Ha már kint van a gaz és amint mondod nem is kevés akkor minek foglalkozol a talajhatással az a te estedben már csak az útókelésben számítana...Szerintem váltsál minimum laudisra vagy itt az ordax vagy hasonló,csak ne álljon már gazban mert akkor hiábba esik az eső,ha meg nem jön akkor meg az időben elvégzett gyomírtás felér egy esővel...
Hát, ma bevetettem az összes fegyveremet az egyetlen hektár kukoricára. 2L Laudis+2L Monsoon-t. A kukorica három, négy leveles még, de a gaz már nagyon elborította a felét. A leginkább arra vagyok kíváncsi, hogy a tarackos részt mennyire bírja megfogni. Állítólag ez a páros nagyon tud tarolni.
Adengora semmi írás hogy mennyi idő múlva nézzem meg amikor már látszik a hatása? 10nap? Mert már fújnám a következő táblát de ha nem jó ez a szer akkor valamire át kell cserélni pl tavaly a motivel turbo az nagyon látványosan dolgozott
Keverési arányt nem tudok de itt felénk szórták a nitrosolt kukoricára és azt mondták hogy 1-2 hétig nem néztek a kukorica tájára se Mert olyankor elég érdekes képet mutat pörzsölés miegymás.De kiheveri és látszik rajta hogy megkapta a kaját
Nem teljesen idetartozik de nem tudtam sokkal jobb topikot neki. Valaki használt-e már nitrosolt kukoricában állományban és ha igen akkor milyen dózisban, mert én most állományban akarom szórni 50% víz 50% Nitrosol arányban hogy ne perzseljen. Valakinek vélemény?
De ha ez nem jön össze akkor egyszerü vetés váltás a megoldás ,de nem kukoricára hanem pillangósra...Ennél az összes egyszikü évelőt nagy adagban ki lehett vegyszerezni...Ha meg kukorica jönne és nem csináltuk meg a tarló kezelést akkor a gyómírtásnál elő kell venni a Lontrelt és az acatnak annyi ...De ebben az esetben nem kell lemondani az évelő egyszíkű kisöprésétől sem, mert itt a Focus Ultra toleráns kukorica és ez olyan mint ha Panteráznád...Most már mindent lehet csak meg kell tervezni és a terveket is lehet módósítani amint látjátok...Tábla függö minden...
nálunk is ez a gyakorlat a réti földeken,csak nyáron lazítunk is.
De van egy tag akinek én művelek ő nem lazíttat mert spórol de azé se nagyon rosszabb.
Meg ő még tarlókezelést se csinál hanem nyár végén még egyszer tárcsáztat.
Kuk gyomirtásba nálam az lenne a Top , hogy lemegy mondjuk a búza kap korán egy tarlóhántást.
Őszön 6 liter totális+ Nitrogén.
Majd tavaszon vetés után henger , hogy sima talaj legyen és ha kell már kellés előtt gyoirtózni , akkor megint egy kis totális és egy teljes adag Adengo.
Ha még nem gyomosodik kelés előtt , akkor meg csak majd korai postban az Adengo.
Ha esetleg később lenne pár túlélő egyed , azokra egy kis osztott kezelés formájában kitenni valamit(de ez csak már B terv).
Én is ugyan ezt hallottam a DMA ról hogy elpusztítja a kukorica léggyökereit és aztán termés csökkenést okoz így kívülről nem lehet látni a kukun majd a végén aratáskor mikor súlyba jön ki Mert én is akartam fújni azzal.
3 levelesen kapott dma-6 ot de semmi problémát nem okozott minden gyomot kinyirt csak a lednekel nem csinált semmit most 6-7leveles ,erre gondoltam Colombus EC-t 1l/ha
Adengo mennyi idő alatt fejti ki a hatását? 2 napja fújtam ki de még semmi nem látszik a gyomokon.Egy kicsit annyi mintha a muharok meghajlottak volna de lehet ezt én beszélem csak be magamnak
Hello!Mesterrel kezeltem le a kukoricát ,lassan eltelet 6 nap de még semmit sem látszik,zömmel muhar,és disznóparéj van a táblán némi zsurlóval,tettem 3 lityi wuxalt is lombtrágyaként,hatásást látszik is ,mert erősödik a kuki,de a gyom nem akar sárgulni,szerintetek megismételjem a vegyszerezést,150 grammot tettem hekinkénté,jah erősen gyomos a terüler!!
Papír szerint 14 napon belül,de ha Merlin lenne akkor akár egy hónapig is bírja,fantasztikusan jók szoktak lenni a Merlines kukoricák...Talán azért nem nagy divat ezt használni kicsiben mert volt egy két érzékenyebb fajta emlékeztek a kis kényeskedő,de jól termő Ocitán stb és kicsit félelmetes volt a tünet a duplázásnál ,tök fehér volt a kukorica...hez hasnó a Command hatása és türelme ill a Wing is kicsit többett bír meg a Pledge is...Az azért tév hit hogyha nem esik az eső idöbben csak pl három hétre rá akkor semmit nem ér az alapkezelés,mert dolgozik az csak a hatás akkár70- 50% alá csökkenhet ,de a kontrol csíkoknál szemmel látható a különbség a kezelt és nem kezelt között...Az viszont igaz ,hogy pénzügyi szempontból ebben az estben semmit "nem értünk el" mert a felül kezelésre megint rá kell költenni...
Bocs hogy csak most, el voltam veszve.
Szóval fújtuk nagyobb muharra is, de nem maradt belőle, elég időben sikerült vele kijutni és így többnyire mindent vitt. A képek a permetezés másod és harmad napján készültek, holnap még kiugrok megnézni hogy mégis mit hagyott meg és készítek képeket. Gyengéit még nem nagyon tudok mondani, tavaly is ezt fújtuk és akkor is kitisztult a kuki, akkor is viszonylag hamar.
Én is attól féltem, hogy a későbbi esők miatt újra kell kezelni, de errefelé egyszerűen alig esett valami. Így 50 g/ha Titus 25 + 0,5 l/ha Mustang + 6 kg/ha AN (kakaslábfű, libatop) kifújással eddig gyommentes.
kukaccsosz, dreth, illetve mindenki.
lenne egy kerdesem: mult het penteken szortam Adengot, Calistot, Successort (kulon-kulon mas mas kombinacioban) eddig semmi eso nem volt erre, mennyi idon belul kell, hogy csapadékot kapjon, hogy talajon keresztul is jo dolgozzon? 1het, 2het, 3het?
talan szombaton v hetfon csak ideer egy felho, amibol lejon egy 10mm.
A hatása ???Az biztos...Tudod jól,hogy nem baxtatok el semmit azzal,hogy időben fújtátok mert legalább nem szívja a gaz a vízet,de megnyugtatlak kettőnek többször azért majd nem kell...Az viszont kétségtelen a Merlin klasszissal jóbb "mindennél"...Tíznapos első kezelés késés minimum tíz mázsa termés kiesés,sokan nem hiszik el ,de ha mindig van egy táblán belül kontrol sávod akkor meglepődik az ember sok mindenen,és úgy is mindenki csak a saját szemének hisz ,ill itt "néha" azért neked is elhiszik amit mondasz...De ez az alább említett Pulsar hatás egy kissé sokkoló ó
Mehet csak addig lehet ,hogy még egyszer is kell majd valamivel ,idén lesz erre példa több is és nem csak a Pulsár fog elfogyni mert a sorok lassan zárodnak...Lehetőleg a maximális dózist használd még ha(nem is) kicsit fáj is...Ha meg újjból kell addigra holnap "evoék" úgy is letesztelik a 0,35 "csódát"...Bár én inkább egy egyszerü Clióóót használnék másodiknak...
Válasz #2468. hozzászólásra
Na látod tudod te a választ magadtól,ha az egyik ha a másik nem fog eltünni egyik sem,de a kukorica addigra lenővi amig magához tér...
8967 hozzászólás
Ha már kint van a gaz és amint mondod nem is kevés akkor minek foglalkozol a talajhatással az a te estedben már csak az útókelésben számítana...Szerintem váltsál minimum laudisra vagy itt az ordax vagy hasonló,csak ne álljon már gazban mert akkor hiábba esik az eső,ha meg nem jön akkor meg az időben elvégzett gyomírtás felér egy esővel...
A Basis+solution-nek van tartamhatása vmire?
Válasz #2513. hozzászólásra

És mondjuk ha 10 nap alatt bekapja még az esőt akkor még van talaj hatása?
Hát, ma bevetettem az összes fegyveremet az egyetlen hektár kukoricára. 2L Laudis+2L Monsoon-t. A kukorica három, négy leveles még, de a gaz már nagyon elborította a felét. A leginkább arra vagyok kíváncsi, hogy a tarackos részt mennyire bírja megfogni. Állítólag ez a páros nagyon tud tarolni.
Válasz #2512. hozzászólásra
Adengo a pici gyomokat leviszi egy hét alatt, utána meg attól függ, hogy jön az eső. Én is épp esőre várok, hogy ismét rendet tegyen
Adengora semmi írás hogy mennyi idő múlva nézzem meg amikor már látszik a hatása? 10nap?
Mert már fújnám a következő táblát de ha nem jó ez a szer akkor valamire át kell cserélni pl tavaly a motivel turbo az nagyon látványosan dolgozott 
Válasz #2510. hozzászólásra
Mert olyankor elég érdekes képet mutat pörzsölés miegymás.De kiheveri és látszik rajta hogy megkapta a kaját 
Keverési arányt nem tudok de itt felénk szórták a nitrosolt kukoricára és azt mondták hogy 1-2 hétig nem néztek a kukorica tájára se
Nem teljesen idetartozik de nem tudtam sokkal jobb topikot neki. Valaki használt-e már nitrosolt kukoricában állományban és ha igen akkor milyen dózisban, mert én most állományban akarom szórni 50% víz 50% Nitrosol arányban hogy ne perzseljen. Valakinek vélemény?
Ordax után 11 nappal...

Válasz #2506. hozzászólásra
De ha ez nem jön össze akkor egyszerü vetés váltás a megoldás ,de nem kukoricára hanem pillangósra...Ennél az összes egyszikü évelőt nagy adagban ki lehett vegyszerezni...Ha meg kukorica jönne és nem csináltuk meg a tarló kezelést akkor a gyómírtásnál elő kell venni a Lontrelt és az acatnak annyi ...De ebben az esetben nem kell lemondani az évelő egyszíkű kisöprésétől sem, mert itt a Focus Ultra toleráns kukorica és ez olyan mint ha Panteráznád...Most már mindent lehet csak meg kell tervezni és a terveket is lehet módósítani amint látjátok...Tábla függö minden...
Válasz #2506. hozzászólásra

nálunk is ez a gyakorlat a réti földeken,csak nyáron lazítunk is.
De van egy tag akinek én művelek ő nem lazíttat mert spórol de azé se nagyon rosszabb.
Meg ő még tarlókezelést se csinál hanem nyár végén még egyszer tárcsáztat.
Válasz #2505. hozzászólásra
Kuk gyomirtásba nálam az lenne a Top , hogy lemegy mondjuk a búza kap korán egy tarlóhántást.
Őszön 6 liter totális+ Nitrogén.
Majd tavaszon vetés után henger , hogy sima talaj legyen és ha kell már kellés előtt gyoirtózni , akkor megint egy kis totális és egy teljes adag Adengo.
Ha még nem gyomosodik kelés előtt , akkor meg csak majd korai postban az Adengo.
Ha esetleg később lenne pár túlélő egyed , azokra egy kis osztott kezelés formájában kitenni valamit(de ez csak már B terv).
Válasz #2500. hozzászólásra
Mert én is akartam fújni azzal.
Én is ugyan ezt hallottam a DMA ról hogy elpusztítja a kukorica léggyökereit és aztán termés csökkenést okoz így kívülről nem lehet látni a kukun majd a végén aratáskor mikor súlyba jön ki
Válasz #2500. hozzászólásra
3 levelesen kapott dma-6 ot de semmi problémát nem okozott minden gyomot kinyirt csak a lednekel nem csinált semmit most 6-7leveles ,erre gondoltam Colombus EC-t 1l/ha
Adengo mennyi idő alatt fejti ki a hatását? 2 napja fújtam ki de még semmi nem látszik a gyomokon.Egy kicsit annyi mintha a muharok meghajlottak volna de lehet ezt én beszélem csak be magamnak
Válasz #2501. hozzászólásra
a ledneket 100%-osan viszi a colombus+monsoon páros (armada csomag)
Válasz #2498. hozzászólásra
Nem mert mogyoros lednekkel van tele és csak egy kis darabon probáltuk 100m2-en és szépen kipirult
Válasz #2499. hozzászólásra
Nekem a Syngentás mondta róla , hogy tekergeti a Kukoricát meg elbaxxa az oldal gyökereit mint a 2.4 D...
De lehet csak azért , hogy tőlük legyen a szer.
Válasz #2496. hozzászólásra
Akkor nemértem hogy a növényorvosom mért akar lebeszélni róla pedig töle venném
Válasz #2495. hozzászólásra
A Cambio mellé nem ment Motivel ?
Inkább az szok pirosítani .
Válasz #2483. hozzászólásra

Kösz a biztatást .
Meg hogy néha hiszel is nekem.
Akkor te minden esetben Merlin-el alap kezelsz Pree-ben ?
Egyszikűek ellen azt mondják gyenge ?
Válasz #2495. hozzászólásra
Nem látok semmilyen tünetet a kukoricán,monsoonnal együtt nyomtam.
Válasz #2492. hozzászólásra
És nem jelenkezett a kukoricán valamiféle szinváltozás?Mert nálam a cambio pirositotta a szárát
Válasz #2490. hozzászólásra
Türelem ...
De ha 10 nap után se fogsz látni semmit , hívd a Bayert .
Túlfejlett gyomok ellen nem az igazi .
Gondolom ha nem sikerül , majd Monsoon-al kell javítanod.
Válasz #2484. hozzászólásra

Az eddigi , idei látottak alapján már nem bíznék a talajhatásban egy szernél se...
Talán ha egy 7-en belül megáznak , de akkor is csak a Merlin , Adengo-ra mernék fogadni .
Callisto , Sucessor talajhatása nálunk idén eddig nulla , de gondolom mind így járt volna...
Most osztott post kezelést kell alkalmaznunk mert nem jött be a talajhatás project.
Válasz #2491. hozzászólásra
Én idén használtam,szerintem nagyon jó
Colombus EC-t használt már valaki ?Mik a tapasztalatok vele? Ez is piszkálja a kukoricát mint a cambio?
Hello!Mesterrel kezeltem le a kukoricát ,lassan eltelet 6 nap de még semmit sem látszik,zömmel muhar,és disznóparéj van a táblán némi zsurlóval,tettem 3 lityi wuxalt is lombtrágyaként,hatásást látszik is ,mert erősödik a kuki,de a gyom nem akar sárgulni,szerintetek megismételjem a vegyszerezést,150 grammot tettem hekinkénté,jah erősen gyomos a terüler!!
Papír szerint 14 napon belül,de ha Merlin lenne akkor akár egy hónapig is bírja,fantasztikusan jók szoktak lenni a Merlines kukoricák...Talán azért nem nagy divat ezt használni kicsiben mert volt egy két érzékenyebb fajta emlékeztek a kis kényeskedő,de jól termő Ocitán stb és kicsit félelmetes volt a tünet a duplázásnál ,tök fehér volt a kukorica...hez hasnó a Command hatása és türelme ill a Wing is kicsit többett bír meg a Pledge is...Az azért tév hit hogyha nem esik az eső idöbben csak pl három hétre rá akkor semmit nem ér az alapkezelés,mert dolgozik az csak a hatás akkár70- 50% alá csökkenhet ,de a kontrol csíkoknál szemmel látható a különbség a kezelt és nem kezelt között...Az viszont igaz ,hogy pénzügyi szempontból ebben az estben semmit "nem értünk el" mert a felül kezelésre megint rá kell költenni...
Válasz #2458. hozzászólásra
Bocs hogy csak most, el voltam veszve.
Szóval fújtuk nagyobb muharra is, de nem maradt belőle, elég időben sikerült vele kijutni és így többnyire mindent vitt. A képek a permetezés másod és harmad napján készültek, holnap még kiugrok megnézni hogy mégis mit hagyott meg és készítek képeket. Gyengéit még nem nagyon tudok mondani, tavaly is ezt fújtuk és akkor is kitisztult a kuki, akkor is viszonylag hamar.
Válasz #2462. hozzászólásra
Én is attól féltem, hogy a későbbi esők miatt újra kell kezelni, de errefelé egyszerűen alig esett valami. Így 50 g/ha Titus 25 + 0,5 l/ha Mustang + 6 kg/ha AN (kakaslábfű, libatop) kifújással eddig gyommentes.
Moderálta: Mf-es (3146) 2011-05-26 06:08:51
nem jön és nem jön le semmi az elkövetkezendő 1-1,5 hétben jelentősebb csapadéknak nincs valószínűsége.
kukaccsosz, dreth, illetve mindenki.
lenne egy kerdesem: mult het penteken szortam Adengot, Calistot, Successort (kulon-kulon mas mas kombinacioban) eddig semmi eso nem volt erre, mennyi idon belul kell, hogy csapadékot kapjon, hogy talajon keresztul is jo dolgozzon? 1het, 2het, 3het?
talan szombaton v hetfon csak ideer egy felho, amibol lejon egy 10mm.
Válasz #2482. hozzászólásra

...Tudod jól,hogy nem baxtatok el semmit azzal,hogy időben fújtátok mert legalább nem szívja a gaz a vízet,de megnyugtatlak kettőnek többször azért majd nem kell
...Az viszont kétségtelen a Merlin klasszissal jóbb "mindennél"...Tíznapos első kezelés késés minimum tíz mázsa termés kiesés,sokan nem hiszik el ,de ha mindig van egy táblán belül kontrol sávod akkor meglepődik az ember sok mindenen,és úgy is mindenki csak a saját szemének hisz ,ill itt "néha" azért neked is elhiszik amit mondasz
...De ez az alább említett Pulsar hatás egy kissé sokkoló ó
A hatása ???Az biztos
Válasz #2477. hozzászólásra
A Clio ám 2x annyi...
Válasz #2478. hozzászólásra

Ez kissé sarkított példa...
Én merlin flex et szórtam,0,5 liter/ha,de nem bántam meg.Gyönyörűen vitt mindent,jó a talajhatása.
Válasz #2478. hozzászólásra
Akik fújták az idén,tiszta sárga a határ,úgy megfogta.
Válasz #2460. hozzászólásra
Nekem nem kel többet pulsar,tavaly nagyon megszívtam.A kezelt adott 7 mázsát,kezeletlen 25-öt.E82 van.
Mehet csak addig lehet ,hogy még egyszer is kell majd valamivel ,idén lesz erre példa több is és nem csak a Pulsár fog elfogyni mert a sorok lassan zárodnak...Lehetőleg a maximális dózist használd még ha(nem is) kicsit fáj is...Ha meg újjból kell addigra holnap "evoék" úgy is letesztelik a 0,35 "csódát"
...Bár én inkább egy egyszerü Clióóót használnék másodiknak...
Válasz #2473. hozzászólásra

Majd kiderül minden...
Jó éjt Mindenkinek
Köszönoöm
Állítólag mehet amíg a híd nem töri, Ugye?
majd az eredményt ismertesd már... mert lehet nekünk is nyulkálni kell még a kukiba ha lesz amit meghagy a laudis...mehet olyan nagy kukiba is a szer?
Válasz #2468. hozzászólásra
Na látod tudod te a választ magadtól,ha az egyik ha a másik nem fog eltünni egyik sem,de a kukorica addigra lenővi amig magához tér...
néztem a tarackbúzáról pár képet, Ő lesz az asszem
Válasz #2469. hozzászólásra

Ennyit mondott a Syngentás ...
Bár nem tom mennyire ért hozzá...
Inkább kicsik még amúgy meg hát osztott kezelésnél se adnak sokkal többet másodjára , ez meg valami szuper , olajos formula...
Az is a baj hogy már 7-10 leveles a Kuka..
A 0,35 nem lesz kevés,vagy még annyira kicsik a gyomok???
Tudom, hogy csak magról kelőt ír, de azt hallottam visszafogja az évelőt is, csak nem írtja ki teljesen