a focusos technológia az drága dolog és azis csak azt viszi ki a mi kint van. tarackra való vegyszerek csak a kint lévőket írtják ki. egyiknek sincs tartamhatása
Mit jelent a "túlfejlett gyom"? Én tegnap előtt permeteztettem le a területet Laudis+Monsoon-nal. 2-2L/ha. A tarack zöld hajtásai kb. 15-20, a kétszikűek kb. 10 cm-esek voltak. Elvileg vinnie kellene.
Válasz #2564. hozzászólásra
Ilyesmit beszelt a novenyvedos boltosom is... De kukinal problemas az aratas ideje miatt... Ha enyhe tel lesz, akkor van eselyem, hogy marciusra kint lesz az osszes tarack... Csakhogy kisgazdakent nekem kisse draga noveny a kukorica... Ennyit nem tudok kolteni minden evben...es meg mutragyaval nem is nagyon kinaltam meg.
Válasz #2562. hozzászólásra
Itt nem az a gond, hogy nem viszi a tarackot a monsoon... Hanem a szantas alol nyaron elojovo tarackkal mit kezdesz? Ez a Focus-os szer netan 3 honapig is hat a kikelo gyomokra? Vagy a talajba szivarogva is hat? Mert ami most kint van/volt, azt a roundup, meg a monsoon kivitte...
"Semmmi gond" ,mert állományban már úgysem tehetsz semmit, mível addigra szép nagy lesz a kukorica...Jövőre meg Focus ultrás kukoricát vesszel és azt vetted el és semmi gondod
Majd lassan elérjük azt,hogy mielött valaki "kukoricázna" előbb elolvassa a Fórumot,hogy ne "kukoricázhason" vele senki,mert van itt egy-két "profi"()...(nincs annál bosszantóbb ,ha valaki jól akarja megcsinálni és nem sikerül ez olyankor kicsit mellbe vágja az embert...
Hozzaertoktol erdeklodnek. Kukoricat totalisoztam vetes elott. De lehet, hogy a szantassal elvagott tarack elojon junius korul. Mi ilyenkor a teendo? Oszi totalisozas nem igen johet szoba, mert akkorra a tarack megall, nem? A terulet egyik felebe esetleg tennek jovore is kukit, de kellene a hely az arpanak:-( Szoval, kinek milyen otlete van? A valaszokat elore is koszonom...
jó szer a lumax csak te nem a gyomösszetételednek megfelelően választottál gyomírtót. nálunk a homokos területen tartamhatás nélkül elképzelhetetlen a gyomírtás, mert a köles, muhar, libatopfélék folyamatosan jönnek. az acatot már végleg kírtottam, de most kezd nagy ellenség lenni a fenyércirok. ezt az adengó vagy lumax mellett folyamatosan foltokba írtom. sőt naprát telibe nyomom panterába és gabonatarlóba nem maradhat el nyár végén a totális
Hát ez elég érdekes, mert a tábla egyik részén az acat, míg a másik részén a fenyércirok jött elő foltokban!
Jönnek kisebbek is, de azok sárgulnak folyamatosan!
Válasz #2529. hozzászólásra
hát ezért fogytak el mindenhonnan a késői poszt szerek, sokan így jártak az adengoval meg a többivel is.
Vagy kevés esőt kapott,vagy későn kapta, volt olyan is hogy fujás után 3 nap erős szél volt. Meg lehet hogy rezisztencia is van már erre az 5,6 hatóanyagra amit használunk.
Nekem kivitt mindent!
Három hét múlva meg olyan lett, mintha nem csináltam volna semmit-tiszta gaz az egész!
Nem értem miért?
Tudtok segíteni hol a hiba?
Sajonos azt nem,most olvastam utána,monsont kellett volna hozzárakni,2 lityit/ heki,de ezt nekem az eladó nem mondta,holnap mennék megint permetezni később vetetett,kérdés jó -e rá más tapadó pl nonit?vagy ne kísérletezzek vele,másik kérdés a Monson nélkül vegyszerezetett,újra kell kezelni vagy várjak még,az az igazság permeztezés után egy héttel nem sokminde látszik libatoppot egyáltalán meg sem fogta,muhart kicsit sárgítja,de szerintem ez így nem lesz jó!
Ne mond má,mert a Mestert direkt erre találták ki,nem kell nézegetned milyen gyom van benne csak kiszóród amenyi rá van írva és kész...Nedvesítő szert raktál hozzá mert van saját nedvestője is,tapadásfokozója,jaaa???
Ma voltam kint a kukit megnézni! a gordonyt meg muhart kezdi kisárgítani a Mester,de a szőrös disznóparéjt,és a fehér libatopot,meg sem fogta,nem látszik rajta semmit,azokra nem hat a Mester?Permetezés után vagyunk6-7 nappal!
8967 hozzászólás
Válasz #2563. hozzászólásra
a focusos technológia az drága dolog és azis csak azt viszi ki a mi kint van. tarackra való vegyszerek csak a kint lévőket írtják ki. egyiknek sincs tartamhatása
Válasz #2551. hozzászólásra
Mit jelent a "túlfejlett gyom"? Én tegnap előtt permeteztettem le a területet Laudis+Monsoon-nal. 2-2L/ha. A tarack zöld hajtásai kb. 15-20, a kétszikűek kb. 10 cm-esek voltak. Elvileg vinnie kellene.
Válasz #2564. hozzászólásra
Ilyesmit beszelt a novenyvedos boltosom is... De kukinal problemas az aratas ideje miatt... Ha enyhe tel lesz, akkor van eselyem, hogy marciusra kint lesz az osszes tarack... Csakhogy kisgazdakent nekem kisse draga noveny a kukorica... Ennyit nem tudok kolteni minden evben...es meg mutragyaval nem is nagyon kinaltam meg.
A tarackot nyár végén vagy ősz elején lehet a legnagyobb hatékonysággal irtani mert akkor visszadolgozik a gyökérbe.
Válasz #2562. hozzászólásra
Itt nem az a gond, hogy nem viszi a tarackot a monsoon... Hanem a szantas alol nyaron elojovo tarackkal mit kezdesz? Ez a Focus-os szer netan 3 honapig is hat a kikelo gyomokra? Vagy a talajba szivarogva is hat? Mert ami most kint van/volt, azt a roundup, meg a monsoon kivitte...
Válasz #2561. hozzászólásra
felejtsd már el azt a focus ultrás kukoricát. nekem volt tavaly és termésben egy 0. tarackot simán ki lehet írtani monsoon-al
Válasz #2558. hozzászólásra

"Semmmi gond" ,mert állományban már úgysem tehetsz semmit, mível addigra szép nagy lesz a kukorica...Jövőre meg Focus ultrás kukoricát vesszel és azt vetted el és semmi gondod
Majd lassan elérjük azt,hogy mielött valaki "kukoricázna" előbb elolvassa a Fórumot,hogy ne "kukoricázhason" vele senki,mert van itt egy-két "profi"(
)
...(nincs annál bosszantóbb ,ha valaki jól akarja megcsinálni és nem sikerül ez olyankor kicsit mellbe vágja az embert...
Válasz #2552. hozzászólásra
Akkor most fújd le újjból és ne várj semmire...
Majd írd le mit csináltál...
Hozzaertoktol erdeklodnek. Kukoricat totalisoztam vetes elott. De lehet, hogy a szantassal elvagott tarack elojon junius korul. Mi ilyenkor a teendo? Oszi totalisozas nem igen johet szoba, mert akkorra a tarack megall, nem? A terulet egyik felebe esetleg tennek jovore is kukit, de kellene a hely az arpanak:-( Szoval, kinek milyen otlete van? A valaszokat elore is koszonom...
Válasz #2550. hozzászólásra
jó szer a lumax csak te nem a gyomösszetételednek megfelelően választottál gyomírtót. nálunk a homokos területen tartamhatás nélkül elképzelhetetlen a gyomírtás, mert a köles, muhar, libatopfélék folyamatosan jönnek. az acatot már végleg kírtottam, de most kezd nagy ellenség lenni a fenyércirok. ezt az adengó vagy lumax mellett folyamatosan foltokba írtom. sőt naprát telibe nyomom panterába és gabonatarlóba nem maradhat el nyár végén a totális
Válasz #2549. hozzászólásra
3-4 nap után dűlnek szét a gazok , esnek össze a levelei, kifehéredés olyan 5-6 nap után
Válasz #2553. hozzászólásra
Köszi a segítséget!
Jó éjt!
Válasz #2552. hozzászólásra

OK .
De ez nem neked szólt hanem MERCI-nek.
Válasz #2550. hozzászólásra

Hát az Acatot leszámítva (mert azt ezek szerint elkapkodtad) leszámítva , szerintem igen...
Ha évelőid vannak , akkor tarló kezelsz totálissal előző őszön , és tavaszon elég ilyen gyengébb szer is mint pl ADENGO , LUMAX...
Vagy állományba gyomirtassz nem Pree -ben valami keményebb szerrel.
Pl: Stellar ,Basis-CAllisto, Titus Plus Gold ,PRONIK ,Armada , stb...
Válasz #2551. hozzászólásra
Vetés után fújtam egyből - már egy hónapja!!!
Válasz #2549. hozzászólásra
Láttam már túlfejlett gyomok ellen elvérezni . De ha időben kapja , jó szer .
Rendkívül szelektív az biztos.
Gondolom 1 hét minimum kell neki , ez nem hormon...
Gyakorlatilag vettem agy kalap ..art - tök drágán!??
(..=X)
LAUDISRÓL VÉLEMÉNY? MENNYI IDŐ ALATT LÁTNI,HOGY DOLGOZIK?
Válasz #2547. hozzászólásra

Én is ezt írtam ...
De a Callisto-ra nézve láttam érdekes dolgokat idén ...
Mintha friss , kicsi később kelő acatot megfelelő eső után fogta volna...
Válasz #2546. hozzászólásra
évelők ellen semminek sincs tartamhatása
Válasz #2544. hozzászólásra

Persze .
Ha kifújás után kap jó 20-30 milliméter esőt van tartamhatása a később támadó magról kelők ellen !
De évelők ellen mint az Acat , Fenyér cirok , tarack , kétlem hogy lenne tartamhatása.
Válasz #2539. hozzászólásra
fenyércirkot nem írtja
Válasz #2543. hozzászólásra
De lehet pre is!!! Van tartamhatása, nem?
És a cirokkal mi a helyzet?
Válasz #2542. hozzászólásra
Hát úgy , hogy ha még nem jött ki az acat rendesen , várni kellett volna még a gyomirtással...
Válasz #2540. hozzászólásra
Azt hogy érted: elkapkodtad?

Meg ezek ellen nem is igen van tartamhatása , évelők...
Akkor elkapkodtad lehet kissé a gyomirtást...
Ezeket nem viszi ki akármi , ráadásul gondolom már a Kukorica is nagy és akármivel már nem is lehet csinálni...
Válasz #2538. hozzászólásra
Hát ez elég érdekes, mert a tábla egyik részén az acat, míg a másik részén a fenyércirok jött elő foltokban!
Jönnek kisebbek is, de azok sárgulnak folyamatosan!
Válasz #2537. hozzászólásra
Milyen gyomok keltek újra és mennyi ?
Válasz #2535. hozzászólásra
Hááát!
Nem sokat, talán 5-10 mm-t!
Ha megázik hatni fog?
Vagy menjek rá másik szerrel?
Valahol már 0,5 méteres is van!
Mert egy fos !
Mivel Dual Gold van benne , és ha az nem ázik meg időben akkor xarrá válik.
A másik hatóanyaga a Mezotrion (ez benne a legértékesebb) meg csak a kétszikűek ellen van tartamhatása(de ez se mind ellen)
A harmadik hatóanyag megint nem sokat ér a kétszikűek ellen se.
POST szernek is gyenge , tartamhatása meg csak azonnali vagy nem túl késői esővel érvényesül úgy ahogy...
Válasz #2534. hozzászólásra
és mennyi csapadékot kapott? meg a fujástól hány napra?
Válasz #2532. hozzászólásra
Minden jó volt!
Este csináltam 0,4-es légbeszívásosfúvókával, 7 km/h-val,
3 kg/ha ammóniumnitráttal, egységcsomagból (20 l), 4,5 l/ha dózissal!
hát ezért fogytak el mindenhonnan a késői poszt szerek, sokan így jártak az adengoval meg a többivel is.
Vagy kevés esőt kapott,vagy későn kapta, volt olyan is hogy fujás után 3 nap erős szél volt. Meg lehet hogy rezisztencia is van már erre az 5,6 hatóanyagra amit használunk.
Válasz #2531. hozzászólásra
adagolás jó volt? nem fújt szél? fuvóka milyen?
Válasz #2530. hozzászólásra
1-2 acat, más semmi! De azt is megfogta, teljesen elsárgult!
Vetés előtt 1 héttel lett forgóboronázva!!
lehet túl gazos volt, mikor fújtad és nem került a talajra. ilyenkor nincs tartamhatás
Sziasztok!
Lumax-ot használt már valaki?
Tapasztalatok?
Nekem kivitt mindent!
Három hét múlva meg olyan lett, mintha nem csináltam volna semmit-tiszta gaz az egész!
Nem értem miért?
Tudtok segíteni hol a hiba?
Előre is köszi!
Válasz #2527. hozzászólásra

Isten vagy! Talán még beleférek!
Válasz #2526. hozzászólásra
2 óra
Sziasztok! Villámkérdés: KB,mennyi a felszívódási ideje a Principal Gold anyagnak? Csak,hogy megnyugodjak!
Szép estét.Ez is gyomirtás.Igaz csak 2.hektáron.
Válasz #2521. hozzászólásra
Sajonos azt nem,most olvastam utána,monsont kellett volna hozzárakni,2 lityit/ heki,de ezt nekem az eladó nem mondta,holnap mennék megint permetezni később vetetett,kérdés jó -e rá más tapadó pl nonit?vagy ne kísérletezzek vele,másik kérdés a Monson nélkül vegyszerezetett,újra kell kezelni vagy várjak még,az az igazság permeztezés után egy héttel nem sokminde látszik libatoppot egyáltalán meg sem fogta,muhart kicsit sárgítja,de szerintem ez így nem lesz jó!
Az első kép 24-én készült a második ma, ugyan arról a részről.

Úgy néz ki nálunk Ordax vitt mindent. Nem igazán maradt zölden gaz.
Válasz #2519. hozzászólásra
A naprforgóra jó,de az acatra kevés,valami dikambát stb kell hozzá rakni...
Ne mond má,mert a Mestert direkt erre találták ki,nem kell nézegetned milyen gyom van benne csak kiszóród amenyi rá van írva és kész...Nedvesítő szert raktál hozzá mert van saját nedvestője is,tapadásfokozója,jaaa???
Ma voltam kint a kukit megnézni! a gordonyt meg muhart kezdi kisárgítani a Mester,de a szőrös disznóparéjt,és a fehér libatopot,meg sem fogta,nem látszik rajta semmit,azokra nem hat a Mester?Permetezés után vagyunk6-7 nappal!
Válasz #2517. hozzászólásra

De ami kint van gaz főleg egy szikűek meg van egy kis vad napraforgó itt ott acat ilyesmi azokra jó levélen keresztül is?
IGEEN VAAN...Tartósan hatásos amihez ér
...De csak ennyi,ja meg annyi ha most van fújva nem létezik,hogy még egyszer kell...