam abból hagyott el igaz 0.4 el mentem. meg a kb 10 centis libatoppból mást mindent vitt. szerintem állományba is mehet nyugodtan a 0.45 homokon is. volt egy táblám amit prebe szórtam rá egy hétre 10 mm eső az arany tiszta. a többi is jó csak hát nem tökéletes
Van aki most szórt titust mert az volt a szegélyekre ehezz képest a laudis sokkal kiméletesebb...De hogy tanuljál és megnyugodjál hagyjál ki pár métert vagy egy két sort,hogy összehasonlíthasd később...Azt azért el kell,hogy mondjam "összehasonlíthatalan" különbésg lesz a kettő közt(mert nem lesz különbség
8741 hozzászólás
tudok ajánlani egy jo gyomirto fajtát..Merlin Duo!!isoxaflutol 37,5gr/l+terbutilazin hatoanyagu..egy sziküeket és sziküeket kiirtja..lehet használni vetés elött 2-2.5 litert/ha és vetés után 1,8-2 l/ha,egészen addig mig 3-4 levele van a Kukoricának.merem ajánlani aki vetés után használja keverjen bele 19:19:19-es Poly feedet ez erős zöld leveleket és több termést hoz majd a kukorica..több 10/ha-ron kisérletezett a cég már és különbözö helyeken az a pozitiv visszajelzés jött hogy a poly feed hatására a termés több mint ahol a a poly feed kimaradt...még nem helyeztük a céget de már érdeklödni lehet ezeket a két szikü növényeket irtja Melin duo!!!eAbutilon theophrasti
Amaranthus spp.
Ambrosia elatior
Anagalis arvensis
Capsella bursa-pastoris
Chenopodium spp
Datura stramonium
Euphorbia spp.
Galeopsis tetrahit
Galinsoga parviflora
Matricaria chamomilla
Mercurialis annua
Polygonum spp.
Portulaca oleracea
Raphanus raphanistrum
Sinapsis arvensis
Solanum nigrum
Vicia spp.
és ezeket az egysziküeket:
Echinnochloa crus-galli
Digitaria sanguinalis
Setaria spp.
Panicum spp.
Sorghum halepense (din seminte)
Válasz #2887. hozzászólásra
Sztem is a Laudis az egyik legjobb gyomírtó , igaz , h az árra elég húzós .
A két szert így párosítva még nem hallottam, meg elég húzós az ára is. Ha már ezekkel a szerekkel akartad kezelni, akkor külön kellett volna, lehet többet ér. A képekből ítélve a kezelés is megkésett volt.
Egyébként szulák ellen egyik se hatásos, az ellen valami kimondott kétszikű irtóval kellett volna menni.
Én dolgoztam laudis-al is meg monson mustáng párossal is nekem mind a kettő tökéletes volt de túlfejlett gyomok nem voltak a területen
Nos, most már megvonhatom a gyomirtózás mérlegét. Egy nagy nullát ért a egész. Monsoon+Lauis volt a páros. 270 liter vízbe két-két liter lett beletéve. A tarackkal egyáltalán nem bírt el. Némi kifehéredés után a terület ismét zöld. Nagyon sok helyen már hatalmas a parlagfű is, de amit meg se érintett ez a két szer, az a szulák volt. Meg se kottyant neki. Ebből kifolyólag a kukorica nagy részét teljesen lehúzta. A gyenge gyomirtásra jött aztán a most is tartó pokoli szárazság, hőseggel párosítva. Értékelhető termést gyakorlatilag nem takarítok be az egy hektárról. Jövőre, ha lesz kuki, akkor kisebb terület és kapatox.
Válasz #2885. hozzászólásra
igy nézett ki, mikor fujtuk:
szépen nyomultak az egysziküek...
Válasz #2884. hozzászólásra
Nagyon szép , de ez amúgy se lehet valami gazos föld...
Principal Gold 40 nappal a kijuttatás után... naggyon zsiiir! (homokon)
Válasz #2882. hozzászólásra
Ez a tabla kukorica nincs veletlen valahol Karcag - Kisujszallas kornyeken? Mert a het vegen azon a reszen vonatoztam, es azt hiszem ott lattam egy nagyon hasonlo kukoricast... Sajnos nem tudtam lefenykepezni, de azt tudom h ugyanigy mutatott...
Válasz #2880. hozzászólásra
Ezt ő lesilózza kb októberbe, vagy nekiál aratni december közepén. Tavaly vetett zabot május végén, azt szeptember végén akarta aratni, de nem sikerült neki mert valamit (hűtőszekrény) betekert a motolla a kombájnján.(Pedig a 4-5 hektáron lett volna egy tartállyal.)
Így is megél belőle minek szenvedni a nagyobb termésátlagok elérésével!!! Ja és nem csak 1-2 hektáron nyomja.
Ha láttok valakit az országba aki megy vetni a következő felálásba: Mtz, pótkocsi, lajta32(nem összecsukva) az ő vagy az emberei lesznek.( a vetőgépen lehet,hogy állni fog indexelő ember is)
Sikerülne egyszer egy ilyen gépkapcsolatot lefényképeznem kinyomtatnám óriásposzternek.
Válasz #2878. hozzászólásra
Persze, ha esetleg ki szeretnéd tőle bérelni, az szóba sem jöhetne...
hú xxxxxx, ezt nem gyomírtózni kellett vóna hanem tárcsázni oszt jó mélyen szántani.......
Moderálta: (575) 2011-06-24 14:27:28
igen, ez egy elrettentő példa (aképek szerint), hogy is nem szabad csinálni...
Ezt a táblát kb. egy hete gyomirtotta a kolléga.
Mellette látszik valakinek a kukoricája is.
Pedig meg is ganézta ápilis közepén.
Meg is szántotta rögtön ganézás után.
Magágyat is csinált Rábával meg könnyűtárcsával május közepén.
Majd elvetette spc-vel huszadika körül.
A csúcstermés biztos meglessz.
Válasz #2876. hozzászólásra
A sorkoztisztitas celja valojaban csak a mutragya kijuttatasa volt, maskepp nem lett volna ra szukseg. Igy legalabb a sok szaraz gyom nem rontja a latvanyt...
Kepeket sajnos nem sikerult kesziteni, mobillal probalkoztam, de nem jott ossze...
Akkor ezek szerint mégsem" távozot el" minden gyom ha még tisztítani is kellet...Egykét fotót megnéznék ha lenn milyen volt és milyen lett...
Korabban irtam:
"2011-06-09 14:31:11-kor
Udv mindenkinek!
Gyors segitseget kerek, minden perc keso!!!!
Kiskun Zsuzsanna hibridet permeteztem ZEAGRAN 340SE + GAT MOTION 4SC csomaggal tegnap reggel 9 korul, hasznalati utasitast betu szerint betartva... egy nap alatt megfekezett mindent, meg a kukoricat is... szep sarga lett az egesz tabla!!! Most mit lehet kezdeni, magahoz ter valaha a kukoricam? Vagy lehet kitarcsazni az egeszet?"
- RIADO LEFUJVA! Ugy nez ki, hogy a kukim kiheverte a nagy "leegest", a gyomok eltavoztak az elok sorabol, tegnap kapott egy sorkoz-tisztitast mutragya szorassal egyetemben, most mar csak az idojaras kell kitartson, hogy jo termes legyen...
Válasz #2873. hozzászólásra
Nem nem amit egy hete lenyomott abban megsárgult a muhar és látszik a kukorica 2 méteres tőtávolsággal.
Válasz #2872. hozzászólásra
Akkor ő inkább desszikált!
Tábla szomszéd ma fél 12-kor gyomírtotta a kukorica tábláját!!!
Válasz #2866. hozzászólásra
Milagro, legalább ez tud valamit!!
Válasz #2869. hozzászólásra
látod, ebből is leszűrtem egy tanulságot: talaj hatású motyó jól elmunkált talajra mennnyen!
Válasz #2868. hozzászólásra
Persze , a szármaradványok a felszínen nem engedik , hogy teljesen befedje a gyomirtó a talajt és így itt-ott hézag van ahol támadhat a gaz.
Válasz #2867. hozzászólásra
amit még megfigyeltem: a szántásba vetett kukoricánál szebben dolgozik az Adengo, mint a tárcsázottba vetettbe.
Válasz #2864. hozzászólásra
ugy vettem észre, nem jellemző a következő hullám.
Válasz #2865. hozzászólásra
és most milyen egyszikű irtót használsz ami jó ?
Válasz #2858. hozzászólásra
Én már évek óta teljesen kitöröltem a BASIST a kukszi gyomirtásból, sosem vitte ki rendesen az 1 szikű gyomokat. Egy nagy átverés az egész szerintem, ne tudja az árát csak pénz pocsékoltam rá!!!! Vagy azt is mondhatom nagy nulla az egész!!!
Válasz #2857. hozzászólásra
És a túlélő egyszikűeken kívül jött e újabb egyszikű , vagy azt a talajhatásánál fogva nem engedi kikelni ?
Válasz #2862. hozzászólásra
nem fox csalódni a Piricipalban.
Basis ilyen fejleccségnél "üvegessé" teszi a kukit, aztán eccerűen csak kitőrik egy erős szélben. de ne legyen igazam!
"Princi PÁL"-nak hagytam egy csíkot,jóó arasznyi benne a muhar,reggel szórjuk...Kíváncsi leszek mit tud...Majd fotózom(olok)...
Peddig "benne" voltam
Válasz #2859. hozzászólásra
a Basis-el már nem mehecc bele ilyen kukoricába.
Válasz #2858. hozzászólásra
A Basist meg aCalistot ill legtöbb helyen Mustánggal ilyen állományba szoktam időzíteni mint most amilyen a képeken,talán max egy héttel előbb...De persze ehhez az kell,hogy az agresszív aznap menjen a vetőgép elött(hamar eltünik mert nagy a teljesítmnye így nincs utban)...Különben érdekes ez azide "két hullám" a szójánál ahol nincs alap kezelés látszik jól kb17 nap kellett és indult amásodik hullám a "kitakarítás" után...DEEE a harmadik az már valahogy nincs,ezekszerint kétszerre kijön a muhar...
itt pedig egy ujra indult egyszikű hullám Calisto+Basis utan, 2.5 héttel a szórás után (kétszik szinte semmi)
Válasz #2856. hozzászólásra
és ahol sok volt az egyszikű, ua ez a mix a fejletteket (1cikű) otthagyta, a kicsiket megfogta
ahol nem volt erős egyszikű fertőzés, ott az Adengo jó működött (adengo 0.36+DMA 0.6l)
Válasz #2854. hozzászólásra
... és a képek...
juni 06-i képek a Principalrol, (10-én már ennyi "zőcség" sem volt közte) normál dózis+0.3l DMA
amit a sorközibe lácc szöszöket azok is pusztulnak, de azok évelő egyszikűek, ott lassabban, de láthatóan dolgozik. kétszikű semmi nincs benne.
Válasz #2852. hozzászólásra
A három leveles muhar az nem valami nagy , akkor sietni kell vele...
A három levélnel nagyobb muharral nem bir főleg ami átesett a gyökérváltáson. Nálam abból hagyott el igaz 0.4 el mentem. meg a kb 10 centis libatoppból mást mindent vitt. szerintem állományba is mehet nyugodtan a 0.45 homokon is. volt egy táblám amit prebe szórtam rá egy hétre 10 mm eső az arany tiszta. a többi is jó csak hát nem tökéletes
Válasz #2850. hozzászólásra
Képet , képet , képet a Principalról !
Mivel kombináltad ?
Az Adengo mekkora muharral nem bírt , vagy hogy nem volt tökéletes ? Tartamhatásával van gond , vagy eleve gyenge volt ?
Gyerekek, nekem a Principal Gold nagyon bejott.
12 ezerert meg plane megerte.
Adengo valtozo, ahol nem volt egysziku ott zsir, ahol volt jo kozepes.
Válasz #2847. hozzászólásra
max 5 cm nagyságig , amikor még 2 levélben van az 50 g/ha kiviszi, nedvesítő kell hozzá mindenféleképpen + AN
Én nem tudom, nekem 1 kg ván
A Titus Plus DF mekkora gyomokkal bír meg (főleg muhar)?
Ván Titusom 25DF 110 ez ft kg
Van aki most szórt titust mert az volt a szegélyekre ehezz képest a laudis sokkal kiméletesebb...De hogy tanuljál és megnyugodjál hagyjál ki pár métert vagy egy két sort,hogy összehasonlíthasd később...Azt azért el kell,hogy mondjam "összehasonlíthatalan" különbésg lesz a kettő közt(mert nem lesz különbség
Pilátus!
Akuki laudist fog holnap reggel kapni azt tudtam szerezni egy barátom azt mondta hogy fújhatom azt is!
Válasz #2841. hozzászólásra
A traktor alatt előbb törik mint a gerendely alatt...
Őszintén szólva a héten lesz megvéve egy omikron sorközművelő, úgy néztem, annak elég magas váza van